Palatoschizis si formele sale (8)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucaserban spune:

Citat:
citat din mesajul lui NicoletaZ

Raluca, felicitari! Si sotul meu se gandeste la bebe 2. Mie imi este cam frica. Dar ii voi face un cariotip si eu Ilincai inainte.
Si la noi nu este totul roz. Mama mea este foarte bolnava. Asteptam rezultatul analizelor sa vedem ce este si sper ca se mai poate face ceva. Una peste alta, ne mutam de la 1 martie si casa este cu fundul in sus, sotul plecat la o sedinta, etc. Si asteptam operatia din 30 martie de palat si altele. Se pare ca toata lumea este prinsa.
Dar cu Dumnezeu inainte!
Multa sanatate puiutilor si voua tuturor!

Iti multumesc mult, Nicoleta! Bafta sa fii doritoare si tu, ca este foarte important, pentru ca tu esti "vioara intai" cu copiii...Eu asa consider, ca barbatii se arunca foarte repede (astia de casa!) la copii, dar noi suntem cele ce trebuie sa ne ocupam nonstop de ei...
Multa sanatate mamei tale si multa putere voua va doresc sa puteti face fata la incercari! Bafta cu mutatul, noi avem experienta, nu gluma cu asa ceva si imi inchipui prin ce treci... Domnul cu voi si la operatie, care bate la usa.. Inca o data sanatate multa!

Raluca, mami deDavid (1.06.2009)

Mergi la inceput

Acum sa va spun in ce hal suntem si noi: David de luni are o viroza urata cu muci, tuse, voma si de azi-noapte febra...Am luat si noi si barbatu-meu nu se poate tine pe picioare, eu nu am voie sa iau mai nimic si suntem 3 legume, bolind fiecare cand si pe unde poate...Off..nu mai pot scrie, ca ma cheama puiul meu...
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana26 spune:

Ce mult ati scris!!!
Noi am scapat de raceala in iarna asta,pana acum...Serban n-a avut decat o zi de muci si eu chiar il tin dezbracat in casa,nu avem cine stie ce caldura si iesim mereu si afara;mai putin in ultima vreme,cand mi se pare ff ger;insa pb lui de cateva zile e dintele 2;se trezeste tipand din nimic asa,e nervos...primul nici nu stiu cand a iesit...
Aaa,sa va zic:i s-a apropiat mult gingia,insa pb e ca nu exista simetrie intre cele 2 parti si mi-e groaza cum v-or iesi sus...

Ralu,am fost fff multumita de dr.Mi-a vb o groaza despre diversificare,e la curent cu noutatile;m-a intrebat tot-tot despre bebe si a fost uimit de cat de bine e dezvoltat;acum parca m se pare prea grasan de 8,5 kg la 6 luni;si eu care eram disperata in prima luna ca n-a luat in greutate mai nimic...Mi-a rec calciu lunar,10 zile,fier si acid folic.Nu prea stiu insa ce sa fac cu ca asta,ca tot citesc ca e periculos daca e in exces...
CE ma sfatuiti?

Multa sanatate mamici si bebici scumpi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Juke spune:

buna fetelor si la multi ani tuturor si o primavara frumoasa.
mai sunt 9 zile si facem si noi 10 luni. cu kg stam bine 10 kg si 2 dintisori jos. e f miorlait in ultima perioada cred ca incepe sa ii iasi si sus dintisori. sincer nu stiu ce sa zic. dar vreau sa va spun ca e o mare nazbatie a inceput sa stanga tot (trage de lucruri la care nici nu te gandesti). a inceput sa darame scaunelel in care mananca (si e de lemn) si scaunele de la bucatarie care sint destul de grele si tot din lemn masiv.
azi dupa ora 15 o sa sunam si noi la dna doctor sa vedem cand ne programeaza, am sunat saptamana trecuta si era plecata din tara si a zis sa revenim pe 1-2 martie. sper sa ne cheme in max 2 sapt. sincer va spun ca tare vreau sa termin si cu asta ca mai avem o op la testicole dar nu stiu daca o sa o facem anul asta.
ce are voie sa manance la spital?
si ce lucruri sa imi iau pt mine la spital(pijamale, trening sau...)?
astept raspunsuri cat mai curand posibil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Buna ziua...

LA MULTI ANI TUTUROR MAMICILOR DE AICI, DE 1 MARTIE!

Va doresc o primavara cu multa lumina si caldura in suflete!

Si...sa va bucurati de luna noastra! Vine ea caldura si primavara si iese el soarele! TREBUIE!

Ei, acum tre' sa ma returnez la bucatareala...

Multumesc mult pentru mesajele primite pe telefon! Va pup si eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Juke spune:

neata tuturor
o cafeluta calda?
am vorbit cu dna dr si a zis ca dupa data de 15 putem sa ne ducem oricand fara o alta progamare. asa ca pe 16-17 mergem la operatie.
o zi buna tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisu_r spune:

Citat:
citat din mesajul lui cellia78 in noiembrie am mers si i-au luat sange, i s-au facut niste analize "multe" si i-au depistat la timp (asa a zis dl dr) o cadere a imunitatii; era sub limita minima, dl dr a zis ca e la "cota de avarie"

hmmm, draga Cellia, mi-ai dat de gandit. am inceput sa iau serios in consideratie varianta de a-i face lui Tudor o baterie intreaga de analize. poate ca si el este foarte slabit imunitar. cred ca sunt paranoica. totusi toata lumea mi-a spus ca in primul a la gradi va fi mai mult racit. dar uite ca nu iese cuiul :D.
in alta ordine de idei: linisteste-te! te rog din suflet sa fii mai indulgenta cu tine ca o sa te consumi de tot. suntem oameni. doar oameni. mai gresim, ne mai enervarm, suntem prea protectivi cu progeniturile, si altele. esti cea mai buna mama pe care o poate avea copilul tau. fara alte discutii. din cartile pe care le-am citit am retinut un lucru foarte important: instinctul matern poate de multe ori sa preia comanda si sa dicteze contra regulilor care sunt impuse in manualele de puericultura. si de cele mai multe ori alege varianta corecta. deci daca tu decizi sa ii dai mancare pasata, sa o duci la logoped sau sa ii cumperi papusica mirositoare roz, inseamna ca asa trebuie sa faci! te pup mult si "La multi ani!"

Ralucami-ar face mare placere sa stiu ca experientele mele ar fi de ajutor si altcuiva. asa ca, te rog, intreaba-ma. oricum statul acasa cu copiii mici ma face sa fiu doritoare sa comunic si pe limba adultilor :))).
pentru inceput iti pot spune ca e foarte importanta pregatirea pe care o faci inainte de nastrea celui mic. de cand incepe sa se vada burtica. intereseaza-te si citeste (o sa iti dau si eu niste link-uri) despre trucuri pe care sa le aplici ca cei doi frati sa se inteleaga. crede-ma pe cuvant functioneaza!!!!! pentru ca lui Tudor nu i-am facut chestii de genul "ia mana de pe bebe, nu-i da jucaria aia, nu-l trezi, nu tipa ca-l deranjezi!" si altele, copilul chiar il iubeste pe fratele lui. l-a acceptat si nu vrea sa-l piarda.
este foarte usor sa uiti ca cel mare este doar un copil mic. nu de alta dar, spre deosebire de bebelus, cu el te poti intelege. si devine un mic adult, in minte noastra. dar nu este. si, recunosc, ma enervez. sunt genul de persoana colerica. si trebuie sa imi folosesc toate resursele sa nu ii arat lui ca sunt nervoasa. am un soi de mantra care merge si in timpul noptii cand vreau sa-l las pe Rares in pat sa-si urle plamanii afara, si cand Tudor face ceva"inacceptabil". Suna cam asa: "e doar un copil, e doar un copil mic, e doar un copil". Si merge.
Oricum faptul ca deja iti pui probleme inseamna ca te vei descurca de minune.
Mi-a placut tare ce zicea o tanti psiholog printr-o carte: "un copil fericit este cel a carui mama isi face timp sa-l mangaie pe frunte, macar o data pe zi". deci sa mai coboram un pic stacheta ridicata mult prea sus de revistele care ne spun cum sa fim mame, sotii, femei de cariera si gospodine perfecte, toate in acelasi timp.

Mergi la inceput

Crisu, asa e... mi-a placut ce ai scris... TE ROG, da-mi site-uri!!!!!!!!!! si carti si tot, ca nu mai am mult timp si chiar vreau sa nu fac prostii... si de asemenea, sa-i educ si pe ceilalti care vor mai venii la noi sa ne ajute(gen mama si sora mea, care deja imi fac impresia ca fac gafe...).
Mai vroiam sa te rog pe tine, Ceci, sa imi zici cu ce ii stimulezi imunitatea puicii tale, ca si al meu e un pic peste limita inferioara si trebuie sa-i dau si eu...
Noi inca suntem varza cu viroza asta urata, e greu, dar sper sa trecem odata si peste ea!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana26 spune:

Raluca,in ce luna esti de zici ca nu mai ai timp sa citesti prea mult?Tu esti acasa cu baietelul,nu?Si o sa mai stai inca 2 ani?
Intreb,pt.ca eu m-am plictisit rau,stau numai in casa cu bebe,nimeni nu m-ajuta;el e tot ce mi-am dorit mai mul,dar nu mai pottt...ma simt rupta de toate si deja am anntat ca ma intorc la lucru cand face bebe 1 an.Insa,poate mai facem un bebe si atunci e altceva...

Cris,imi place mult cum scrii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Cateva informatii despre logopedie pe un topic deschis la 'Cabinetul psi'
http://copilarie.weebly.com/lectii-de-logopedie.html

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput