Palatoschizis si formele sale (8)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Nicoleta ma bucur pt vestile bune! Cat despre vorbareata ta...tot inainte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns justmesimply spune:

Salutare la toata lumea!
Sper ca am postat cum trebuie ca nu ma prea pricep . Am o verisoara mica de aparoape 6 luni, pe 3 iunie, cu despicatura de val palatin. Suntem pe langa Pascani, jud. Iasi. Va rog opinii unde la ce spital sa o operam mai bine la iasi sau la Bucuresti la marie curie. eu am fost la Sf Maria la iasi si era groaznice conditiile la chirurgie pediatrica II la etajul 3. Multmumesc mult.

Mergi la inceput

Justme nu stiu daca e vreo mamica pe aici care a operat puiul la Iasi, dar sunt multe care au operat la Budimex (Marie Curie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaZ spune:

http://www.cleftline.org/
Aici gasiti multe informatii despre operatii, dar si hranirea copilasului cu palat, respectiv buza despicata.

Mergi la inceput

La multi ani copilutilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jullyy spune:

Buna fetelor! Sunt disperata ca tocmai am vazut ca e desprinsa operatia, arata aproape ca inainte de a fi operat palatul moale!!! Simt ca mor! Stiu ca mai sunt mamici care au trecut prin chestia asta si as fi vrut sa stiu in ce conditii s-a reintervenit? La cat timp? Noi am operat-o la Timisoara. Dak stiti ceva de politica lor va rog sa-mi raspundeti. Mi-e groaza sa ma gandesc ca nici de bani nu mai am cum face rost, k sa nu mai spun de chinul prin kre a trecut Raysa dupa operatie si mi-e groaza s-o trec din nou prin aceleasi chinuri.................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyana spune:

buna ziua noi ne pregatim de petrecerea Cristinutei ziua ei este pe 7 dar o serbam miine ...am inchiriat un loc de joaca unde se va distra impreuna cu prietenii ei .....................acum as vrea sa va spun ca-mi pare nespus de rau cind aud de copilasi a carei operatii se desface ....poate eu am fost inteleasa gresit de multe dintre voi de aici dar eu tocmai din acest motiv am preferat sa astept si sa nu ma grabesc operind copilul nu mai devreme de 4 ani si nici atunci nu sa putut fiinca au intervenit alte probleme medicale si am asteptat pina la 6 anisori (nu au fost probleme financiare )........inteleg foarte bine mamicile a caror copilas au nevoie de operatii mai multe ,cazuri mai complicate decit (palatoschizis total ca in cazul meu sau mai usor posterior )unde a terbuit sa se intervina la virste mai mici adica la cheilognatopalatoschizis .....atit vroiam sa va spun ca poate graba sau disperarea noastra de a rezolva cit mai repede ,strica ....eu nu regret nimic pina acum chiar daca a trebuit sa muncesc cu ea la sunete (unele)si fiinca ea i-si formase un anumit mod de a vorbii si a fost mai greu ca era obisnuita sa tina limbuta lipita de dinti de jos pot spune ca acum e ok din punctul meu de vedere si acum asteptam operatia urmatoare (sa vedem)fiinca am un semn de intrebare la care numai d-na doctora i-mi poate raspunde ....micutei ia mai crescut maxilarul si ceva maselute si acum sa mai inchis acolo parca nu se mai vede asa rau dar pina nu o vede medicul nu vreau sa ma bucur inca ...acum va las si fug ca am de muncit la tort ....voi reveni si cu poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Buna, Jullyy

Imi pare rau, noi am reintervenit dupa 1 an, dar nu ne-am mai dus la Timisoara ci la Cluj. A fost mult mai bine din multe puncte de vedere.
Teoretic se poate reinterveni dupa minim 6 luni.

Cami

Citat:
citat din mesajul lui jullyy

Buna fetelor! Sunt disperata ca tocmai am vazut ca e desprinsa operatia, arata aproape ca inainte de a fi operat palatul moale!!! Simt ca mor! Stiu ca mai sunt mamici care au trecut prin chestia asta si as fi vrut sa stiu in ce conditii s-a reintervenit? La cat timp? Noi am operat-o la Timisoara. Dak stiti ceva de politica lor va rog sa-mi raspundeti. Mi-e groaza sa ma gandesc ca nici de bani nu mai am cum face rost, k sa nu mai spun de chinul prin kre a trecut Raysa dupa operatie si mi-e groaza s-o trec din nou prin aceleasi chinuri.................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coryna_k spune:

Buna. Sunt Corina,mamica lui Raul Stefan care are sindromul pierre robin,deci si ambele palate despicate.Nu stiu ce sa fac mai bine zis ce sa aleg,unde sa-i fac peratia.La cluj ne-a zis ca-i inchide tot palatul la 1an jumate,la bucuresti doar palatul moale acum la 6 luni.Am uitat sa mentionez ca suntem din baia mare.Accept orice sfat,ca doar de aceea am intrat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaZ spune:

Julyy, nu stiu daca este cazul sa intri in panica. Asteapta sa mergeti la control. Nu stiu ce sa iti spun. Cred ca, intr-adevar, te-ar ajuta daca ai vorbi cu cineva care a operat copilul la Timisoara. Noi l-am operat in Brasov. La noi, intr-adevar, s-a desfacut un pic ( a fost tot palatul inchis ), dar numai la suprafata si deja muschii incep sa apropie ce s-a desfacut. Eu stiu ca noi vom mai trece si prin alte operatii, asa ca nu imi fac probleme ca va trebui reintervenit numai pentru acest lucru. Dar la noi este mai complicat, fiind despicatura dubla labio-maxilo-palatina.
Iuliana, noi nu ne-am grabit. Asa se fac operatiile si in afara tarii. Poti sa intri pe diverse site-uri din afara si sa vezi ca acestea sunt varstele la care se opereaza. Numai ca depinde foarte mult de tipul malformatiei si de starea bebelusului. Fiecare copil difera de celalalt. Mie nu imi pare rau nici o clipa ca am ales asa. Pentru ca cea mica a mea incepe sa vorbeasca si este important sa poata vorbi corect. Si asta este si parerea d-nei dr. Bratu, desi nu sunt fan-ul ei.
Mie medicul mi-a spus ca nici o malformatie de genul acesta nu este identica cu alta. Pe un alt site scria un tatic despre faptul ca suntem niste fraieri, ca in Franta se rezolva cu o singura operatie. Nu este adevarat. Se poate ajunge si la 10 operatii. Depinde despre ce este vorba.
Si mie imi este tot mai greu cu fiecare operatie, dar este spre binele ei.

Mergi la inceput