Palatoschizis si formele sale (8)
Raspunsuri - Pagina 7
crisu_r spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ralucaserban Crisu, asa e... mi-a placut ce ai scris... TE ROG, da-mi site-uri!!!!!!!!!! si carti si tot, ca nu mai am mult timp si chiar vreau sa nu fac prostii... si de asemenea, sa-i educ si pe ceilalti care vor mai venii la noi sa ne ajute(gen mama si sora mea, care deja imi fac impresia ca fac gafe...)Raluca, mami deDavid (1.06.2009) |
adun si site-uri cat de repede. adica pana cand nasti, promit :D. astept sa termine cel mare cu racelile si sa inceapa gradinita, sa ma respir un pic. acum totul se petrece pe "repede-inainte". mai trebuie sa il tin o saptamana acasa, la recomandarea medicului, pentru ca este inca slabit imnunitar. nu mai face febra si se simte mai bine, dar daca il arunc acum in oala cu virusi, nu mai are sanse sa se vindece. pana atunci arunc aici niste lucruri care au mers la noi. (la voi cred ca e diferenta de varsta un pic mai mic, adaptezi in functie de cum stii tu ca te poti intelege cu cel mic :) )
- inca din timpul sarcinii arata-i poze cu el cand era mai mic si spune-i ce bucuroasa erai ca el era bebelusul tau si c mandra esti acum ca a crescut mare si frumos ;).
- trebuie sa fii sincera. nu povesti cu barza, ingerasii sau albinutele care ii aduc pe bebei acasa. copiii sunt mici si nu stiu sa vorbeasca, dar nu sunt idioti :)) si se prin repede cand ii mintim.
- nu inceta sa-l iei in brate, nici macar in luna mare. cand nu o sa il poti ridica, aseaza-te pe scaun/canapea, si tine-l in brate. arata-i cum misca bb. (mai erau cam trei luni pana la nasterea celui mic cand am fost cu tudor la un botez. si el a spus ca ma-sa are in burta un bb ca ala)
- de la maternitate sa nu te intorci tu cu bb in brate. el va fi ingrijorat de soarta ta (chiar daca nu stie sa arate, mami e plecata ce i se intampla?) deci pe bebe mic sa-l tina tati, buni, cine mai e cu tine. tu tine-ti bratele libere pentru cel mare.
- e bine sa cumperi un cadou mare si frumos ca venind din partea bebelusului, care il iubeste mutl! (sa mergi pe asta mult timp el te iubeste foarte mult, fratiorul/surioara ta, ia uite cum se uita la tine, ii place de tine, etc.)
- instruieste-i pe cei care vin in vizita - in special bunici sau persoane pe care cel mare le iubeste - sa nu se repeada la bebelus. cel mic nu pricepe, dar cel mare se va simti dat la o parte. asa ca roaga-i sa stea cu el cateva minute si apoi sa il vada pe pitic.
- tine in casa cateva jucarioare mici. aduna-le si ascunde-le din timp. daca vin adulti cu cadouri doar pentru cel mic, scoate repede surpriza.
- nu tipa la el! daca pune mana pe bebe, daca ii da masinute, nu te panica. ii spui "e prea mic, nu stie sa se joace frumos ca tine". ii explici frumos. lasa-l sa il tina in brate daca asta vrea. pune-l in fundulet in pat si pune-i bb in brate. roaga-l sa te lase sa il ajuti si asa il vei tine tu pe bb, dar el se va simti important. daca il vezi ca vrea sa il loveasca (Sper ca nu, dar cine stie ce e in capul copilasilor?) ia mana lui si transforma gestul in mangaire.
- cand mai creste putin, roaga-l sa te ajute. spune-i ca el e cel mai bun ajutor al tau. sa iti aduca un servetel, sa ii cante celui mic cand tu nu poti ajunge (tudor zice: gata, l-am potolit!) si lauda-l.
Doamne... am scris tone. Mai am... daca vrei, iti dau adresa de mail sau nr de tel pe pm si mai vorbim asa.
Sanatate multa!
crisu_r spune:
citat din mesajul lui ginye55 Cateva informatii despre logopedie pe un topic deschis la 'Cabinetul psi' http://copilarie.weebly.com/lectii-de-logopedie.html Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008) |
deja m-am pierdut pe site . saru'mana!
liliana multumesc frumos
ralucaserban spune:
citat din mesajul lui liliana26 Raluca,in ce luna esti de zici ca nu mai ai timp sa citesti prea mult?Tu esti acasa cu baietelul,nu?Si o sa mai stai inca 2 ani? Intreb,pt.ca eu m-am plictisit rau,stau numai in casa cu bebe,nimeni nu m-ajuta;el e tot ce mi-am dorit mai mul,dar nu mai pottt...ma simt rupta de toate si deja am anntat ca ma intorc la lucru cand face bebe 1 an.Insa,poate mai facem un bebe si atunci e altceva... Cris,imi place mult cum scrii... |
Am implinit 3 luni... dar stii cum trece timpul... plus ca vreau sa stiu cum sa-l pregatesc pe David pentru atunci, nu numai ce sa fac atunci, cu 2 deodata...
Apropo de luat razna in casa...sunt terminata, dar nu am ce face... Stau cu el si apoi mai vad eu ce-oi mai face... mai apuc o luna jumate de serviciu, apoi vine vara, e altceva... abia astept sa vina primavara asta odata, ca sa mai iesim si noi din casa...
Raluca, mami deDavid (1.06.2009)
ralucaserban spune:
citat din mesajul lui liliana26 Ce mult ati scris!!! Noi am scapat de raceala in iarna asta,pana acum...Serban n-a avut decat o zi de muci si eu chiar il tin dezbracat in casa,nu avem cine stie ce caldura si iesim mereu si afara;mai putin in ultima vreme,cand mi se pare ff ger;insa pb lui de cateva zile e dintele 2;se trezeste tipand din nimic asa,e nervos...primul nici nu stiu cand a iesit... Aaa,sa va zic:i s-a apropiat mult gingia,insa pb e ca nu exista simetrie intre cele 2 parti si mi-e groaza cum v-or iesi sus... Ralu,am fost fff multumita de dr.Mi-a vb o groaza despre diversificare,e la curent cu noutatile;m-a intrebat tot-tot despre bebe si a fost uimit de cat de bine e dezvoltat;acum parca m se pare prea grasan de 8,5 kg la 6 luni;si eu care eram disperata in prima luna ca n-a luat in greutate mai nimic...Mi-a rec calciu lunar,10 zile,fier si acid folic.Nu prea stiu insa ce sa fac cu ca asta,ca tot citesc ca e periculos daca e in exces... CE ma sfatuiti? Multa sanatate mamici si bebici scumpi! |
Noi calciu luam din a2a luna, in lunile cu "r". Cat despre fier, faci cum crezi. Noi am facut analize inainte de a-i da o sapt fier (i-a iesit sideremia mica, dar dr de la Buc au zis ca nu este pe fond anemic, ci din cauza virozei pe care o avea la recoltarea sangelui).
Asa ca i-am dat o sapt, asa, de control...
Tu stii cel mai bine ce este de facut, increde-te in instinctul tau matern. O sa vezi ca nu te insala niciodata!
Raluca, mami deDavid (1.06.2009)
liliana26 spune:
Multumesc frumos Raluca pt.raspuns!Numai bine!
Aici ningee...ieri a fost cald,am stat 2-3 ore afara;ce bine a fost,dar pt.putin...
ginye55 spune:
Si la noi a inceput sa ninga...raaaaaaaauuu...Dupa 2 zile de soare...
Crisu
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
Juke spune:
buna fetelor
nu ati mai zis nimic? v-am rugat si eu ceva dar se pare ca nu ma auzit nimeni.
o zi buna tuturor si... a venit primavara.
liliana26 spune:
Buna,Juke!Referitor la ce are voie sa manance nu stiu sa-ti zic pt.ca noi am avut op.la buzita si nu eram nici diversificati cine stie ce,asa ca i-am dat lapte,si cateodata lapte cu cereale si ceai care nu rea-i placeas cu lingurita sau seringa.Ceea ce-ti tb.pt.spital e pus pe prima pagina.Noi am stat o sapt.si ne-am luat muuulte,dar au stat in portbagajul masinii...era asa cald ca-l tineam pe bebe cu body si sosete sau pantalonasi...Ce sa zic,lucrurile lui bebe pe care le fol.si acasa:termometru,bavetitci,servetele,scutece,haine,canuta,bibe,canuta gradata,jucarii,niste sup cu paracetamol...pt.tine pijamale si treninguri-cateva schimburi,papuci mi-au tb.ca am stat o sapt...prosoape,sapun,pasta,incarcator.Eu n-am avut vreo farfurie,castronel ceva sa-m fi luat mancare de acolo,ca arata bine uneori si mancau si asistentele ,deci cred ca era ok.
Nu mai stiu acum...
iulyana spune:
buna seara fetele ....credeam ca nu mai vb nimeni pe aici......avem si noi nevoie de voturi aici http://optimist-danceclub.blogspot.com/ multumesc ....VOTEAZA CRISTINA ,,G"