Prietene la bine si la greu - 101
Raspunsuri - Pagina 12
angi_san spune:
Buna ziua, fete dragi!
Marijan, si eu i-am spus asistentei ca vreau sa-i ia din degetel, dar mi-a zis ca sunt prea multe analize (formula leucocitara si alea de le ziceai tu) si nu ajunge sangele. Stiu cu plansul, eu ma feresc sa o tin, a mers soacra cu mine ca eu eram terminata. Daca te consoleaza cu ceva, i-a trecut foarte repede si s-a luat cu jucarele din cabinet.
Ancutza, super initiativa ta. Eu nu sunt tocmai un maestru in arta culinara (ca sa nu spun altfel) si Ana s-a cam saturat de pireuturile mele lesinate. Abia astept sa testez cateva.
Lyly, tare Alexutul cu perina lui. Tin pumnii la eco, sa fie cum iti doresti.
Ana pare ca se simte bine, plange noaptea, se trezeste din ora in ora, dar ziua nu da semne ca ar deranja-o vreo maseluta, decat ca roade tot ce prinde. Mananca cate ceva, nu grozav, dar macar mananca.
Angi de bebe Ana Maria (03.12.2009)
lumi_calin spune:
Buna ziua!
Lyly pup superman cucuiatul si bafta la eco.
Tina sunt normale perlutele. Vad ca ti-a povestit si Gabitza. Sunt celule moarte ce se aduna in urma procesului de desprindere a glandului parca asa se cheama.
coquelicot spune:
Hello, hello
Ne-am intors de la munte unde am petrecut 4 zile cam frumoase.
Eu nu mai reusesc sa tin pasul deloc cu voi, pitix se cocoata pe mine cand ma vede in jurul calculatorului, seara incerc sa am program comun cu Capsionul, dar reusesc sa citesc cate ceva.
Otita lui Matei a fost ceva congestiv, nu a facut febra, a trecut cu picaturi si/sau suc de ceapa (Laura ), a mai dat semne de dureri in gat dar acum pare bine si mananca bine, e jucaus si simpatic foc.
Nu mai vrea iaurt si branza deloc, asa ca i-am introdus tahin si ii mai dau seara cereale cu LV.
Referitor la ce spunea Dozzuntul e bun pentru bbei, insa se pare ca dupa 2 ani ar trebui eliminate din dieta grasimile atat de concentrate. Pentru adulti nu e recomandat untul si parca nici cascavalul, laptele integral.
Tina Ce spui tu nu e smegma? Am inteles totusi ca dupa 2 ani incepe sa se formeze si de aceea nu se decaloteaza pana atunci pentru ca preputul se lipeste la loc. Este info de la doctorul Spataru, un medic suuuper tare la care as apela in caz de urgente chirurgicale, spunea despre manevra asta ca i se pare o 'manea pediatrica' si ca e o isterie nationala frica de fimoza si decalotarea. Oricum, exista situatii cand se lipeste preputul/ foarte tare/ foarte aproape de orificiul urinar si atunci este posibil sa fie nevoie de o manevra a doctorului, altfel nu. Oricum Spataru de la Medlife m-a uns pe suflet.
Eu am tot scris despre frustrarile mele legat de faptul ca am ajuns la cezariana, mi-a amintit Licurix de durerile de cap, am avut a treia zi ceva cumplit, insa uitasem complet, am avut si ceva dureri, zau ca nu mi s-au parut de nesuportat, desi erau apasatoare rau.
Eu am nascut la 16 si l-am vazut pe Matei a doua zi la 9, cum m-au adus in salon. A fost tare ciudat ca mi-a spus fata din salon ca ea se duce la alaptat si atunci am realizat ca eu aveam un scop acolo, nu imi terminasem misiunea. Aveam un sentiment de usurare ca am scapat, incat parca ma lobotomizasem complet.. 10-15 minute a durat prima coborare din pat.
Angi ceva interesant mi-a spus un doc si am observat si eu la Matei, la copilashii mici virozele respiratorii se manifesta si la burta. M-am tot mirat ca de cate ori ma duceam cu rosu in gat imi spunea ca e si balonat, am observat si eu scaune moi insa le-am pus pe seama maselelor, insa nu, cum a trecut viroza au disparut si scaunele moi, masele mai sunt de iesit.
D-asta merge un probiotic sau Debridat.
Discutie intre mine si Matei azi:
'Bebe'- zice Matei cand il vede pe Santi in poze (asa zice la orice fulgusor)
'E Iulian , mami, il stii' zic io
el:'Bade'[Aka Matei]
Lyla big hug ca mereu intrebati de noi. La fel si lui Raluci
Lila fara Cupidoni amorezi pe prima pagina, tot draga mi-esti ,na.
Asta cu mama, tata la culcare i se aplica lui Matei inca de pe acum, cand adoarme afara in carucior incepe sa cante maaa-ma, maaa-ma.
Culcatul in casa ma cam stoarce de rabdare, m-am mai calmat dupa ce a scris si [Raluci. Cand suge Matei cu cealalata mana trebuie sa maseze, ciupeasca, stranga sfarcul celuilalt san si asta oriunde, chiar daca am nspe haine pe mine. Rabdare-rabdare, ca doar eu l-am obisnuit asa.
El baga lapte la cele doua somnuri si in timpul noptii, e adevarat ca nu am incercat cu apa decat o data, nu stiu si nu vad cum l-as putea obisnui sa adoarma altfel.
Cam atat va zic si ma duc sa incarc si niste poze ca avem restante si corigente la capitolul asta.
mami de MATEI -TUDOR (10.11.2009)
Dozz spune:
E interesanta si captivanta tema asta, a nascutului acasa. Eu am retinut ca tipa asta care a nascut acasa, de fapt a cautat un loc unde sa nasca altfel (pe vine, fara anestezii si medicamente). Daca gasea un spital unde sa i se accepte solicitarile, ar fi nascut acolo. Cand stau si visez, imi imaginez cum as schimba cu totul maternitatile, sa fie locuri unde sa se nasca cu placere (pe cat se poate, na), unde mamele sa nu fie stresate si tracasate de personalul medical, unde sa poti avea un cuvant de spus etc, etc. Mie mi se pare extrema decizia de a naste acasa si ideal mi s-ar parea sa fie toate asa puse la punct incat mamele sa nu ajunga sa isi puna problema asta. Pur si simplu, eu nu pot sa nu ma gandesc la imensele riscuri asumate printr-o nastere acasa...
pam-pam la final, ca sa nu suparam pe nimeni
simina_kin spune:
Ora de limba romana, lucrare: scrieti dupa dictare! partea1 (vine si part. 2 imediat)
Edit
si dictarea 2
fericita de ranjita delicioasa Maya Andreea ( 6-oct-2009)
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
laurairina13 spune:
Am intrat si eu plina de invidie ++ pt Madam cu Macii ca iar a petrecut la munte, cam des bre!!
Citindu-va cu decalotat/fimoze si alte alea la baietei, iote da asta vreau fata si la bb2
Lyly, astept mai rau ca un card de sa vii cu vesti de la eco, indiferent de care or fi
Despre nascutul acasa..no way..Nu am constitutie atletica, nu sunt o persoana rezistanta la durere, nu sunt genul care alearga pana in ultima zi de sarcina, deci e clar ca nu as putea sa ma pregatesc, sa zic...macar fiziceste pt treaba asta acasa. Eu am zis din start prima data, daca e sa am un spital curat, cu persoane pregatite si dispuse sa imi urmareasca nasterea, as naste normal. Cum pana la urma am ajuns sa aleg nasterea la spital de stat din motive financiare, si cum aici nici naiba nu te asista la nasterea naturala(eventual vro moasa obosita si sictirita de atatea vaiete si scremete care iti da flit, nu exista conceptul ca iti vine doctorul care te-a urmarit in timpul sarcinii la nastere naturala)evident am ales cezariana pt.ca, macar stiu ca in domeniul asta, doctorita cu care am nascut e super profesionista, si pot sa zic ca asa si a fost..Ca am mai suferit si eu dupa, m-am ales cu un bonus 3 zile de dureri cumplite de cap..asta e..Trebuie cumva sa suferim pentru a primi asa comori in brate
Per total as spune(citind ce m-am plans ieri ca am tras cu nasterea) ca durerile au fost suportabile, si ma refer la cele de la operatie. Durerile de cap au fost cumplite, nu am avut asa dureri in toata viata mea. Dar...au trecut si alea..Noroc ca mi-au bagat in vena cocteiluri cu diverse combinatii si pana la urma am iesit din spital intreaga la cap si recuperata. Si cu o comoara in brate
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
Firefly's shop
BLOGUL MEU
monica_80 spune:
Buna seara,
Legat de tipa care a nascut acasa....o admir enorm pt curaj, pt vointa, pt ca si-a facut lectiile cum trebuie si pt ca era puternica dpdv psihic. Nu auzisem pana acum de nici o femeie (nu ma refer la femeile de la tara, sau la cazurile unde se intampla neprevazut) care sa aleaga sa nasca acasa, in tarile civilizate se intampla foarte des acest lucru si este foarte normal si firesc. Poate o admir mult pe aceasta tipa pt ca si eu mi-as fi dorit sa nasc natural, m-am pregatit pt asta, am facut cursuri lamaze, mi-am cumparat minge lamaze pt exercitii, faceam zilnic execitii si eram f pregatita psihic pt nastere naturala, dar din pacate am ajuns in 42 saptamani, iar dr ma suspecta de un inceput de preeclamsie si nu s-a riscat sa ma lase sa trec de saptamana 42. cand mi-a zis ca trebuie sa facem cezariana, mi-a dat peste cap toate planurile, l-am rugat pe dr sa imi declanseze travaliul cu oxitocina si a zis ca am colul prea lung si prea inchis si m-ar chinui prea tare si atunci am ajuns la cezariana, ceea ce pana la urma n-a fost rau deloc. am intrat in spital la ora 9, la ora 10.45 se nastea Mariuta, dupa operatie imediat m-am trezit in sala de operatie, am auzit-o plangand, mi-au zis ca e f bine si ca mi-o aduc imediat, m-au dus la reanimare, dupa cateva min mi-a adus moasa copilul, mi-a dat-o s-o pup, atunci am simtit intr-adevar ca sunt mama, am inceput sa plang si i-am spus ca e f frumoasa si chiar mi s-a parut cel mai frumos copil din lume .
A doua zi la ora 9 eram cu ea in rezerva, la san. Nu m-a durut nimic, nu am avut nici o problema nici eu nici copulul, nici macar icter nu a avut si am stat doar eu cu ea inca o zi dupa care ne-au dat drumul acasa.
Hai ca m-am intins cat o zi de post...fug la joaca
Mami fericita de printesa Mariuta
raluci_b spune:
Clar nu as putea/vrea sa nasc acasa, riscurile sunt prea mari, desi cand alegi calea asta increderea in Dumnezeu este cea care te face sa treci peste orice gand negru. Nu as vrea acasa nici macar asistata de persoane specializate.
Insa as prefera ca a doua nastere (daca va mai fi[ruga)] sa se intample in bazin, nu in mare, parca sunt prea multe chestii nestiute in mare.
ma bucur ca au aparut meniurile
Simina e totala chelioasa ranjita cum vorbeste si ce sigura pe ea este cand merge
renus a inceput sa faca pe balerinul si sa mearga pe varfuri
lyly - imi plac baietii cum se joaca, Alex este un scump si un dulce cand rade hai cu rezultatul la control, sa fie asa cum vrei tu
Monis - tare dulce e Santi mic si scump si mi se pare ca s-a schimbat tare mult, parca s-a lungit mai tare
mami de 1 An pt. Remus Andrei(8 nov '09)
in asteptarea lui cu trandafirul in gura
Ancutza_Bro spune:
buna sara'
vroiam sa va zic ca azi am incercat asta:
"Paste cu piept de pui (dupa 1 an)
Am fiert pieptul de pui separat, apoi l-am taiat bucati mai mici; pastele cum se fac de obicei.
Am blenduit cateva rosii (5-6 medii), am ras fin 2 morcovi, am taiat felii subtiri 2 ardei medii si 1 ceapa mica, toate astea le-am pus intr-o tigaie, sare dupa gust, cand s-au muiat legumele am pus carnea, pastele, cativa catei de usturoi felii, patrunjel verde, busuioc, piper alb. "
...si a fost un succes , poate le place si la ceilalti copilasi
Anca, mamica fericita de Sabina Ioana (03 nov 2009)
lumi_calin spune:
simina tare ranjita.
De nascut acasa nu cred ca as putea, de fapt eu am optat ptr. cezariana din lipsa de curaj- recunosc. Operatia mea a decurs ok , la final l-am auzit cum plange si nu puteam sa zic nimic, doar intrebam de 1000 de ori daca e sanatos. Eu am facut anestezie generala si cand m-au dus in salon la ATI nu puteam sa ajung la ochelarii din dulap, iar cand a veniot moasa sa mi-l aduca sa il vad, pauza ca nu vedeam nimic. Sunt si eu chioara si semianesteziata nu l-am vazut decat aievea, nu mai puteam de ciuda si abia asteptam ziua urmatoare sa urc la el in rezerva. Dureri nu am avut ,am stat amandoi inca 2 zile si apoi acasa.Am nascut la Iasi la Cuza Voda