Gravidute prin FIV(67)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_B spune:

alina, nu, n-am facut injectiile pt maturare. la fel a zis si dr mea, sa mai asteptam, pt ca efectul este pt 7 zile dupa injectii, si nu s-a dovedit ca repetarea injectiilor face bine. Uite si aici:

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2808%2961929-7/abstract

Dr mea a zis ca mi le face la internare. In studiul de mai sus, am vazut ca au facut injectiile pana la 33 de saptamani, dar am citit pe forum ca Mirela le-a facut pe la 35, parca. E adevarat ca are gemeni, care au fost de nota 10 scor Apgar, amandoi!

Gabi+31
placenta previa centrala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

buna ziua fetelor,
gabi, si eu sper sa fie miscarile bebeilor, de ieri seara cred ca au inceput sa miste serios, i-am simtiti pe fiecare in parte, sunt atta de fericita, sunt ca un fel de bule... nici nu stiu cum sa va explic, ideea este ca se simt deja la mana, si sotul a pus urechea la baietel si i-a simtit miscarea in ureche, este intr-adevar incredibil, caruciorul cu landou este un carucior care se pliaza si se poate transfoma si in landou, adica vei folosi landoul pana pe la 6 luni si apoi incepi sa folosesti caruciorul, pe langa asta au si niste saci/cosulete speciale de transport a bebeilor cu manere, sunt foarte misto, este adevarat insa ca sunt second, dar asta nu ma deranjeaza, sunt absolut impecabile si de foarte buna calitate, eu il voi cumpara de pe e b a y punct d e , sa ma scuze moderatorii, nu stiu exact daca am voie sa dau link-uri, daca aveti nevoie de mai multe detalii cum sa faceti imi spuneti si va invat
alina, asa cum zici tu, important este ca bebe sa fie bine, o sa se intoarca si sotul si o sa va bucurati impreuna de mica voastra minune
camelia, sa-ti traiasca baieteii, sa intri mai des sa ne scrii, ai dreptate, preturile in magazine sunt foarte mari, si eu sunt tentata tot timpul sa cumpar dar ma temperez singura, intr-unul din weekend-uri voi merge la dragonul rosu sa vad ce gasesc acolo, mi-au zis niste prieteni ca au multe lucrusoare de copii, inclusiv lenjerie si sunt cu mult mai ieftine decat in magazine
miercuri mergem la eco sa-i vedem pe bebelinii, avem marii emotii...
va pupam

and the miracle happened... 18 + si

http://www.youtube.com/watch?v=Nu3t1OF4RMs

Mergi la inceput

gabi, uite ceva de genul asta
http://cgi.ebay.de/Peg-Perego-P3-Modular-System-NEU-Orange-/180620168050?pt=DE_AllesUmsKind_Baby_Kinderwagen_Buggies&hash=item2a0dcd0b72
oricum se vand zeci de carucioare pe zi, asa ca cu multa rabdare poti gasi ce-ti trebuie tie
sau mai poti cumpara de pe okazii insa calitatea cam lasa de dorit
te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Gabi, multam pt link. Foarte interesant.
Cristy, de-acum inainte o sa-i simti din ce in ce mai des si mai bine. Poate are si sotul noroc. Trebuie sa fie pe faza!
Fetelor, eu pe al meu de vreo saptamana si ceva il simt foarte tare. Pana acum era un finut, lovea usurel batea in burtica. Acum trage suturi, se zvarcoleste, nu-mi dau seama ce se intampla, dar uneori tresar de zici ca ma inteapa cineva cu cutitul. Desigur, am inceput sa-mi fac probleme de genul: poate mititelul nu are loc destul in burtica? Mai ales ca mi se pare ca nu mi-a mai crescut burta. Paranoia e in floare, dupa cum observati...

in luna a 7-a cu minune de sanatos si vesel!!!
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_B spune:

cristy, arata bine caruciorul asta nemtesc! si pretul e bun, si vad ca are si patut separat etc, probabil landoul ala de care zici. o sa ma sfatuiesc cu sotu', sa vad ce zice.

alina, de vreo 2 zile am niste contractii nenorocite. Am inceput tratamentul injectabil, si dr mea a zis sa-mi fac si injectiile respective cu corticosteroizi... Off! sper sa cedeze durerile astea, cand stau nemiscata in pat, e mai bine, dar cum ma ridic (doar sa ma duc la baie, nu altceva), doare rau! sper sa reusesc sa ajung la 34-35 de sapt...

Gabi+31
placenta previa centrala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melisa28 spune:

Gabi , o sa nasti la termen , ai incredere ca va fii totul bine.
Pentru ce faci tu injectiile astea cred ca mi-a scapat ...:)
Apropo cum vei naste?

Hai fii tare, ce-a fost greu a trecut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oria77 spune:

Vin si eu cu gascuta de 2 fete la purtator... Ca si ALINA, si pe noi ne monitorizeaza tot dr Parvu de la Elias. Pana saptamana trecuta am fost bine toate 3, dar la morfologia de trim II, pe 3 februarie, am vazut ca minunatul meu col - de altfel foarte lung, aprox 6cm - incepe sa se deschida cam 2cm. Vineri am facut urgent cerclaj, si cu promisiunea ca o sa fim cuminti, seara ne-a luat tati acasa. Partea buna ca am pierdut 10 picaturi de sange cu totul! Yey! Mi-a fost cumplit de frica de procedura asta si riscurile pe care le implica dar pana la urma am scapat usor.

Arina si Daria, minunile noastre sunt ceva mai mari decat media, cam 1-2 saptamani peste medie de fapt, atat in dimensiuni cat si in greutate. De cateva zile sunt extrem de active, burta mea a devenit o scena desprinsa din Alien, dar ma bucur de fiecare semn pe care il dau. Ne-am topit la eco 3D cat le-am vazut una dormind cumintica, picior peste picior, cu capusorul sprijinit pe ceafa surorii ei... Stiu ca marimea bebelinelor o sa imi dea mult de furca sa duc sarcina cat mai aproape de 36 de saptamani dar sper ca ma ajuta faptul ca eu insami sunt destul de inalta si poate totusi rezist atata vreme. Eu una nu am vazut gemeni monocorionici - monoamniotici sa mearga atat de departe dar cum o vrea Bunutu! Daca a vrut la FIV poate ne sprijina si acum!

Voua, sarcini cat mai usoare si cat mai linistite!

22+ in al 9-lea cer cu si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Oria bine ai venit si sarcina linistita pana la final

Fetelor am vazut ca discutati despre carucioare. Noi am primit un carucior, chicco 3in 1 (landou, scoica si sport), nu eram noi prea incantati de model dar calul de dar nu se cauta . A fost super iar acum ptr. bebe doi tot ptr. un carucior cu landou as opta, noi am dat tot de la Vlad intre 0-12 luni, apoi ne-am hotarat ptr. bebe 2. Landoul a fost minunat, in primul rand ca statea copilul intins perfect pe ceva tare, care nu permitea sa se onduleze coloana, apoi ptr. faptul ca am nascut spre iarna, landoul il proteja foarte bine de vant, curent etc. Pe la 4 luni si jumatate am renuntat la el ca Vlad era lungut si se lovea la cap. Cred ca o sapt. i-a trebuit sa se obisnuiasca fara landou. De scoica nu prea ne-am atins, ptr. ca in masina aveam kit de prindere a landoului, apoi am luat un scaun auto cu 6 pozitii ale spatarului care era de la 0 luni. Deci dupa parerea mea landoul este foarte util mai ales la copii care se nasc sper iarna. Nu stiu daca ptr. gemeni carucioarele sunt cu landou, fiind destul de greoaie. Noi am renuntat de tot la carutul de bebelus pe la 10 luni cand am plecat in vacanta, am luat un Mclaren sport foarte usor si cu curea de umar.

Ce vreau sa va mai spun, mare atentie la lucrusoarele bebelusilor care vin direct pe piele. In odiseea noastra au fost foaret multi puiuti cu tot felul de dermatite, spun mamicile, cauzate de detergentul folosit sau din materialele din care erau confectionate hainutele.

mami de Vlad (29.10.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Gabi, eu nu m-am priceput sa-i explic f bine dr ce simt. El a zis ca daca am burta tare mai mult timp nu-i vorba de contractii. Ca la astea burta se intareste cam jumate de minut A mai zis ca si miscarile puternice ale bebeului pot fi confundate cu contractiile, ca muschiul abdominal, ca orice muschi, doare daca il lovesti. Oricum mi-a zis sa iau no-spa, macar 2 pe zi, gynypral, 1 pe zi (iau cate juma de pastliluta la 12 ore) si ica o pastiluta de Mg (ca luam deja una pe zi). Le iau de 24 de ore si deja ma simt mult mai bine. Nu mai am burta asa pietroi cu orele si nici nu ma mai misc prin casa asa, cu incetinitorul.
Eco nu am facut, ca am fost la el la spital cand era de garda si nu au asa un eco performant pe sectie. Oricum ma duceam sapt viitoare la el la cabinet.
Sper ca si tu esti mai bine.

Many, si noi, tocmai am primit un carucior nou nout. Ca si voi, nu e exact ce ne doream, voiam ceva cu roti mai mari si cu un singur maner (asta are 2 ... coarne...) Dar are landou . Asa ca, vb sotului: daca e moca, e binevenit.

Oria, bun venit! Ai facut cumva FIV la Sibiu, sau te confund cu cineva cu un id asemanator?

Pupici pt toate fetele!

in luna a 7-a cu minune de sanatos si vesel!!!
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Mergi la inceput

buna ziua fete dragi,
revenim si noi cu vesti bune, am fost ieri la eco, piticutii nostrii au crescut, au 20cm si 270gr fiecare, suntem cu 5 zile mai mari, i-am surprins cu capetele rezemate unul de altul, deci am presupus noi ca se iubeau, aproape ca se imbratisau
din pacate eu insa am tras o mare sperietura alaltaieri, noaptea cand m-am dus sa vomit, asa cum fac de 3 luni jumate, am vomitat sange, dar nu putin ci mult, am inrosit tot wc-ul, m-am speriat rau, evident ca urmatorul lucru pe care l-am facut a fost sa ma uit in chilotei, insa totul era ok
ieri i-am povestit medicului ce am patit, mi-a dat medicamente pentru starea de voma si mi-a zis ca daca mai vomit inca o data sange ma inerneaza in spital pentru investigatii, dansul zice ca este posibil ca din cauza faptului ca vomit de atat de mult timp in continuu stomacul sau duodenul sa se fi iritat si astfel sa apara sangerarile, sper din tot sufletul sa se opreasca ca nu mai vreau alte internari in spital si tratamente, voi ati patit asa ceva?
alina, many, oria, gabi si toate fetele

Mergi la inceput