Palatoschizis si formele sale (8)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulyana spune:

buna seara fetelor .....ROXANA felicitari si sa dea d-zeu un bebe sanatos si sa ai o sarcina usoara ...............noi suntem toti gripati ...ma laudam eu dar nu am scapat ....a inceput CRISTINA ca a luat de la scoala si m-am chinuit cu ea 4 zile de temperatura si nu vroia sa scada deloc ,a trebuit sa-i dau antitermice din 4 in 4 ore si a avut concurs de mate micuta simbata si a luat 92 puncte , acum avem miine la romina.....eu am fost multumita ca la temperatura care o avea si cit de rau se simtea a luat nota buna ....dupa toata gripa asta acum mai a ramas cu o tuse ....mai rau e ca am luat-o de la capat ca aseara l-am pazit pe tasu ca a facut si el febra si colac peste pupaza a venit soacramea azi sa-l vada si in fata blocului a cazut si si-a rupt mina, intre incheietura si cot si am alergat cu ea pe la spital si a internat-o si acum asteptam sa vedem cind o opereaza ca trebuie sa-i puna 2 placute cu suruburi...era sa cad jos cind am vazut-o la use cu mina rupta .....offffffffffff .........sper sa nu patesc eu nimic ca e vai si amar ........mi-e si frica sa ma inbolnavesc sau sa ma doara ceva ......ma incurajez singura si astept sa-mi insanatosesc baza mea (sotul)..............uauuuuuu ce greu e sa vina asa pe banda rulanta toti ,ca pina sa ia gripa CRISTINA am avut-o pe mama bolnava si inca mai avem de asteptat rezultate si un tomograf............ehhhhhhhhhh asta e viata .....................dar voi unde sunteti de ce nu mai intrati mai spunetine ce va mai fac copilasii??????sunteti bine?????????.............noi asteptam luna mai sa vedem ce facem cu operatia ............am sa vad cum fac sa incerc sa pun poze cu op lu cris ,sa vad ce parere aveti .............am mai incercat dar nu am reusit .......pupici si noapte buna ......fug sa vad ce-mi face baietelul meu ca l-am lasat sa adoarma si avea febra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisu_r spune:

Draga Cellia, scuze ca nu am raspuns mai repede, dar cred ca stii cat de greu imi este sa ma asez linistita la tastatura si sa citesc ce-mi place. Acum frunzaresc netul pentru ca vreau sa ma (re)interesez despre introducerea glutenului in alimentatie. asa ca am dat si pe forum o tura, sa vad pe aici cine ce mai zice :) . si am citit si mesajul tau. care m-a bucurat mult

Ai dreptate cu glumele. Ce Dumnezeu sa facem? Cine n-are probleme? Acum ar fi culmea sa las piticii neingrijiti si sa ma iau cu mainile de par.
Mai ales ca raceala, asa cum a plecat, a revenit. Si iar. Si iar. Si nu mai stiu a cata oara. am devenit maiastra in administrarea medicamentelor, la doua capete. ii pun la aerosoli, ii impusc cu cate un supozitor, bagam lingurite si seringi dozatoare la marea arta. din fericire nici unul dintre episoade nu a fost grav incat sa ajungem prin spitale sau sa bagam antibiotice la greu. dar am avut partea mea de nopti nedormite si zile de behaiala prin casa. plus ca am pus gradi pe pauza. asa ca non-stop cu doua bucati mucioase prin casa... ce pot spune? it is a hand full!

eu zic sa nu te stresezi cu pronuntia fetei. cel mare al meu (mititelul are doar trei ani, ce ciudat ca ii zic "mare" :)) ) vorbeste acum foarte corect. inca inainte sa implineasca trei ani pronunta "r-urile" foarte bine si cuvinte complicate (a zapacit-o pe educatoare cand i-a zis: hai sa ne hidratam) dar... evolutia extraordinara s-a petrecut inainte sa faca cei trei ani. cu doar cateva luni mai devreme lumina era mumula, iar macaraua era babala. si muuulte altele. asa ca orice copil poceste cuvintele. sfatul logopezilor este sa nu vorbim noi ca ei. tu sa ii repeti cuvintele corect, nu le folosi pe ale lor, iar ei vor face ce stiu mai bine: vor imita. asa ca fata ta o sa vorbeasca bine si frumos in cate limbi va avea ocazia :).
mai ales cu o mamica asa implicata ca tine.

va pupam mult (noi cu gandul la soare, caldura si ghiocei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisu_r spune:

Raluca iti doresc din inima o sarcina usoara, un bebe sanatos si fericit! sa ai parte doar de lucruri bune, sa te bucuri de familia ta frumoasa, si ei de tine.

oops ce zapacita am fost (sunt) scuze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebedulcik spune:

Buna mamici!
Raluca oau ce veste frumoasa!Iti doresc din tot sufletul sa ai un bebe sanatos si o sarcina usoara.Stiu ca tu iti doreai bebe nr.2 si uite ca dorinta a devenit realitate.Ma ducur enorm si mai ales pt David ca va avea cu cine sa se joace si de ce nu sa-l protejeze pe bebele lui(cat de frumos suna nu mami?).Da Ralu ,David a devenit baiat mare !
Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaZ spune:

Raluca, felicitari! Si sotul meu se gandeste la bebe 2. Mie imi este cam frica. Dar ii voi face un cariotip si eu Ilincai inainte.
Si la noi nu este totul roz. Mama mea este foarte bolnava. Asteptam rezultatul analizelor sa vedem ce este si sper ca se mai poate face ceva. Una peste alta, ne mutam de la 1 martie si casa este cu fundul in sus, sotul plecat la o sedinta, etc. Si asteptam operatia din 30 martie de palat si altele. Se pare ca toata lumea este prinsa.
Dar cu Dumnezeu inainte!
Multa sanatate puiutilor si voua tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Asaa......revin si eu, dupa doua zile.....zic sa scot nasul din franceza si forum de emigrare si sa bag un varf de nas p-acilea!

Ce ziceam? A, da!

Iuliana, sanatate multa tuturor! Daca macar au venit asa multe, sigur veti fi lasati in pace muuuult timp de-acuma! Felicitari Cristinei!

Cristina, merci! De raspuns, zic! Si imi pare rau ca iara sunt copiii tai incercati cu sanatatea....

Pai legat de vorbirea domnitei mele, eu nu imit felul in care pronunta ea, ca asta stiu de ani buni legat de vorbit cu copii mititeti; faza tare e ca ea se chinuie sa repete intocmai cum vorbim noi si nu-i iese si e jale; dar o incurajez, ii spun ca nu-i bai, eu apreciez stradania, de-astea; asculta de parca ar pricepe si se linisteste; la pronuntie, cum spuneam, e jale; desi primul cuvant spus a fost la 9 luni TATA, cu 4 luni inaintea operatiei nu-l mai spune pe T; l-a inlocuit cu C; so, TATA=CACA, TATI=ACU', TATAIA=CACAIA; stiu, comic rau! Si mai sunt o gramada; a inceput de vreo 3 luni a spune fraze scurte; alaltaieri m-a blocat: noi doua in baie, ea arata cada si spune : CADA. CACA ACE U ACA AIE (=TATA FACE CU APA BAIE), si gesticula imitand pe tati cum se spala; dupa ce tranteste fraza asta se uita la mine ca nu aveam reactie si ma intreaba: AMI, DA? Ca nu aprobasem ce zisese; sau: MAMAIA ACACA A TATAIA = MAMAIA E PLECATA LA TATAIA ( ca duminica mama merge la cimitir la tata si stie; jur ca NUMAI duminica de dimineata spune asta; pe mine ma blocheaza si oricat de mult ma bucura, ma sperie uneori). Si totusi, am prins-o spunand pe T; intr-una din cartile ei are desene cu legume si fructe si nu am habar ce are frate cu "dl nap"; cand vrea cartea aia, o striga prin casa :"DNUL NAAAATTT!!!"
Poftim! Deci, il poate spune pe T!!!!!
In fineeee.......
O las mai usurel asa pana prin vara si mergem la un logoped asa, de control; cred ca ar trebui sa merg eu la control, la cap!

Asa.....altceva....muci inca nu are puica; depasim a doua luna consecutiv fara muci, fara urma de muci, MULTUMIM TIE, DOAMNE! Dar, la ea e alta poveste; in noiembrie am mers si i-au luat sange, i s-au facut niste analize "multe" si i-au depistat la timp (asa a zis dl dr) o cadere a imunitatii; era sub limita minima, dl dr a zis ca e la "cota de avarie" si de-aia are muci din nimic; din ianuarie am inceput o schema de stimulare a imunitatii, schema pe care o va urma timp de 6 luni; dupa cele 6 luni, repeta analizele si in functie de rezultate, va decide dl dr ce vom face pe aceasta tema; tot din ianuarie, zilnic, cu sfintenie, puica bea suc de portocale (de la doua portocale), pe stomacul gol; in plus, tot zilnic, putina miere; portocalele si mierea sunt mai mult "adaosul" meu, doctorul ne-a explicat in decembrie, cu rezultatele analizelor in fata, ca in faza in care era ea, nu-i puteam ajuta imunitatea cu alimente si ceaiuri speciale, dar ca e ok daca in paralel cu tratamentul apelez si la vitamina C "naturala". In fine, inca nu ma bucur, ca mi-e frica; ma bucur insa ca incheie a doua luna consecutiv fara muci.

Roxa, o sa razi de mine si tu si stiu ca si celelalte mamici de copilasi operati de palat moale de ceva vreme, daaaar, recunosc: eu de-abia de acuma am inceput sa-i exclud mancarea total pasata; frica, paranoia; inca nu e exclusa de tot, o parte blenduiesc, o parte toc marunt sau pasez la repezeala cu furculita si apoi amestec totul; dar tu sa nu faci ca mine! Io-s io!
De fapt, Frosa nici nu manca altfel decat pasat si pana la operatie; ea abia acuma isi exerseaza talentele la tocat si mestecat; contrar parerii unor persoane din jurul meu, cum ca mancand doar blenduit pana mai tarziu, copilul nu stie a mesteca, ei bine, mesteca si foarte bine; e reflex asta, nu e ceva ce invata numai din molfait colt de paine de mica; ei, ea nu stie ce e aia painea goala si mesteca domne, foarte ok! Cel putin in privinta copilului meu, am mai daramat un mit! Mama zice ca e exceptie, eu tac si merg mai departe cu ale mele!

Flori, last but not least, bine ai revenit printre noi! Sper sa nu mai pleci! Ca nu e bine fara tine!

Va las, merg sa o trezesc.

Seara buna tuturor si sanatate multa va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucaserban spune:

Multumim de urari, Ceci! Crede-ma ca mai aveam nevoie, asa, din cand in cand de incurajari! Sanatate multa ca vad ca nu scapa, frate, nimeni de viroza asta nenorocita!

Raluca, mami deDavid (1.06.2009)

Mergi la inceput

Iuliana, mersi mult si tie de urarile de bine! Sanatate multa si tie si intregii familii! Bafta sa se termine repede toate greutatile si sa va reveniti rapid.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui crisu_r

Raluca iti doresc din inima o sarcina usoara, un bebe sanatos si fericit! sa ai parte doar de lucruri bune, sa te bucuri de familia ta frumoasa, si ei de tine.

oops ce zapacita am fost (sunt) scuze

Iti multumesc mult, iti doresc si tie la fel! Si peste putin timp, o sa te consult la capitolul ce sa fac cu 2 copii....O sa ai de raspuns la intrebari, nu gluma! Hai ca nu vreau sa te sperii...:D
Felicitari pentru nervii tari! Si sanatate multa la copii!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bebedulcik

Buna mamici!
Raluca oau ce veste frumoasa!Iti doresc din tot sufletul sa ai un bebe sanatos si o sarcina usoara.Stiu ca tu iti doreai bebe nr.2 si uite ca dorinta a devenit realitate.Ma ducur enorm si mai ales pt David ca va avea cu cine sa se joace si de ce nu sa-l protejeze pe bebele lui(cat de frumos suna nu mami?).Da Ralu ,David a devenit baiat mare !
Va pup pe toate!

Werro, iti mulumesc mult! Mi-e tare dor sa mai vorbim... sper sa te sun zilele astea sa mai recuperam...
Da, iti dai seama ce mare o sa mi se para David dupa ce o sa nasc???? Oau! Sper sa fie intelegator si sa nu isi cafteasca sora/fratele prea des.... Te pup.

Mergi la inceput