NU se zice "am decat un mar"!! Nici "doctora"!! -3
Raspunsuri - Pagina 8
corap spune:
si ca sa terminam cu piuneza, se desparte in silabe piu-ne-za.
Cred ca am batut in cuie cosciugul funeber.
in alta ordine de idei, desi "pe perete" s-ar putea sa sune cam nasol in urechile unora, nu cred ca e gresit. oricum, in evitarea cacofoniilor se intalnesc niste constructii atat de bizare si totalmente incorecte, ca cacofonia devine de preferat.
sa ne imaginam cum ar suna : "carcalacul se suia nostalgic pe perete" cu evitarea lui "pe perete"
anca_a spune:
Citat: |
Poate "pompe funebre"ca de "pompe funebere" nu am auzit.Eventual "funny beer"(sper ca am scris corect)si oare ti se pare distractiva o bere?Aia pe care o dau eu Capcaunului? |
Ma scuzati, sunteti cumva dra. Bostan?
calipso_zeus spune:
Poate d-na dar acu` incerc sa rad si nu-mi iese.
Astea-s niste perle la bacalaureat...ce gandire super are generatia asta pro care e mereu contra...
"Miron Costin vrea sa ne arate ca este bine ca din cand in cand sa mai deschizi o carte si sa o citesti pentru ca nu face rau.
Citind, se mai dezvolta si omul la creier si acumuleaza materie prima.
Ceahlaul este situat sus pe munte."
denizel spune:
Perle, perle, da' au virgule :)). Si-s puse corect chiar (cred ca de bacu' asta a fost obligatoriu sa nu se vina cu copilu-n brate la examene :)).
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
calipso_zeus spune:
Denizel mi-era dor si de tine.Da saracii terminatori de liceu,macar unde sa puna virgulele au stiut ca altceva....Nu toata lumea stie sa-si expuna ideile dintr-o rasuflare(tastare).Si sa mai iasa si ceva coerent.
corap spune:
ah, ma enerveaza "sa aive" (= sa aiba) pp ca e oforma veche sau un baraganism, da' mor cand aud (in scris n-am vazut, ce-i drept)
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corap in alta ordine de idei, desi "pe perete" s-ar putea sa sune cam nasol in urechile unora, nu cred ca e gresit |
sa vezi cum suna in gura unui moldovean:
... pi pierete ...
Laura25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
sa vezi cum suna in gura unui moldovean: ... pi pierete ... |
Habar nu ai! Moldovenii zic "pi pareti". (nu pot sa pun diacritice, dar intelegi ca 'a'-ul e de fapt ca in 'ma!')
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
corap spune:
ah, ce tzeapa am luat, stiam ca se spune "parete" in moldova
EDIT: uite ca in partea moldovei s-a rezolvat in mod natural dilema "pe pereti"