Gravidute prin FIV(67)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

cristy1977: din pacate si eu am vomat cu sange.nu asa mult cum spui tu, insa vedeam si eu sange. nu i-am spus dr. pt ca mi-am dat seama ca de la atata vomat aveam stomacul si gatul atat de iritate, ca ma gandeam ca de la ele este ceva. oricum tu sa-i spui dr si mai bine sa te interneze sa investigati mai in amanunt ce este.
multa sanatate tie si bebicilor

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oria77 spune:

cristy din pacate si eu am patit-o. Dupa 5-6 ori de dat la bobocei zilnic, am ajuns si la sange. Am ros cuburi de ghiata sa-mi linistesc arsurile si am bagat cat am putut biscuiti neindulciti sau imi luam paine de secara si o faceam pesmet pentru a mai linisti hiperaciditatea. Tarziu am aflat de la gravidutele de aici - multumim mult - de antiacide... Si nu uita sa-ti reglezi consumul consumul de lichide - si de vitamine prenatale - cand vomiti, din pacate te si dehidratezi... Multa sanatate!

Da, alina, la Polisano Sibiu am facut FIV-ul norocos.

22+ cu si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Fetelor, imi pare rau ca ati trecut prin stari asa nasoale.
Cristy , sa speram ca nu te mai tine mult, dar daca o mai patesti, mai bine te internezi.
Eu nu am vomitat. De fapt eu am vomitat de vreo 5 ori in viata. Insa am avut o stare de greata... nici nu vreau sa-mi aduc aminte.

Oria, si eu tot la Polisano

in luna a 7-a cu minune de sanatos si vesel!!!
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_B spune:

crysti, in mod normal ce ai avut tu se cheama hemoragie digestiva superioara si se investigheaza in spital, cu endoscopie, pt ca este urgenta! fiind insarcinata, endoscopia se face cu acordul ginecologului (si cu el de fata). Iti recomand spitalul Elias, unde au si gastroenterologie f buna, si sectie de gineco.
Orice decizie ai lua, trebuie hemograma de facut obligatoriu, pt ca la cat sange ai pierdut, poti sa ai anemie posthemoragica, si trebuie vazut si tratat.
Intre medicamentele pe care le iei sper ca ti-a dat si Ranitidina, care este antisecretor, permis in sarcina, in ideea ca ai cel putin o gastrita.

Dar mai important este sa te vada un medic, sa-ti ia pulsul, TA, hemograma in urgenta etc. Sa fiu in locul tau m-as duce ACUM la camera de garda la spitalul Elias, si as beneficia intr-o ora de toate aceste analize. Apoi nu trebuie sa te internezi daca nu vrei, ca nu te interneaza nimeni cu forta. Dar macar ai mai multe informatii despre amplitudinea hemoragiei si poti sa iei decizia cea mai buna pt tine si pt bebele tau. La fel, chiar daca te internezi, poti sa refuzi endoscopia...

Sanatate multa! si nu neglija, daca ai varsat asa de mult sange! nu e normal, este URGENTA!

Gabi+32
placenta previa centrala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oria77 spune:

Pot sa o secondez si eu pe Gabi_B? Tot la Elias am fost si eu, dar pana la urma esential este sa te vada cineva de specialitate. Si are dreptate, mie mi-au dat fier la greu si nu numai dupa ce am scos sange, mea culpa, am uitat...

Alina eu una am iubit si orasul si oamenii de acolo. Iar clinica... am mai trimis 3 cupluri dupa mine si toti sunt foarte multumiti!

Mergi la inceput

Dragelor, am incercat sa-mi fac injectiile de inducere a maturitatii pulmonare la bebei, mai exact dexametazona.
Prima doza mi-a facut-o sotu', ieri dimineata, si m-am scancit si m-am bocit, ca am fundul facut ciur de la Nospa...asa ca seara, am chemat o asistenta sa-mi faca injectia de 6 mg. Tot m-a durut, dar parca am suportat mai usor, acul mai profund etc etc
Si dimineata, surpriza...eram rosie la fata si pe burta!!!
concluzia: alergie la fosfatul de dexametazona, mi-am sunat dr si n-am mai facut doza de azi, pe care voiam s-o fac de 12 mg direct, sa scap de ea!!!
asa ca, grija mare, fetelor, orice simptom va apare, chiar daca pare ceva usor si neinsemnat, sunati-va dr!!!

Crysti, ce-ai facut? ai fost la spital?

toate burticile
Gabi+32
placenta previa centrala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisucmic spune:

Gabi draga, chiar acum vroiam sa intru sa vad ce mai faci, ma bucur sa te citesc, inseamna ca au trecut ametelile? tensiunea cum a fost?
Cristy, ai mare grija, nu e de gluma! Urmeaza sftaurile lui Gabi care e gastroenterolog si stie ce spune!

Pisuc Mic

Ce minune de la Dumnezeu! s32 cu un dragalas

Mergi la inceput

pisucmic, am fost la Sanador la neurolog si dg. a fost de "vertij pozitional paroxistic benign". A zis ca in nici un caz nu a fost de la TA, ca am avut 13 maxima ca m-am speriat.
Vertijul asta e o chestie benigna, determinata de miscarile otolitilor din canalele semicirculare. Vestea buna este ca nu e grav, vestea proasta e ca se poate repeta oricand, si sapt viitoare, si peste 10 ani. Tratament la ORL-ist, dupa videonistagmografie, prin schimbare brusca de pozitie la 90 de grade ca sa se miste otolitii (nu stia daca se face in Ro, in nici un caz in luna a 8a de sarcina cu previa...)
De ce a aparut in sarcina nu se stie, ipoteza e ca s-au infiltrat poate peretii canalelor semicirculare de la modificarile hemodinamice si hormonale din sarcina...asociat cu faptul ca stau la pat de 4 luni. In sfarsit...m-am linistit, dar tare n-as vrea sa se repete, ca a fost fff rau!!!
si uite-asa, o saptamana proasta pana acum, in fiecare zi altceva, intai contractii, apoi vertij, apoi alergie la dexa!!! ma intreb ce mai urmeaza!

si sarcini usoare va doresc!
Gabi+32
placenta previa centrala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Desigur mesajul meu de aseara a dsparut...

Ziceam de Cristy, ca medicul ei e de la Elias, exact unde ati trimis-o voi, asa ca sper ca e bine! Cristy, cum esti?

Gabi ce chestie ai mai patit si tu cu alergia asta... . La tine cum au fost contractiile, dureroase? Pe mine cu gynipral, no-spa si magne b6 m-am mai lasat. Dimineata, pana pe la ora 15-16, ma simt ca noua. Seara insa e tare greu. Ma dor toate cele. Simt burta foarte intinsa si umflata, parca sta sa plezneasca, ma doare spatele, nu ma simt bine in nicio pozitie . Si bineinteles intru in panica. Apoi dimineata cand vad ca mi-e bine, ma mai linistesc.

Puup

in luna a 7-a cu minune de sanatos si vesel!!!
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Mergi la inceput

da, alina, au fost dureroase. dar ce povestesti tu, cu burtica intinsa seara si in tensiune, e posibil sa fie din cauze digestive - adica din cauza balonarii. Incearca sa te mobilizezi, sa te misti prin casa si sa nu consumi alimente care sa te baloneze (bauturi acidulate, legume care fermenteaza). Numai alimente proaspete si gatite in casa, nu mai vechi de o zi sau 2. Eu in sarcina am descoperit ca nu tolerez multe alimente care inainte nu-mi faceau nimic. Si mese reduse cantitativ!
daca iei Nospa seara, pe o burtica balonata, nu prea rezolvi nimic, pt ca intestinele nu elimina gazele si nu te dezumfli. cel mai bine suna-ti dr si descrie-i durerile, si o sa-ti spuna daca sint contractii sau nu.
Acum sint si eu in luna a 8a, si e din ce in ce mai greu cu burtica mare. Dar cand ma gandesc cate eforturi am facut sa ajung pana aici! si cat mi-am dorit! parca nici nu mai conteaza toate dificultatile.

Crysti, ce mai faci? sper ca esti bine! sa te uiti la scaun, daca e negru si moale sau nu. daca vrei, vb pe PM, eu mai intru azi pe net si mai tarziu.

toate burticile
Gabi+32
placenta previa centrala

Mergi la inceput