Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (77)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

rodi, eu dupa-amiaza ma gandesc, la noi la 17. ca la 11 sunt fructe si la 13 legume. nu au nici un aliment nou, nu cred sa fie probleme...sa incerci si compot, a iesit super gustos eu am pus un pic de zh vanilat bourbon

eu faina de orez nu i-am dat pana acum, si nici zahar de nici un fel, nu cred ca gasesc nici o vanilie bio... poate pun o masura de cereale, ca-s dulci vanilate...

ficatelul ma intrebam si eu cu ce sa-l combin... si asteptam sa vad ce idei aveti voi. dar cu branzica cred ca o sa fie destul de inecacios, cum zici tu...

delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

am gasit asta

Ficatei de pasare cu morcov (de la 7 luni)

Ingrediente: o bucata ficat de pasare (un lob), 2 morcovi, 2 rondele de dovlecel, verdeturi (patrunjel), putin lapte.

Se fierbe ficatul (dupa ce s-a aruncat prima apa). Se fierb si legumele foarte bine. Se paseaza cu furculita si se adauga putin lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_Theo spune:

Racusor, multumesc de reteta.

Oare compotul se poate indulci si cu glucoza?

Ramona, Cristina are dreptate. Si eu tot iaurt din comert dau. Tot Covalact. Daca vrei, exista iaurturi cu fructe de la Humana speciale ptr bebelusi.

Roxana, mamica fericita a pisicutzei Theodor
24.06.2010
http://picasaweb.google.com/daniel.boangiu/BebeTeo

http://picasaweb.google.com/daniel.boangiu/Decembrie2010#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Coteasca-acum mi-am adus aminte...cum asa sa contina taurina laptele? offf...intreaba si tu medicul cum sa faci de care laptic sa-i dai...eu azi am vazut lapte gata preparat de la humana...dar nu m-am uitat ce contine...sper ca nu a patit nimic delfinasul scump

"ficatel" i-am dat Antoniei dupa 1 an...cica ar contine toxine ...oricum nu-i placea si nu am insistat...acum ii place

n buna delfinariu

Mergi la inceput

Ilinca, draga de tine. Sa ai o noapte linistita.

Rodyka, m-am gandit la tine azi. Ca a fost cam liniste in delfinariu.
Cred ca e excelenta ideea ta cu cerealele in papanasi. Nici eu nu am zahar bio si nici faina de orez.

Sa va povestesc ce am facut in seara asta. De cateva zile am inceput sa-i dau lui Theo lapte cu biscuiti, ptr ca cerealele nu prea le mai manca. In seara asta i-a venit foame inainte de a veni sotul meu acasa cu pachet nou si nu mai aveam decat 2 biscuiti. I-am dat pe aceia insa copilul mai voia. Desi aveam mai multe feluri de cereale la indemana, stiindu-l fan biscuiti (vom vedea pana cand) am luat pachetul de petit beurre (pe care-l folosim noi) si i-am dizolvat in lapte. Au avut un succes nebun. A mancat vreo 4-5 biscuiti.

M-am bucurat in primul rand ca a mancat insa nu am avut curaj sa citesc pe pachet sa vad ce zaharuri si alte chimicale contin.

24.06.2010

Mergi la inceput

Am adormit si eu copilul asa ca acum ma pregatesc de culcare.

Sa aveti o noapte linistita.

24.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Aelita, multa sanatate si bucurii!
Si cu intarziere din pacate, scuze dragelor:
Andreea84, RamonaVlas, Roxana_Theo

Doamne de cand nu am mai intrat. Mai sa ratez aniversarea Aelitei. Apropo, tocmai azi m-am gasit sa iti dau PM asa in viteza si fara urari. Sa-mi fie jena
Adevarul e ca am o perioada tare aglomerata si inca n-am inceput diversificarea . Maine merg cu grasunica la cantar si face cele doua vaccinuri pentru 5 luni, Prevenar si Infanrix IPV-Hib.

Anca_vlad, bafta multa sa gasesti medicul potrivit
Tina, eu macar virtual te bat daca nu mai faci un bb. Sunteti niste frumosi

Sper sa mai citesc din urma. Mai dau un edit, poate mai scriu un mesaj. Nu fugiti

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

budinca pentru bebelusi, de la 6 luni:

Ai nevoie de 1 cartof maricel ,un galbenus,un castronel mic de branzica proaspata(calcica) si o cescuta de lapte

Speli bine cartoful si il fierbi in coaja. Dupa ce s-a fiert bine il decojesti si il pasezi cu furculita dupa care adugi branzica, galbenusul si lapticul. Le amesteci bine, compozitia o torni intr-un vas uns in prealabil cu unt si il dai la cuptor pana cand se rumeneste.

cereale cu mar copt, de la 6 luni:

Se pregatesc cerealele in mod obisnuit, se ia un mar potrivit, se taie in doua, se curata si se coace ( in vas yena sau staniol ). Se amesteca apoi cu cerealele. Pentru copii pana la 8 luni se face o pasta iar pentru cei mai mari se amesteca cu fruculita ca sa ramana bucatele mai mari.

dovleac cu mere la cuptor, de la 6 luni:

INGREDIENTE: Dovleac placintar, Mere Ionatan, Unt sau lapte formula
PREPARARE: Se spala bine marul si dovleacul(o felie de marimea unei felii de pepene galben turcesc), dar nu se curata de coaja. Se incinge in prealabil cuptorul dupa care se introduc cele doua intr-un vas de Jena saupe o hartie de copt unse cu putin unt pentru a nu se lipi. Marul va fi gata cam in 1/2 ore iar dovleacul putin mai tarziu. Dupa ce sunt gata, se curata de coaja (fierbinti) si se paseaza bine pana devin o pasta omogena. La final se adauga unt (o jumatate de lingurita) sau daca este prea gros piureul atunci se adauga lapte formula pana la consistenta dorita.

Mergi la inceput

fructe cu biscuiti

1 mar, 1 piersica curatata de coaja, cateva rondele de banana, zeama de la o portocala, 2 biscuiti. se pun toate in blender si se face ca o crema pe care bebelusul o va manca cu placere.

iaurt de casa cu banane

se fierbe laptele 10 min la foc mic apoi se lasa un pic la racit. se pune prima data o lingura de smantana la 800 grame ,apoi dupa ce ai in casa iaurt nu mai folosesti smantana ci doua linguri de iaurt la 1,5kg de lapte. il pui la cald de dim pana seara si gata iaurtul.pasezi banana, pui iaurt. optional poti pune o lingurita de cereale.

Mergi la inceput

orez cu carne de vita si legume

cateva cubulete de carne de vita (nu vitel!),
cinci buchetele de brocoli
un morcov,
o ceapa mai marisoara
o lingura de ulei
o albitura(radacina de pastarnac spre exemplu)
cateva frunze de patrunjel,
o cana de 200 ml aproape plina de orez,
apa

Se pune carnea la fiert (a doua oara),cand e aproape fiarta,se pun ceapa tocata,morcovul si albitura taiate rondele foarte subtiri.cand se da compozitia la foc domol pana acestea din urma sunt fierte pe jumatate.Apoi se adauga orezul, buchetelele de brocoli si pui orezul,mesteci in el des,sa nu se prinda.il fierbi pina ti se topeste in gura,cand e orezul aproape fiert pui patrunjelul si uleiul,.lasi decat 5 minute, doar sa se opareasca.opresti focul si treci prin sita toate astea.ce ramane in sita,pui in robot si pasezi.zeama o arunci.pui in borcanase cu capac,lasi pe geam sa se raceasca si cand s-a racit bagi la frigider borcanasele. asa ai un pilaf pe cinste mai multe zile.

Mergi la inceput