NU se zice "am decat un mar"!! Nici "doctora"!! -3

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui corap
in alta ordine de idei, desi "pe perete" s-ar putea sa sune cam nasol in urechile unora, nu cred ca e gresit

sa vezi cum suna in gura unui moldovean:
... pi pierete ...

m@i om bun, tu n-ai auz^t ^n viatza ta un molodvan, m@i. S^ spuni :
"pi par@ti".

---
@ e prima vocala din caciula
^ e prima vocala din cintec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

tre sa mai merg o tura pe la moldova....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

O sa rectific putin.
Cel putin in zona mea nu se vorbeste asa.In Vaslui,Iasi,Suceava,poate mai ales in sate dar din ce stiu eu marea majoritate vorbesc corect.Oricum e preferabil "dulcele grai moldovenesc" decat "dupe masa""tigare",etc etc...care se folosesc in zona de sud a tarii.Tocmai s-a discutat la capitolele trecute destul de mult pe diversele ineptii din limbaj.Acu` stiam ca la topicul asta se discuta greselile gramaticale flagrante,nu ca se face dialectologie si analiza accentelor pe zone geografice.NO,II BINE?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Nu se pune virgula inainte de "etc"!!

"Etc este o abreviere care provine din limba latina (et caetera) si înseamna ca enumerarea ar putea fi continuata. Este sinonima cu : ai altele ,si altii, si ceilalti , si asa mai departe.

Deoarece etcetera include în structura sa conjunctia de legatura si, iar partile de propozitie sau propozitiile coordonate prin conjunctia si nu se despart prin virgula, înaintea ei nu se pune virgula.

De exemplu:

Parintii i-au cumparat caiete, carti, creioane, pixuri etc.

Se plaseaza inaintea ei virgula doar in cazul in care etc se repeta unul dupa altul."

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Pai sunt doi de etc.

Mergi la inceput

Ce te faceai tu daca eu nu as fi vesnic grabita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Ca veni vorba:
de cand ma stiu am auzit o droaie de lume pronuntand eccetera.

PS. M-au dovedit moldovencele (). Asa-i, p@reti la singular (cu t moale). Dar la plural? Nu ma mai pronunt, astept moldovienshili.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

eu nu tin minte sa fi auzit eccetera, dar am auzit o droaie de ettzetera/etzetera (insasi invatatoarea mea spunea ettzetera :D).

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui calipso_zeus

O sa rectific putin.
Cel putin in zona mea nu se vorbeste asa.In Vaslui,Iasi,Suceava,poate mai ales in sate dar din ce stiu eu marea majoritate vorbesc corect.Oricum e preferabil "dulcele grai moldovenesc" decat "dupe masa""tigare",etc etc...care se folosesc in zona de sud a tarii.Tocmai s-a discutat la capitolele trecute destul de mult pe diversele ineptii din limbaj.Acu` stiam ca la topicul asta se discuta greselile gramaticale flagrante,nu ca se face dialectologie si analiza accentelor pe zone geografice.NO,II BINE?

O femeie fericita si o mama si mai si...

1) exista si mica majoritate?
2) majoritatea vorbeste corect... parca s-a discutat recent despre asta.

Mergi la inceput

Pai deja discutia devenise un pic sterila.Nu trebuia improspatata?
Cu vanatul pe DC nu tine ca ar trebui citat cam tot DC-ul...daca nu scrieti cel putin doua pagini..nu am facut nimic aici...zau.Sunt pline forumurile de perle ...

Asa ca pot sa scriu si "ei vorbeste agramatical ca este mai usor ase dicat altfeli"..cate pagini?

Mergi la inceput