Prietene la bine si la greu - 101
Raspunsuri - Pagina 13
grigore_tina spune:
Buna seara,
Multumesc Lumi_c,Gabitza,Capisoneasa,Lyly pentru raspuns.M-am mai calmat.
Madam Capison nu e smegma.La el e ceva in interior.A avut un episod cu smegma cand avea cateva luni si atunci a trebuit sa il decalotez.Se lipise si il durea cand facea pipi.Acum nu il supara nimic,doar ca punctuletele exista si m-au speriat cand am vazut ce e acolo.
Legat de cezariana,cu operatia si eu am fost ok.Durerile de cap m-au suparat.
Ma duc sa calc ceva si sper sa mai revin.
Meniul de azi:
-06.30 tzitzi
-09.30 2 biscuiti cu unt si gem de prune fara zahar + 30 ml sirop de ananas din conserva(natural 100%)
-11.00 tzitzi si nani pana la 13.00
-14.00 ciorbitza de linte
-16.00 piure de cartofi cu jumatate de ficatel
-18.00 150 gr de 3 cereale Milupa bio cu lv
-19.00 tzitzi si nani
sarcina usoara Smara ,Licurici!
grigore_tina spune:
Simina e foarte scumpa micuta ta chelioasa.Parca i-a mai crescut putin parul.Eu nu stiu cum de ia-ti taiat parul ala frumos.
lili_a spune:
Seara buna!
Mi-e un somn de nu vad rindurile asa ca nu stau mult ca mi-e ca scriu prostii
Vreau sa-i zic lui marijan ca eu am recoltat Lilei foarte multe analize din deget (deci nu doar hemograma) la Sanador Piata Alba Iulia, a intepat-o de 2 ori in deget.
Vreau s-o pup tare-tare pe Capisonica
Si sa-mi dau cu parerea referitor la home-birth: depinde tare mult in opinia mea de cum decurge sarcina, eu cu Lila am tinut-o numai in complicatii deci nu as fi avut curaj, mi-as fi dorit tare mult insa un spital pt care aceste complicatii sa nu fie un tichet sigur catre cezariana si izolarea la terapie intensiva. Cu o sarcina usoara cred ca as putea naste acasa dar nu mi se pare o experienta placuta pt sot sau fratii mai mari asa ca as pregera sa nasc cum vreau eu intr-un spital. Pam-pam Cit despre pozele care insotesc articolul,mie mi se par mult mai digerabile decit cele din salile de nastere din spital.Ramonik si mie mi-a scapat filmuletul pus de tine, mai dai o data linkul?
Va , ma duc sa bag o geana la filmul despre manipulare la 9 pe TVR si apoi sooooomn
lylyana.ion spune:
am intrat sa va zic doar ca nu sunt gravi, tb sa imi fac programare la gineco, si asta va fi posibil abia miercurea viitoare sau cealalta, ca maine nu e dr.
parese a fi dereglare hormonala.
pup
na_bo spune:
Buna seara!
Sunt bucuroasa ca Amalia nu mai tuseste deloc si ne-am jucat asa frumos azi.
Legat de nasterea acasa, eu una nu as avea curaj, in primul rand din cauza unor eventuale complicatii. Eu am nascut natural, a venit doctorul care m-a urmarit pe perioada sarcinii, travaliul nu a fost foarte lung dar la nastere m-a ajutat si am fost foarte multumita.Totusi am avut ruptura de vagin si partea cu cusutul care a durat cam o ora mi-a ramas mai dureroasa.Dar asa cum zicea si Laura,parca , trebuie sa simtim ceva pentru comorile noastre
somn usor tuturor
Natalia, fericita de Amalia Maria
Dozz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lylyana.ion am intrat sa va zic doar ca nu sunt gravi, tb sa imi fac programare la gineco, si asta va fi posibil abia miercurea viitoare sau cealalta, ca maine nu e dr. parese a fi dereglare hormonala. pup Lili, mami de Alexandru (18nov'09) poz(n)e |
Imi pare rau, Lyly, ca si tu esti dereglata. Si eu. Si ma enerveaza cumplit, credeam ca m-a reglat sarcina...
Reiau intrebarea, poate stie una din fetele care au avut probleme similare in trecut: stiti vreun dr ginecolog bun pe zona asta? de dereglari? sunt utile ecografiile in cazurile astea? sau singura varianta e cu pastile cu hormoni?
lylyana.ion spune:
Dozz, la mine e prima data in viata cand sunt dereglata, d-aia m-am si panicat. a mentionat dr asta de ovare polichistice, am sa ma documentez si eu despre asta, ca habar n-am.
dr meu stiu ca e bun obstretician, nu stiu cat e de bun si pe partea astalalta
smaranditza spune:
Buna seara, buna seara, am venit cu sanioara (pe uscat, ca noi nu avem deloc zapada ).
Am reusit sa citesc tot din urma, dar nu mai retin mare lucru.
Am citit si eu articolul despre nasterea acasa. Ce sa zic...curajoasa tipa...
Insa eu, la sarcina cu probleme pe care am avut-o, de ma rugam in fiecare saptamana sa mai reziste bebele acolo inca o saptamana, si inca una, si tot asa...mi-am cautat cel mai bun medic care sa aiba grija de sarcina si sa ma ajute sa-l nasc fara sa imi fie viata mea sau a lui in pericol.
Cred ca deciziile luate depind foarte mult de la un organism la altul, si mai ales depind de starea fatului. Pentru ca intr-o sarcina cu probleme si stat tot la orizontala, contractii si tot tacamul, si sa vrea mama sa alerge pe banda....ramane doar cu vrutul.
Si daca ipotetic vorbind, datele "problemei" ar coincide cu ale ei (sarcina obtinuta ff usor, fara tratamente and so on..., fara probleme pe parcursul celor 9 luni, eu-conditie fizica super buna ), tot nu cred ca m-as risca sa nasc acasa fara ajutor specializat. Nu-mi prea place riscul si adrenalina, mai ales cand e vorba de viata unui pui mic si a mea. Pentru mine, ce-i sigur e sigur.
Tina, FELICITARI pentru Geo mergaret! Asa mutrite dulci face, ca-mi vine sa pup ecranul cand il vad.
Ancutzule, multumesc tare mult de ratzepturi.
Azi i-am facut si eu cus-cus (Plasmon) cu sos: ceapa, morcov, ardei inabusite cu putina pasta de tomate (home made) si carne de iepure fiarta in prealabil, tocata marunt, adaugata peste legume. Am mai pus putin oregano si busuoic. A mancat Timi neasteptat de bine , asa ca declar si eu reteta un succes.
Iar am vrut sa mai zic ceva si am uitat. Ma mai invart putin pe-aici pe forumache, si daca imi amintesc, revin. baba sclerozata...
Mami de Timi nazdravan si 13+ cu Fantomas
grigore_tina spune:
Am terminat de calcat.Sotul a fugit in pat langa fi'su iar eu mai stau un pic pe net.
De vreo saptamana Geo doarme nesperat de bine.La 19.30 adoarme.Suge,ma pupa,batem palma,isi canta si,intr-un final se intoarce pe burta sau spatele la mine si se culca.Se mai trezeste pe la 01.00 pentru tzitzi(suge putin,cateva secunde-cred ca de sete).La 03.30-04.00 se trezeste pentru un mic control;pupa pe tzitzi si se culca.La 06.00 mai suge putin.La 07.40 trezirea definitiva.De obicei nu suge la trezire.
Noaptea trecuta,de la 02.50 la 03.50 s-a chinuit sa se culce.Nu facea nimic altceva decat sa se frece prin pat.Intr-un final a adormit la tzitzi.Motivul nu il stiu.
A invatat sa ridice capacul la WC, iar azi a bagat pamatuful de praf si spala vasul toaletei.Nu m-a vazut facand asta dar se pare ca stie.Am decis ca usa la baie sa stea inchisa.
Tati l-a invatat sa faca cu ochiul.E un dulce cum face cu amandoi ochisorii.A inceput sa spuna "hopa" si ridica piciorul cum face calutul(nu l-am invatat noi).Scoate sunete de tigrisor si e super incantat.Pune manuta la ureche sau telefonul iar noi ii spunem "alo".Iubeste toate jucariile(plusuri si papusile nepoatei),stie cum face rata,da pupici-bezele si pupici pe palma.Si mai face multe,multe dar nu le mai insir.
Asta a fost un cra-cra lung.
Non cra-cra:zilele trecute a dat cu piciorul in savoniera.Il spalam pe chiuveta.A impins savoniera pana a cazut si s-a facut tandari.Noroc ca era din plastic.Partea proasta a fost ca avea in interior scoici si steluta de mare tinute in motorina(dupa miros).Lucru pe care nu l-am stiut.Sa ma fi vazut la 10 noaptea cum aeriseam in casa si spalam baia.
Cam atat despre noi.
Va ic.
usor.