Ghiocei de Martie-Aprilie***299***

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Ohooo, Adelake stie si de data asta ce vrea, bravo!!!! Mi-o si imaginez! Sa fie intr-un ceas bun si sa sariti peste tortura cu acomodarea, sunt convinsa ca o sa-i placa la gradi de numa'!

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplyana_m

Au, si era sa uit familia de Pisiki! Foarte faine pozele! Faina fatuca Pisik, faina si acum ca femeie !

aprob intrutotul spusele simplysorului

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si noua luni

Mergi la inceput

tufete dragi, multumesc ca m-ati lamurit cu cele 3 minute de spalat dintisorii

sa va zic la ce meditam eu asta-noapte pe la 2: i-am cumparat micsunicii papuci pt gradi acum 2 luni si vineri am constatat ca talpa e cam roasa (stiu, sunt blonda si mi-a luat ceva timp sa procesez informatiile); eu ii vad pe camera cum alearga toti in toate partile, se joaca/alearga incontinuu dar nu mi-am imaginat ca se agita chiar in ritmul asta
si ceilalti ghiocei se foiesc atat de mult incat sa toceasca incaltarile? sau doar micsu' e asa fosnitoare?

Mergi la inceput

Gianina, noi inca n-am tocit nimic, numai botul incaltarilor e jupuit mereu.

Cami, tinem pumnii Iuliei miercuri!

Mergi la inceput

ANDIARORO, voi cum mai sunteti? va mai tineti pe picioare? Cum si ce e "gastro" aia? de la ce vine, ca am presupus ca-i o prescurtare?

CHATO, sper ca v-a priit skiatul si ca sunteti nepatiti! Cum fu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gianina34

denisamada - mai frumos de atat nici ca se poate
pupacim gradinatzara mica
inteleg ca va fi colega anei de pisik, nu?

Yup!

Citat:
citat din mesajul lui simplyana_m

Ohooo, Adelake stie si de data asta ce vrea, bravo!!!! Mi-o si imaginez! Sa fie intr-un ceas bun si sa sariti peste tortura cu acomodarea, sunt convinsa ca o sa-i placa la gradi de numa'!

Multumim!

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Ilinca, eu zic sa ii dai lui Floric liste exacte cu ce are voie sa manance la fiecare masa. Eu ieri am tinut zi de lactate, azi la fel. Maine incerc tot asa, joi sa vedem daca rezist cu proteine, iar vineri legume si fructe.Ma duc sa vad si eu Micsunica Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

BIANCA, am vazut eu ca esti mai feciorelnica asa, dar chiar mimiloaica nu te banuiam! Tu de ce nu figurezi colosha in lista de pe pag 1 ?

ALINA, oooooooo, acusi-acusi iese baietul! Cum te simti? Ai emotii? Naty ce zice?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

N-a vrut DC-ul link (nu ma injurati)

GASTROENTERITA

Gastroenterita reprezinta iritarea si inflamarea tractului digestiv, si se manifesta prin dureri abdominale, voma si diareea. Gastroenterita severa poate duce la deshidratare acuta.
Gastroenterita poate fi de natura virala (produsa de rotavirus, adenovirus, calicivirus, astrovirus, virusul Norwalk etc.) sau bacteriala si se transmite usor de la o persoana la alta. Boala se poate evita prin spalarea mainilor cat mai des, in special inainte de masa sau dupa folosirea toaletei.

Simptomele includ:
- crampe abdominale;
- greata si voma;
- diaree;
- pierderea poftei de mincare;
- ameteala;
- febra sau frisoane;
- deshidratare.

Daca apare deshidratarea (tonus slab, gura uscata, sete puternica si absenta urinei pentru mai mult de 6 ore) medicul trebuie consultat de urgenta. Deasemenea, trebuie mers la medic in oricare din aceste cazuri:
- simptomele persista mai mult de 48 de ore;
- scaunul contine mucus sau singe;
- febra este mai mare de 38.5#65533;C (101#65533;F);
- dureri abdominale sau rectale puternice;
- voma si diareea persistenta.

Gastroenterita virala poate dura citeva ore sau mai multe zile si se vindeca fara medicamente, in timp ce cea bacteriala poate tine mai mult de o saptamana si se trateaza numai medicamentos. La adulti gastroenterita se vindeca in cateva zile, dar la copiii mai mici de 2 ani orice simptom al bolii trebuie adus la cunostinta medicului cat mai curand posibil.

La copii, majoritatea gastroenteritelor sint provocate de rotavirus, care apare in general din Octombrie pana in Aprilie. Perioada lui de incubatie este de 2 zile, urmata de 3 zile de stari de voma si apoi alte 4-8 zile de diaree.
Virusul Norwalk, o alta cauza posibila a gastroenteritei, se transmite prin apa sau mincare contaminata.

Tratamentul la domiciliu poate include:
- odihna la pat pana ce voma si diareea se reduc cantitativ;
- consum de lichide - supa, ceai neindulcit;
- consum de alimente usoare - biscuiti sarati, orez, oua, supa, paine, mar copt (sau sos de mere), cereale fierte;
- 8-12 pahare de lichid/zi pentru a preveni deshidratarea;
- se evita consumul alimentele condimentate, legumelor, fructelor, produselor lactate, dulciurilor, alcoolului;
- se poate reveni la dieta normala dupa 2-3 zile;
- se evita aspirina sau ibuprofenul care irita sistemul gastrointestinal si se prefera acetaminofen (paracetamol) pentru diminuarea durerilor.

In cazul in care voma este prelungita, medicul va prescrie supozitoare sau medicamente injectabile. Diareea prelungita va fi tratata si ea cu medicamente. Cand scaunul revine la normal tratamentul se intrerupe.

Starea gastii:
-Anastasia e ok. Deja la cresa si au trecut cele 24 H fara diarei, asa ca am inceput cu lactatele usurel.
-Eu am scapat de gastro, dar racela nu ma lasa deloc, asa ca ratez zumba din seara asta (Simo-sunt convinsa ca o sa dori zapaceala asta. Nu manca mult inainte sa te poti undui)
-Alex e nasol. A scapat de vomitaturi, dar inca are febra si jumate din zi o petrece pe tron.

Admirat pozele...Toate!.Ce frumoasa-i tineretea

Mergi la inceput

of mai andiaroro cu ce va distrati voi acolo
sanatate multa tuturor
PS: dar taticul cum de a scapat viu si nevatamat?

Mergi la inceput