Prietene la bine si la greu - 101

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

seara buna

nu mai apuc sa scriu . si in fiecare seara dupa ce se culca pitix, imi propun ori sa scriu si eu ceva, ori sa ma bag in pat si nici una nu reusesc...
nu stiu unde e timpul asta de nu-l mai gasesc...

Legat de nascutul acasa, bine spus Liloaso, pentru un sot o nastere poate fi o trauma for ever. Si pentru o femeie este f greu de suportat, d'apoi pt un barbat. Iar un barbat care nu are probleme sa vada genul asta de actiuni... well, this is not my kind of man .

Dar din toata povestea, mie senzational si socant mi se pare altceva (dincolo din nascut, care se mai intampla) - cum sa nu poti frate sa-ti inregistrezi copilul?!?!?!? . Mama ei de tara, de treaba si de toate

Dozz am retinut ca intrebai cap trecut de doctor... eu il stiu doar pe cel cu care am nascut.... daca vrei sa mergi la el cumva, exista subiect aici pe DC si poti intreba daca are paciente cu astfel de probleme.
Si intrebai si de lapte. Nu ai cum sa-l tii la cald, dar ai totul pregatit, pui laptele masurat pe foc intr-un vas cu fundul lat (ca sa se incalzeasca repede) si il lasi in timp ce numeri - asta e metoda mea ca sa-mi incalzesc laptele pt cereale fara a fi prea cald sau prea rece, stiu pana la cat tre sa numar ca sa fie gata. Merge si aia cu apa fierbinte de care zici tu, cu care sa diluezi laptele rece, doar ca tb sa faci antrenamente sa stii cata apa si cat de calda iti tb. Oricum, cu aia e mai simplu ca o poti tine in termos. Laura_andreea si Smarandita parca sunt cu laptele de felul asta, poate iti raspund ele

Bee si eu care credeam ca Matei doar lui Iulian ii spune bebe pt ca-l cunoaste . Ma bucur ca a fost reusita iesirea si ca Matei e sanatos acum. Sper sa ne vedem cat mai curand . Maine?

fetelor, multumesc tare de raspunsurile cu intretinerea , vad de la Lyly si Marijan ca scorurile sunt comparabile, deci nu-mi mai bat capul, scot banul si-mi vad de treaba .

mai am de scris dar nu am putinta, sper sa mai reusesc maine.

noapte pozitiva

Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Dozz, eu ii incalzesc laptele cu cateva minute inainte sa-l bea. Nu il diluez cu apa. De obicei se trezeste intre 12-12.30 noaptea pt un biberon, dimineata pe la 11.30-12.00 (inainte de a-l adormi) altul, iar seara inainte de culcare altul. Deci, in cateva minute e gata treaba. Si cum noaptea se trezeste exact ca ceasul , la 12 cel tarziu fug la bucatarie sa il incalzesc.

Of, nu stiu daca te-am ajutat prea mult.

si noapte buna.

Mami de Timi nazdravan si 13+ cu Fantomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Seara buna,

Noi suntem bine, cu mucisorii spre gata si cu mofturi in crestere.

Cred ca in cateva zile apuc sa va povestesc de ce lipsesc si voi mai lipsi. Mi-am descoperit o noua pasiune ( pasiune care imi papa tot timpul liber , adica pe cel de odihna)

Cu nasterea acasa mi-am exprimat deja opinia ca m-as baga dar aveti dreptate in ce priveste "socarea sotului"( cred ca as prefera sa nu asite la toate etapele dar macar la travaliu...), si cred si eu ca e importanta conditia fizica, rezistenta la durere, increderea in puterea proprie. Oricum as naste acasa daca ar fi ca in occident( lumea oarecum familiarizata cu ideea, urgentele sa fie urgente etc). Nu mi-as pune in cap sa inving sistemul( acasa, singura , de capul meu) nu pentru ca sistemul nu merita invins ci pentru ca nu merita ca , in loc sa ma concentrez pe copil si nastere sa-mi pierd energia cu sistemul. Nu mi-as propune sa schimb mentalitati, sa risc sa nu ajunga salvarea in caz de ceva... etc.
Cat despre inregistrarea copilului... o aberatie pur romaneasca. M-a ( nu gasesc un cuvant potrivit, "socat"e prea puternic, "enervat" e prea personal... ) dezamagit oarecum ideea ca sistemul e atat de rigid. Mi-a placut in schimb ca netul " a bagat-o in asta"si tot el "a scos-o".
Enervant e ca in spitale nu te lasa fara medicamente daca ceri si nici sa faci asa cum simti in timpul travaliului ( miscare etc) . Eu am avut parte oarecum de intelegere. Cred ca asta imi si da incredere ca as putea si singura. Am sa tin minte moasa aceea blonda, intre 2 varste, senina, calma, cu o voce incurajatoare care mi-a fost alaturi. Acel "te descurci minunat", "fa cum simti, daca vrei in picioare poftim, un pat ai aici" "sprijina-te cu incredere de mana mea/ de masa asta". Ei... destul de aprape de occident daca tineai ochii inchisi sa nu vezi dotarile. Cred ca as naste cu ea acasa pentru ca , in mintea mea, asa sunt toate moasele , dar cand mai citesc povestile unora ma ia cu rau.
Gata, merg sa ma ocup de pasiuni, in timp ce sotul priveste cu mult interes un film.

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavours spune:

hello girls,

Ana, fata cu nasterea acasa mi-a fost colega de liceu si chiar am vorbit spatmana trecuta ca nu stiam despre asociatia ei pana nu am vazut la tv. sa fiu sincera cred ca e nevoie de f mult curaj, care mie imi lipseste. m-as gandi mereu ca daca apare vreo complicatie dureaza pana se ajunge la spital.
partenerul sa asiste? no way! mai sunt cate unii (multi la nr) reticenti la ideea sexului cu gravida (aoleu dar nu lovesc copilu'? nu talambule, taci si presteaza!)... sa mai vada si cine stie ce chestii dilatate...
cu nasterea acasa vad si un pro - pozitia de nastere pt nasterea naturala, care la spital e impusa pe spate.

Tudor are 2 dinti (finally) - primu a iesit stanga sus, al doilea stanga jos, desi eu speram in sinea mea sa fie un fel de bugs bunny; a devenit foarte demanding - vrea tot, cere tot, incearca sa se catare in patut, in afara lui, pe mobila, etc. a inceput in schimb sa doarma mai bine.
apropo de ce scrisese coque - al meu refuza iaurtul si branza de multa vreme - reusesc sa il pacalesc amestecand branza(fermentata) cu banana, mar si scortisoara, desi nu e o combinatie tocmai fericita, iar iaurtul il amestec cu banana si fructe de padure congelate

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Flavours

hello girls,
aoleu dar nu lovesc copilu'? nu talambule, taci si presteaza!

nu mai pot de ras
Da'cata dreptate ai!!!!1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricik spune:

Salutare. Azi mi-a pus Ema parul pe moate, asa maraita a fost. Am observat sa-i ies 4 masele( se vad bine coltii), eu care credeam ca are doar 2. Dar maraiala,clar nu e de la masele ca zilele trecute a fost de gasca. Deci avem 8 dinti + 4 masele.

Despre nascutul acasa..hmmm eu clar nu as putea. M-as gandi ca ar putea fi ceva in neregula cu bebe, nu as vrea sa asiste sotul la asa scene etc etc Chiar daca am nascut intr-un spital de stat, a fost chiar ok. Dr care mi-a urmarit sarcina a venit la nastere si a stat cu mine cateva ore bune, pana sa ajunga la spital suna mereu asistentele sa le intrebe de mine. Asistentele au fost destul de ok, m-au indemnat sa ma plimb sa grabesc travaliul, cand le-am spus ca-mi vine sa vars , in 2 secunde erau cu tavita la gura meaetc Despre dureri nu vreau sa-mi amintesc
Aaaa si-mi aduc aminte ca dr m-a intrebat daca vreau sa vina sotul sa asiste la nastere( era sambata seara si eram singura care nasteam) si am zis no way, apoi s-a dus si l-a intrebat si pe sot si a primit tot un refuz.

Ancutz merci de ideea cu papa. Am o parte din ingrediente, sper sa pot presta maine.

Ionela, io-s curioasa ca o Pot incerca sa ghicesc, nu? O carte interesanta, crosetezi ceva, golben, pictezi, scrii o carte? Sunt pe aproape?

Felicitari fulgusorilor mergareti

NB.

Floricik mami de Maria Ema-12.12.2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui floricik

Ionela, io-s curioasa ca o Pot incerca sa ghicesc, nu? O carte interesanta, crosetezi ceva, golben, pictezi, scrii o carte? Sunt pe aproape?

Nu scriu o carte, asta ar cere mai mult timp liber pentru mintea mea... inca nu sunt dispusa ... poate candva, daca voi crede ca am ceva de spus...
Nu crosetez... nu stiu sa tin crosetul in mana.
Nu pictez ... nu am unde sa-mi insir culorile... si pana le insir si le strang Mihnea deja le-ar face vraiste.
Nu goblen... ace... etc... e prea static si e cu model ... n-am eu rabdare la din astea.
dar cred ca esti pe aproape

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

buna seara,fete!!

cred ca am de vreo doua ore ,cel putin,deschisa fereastra...si abia acum reusesc sa incropesc un mesaj cat de cat coerent...am reusit sa parcurg tot ce s-a scris,dar cu prea multe nu stiu daca am ramas...

Monis ms de toate info si vizavi de jucarie ,ma mai gandesc zilele astea si dau de stire....al meu fiu,e axat mai nou doar pe masinute...le plimba toata ziua pe te miri unde (pardosea,pereti,usi,dulapuri etc ),asa ca nu stiu cat va fi de captivat...dar,mai vedem.. cu drag(si pe santi cel zambaret)

despre lista amorezatilor,sunt intru totul de acord ca e absolut inutila,deci se poate sterge,din punctul meu de vedere..

vizavi de unt, noi papam unt dorna ecologic...atunci cand avem chef(nu e fan)

Lumi ma bucur din suflet sa citesc vesti asa bune de la voi!!!

Monis si noi platim ceva cheltuieli pe partea indiviza,dar ponderea lor nu stiu sa ti-o spun ,dar cred ca e mult mai putin decat cheltuielile 'noastre'

lili multumim de info

licu eu zic sa nu gandesti asa departe; pana la vara zic ca dati de cap problemei de la baita!!

crissa felicitari ptr. progresele lui Robert!!

ramonika sanatate maxima!!!
p.s recunosc ca nu am apucat sa vad filmuletul

Lyly Alex e un scump si jumatate; multa sanatate sa rezolvi dereglarile!!!

tina felicitari ptr.geo cel mergaret;nu stiu ce sa zic despre acumularile respective..nu m-am confruntat cu asa ceva..

despre nasterea acasa,daca as avea o sarcina fara probleme (cum de altfel a fost sarcina cu David,mai putin finalul),daca as fi putin mai tanara, daca as sti ca in caz de complicatii poti ajunge rapid la spital...as opta ptr. o nastere cu o moasa profesionista s (care chiar stie meserie)si fara "asistenta",daca ...dar,nu pot sa nu ma gandesc la experienta traita:nastere prematura ; avand in vedere aceasta experienta cred ca mi-as dori mai degraba o nastere intr-un spital ,asa cum ar fi normal sa fie: cu sustinere din partea personalului medical,atat la nastere cat si ulterior..in ceea ce priveste alaptatul,ingrijirile post-partum etc..( nu cum a fost in cazul meu,cand mi-au dat voie sa il pun pe david la san abia dupa cca 2 saptamani,l-au tinut in incubator aproape 3 saptamani fara sa aiba alta problema decat lipsa kg-stiu ca e nevoie de o anumita temperatura ptr. astfel de de bb-i,dar asta se putea rezolva si acasa;nu m-a ajutat nimeni sa-mi desfund canalele,nu mi-a zis nimeni sa stochez laptele muls-aruncam cate 80-100ml la fiecare muls,lapte care mi-ar fi ajuns inca vreo 2luni si multe altele)...si cred ca vorba uneia din fete (nu mai retin care)as face revolutie pe acolo daca nu ar fi asa cum vreau sau as pleca acasa pe propria raspundere...
povestea fetei e absolut impresionanata si e de admirat ptr. taria de caracter si ptr. determinarea ei de a infunta sistemul...cat despre inregistrare,ce poti sa mai zici ?! e absolut aberant ce se intampla in nenorocita asta de tara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

Flavours,Floricik felicitari ptr.dintisori!!

ionela nu ne tine prea mult in suspans...

si acu sa zic doua vorbe si despre noi:David e cu mucisori de ieri, e ttare infundat si de asta nu doarme prea bine;in rest fara febra,cu mofturi la papa (astea nu sunt neaparat legate de starea lui actuala)...
in categoria cra-cra: stam bine la limbaj:zice clar multe cuvinte(masa,oaie,gata,apa-cere singur,leu,usa,buni,nenea si multe stalcite:scutec-cutec,luna-lula,autobuz-buz,tramvai-vaiu,dulap-lap,capac-pacac,copac-pac,etc...face asocieri corecte:de exemplu cand nu mai vrea sa pape cere sa-l dau "djos"(ceva de genul),zapada e "ece si aba"; daca intreb unde e avionul zice "sus" si priveste cerul;daca suna interfonul se uita in directia respectiva si zice "da",daca suna telefonul zice"alo"etc,etc
azi a reusit performanta de a merge cu spatele cam un metru si jumatate,de catarat nu mai vorbesc...etc

non-cra-cra: isi arunca jucarii in vasul de toaleta ,cand prinde momentul si e usa deschisa la baie; trebuie sa alerg dupa el prin toata casa la schimbat de scutec...se tranteste pe jos ,cand e pe trei sferturi imbracat sa iesim din casa ,nu mai are rabdare sa-i dau si haina,caciula si manusile..

mno ,v-am innebunit asa ca ma pot retrage...

noapte buna si va las o fierbinte pe dimneata!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

la bucuresti a cantat cocosul acum 15 min,dar pana am ajuns eu la zi....

va dau repede cafeaua ,cat e Dragos ocupat sa presteze un kk,in scutec ca olita e" bau"

Amandoi mucosii nu vor pe olita,nici imbracati,fara pampers nu se pune problema.Cum ii pun pe ea,hop jos dar in acelasi timp se catara si se baga in orice cutie,antemergatorul si masa de activitati stau numai cu picioarele in sus si ei catarati intre. Am tinut olita o perioada printre jucariile lor, sa le fie"draga" ,n-am rezolvat nimik,decat inca o chestie cu care isi pot da in cap...asa ca nu o mai au in preajma

Ceilalti fulgusori reticenti cum s-au imprietenit? Nu vreau neaparat sa faca ceva in ea,pentru inceput m-ar multumi sa o accepte,sa stea pe ea macar cateva minutele.... poate trebuie sa trecem si noi ca Tina la colac de WC

Dragos si Eva _30.11.2009

mucosii

poze

Mergi la inceput