Palatoschizis si formele sale (8)
Raspunsuri - Pagina 14
ginye55 spune:
Nicoleta bine ai revenit! Zinnat-ul e f urat la gust...f putini copii il accepta. Banuiesc ca vi l-a dat sa preveniti infectiile. Noua parca ne-a dat amoxicilina.
Recuperare rapida!
Ewy spune:
Buna ziua dragelor
Ma bucur din suflet ca ati trecut cu bine peste operatii.
Jullyy sper ca intre timp Raysa si-a revenit.
Camelia ma bucur mult pentru Ale si felicitari pentru reusita, deci sa nu ma panizhez ca al meu pitic inca nu vrea la olita
Nicoleta sa stii ca nici Eduard al meu nu a acceptat zinnatul dar l-am fortat un pic, din pacate n-aveam alta solutie pentru ca am incercat sa-l dau in lapte dar a inceput sa refuze si laptele.
Noi suntem destul de suparati, am fost la control la Szeged si din pacate palatul nu s-a inchis si mai trebuie o operatie. Am vazut inainte de control ca nu e inchis complet si ne-am facut o mie de ganduri(care inca nu ne dau pace). La controlul de la o saptamana dupa operatie nu s-a vazut nimic deci operatia trebuie sa fi fost reusita. Medicul nu a avut o explicatie clara,spune ca cazurile astea sunt extrem de rare si undeva in procesul de vindecare a intervenit ceva ce probabil tine de organismul copilului. Asa ca la toamna, dupa trecerea celor 6 luni iar mergem la operatie.
Fetelor eu intru regulat si pe un site al unei asociatii din Ungaria care se refera strict la copii cu palatoschizis, de acolo am si informatiile legate de sistemul unguresc, medici, spitale, etc. Aceasta asociatie organizeaza periodic (anual cred) intalniri cu medici de specialitate (ORL-ist, chirurgi, logopezi, ortodontisti, etc) si familiile cu copii cu probleme si aici copii beneficieaza de consultatii iar parintii de consiliere. Eu consider un lucru extraordinar sa intalnesti toti acei medici la un loc plus ca poti face schimb de experienta cu alti parinti din toata tara si de asta ma gandesc cum am putea face sa avem parte de asa ceva si noi. Daca cineva are vreo idee as vrea sa discutam. Noi toti aici avem copii inca mici, exceptie Iuliana si inca nu avem o idee clara despre cum se vor dezvolta copii nostrii si chiar cred ca avem nevoie de mult mai multe informatii.
cameliam spune:
Zinnat a primit si Ale la prima operatie in Timisoara si stiu ca era foarte dificil sa o conving sa-l ia.
De data asta a primit ampicilina in spital (branula) si apoi siropel a primit Augmentin.
Din ce am retinut eu de la dr. Urtila, se da un antibiotic cu spectru larg, poate fi unul sau altul, nu neaparat Zinnat. Nu stiu de ce la TM prefera Zinnat-ul...
Citat: |
citat din mesajul lui NicoletaZ Buna seara! Am revenit si noi. Multumim pentru incurajari. Ilinca este bine. A fost foarte nervoasa primele 2 zile, dar acum este bine. Sunt un pic suparata pentru ca nu accepta Zinnat-ul. Maine dimineata trebuie sa sun sa vedem cu ce il putem inlocui. Altfel, este bine, miercuri mergem la control si vedem mai departe ce va urma. A plans foarte tare, a tusit, a stranutat. Stau cu grija. Ma rog sa nu se fi desfacut. Pe de alta parte, ma consolez cu ideea ca oricum vor mai fi si alte interventii si, daca va fi ceva, se va putea remedia atunci. Dar pana miercuri stau ca pe spini. Va multumesc inca o data tuturor pentru sustinere. Si ma bucur ca Raysa si Ale sunt bine. |
NicoletaZ spune:
Buna seara! Pana la urma, medicul ne-a spus sa nu mai dam nici un antibiotic. A avut in spital 5 zile Zinnat intravenos. Este bine acum Ilinca. Si eu am fortat-o si mi-a varsat tot.
Si la noi s-a desfacut un pic operatia in partea posterioara, dar cred ca numai la suprafata, pentru ca vad firele cu care este prins al doilea strat. Asa ca, sper sa fie asa si muschii sa traga dupa ei restul si sa se apropie de la sine.
Oricum ea va mai avea nevoie si de alte interventii si se va putea remedia atunci.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi.
Ewy, si mie mi-ar placea sa vorbim mai mult si sa impartasim experientele. Eu ma bucur ca ati reinceput sa scrieti aici. Si ca ne putem sustine in continuare una pe alta.
ginye55 spune:
Nicoleta ce interventii mai aveti de facut?
Fetelor, in ce stadiu sunt cu vorbirea copilutii vostri?
Edi spune toate vocalele si dintre consoane doar pe m, n, c, h si ocazional, t. El tot incearca sa vorbeasca, spune cate-n luna si in stele...dar nu intelegem. Eu mai inteleg ce spune pt ca stau toata ziua cu el acasa. A inceput sa lege doua cuvinte:
'mehem ca' - mergem pa
'mehem mamaie' - mergem la mamaie
'mehe ahul' - merge ceasul
Luni ne intalnim cu o dna logoped. Mi-a spusca in principiu o sa-mi spuna cum sa lucrez cu el pe vara acasa si din toamna sa incepem terapia logopedica.
Voi ati inceput cu ei logopedia?
O zi buna!
NicoletaZ spune:
Buna seara!
La noi mai sunt necesare unele corectii. In special estetice, dar si la nivelul arcadei dentare si a santului gingival. Vom vedea mai departe. Maine mergem din nou la control.
ginye55 spune:
Nicoleta ce vesti ne aduci de la ultimul control?
Si noua ne-a spus prof Urtila ca pe la 6-7 ani i-am putea face o operatie estetica la buza. La Edi se vede f putin operatia...se vad 2 puncte unde au fost facute nodurile. Acum mai vedem. Sa treaca anii, poate se mai estompeaza si nu mai e nevoie de op aceasta.
Am ajuns si la logoped cu Edi. Din toamna incepem cu 2 sedinte pe sapt.
NicoletaZ spune:
Suntem bine, Flori, multumim. Ce s-a desfacut este la suprafata. Asa ca va fi bine. Deja scoate sunete noi. Este o mare vorbareata, desi are numai un an. Canta, povesteste in legea ei, incepe sa spuna si tata, pe langa mama, lala, nana, aia, ala, mea. Am fetita mare, ce mai.
Ma bucur ca si voi sunteti bine. Probabil ca in viitor vom merge si noi la logoped.
Cat despre operatii, medicul mi-a spus ca pana la 16 ani trebuie sa arate perfect. Probabil ca ii va scoate cicatricile si ii va ridica nasucul ( fiind despicatura bilaterala, s-a turtit un pic nasucul cand i-a inchis buzita ). Vom vedea, pas cu pas, ce va urma. Oricum, de ce a fost mai greu am scapat. Ce urmeaza sunt interventii de scurta durata, cu spitalizare de o zi.