Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (184)
Raspunsuri - Pagina 4
Adriana_78 spune:
Aelita, banuiesc ca e ziua ta, Gabi vad ca e informata
La multi ani, sanatate si tot ce-ti doresti!
Laura, si eu sunt de parere cu Simonix. Nici eu n-am inteles din mesajul tau de ce te feresti atat sa-l scoti pe Mircea la aer. Statul in casa zile in sir ne face pe toti morocanosi si irascibili.
Afara e o vreme superba pt. copii. Nu mai bate nici vantul asa rau (ca vantul e cam neplacut) e perfect pt. un mic om de zapada si o saniuta in parc. Iestul afara si miscarea in aer le face bine si ii intareste.
Trebuie sa-l imbraci bine si sa nu stati pana degerati.
Mie imi pare rau, ca Annika a inceput sa tuseasca si sa-i curga nasul(2 zile la gradi si apoi distractie in pielea goala prin casa -- si gata raceala) da sper ca ceaiul de ceapa, ceaiurile cu miere si lamaie, aerosolii s-o puna pana maine pe picioare. Vreau sa iesim cu saniuta in parculet, si Lara si Annika se distreaza sa se dea pe derdelus (atata timp cat nu are febra si e vioie si nu mai tuseste non-stop, poate iesi un pic la aer -macar 30-45 min)
Alysh, sper sa rezolvi divergentele cu mama ta. Si mie mi se pare exagerat sa manance atatea dulciuri.
E normal ca daca se invata cu dulce sa ceara apoi mereu.
Adriana
belleane spune:
Salutare,
Multumesc inca o data pentru urari, am avut un weekend superb, am fost la derdelus in parc cu 2 sanii, ne-am tavalit prin zapada, am facut oameni de zapada, ne-am bulgarit.
Daca este ziua Aelitei atunci 

sa ai parte numai de bucurii, de copii cuminti si sanatosi si mult ajutor si iubire din partea sotului tau.
Lorich spune:
La multi ani draga noastra Aelita, mamica minunata!! Sa fii sanatoasa si sa ai parte numai de bucurii!!

Noi am fost la "azapada", eu cu Robert, am deszapezit masina ca la ora 2 avem prima revizie tehnica la euroclinic. Imi pare bine c-o avem abia imi zice daca pisica e virusata sau nu.
Adriana sanatate Annikai, asa o fo si la noi, 2 zile gradi , a treia muci. Dar vestea buna ca perioada se lungeste...ajunsesem la uiitoarele 3 saptamani intre raceli.
Apropo de raceli, voi ce parere aveti de bronho vaxom? O merita sa i-l fac lui Robert avand in vedere datele problemei? (gradi, primavara-iarna, bebe mic acasa, copil nepapacios de fructe)
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011
Simonix spune:
Lorich - eu am vrut sa ii dau piticaniei si doctorul a refuzat, caci mi-a zis ca asta nu merge decat pe o anume gaura imunitara - adica un anumit tip de deficienta. Noi la vremea respectiva am facut analizele sistemului imunitar si ne-au iesit ok, desi in limitele de jos, si mi-a explicat ca nu BV nu il va ajuta mai mult decat un pahar de apa zilnic
Nici al meu nu mananca fructe prea multe, in schimb rade legume de orice fel si asta cica e oricum bine. Si bea zeama de lamaie
Am ajuns sa ii pun in orice fel de mancare 
Asa ca eu i-as face un set de analize mai intai. Am mai auzit ca dupa inceperea unei cure sistemul imunitar este jos o perioada si face niste chestiuni copilul, iti spun asta din auzite, nu din experienta proprie.
Cum mai e sarmalutza? Iti spun, de ieri mi-a ramas inima la alta sarmalutza 
franco-poloneza
si ma tot gandesc ce o mai face ea, oare mananca, oare doarme? 

M-am tzacaniiiit. In fine.
Aelita - LA MULTI ANI? sa fii sanatoasa si sa te bucuri de cele trei minuni + de tot ce este bun in viata ta
Te admir foarte tare si sa stii ca am invatat multe de la tine iar uneori asa de tare m-am bucurat cand tu mi-ai confirmat cate vreun comportament al meu
("Aha, deci si Aelita face si zice ca mine - inseamna ca sunt tare ![]()
)
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Danicris spune:
Multi ani traiascaaaaaaaaaaaaaa ...
Multi ani traiascaaaaaaaaaaaaaa ...
Laaaaaaaaaa muuuuuuuuuulti aaaaaaaaaaani ...
Cine sa traiascaaaaaaaaaaaaaa ...
Cine traiascaaaaaaaaaaaaaa ...
Laaaaaaaaaa muuuuuuuuuulti aaaaaaaaaaani ...
Aelita sa traiascaaaaaaaaaaa ...
Aelita sa traiascaaaaaaaaaaaaa ...
Laaaaaaaaaaaaaaaaaa muuuuuuuuuuuuuuuuulti aaaaaaaaaaaaaaaani ...
Sa fii sanatoasa, draga noastra, sa ai parte de tot ce iti doresti.
Te imbratisez si te pup cu drag.

Doloress spune:
La multi ani Aelita!
Sa fii fericta si iubita alaturi de cei trei muschetari ai tai!
Fetelor si al meu sta in casa de doua luni, ca-mi vine sa-mi iau campii!
Acum oricum nu am ce comenta, ca aseara erau -36 de grade cu vant, deci e crima sa scoti o fiinta afara. Dar decembrie, cat am stat eu in spital a fost cald si frumos si tot n-a iesit.
Asta este, ne-am tot sacrificat iarna asta pentru bb Kevin. As fi vrut sa-l dau la activitati, sa-l duca Gabi la centre de joaca, dar mereu imi vine al meu sot cu placa sa nu cumva sa aduca vreun virus care sa ma afecteze pe mine sau pe bb. Noroc cu gradinita ca mai reuseste si el asa sa mai iasa din casa. El e un copil linistit zic eu fata de altii, probleme nu prea avem, dar pana si eu ma plictisesc de moarte in casa. Dar mai e putin si scapam de inchisoare, si eu si el.
Deja l-am pus in tema pe al meu sot, ca daca nu are de gand sa-l scoata, eu ma duc singur cu el si i-l las pe Kevin pe cap, sa se descurce cum poate cu el. Ca destul l-am inchis pe bietul Patrick in colivie luni intregi.
Cu facut front comun in fata copilului, eu sunt pentru calea de mijloc. Adica nici sa ne scoatem ochii in fata lui, insa cand nu sunt de acord cu o chestie o spun cu voce tare ca nu sunt de acord. Nu pot sa tac si sa "par" ca sunt de acord si apoi sa discut in particular. Nu stiu daca fac bine sau rau, dar nu pot altfel.
Eu zic ca e bine, am rezolvat o gramada de crize asa. Ca al meu sot e mai dur, tipa la el, atunci vin eu cu vorba buna, fara neaparat sa-l contrazic pe sot, insa vin cu alta abordare si copilul se linisteste imediat.
Noi avem niste proprietari de milioane sub noi, niciodata nu ne-au zic nimic. Bine, camera noastra de joaca e deasupra unei camere goale la ei, unde nu sta nimeni, deci poate asta e motivul.
Laura si eu am citit How to talk so the kids we will listen... e faina, mai potrivita pentru copii mai mari, dar gasesti si multe chestii pentru copii mici. Mi se pare inspirata la greu din Thomas Gordon, PET (Parent Effectiveness Training), asta e o carte de capatai zic eu. Mi-a deschis ochii asupra multor chestii. Acum am inceput Siblings without rivalry (tot de Adele Faber) si m-am cam speriat. Sunt niste marturii de groaza la inceput
parintii care zic ca nu mai rezista psihic cu 2-3 copii.
Alysh vad ca incet incet ti se implineste profetia, iata ca am ajuns la 37 de saptamani, nici nu-mi vine sa cred. E ceva tare nou pentru mine, ultimele luni de sarcina.
Magnetism eram sigura ca ti-o iau inainte, acum nu prea mai sunt asa sigura pe mine, parca vad ca trec de 40 ![]()
37+ KevinVictoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
fecian spune:
Doloress inteleg ce spui cu iesitul afara. si noi nu reusim sa iesim asa de mult cum am vrea insa am gasit o solutie. O data la 2 saptamani mergem la un loc de joaca inchis pentru copii. Ei si credeti-ma ca merita. Alearga acolo pana nu mai poate, se catzara prin tot felul de labrinturi, tzopaie pe trambuline, se da pe topogan...In fine are tot ce ii trebuie.
Poate reusiti sa gasiti si voi un astfel de loc.
E innebunitor pentru toti sa stati numai si numai in casa. Copilul are nevoie sa se desfasoare, sa isi consume energia. Poate gasiti astfel de locuri.
La noi ploua foarte des, insa totusi iesim, chiar si la o mica plimbare in jurul blocului.
Daca puteti sa mergeti in curte (de aveti) mergeti.
Bafta!
Felicia,
mami de scufundac atomic, Gabriel
(23 Mai 2008) si
12+ cu
Nasterea lui
Gabriel 
_
Simply happy!
Victoria_mami spune:
Aelita, LA MULTI ANI FERICITI, DRAGA MEA!
ALYSH,ANIVERSARE FERICITA SI MULTI ANI FERICITI IMPREUNA!
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
PRAG spune:
LA MULTI ANI fetelor sarbatorite zilele astea, Belleane si Aelita, sa fiti sanatoase si fericite, copiii sa va aduca numai bucurii!
Doloress, de acum ai unda verde, bb Kevin e la termen! Felicitari pentru rabdarea cu care ai trecut peste perioada asta grea, pe care trebuie sa o consideri un succes! Sigur, au fost sacrificii, si poate ca Patrick le-a simtit cel mai mult, dar uite ca sunteti aproape gata! Sa ne dai de veste cind pleci spre spital!
Lorich, am vazut si eu pozele roz, super dulci. Ce bine ca Robert se comporta asa, face ca totul sa fie mai usor.
Alysh, mama ce festin culinar... Sunt perfect de acord cu tine cu dulciurile. Eu din punctul asta de vedere sunt linistita ca doar noi le gestionam, dar mi-e frica pentru cind venim in primavara acasa, mi-e frica de soacra-mea, care deja ne spune ca face provizii de te miri ce prostii dulci... Offf, ma gindesc ca 2 saptamini vor trece repede, dar deja imi fac nervi din cauza asta...
Cu atitudinea in fata copiilor, nici noi nu facem intotdeauna front comun. Sigur, nu ne chiar certam in fata lor, insa daca am ceva de spus care nu e asa cum spune tati, eu spun...
Laura, imi pare rau ca ti-e asa de greu, vorba fetelor, poate ar fi bine sa il mai si duci pe Mircea din cind in cind la gradinita, te mai eliberezi si tu. Eu va admir tare cum puteti voi sa stati acasa cu 2 copii, pai eu recunosc sincer si cu mina pe inima ca dupa un weekend, 2 zile cu ei amindoi (si e si tati acasa), abia astept sa vin la servici lunea dimineata, oricit de ocupata as fi aici, tot simt ca ma odihnesc...
Fecian, pentru tine am intrat... Imi pare rau ca sunteti intr-o situatie asa de grea. Parerea mea este ca el simte starea voastra de nervi si o preia, sunteti intr-un cerc vicios, pe care doar voi, adultii, il puteti rupe. Nu mai stiu daca el merge la gradinita. Daca da, de acolo trebuie inceputa investigatia. Ce face acolo, cum se comporta, e cu copii mai mari in fata carora poate nu are curajul sa se manifeste, e obligat sa stea cuminte chiar daca el s-ar juca? Prea mult TV? Nu ii place mincarea? Chestii din astea care il fac sa acumuleze frustrari pe care apoi sa le descarce acasa. Voi v-ati si mutat recent parca, deci multe schimbari pentru el.
Eu am mai scris, si noi am avut dupamieze cumplite cu Alex, dar si cu Roxana, desi aveam lectia deja invatata. La noi solutia a fost sa lasam absolut totul deoparte - gatit, curatenie, etc, etc si sa stau efectiv pe jos la joaca cu el, sa facem exact ceea ce vrea si cum vrea. Si daca 3-4 zile a fost lipit de noi, apoi a inceput sa isi dea si drumul si incet, incet, eu sa imi pot reveni la treburi. Iar cuvintul cheie e RABDARE! Daca tipa, plinge, trinteste... rabdare. Nu ridicat tonul, vorbit calm si pe un ton jos, astfel incit se va opri si el din tipat, ca sa auda ce spui. Si faceti pe rind. Nu stati amindoi sa va enervati la plinsetele lui, nici ziua, nici noaptea. Cind unul nu mai poate, vine celalalt cu rezerva de rabdare. Stiu, e greu, tu esti si insarcinata si ti-ar trebui sa stai, sa te uiti la el cum se joaca, sa dormi. Dar mai ales in perpectiva noului bb care vine, trebuie sa ii dati de capat situatiei. Sper sa reusiti sa va calmati si sa va linistiti. Va pup cu drag 
Noi am avut un weekend OK. Roxana si-a facut intrarea in societate, am fost ieri cu ea la un party, ziua unei fetite de la gradinita, s-au jucat si mi-a fost drag sa o vad cu prietenutele ei de acolo, cum se joaca si cum relationeaza. Zicea cineva ca si-ar dori sa fie o musca pe perete la gradi, sa vada cum se comporta copilul, ei, am reusit sa imi fac asa, o foarte mica idee.
Pup pe toata lumea, o saptamina excelenta!
Gabriela.
Lorich spune:
Simonix sarmaluta tocmai a venit de la prima revizie tehnica, e totul ok, a luat deja 110 g, cica era suficient sa fie la greuattea de la nastere, deci ii merge bine. Ne-a tras o cantare mare acolo, ca s-a suparat tare ca a dezbracat-o tanti si nu a primit tzitzi.
Mama, ce bine e cand se sincronizeaza puii cu somnul. Am bagat si eu un pui de somn.
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011