NU se zice "am decat un mar"!! Nici "doctora"!! -3

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Eu am o nelamurire destul de recenta; obisnuiam sa scriu "ma-tii", "ma-sii"...cum ar fi "i-a zis ma-sii", "aia a ma-tii"
pardon
Asa...acum cred ca e aiurea unul dintre i, e in plus si ma gandesc: n-o fi corect "ma-ti"? "ma-si"?

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

Acu` alta,pana nu imi cedeaza iar adaptorul usb.Ce parere aveti de subtitrarile in limba romana la filmele care se difuzeaza pe diverse canale de televiziune?Unele sunt de-a dreptul penibile...momentan imi vine in minte doar SPEED2 tradus "croaziera infernala" dar sunt si altele....incerc sa mai bunghesc cateva.Stiu si eu ca traducerea nu se poate face"mot a mot"(de unde pun accentele pe tastatura oare?)dar de aici si pana la ineptii vizibile mai e cale lunga.De multe ori una zic actorii si alta scrie jos...

O seara buna sa aveti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

PS. M-au dovedit moldovencele (). Asa-i, p@reti la singular (cu t moale). Dar la plural? Nu ma mai pronunt, astept moldovienshili.

P@reti- p@reti (cu t de la "tidula") .

Tu li pui pi t@ti in aceeas^ oala. Trebi delimitat: moldoveanc^, bucovineanc^, basarabeanc^ (aka "moldovienshili" t@li).

Mergi la inceput

Ilinca e corect cu doi de "i".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

"ma-tii, ma-sii" ca-i articulat , zic io.
Despre "intr-adevar" voiam sa spun ca intotdeauna am scris asa , adica" intr-adevar" , asa mi se parea logic , este vorba de doua parti de vorbire diferite care trebuie despartite de cratima. Insa , de curand , tot intr-o discutie de aici despre corectitudinea modului de a scrie a unui anumit utilizator , am avut surpriza sa vad ca un utilizator" respectabil"( nu-mi amintesc cine) a scris "intradevar". Atunci , inainte sa spun vreo ceva, am dat o cautare pe google si-am vazut ca in dex online apar ca fiind corecte ambele variante, si m-am gandit ca a fost acceptata si-a doua varianta. Astfel ca , de curand( chiar imi amintesc perfect mesajul ) in graba scriind ( desi nu prea mi se intampla sa uit sa pun cratima din graba , acest lucru vine in mod natural , deoarece am inteles logic de cand eram copil de ce este folosita cratima , si nu doar pentru ca " asa se scrie" ) am plasat un " intradevar" , dar amintindu-mi de faptul ca in dex online erau amandoua formele n-am mai corectat, desi n-am ramas impacata sufleteste

Mergi la inceput

Si tot de-a naibii ce sunt nu pun virgule.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Imi pare rau, desi varianta "facila" si la indemana oricui e "ma-sii", eu am anumite retineri si as vrea o confirmare/infirmare de la persoane avizate, care sa si explice. Mihaelka? Monnvas? E vreuna dintre voi pe receptie?

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Calipso, deschide subiect cu intreceri intre moldoveni, ardeleni, olteni etc. N-as vrea sa deraieze subiectul asta, bine?

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ilinca, si eu cred ca e bine ma-tii, ma-sii.

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Vroiam sa fac animatie ca deja a degenerat la accente si dialect....si toata lumea se ia de moldoveni.Pai e in ton,nu?De la accent la cine e cel mai tare cat e?
Credeam ca se critica greselile nu accentele si dialectul.Cred ca si asta e un pic degenerare,deturnare etc. etc.

Ilinca " a cui p...a?a ma-tii"
E la genitiv.E corect cu doi de "I".

Mergi la inceput