Palatoschizis si formele sale (8)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Luminita, ai PM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxa82 spune:

Salutare!
Ne-am intors acasa pt k d-na doctor era foarte aglomerata...nu avea sanse sa ne opereze pana luni si am decis sa plecam acasa si sa sunam sa vedem dk putem merge luni sau marti...puteam ramane in spital dar nici nu am vrut sa aud pt k inseamna k ma epuiza la maxim Karla si dupa operatie eram varza ...nici nu puteam sa stau la reanimare cu ea.Nu avea nici un rost sa stam atata...asta e..erau foarte multi copii de scoala k a fost vacanta si s-au ingramadit toti...era nebunie.....saraca d-na doctor era terminata ieri...asta e...iar stau in stres...iar bagaj...iar si iar,,,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyana spune:

buna ziua.... Roxa chiar imi pare rau si te inteleg prin ce treci fiinca am patit-o si noi si nu doar o data ...numai acum in ultimul an de 2 ori si stiu ce inseamna bagaje stres si ginduri (bune ,rele)....dar lasa ca se rezolva pina la urma eu te incurajej pe tine si in acelasi timp pe mine ca sper sa fie in mai ultima data cind mai pomenesc de operatie si sa las trecutul sa nu-mi mai amintesc ....stiu ca nu se poate uita dar oricum scapi de o povara sti ce ai de facut si e mult mai usor ......ma gindesc in urma si-mi aduc aminte ce greu a fost ca nu stiam nimic la prima op si eram fericita ca a decurs totul bine si ca era prima si ultima interventie,am zis gata mai vedem spitalul doar pentru control ...dar cind dupa 3 ani primesti vestea ca mai necesita inca o interventie si din nou intimpinam aminari deja e prea mult .....cred ca sunt inteleasa doar de cei care trec prin asa ceva ....este adevarat ca si cele care au op care necesita o interventie stiu dar e mult mai greu la a doua sau a treia .................sper sa nu supar pe nimeni ..........sunt intr-o stare aiurea si simteam sa-mi spun parerea fara nici o directie anume .............ROXA I-TI TIN PUMNII SI DOAMNEAJUTA SA REUSITI CU BINE .........MULT CURAJ SI SPERANTA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucaserban spune:

Roxi, si noi am facut la fel a prima operatie: am ajuns miercuri si am plecat joi pentru a ne intoarce luni (de fapt duminca seara) pentru ca nu era de stat... Tine-te de ea, ca dansa este ocupata mereu si am vazit eu, conteaza cat de mult tii tu, ca parinte, sa te faca mai repede... Asta e, oameni buni sunt putini si trebuie sa-i respectam pentru ceea ce fac! Nu stiu daca am mai spus asta, daca da, asta e, ma repet: eu am un respect deosebit pentru dansa numai pentru faptul ca raspunde la telefon!!!!!!!!!!!!!! Domnule, este ceva, sa stiti! Rar asa medici sa dea nr de tel la toata lumea si apoi sa ma si raspunda la fiecare apel!!!!!!!!!
Va pup, mai vorbim, cred ca s-a trezit odrasla...

Raluca, mami deDavid (1.06.2009)

Mergi la inceput

Salutare!

Multumesc fetelor pt incurajari!

Ceci am primit poze cu Frusi....Doamne ce scumpa e!O dulceatza de copil cu o mamik tare dulce!Va pup dulce!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisu_r spune:

cellia noi acum suntem raciti in grup. bagam paracetamol la greu si cred, sincer, ca ar trebui sa primim un premiu din partea farmaciei de la colt.

cred sincer ca nu e cazul sa te ingrijorezi de logoped. nu de alta dar am inteles ca lucreaza pe grupe de sunete. ori asta te va ajuta indiferent de limba pe care o vorbiti voi acasa. probabil ca ii va fi mai usor daca va lucra cu cineva specializat in limba pe care o va folosi cea mica la gradi/scoala. ii va fi mai usor sa se integreze, va invata mai repede cuvintele straine, etc. ei sunt oricum foarte receptivi la varsta asa de mica. si poti sa iei cateva "lectii" de la un logoped de la noi si sa exersezi tu cu micuta acasa. o sa te descurci tu. e clar :)

cinstit iti zic ca nici eu nu as fi asteptat mai mult daca situatia piticului meu era mai avansata decat este acum. dar... se pare ca asa cum este acum nu va avea probleme la invatarea limbajului, la mancat, etc. asa ca am decis sa asteptam si sa vedem cum evolueaza. cea mai mare frica este nasul. sa nu fie stramb. asa, cand te uiti la fetisoara lui, pare perfect, dar in poze si in oglinda (ceapa ma-sii de oglinda) se vede ca o nara e mai jos decat cealalta si ca "bate" spre dreapta. sa vedem pe masura ce i se vor definitiva si lui trasaturile. e prea mic acum. astia au spus ca ii rezolva buza intre trei si patru ani si, daca e nevoie, vor interveni la nas dupa ce implineste sapte ani.
prefer sa nu ma mai gandesc asa departe. azi suntem raciti. maine vedem noi cu ce o sa ne ocupam. pas cu pas ca altfel imi infig ghearele in tavan.

Mergi la inceput

Acum putin timp am primit mesaj de la Roxa:
" Acum a iesit Karla. Operatia a durat doua ore"

Doamne ajuta! Rabdare multa, Roxa!

Mergi la inceput

Cristina, sper ca sunteti bine, ca a plecat raceala de la voi din casa! Este asa?

Auzi, stii ce? Mie una imi place de tine! Admir atitudinea! Imi place ca iei totul asa cum vine, fara vaicareli si ca administrezi si doza specifica de umor fiecarei situatii! Treaba e ca .... si eu cam tot asa am depasit momentele nasoale, faceam haz de necaz...ul meu; o dadeam pe glume, ce era sa fac? Ca si dc boceam in pumni nu se rezolva mare chestie; macar zambeam nitel.
De logoped, tot citesc, am gasit ceva exercitii pe linkul pus la prima pagina; am decis ca de cum da caldura, o duc la niste sedinte; asta spun eu, e insa posibil sa se mai amane putin, din cate stiu eu de pe la 3 ani e indicat de dus copilul acolo; bine, admit, dc-s ceva probleme, e de dus poate mai devreme; inca nu ma agit, nu din indiferenta, dar sunt constienta ca inca nu s-a nascut bebele care sa nu stalceasca litere si cuvinte; adica, si dc se nastea ea fara malformatia asta, oricum "pocea" cuvinte; cel putin asa mi-a spus dr ei pediatru, ca e de lasat pana dupa 2 ani jumate macar, sa vada logopedul atunci ce poate copilul sa pronunte, ca ei si prin exercitiu acasa fac retusuri de pronuntie; e cooperanta, e curioasa, dc ii cer sa repete un cuvant, il repeta, isi da silinta; e vorbareata, ii place sa discute....oare cu cine seamana?

In fine.....eu am un stres cu limbile alea noi pt ea; ca deh, am citit si despre asta, e chiar ok, copiii cu cat sunt mici, cu atat retin mai usor o alta limba; si tot mi-e frica! Las' , nu rade de mine, asta sa-mi fie stresul de acuma! Ca altul nu mai vrem!
Cum spuneam, de cum vine caldura, mergem sa o evalueze un logoped si om vedea de acolo incolo.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucaserban spune:

Bravo, Roxi! Putere multa de sus va doresc si refacere rapida! O sa te sun eu, dar mai pe maine, asa, ca sa poti si vorbii!
Multumim, Ceci, de vesti!!!!!!!!!!!!

Raluca, mami deDavid (1.06.2009)

Mergi la inceput

Salutareeee....tocmai am ajuns acasa...am intreat sa va scriu si ma culc pt k sunt epuizata la maxim si cred k de la oboseala isi face si fierea de cap k mi-e rau...totul a decurs nesperat de bine...nici acum nu imi vine sa credk a trecut...acum sa avem mare grija sa nu raceasca.A durat 2 ore ,dupa operatie nu vroia sa bea nimic si intr-un final a vrut...ne-a tinut pana a doua zi dimineata la terapie apoi cand am ajuns in salon era in culmea fericirii...mergea pe acolo nici nu ziceai k e operata:))))dar la terapie am stat cu ea non stop in brate,am facut cu skimbul cand eu cand sotul..si cam atat...va mai scriu maine.
Va pup

Mergi la inceput