Floricele de liliac mai-iun (48)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamanati

Ioanact, de complimente. Si eu ti-am admirat printesele, mi-am permis sa-mi bag nasul in blogul lor. Da ce frumu zice Iusti mama! Astept si eu sa aud de la Bety un mama asa constient.

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mandra mamica de 2 comori Emilia-Beatrice (10-iun-2010) si Camelia-Nicole (20-aug-2006)

Multumim!

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Multumesc mult de raspunsurile legate de mersul in picioare.

Cordela multa sanatate si sa va ajute Dumnezeu sa treaca repede pneumonia.

Noi am papat azi ardei umplut cu piept de curcan si ne-a placut tare mult. Nadia e tare pofticioasa si deja daca ne vede mancand ii trebuie si ei, intinde manutele si zice papa papa, dar daca ii dai ceva nu e foarte mancacioasa. E super incantata daca ii dai banana sau ceva in mana sa tina si sa muste ea. Tremura de fericire. Fetele care sunteti cu blw cum dati portocola nu se ineaca de la ea? Daca ii dau banana o papa bine singura dar portcola cand o baga in gura dupa ce suge pe ea o rupe in jumatate si mi-e frica sa ii las asa bucata mare in gura si o scot. Voi cum procedati?

Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Salutare !

Suntem fara febra de la ora zece !!!

Ufff Cordelia! Imi pare tare rau! sa va faceti bine, fara sa mai ajungeti pe la spital!

Flory noi nu suntem autodiversificate, insa de vre-o luna ii dai papa bucatele. Uite asa ii dau eu porticala .

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
povestea stelutei de mare
avem viata-n sange!
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Vin si eu cu o parere: in cazul nostru, cerealele sigur ingrasa! CA atare, Sonia, de la 7 la 8 luni, a pus 650 gr in timp ce de la 6 la 7, cand nu prea ii dadeam cereale a us 250 gr.Noi in continuare ne chinuim groaznic (si noi si cupiul) cu laptele! Am incercat iar Nan, Aptamil si LActovit....ultimul l-a acceptat doar ca il bea la fel de prost ca pe Lactana (pe Nan si Aptamil nici nu vrea sa puna gura) asa ca daca tot ne chinuim macar sa ne chinuim cu LActana. Aseara i-a dat tati, cu multe cantece si prosteala in vreo 25 de minute 170 ml pe care i-a vomitat si i-am facut dupa vreo jumatate de ora 200 gr de cereale cu lapte la lingurita si a ras castronelul si inca se uita daca mai e! Dimineata am inaugurat canuta Nuk cu cioc, in ideea ca daca e fluxul mai mare o sa fie nevoita sa inghita....vezi de treaba, 150 ml cu chitaieli si scancete in 40 de min.....in concluzie, ma gandesc foarte serios sa-i dau si seara si dimineata cate 200 ml lapte Lactana cu cereale, la lingurita...nu stiu unde o sa mai mearga si fructele dupa masa de dimineata dar ne descurcam cumva. Ceva sugestii de cereale fara lapte inclus? (in afara de Orez de la Nestle....oricum, Nestle mi se par nashpa tare, nici Soniei nu-i plac si mai ales nu reusesc sa le dizolv cum trebuie.....in schimb Humana, mai ales capsuni+iaurt sunt o bunatate, si mie imi plac si se dizolva perfect)

Sanatate bolnaviorilor! La noi a picat magareata pe Razvan, a avut azi 3 scaune diareice si are 39 febra, astept sa se trezeasca sa-i vad gatul (desi zice ca nu-l doare)....ieri i-a scos in parc la bulgareala educatoare, sper sa fie de acolo si nu ceva virus stomcal de s-a lasat si cu diaree...

Ma bucur sa vad ca nu sunt singura "inconstienta" (ca sa o citez pe dr de fam) care nu i-ar face copilului ROR-ul dar eu sunt tare speriata! Razvan in jurul varstei de 1 ani si 3-4 luni (dupa ROR) a avut o perioada de regres, s-a inchis in el, nu mai era prezent, nu mai comunicam cum trebuie, a inceput sa scada contactul vizual, sa apra tot felul de stereotipii si semne ingrijoratoare si eram disperati pt ca aici, in Bistrita, il suspectau de autism. Diagnosticul din fericire a fost infirmat de 3 medici neuropsihiatri iar in fina am mers pe mana dr Naghiu Radu (neuropsihiatru infantil cu specializare in homeopatie), am aplicat niste scheme complexe homeopate, am facut tratament aproape 1 an si jmatate iar rezultatele au fost spectaculoase (sunt convinsa ca a contribuit si socializarea la gradinita cu program prelungit si faptul ca a inaintat in varsta dar tot cred ca un mare merit l-a avut si schema de detoxifiere a dr Naghiu. Practic Razvan a luat vaccinuri homeopate (sub forma de granule) la fiecare vaccin alopat administrat (nu se stie care l-a "tulburat", vaccinuri care nu anuleaza efectele benefice ale vaccinurilor ci doar detoxifica organismul de substantele grele si nocive din vaccinurile alopate. Am repetat aproape fiecare vaccin homeopat de cate 3 ori). Acum, pot spune cu mana pe inima ca am un copil perfect normal, sanatos si cu riscul de a parea lipsita de modestie cu o inteligenta peste medie (nu detaliez dar la tot ce inseamna matematica, logica este la nivelul unui copil de 8-9 ani....si asta pt ca a fost pasionat si a invatat singur de la laptopul interactiv care il are, din jocuri, din povesti etc) Ideea era ca este extrem de perspicace si ii merge mintiuca brici iar la 3 ani, cand am ajuns la dr Naghiu, era introvertit, nu socializa si avea un vocabular de maxim 20 de cuvinte (iar acum nu-i mai tace gura....deloc). Nu am vrut sa ma laud, am vrut doar sa trag un semnal de alarma.....Iar ROR sub un an mi se pare inconstienta din partea dr care il recomanda. Recunosc, la Razvan am mers pe schema de vaccinare gratuita, de la stat, care era mult mai proasta calitativ fata de cea de acum (Pasteur) dar la Sonia am optat pt Infanrixuri, sa minimalizez posibilele efecte secundare! Fiecare face cum crede de cuviinta si alege ce considera mai bun pt copilul ui dar am vrut sa va prezint si un alt aspect al vaccinarilor. Sigur, nu inseamna ca daca noi am patit asa ceva se poate intampla oricui, poate am fost 1 la 1 milion sau 10 milioane....dar ce sa zic, sa nu fi fost nimeni in locul meu atunci (ca sa nu mai zic de drumurile la Bucuresti la fiecare 6 saptamani cu stres si emotie pt urmatoarea schema si speranta ca dr va vedea evolutii favorabile)! Nu vreau sa starnesc nici un fel de polemici, a fost o experienta personala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Hello

A fost la pediatru ieri. 8kg are Sabina si (tot) 66 cm. Cu cm nu cred ca e asa ptr ca ei ii raman gramada de haine mici. O sa o masor si eu acasa.

Ma rog, teoria este ca fie e mai mica de inaltime (tati i-a stabilit deja ca o sa joace baschet si o sa faca inot ) fie o sa urmeze o crestere mai mare in urmatoarea perioada.

Ne-a intrebat daca a intrat in perioada de anxietate si raspunsul este DAAA. Noroc ca se si iese din asta (insa oare cand...)

A incurajat alaptatul in continuare si "table food" a zis ea. Adica sa manance cat mai "normal" dar fara sare, condim, etc.

Daca pana acum va scriam mesaje cu Sabina dorind in sling acum va scriu cu Sabina dormind in ergo, pe spatele meu

Un weekend fain tuturor!

Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Buna dupa-amiaza!

Offf, Ioana, ce povestesti tu aici de ROR este exact lucrul de care-mi e frica. Si eu ma gandesc sa refuz ROR-ul dar mi-e teama de rujeola Ce vaccinuri homeopate va dadea medicul? Cumva luati si thuja? Ca noua din asta ne-a recomandat medicul inainte de vaccinul de 4 luni, iar la cel de 6 luni n-am mai intrebat, am luat pur si simplu la fel...

Legat de tuns, eu stiam ca daca il razi pe bebe in cap se indeseste parul,nu daca il tunzi, de fapt e stiut ca dupa ras radacina se intareste si este posibil ca din acelasi folicul sa apara 2 sau chiar 3 fire de par. Eu am de gand sa o rad in cap la vara, dupa ce rupem turta si taiem motul. oricum n-au ei cine stie ce podoaba capilara la varsta asta deci schimbarea sper ca nu va fi prea mare. Nati, e adorabila Betty cum isi arata ea dintisorii

Cordelia, sanatate multa!

Nana, Ale, ma bucur mult ca ati scapat de ce era mai rau

Nikol, mama ce avansate sunteti la papa, cum mananca pastele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cordelia spune:

Buna seara,

multumim de urari fetelor si sper sa ne revenim repede. Febra nu are, de tusit tuseste mai putin dar tot tuseste, insa este harait tare la respiratie iar eu mor cand aud asa....

Nu va mai faceti griji fetelor ca bebeii sunt grasuti, ca au pulpanele ca sunt peste medie, lasa sa fie nene grasuti, sa pape bine ca eu de ex. ma chinui sa-l ingras si nu reusesc neam si nu mananca bine si e un chin de uneori imi vine sa ma arunc pe geam (noroc ca stau la casa)! Lasa, ca o data ce cresc, o sa alerge afara, o sa mearga la sporturi, o sa se inalte, etc si o sa fie foarte bine.

Seara buna tuturor ne pregatim sa mergem la spital sa ne faca tratamentul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Buna seara!

T_Ioana eu ii dau cereale de la Milupa "Buna dimineata" cu portocale dar au lapte. Am si Humana si Nestle (ii pun o lingurita in laptele Ioanei).
Cat priveste vaccinurile: eu nu sunt de-acord cu nici un vaccin. Nu cred ca are nevoie corpul de asemenea vaccinuri, cred ca m rau ii fac.
In fine..asta e o parere de-a mea.
Atat Ioanei cat si Justinei i-am facut si ii fac vaccinurile obligatorii.
Cordelia sa va faceti bine repede!

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

salutare!

azi va trezesc, pe la pranz, cu un citat dintr-o carte de Maria Montessori. pe mine ma ajuta sa trec mai usor peste dificultatile legate de copii:

Citat:
"Copilul iubeste neinchipuit de mult pe adult. Cand se duce sa se culce, vrea intotdeauna ca o persoana iubita sa-i stea aproape. Si persoana iubita zice: „Trebuie sa impiedic acest capriciu: copilul nu trebuie sa castige reaua deprindere de a nu adormi fara a avea pe cineva langa dansul”.

Sau poate un copil vrea sa vina la noi cand mancam, si plange, ca si cand ar pretinde sa nu mancam. Aceasta e vorba omului fara dragoste de copii.

Copilul doreste doar sa stea aproape de noi, spre a privi pe cei care mananca, e un copil mic, in primul an al vietii si n-a luat altceva in gura decat lapte. Si totusi plange in timp ce noi mancam; de l-am primi la masa, n-ar mai plange; sau poate ar scanci, fiindca cei ce mananca uita de el: el vrea sa fie privit si sa simta ca vine vorba si despre el in conversatie.

Cine va mai plange intr-o zi, din nemarginita dorinta de a ne vedea cand pranzim, sau chiar cand gustam? Si cu cata tristete vom zice intr-o zi: „Nu mai am pe nimeni care sa planga, pentru ca ma doreste aproape, cand se duce sa se culce! Toti se gandesc numai la ei, adorm cu gandul la ceea ce au facut peste zi, niciunul nu-si mai aminteste de mine!”

Pentru ca numai copilul isi aminteste in fiecare seara si zice: „Nu ma lasa, stai aici, langa mine!” si adultul: „Nu pot, am de lucru si apoi ce capriciu mai e si asta?”… Si credem ca trebuie sa-l corectam, pentru ca ne-ar face pe toti sclavi.

Sunt si capricii complicate. Unul dintre cele mai inspaimantatoare pentru familie este cand copilul se desteapta dimineata si se duce sa trezeasca pe tata si pe mama, care ar dori sa mai doarma; acesta este lucrul cel mai ingrozitor, de care toti se plang. Dar copilul care coboara din pat, este o fiinta pura, care face ceea ce toti ar trebui sa faca, atunci cand se arata soarele si lumina; lumea ar trebui sa se scoale, dar tata si mama dorm inca si aceasta mica fiinta se duce la ei, parca ar zice: „Invatati a trai sfant, dimineata oamenii se scoala!” Dar copilul nu e un dascal, se duce numai ca sa-i priveasca, pentru ca ii sunt dragi; abia se desteapta si dorinta lui este de a fugi indata la cei pe care ii iubeste. Va trebui sa treaca prin odai inca intunecoase, inchise, ca lumina sa nu-i poata trezi inainte de vreme; copilul se duce, se impiedica, nu-i e frica de intuneric, nu-i e frica de usi pe jumatate inchise si ajunge langa tatal sau si mama sa si-i atinge dulce. De cate ori i se spune: „Puiule, nu ne trezi dimineata!”. Dar copilul vine, ii trezeste, apoi zice: „Dar eu nu te-am trezit, ti-am dat numai o sarutare”. Se gandesc parintii cum ar face sa-l dezvete. Dar cand se va mai intampla oare in viata ca cineva, abia trezit, sa arda de dorinta de a alerga la noi, invingand orice greutate, pentru a ne sta aproape, fara sa-i treaca prin minte sa ne trezeasca ci numai pentru a trezi pe cei dragi lui si pentru a le da un sarut? Cand si cine va mai face asta pentru noi?"

mie mi-au placut mult cuvintele astea, si ma ajuta sa privesc din alta perspectiva.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Neata!
Ma bucur alaturi de voi ca bebeii bonlaviori se simt mai bine!Pupicei multi pana isi revin de tot
Nati eu am crezut toata viata ca tunsul la chelie are legatura cu parul mai des,pentru ca:1 pe mine nu m-au tuns,pe sora mea,da;eu am parul f rar,ea il are ceva mai des,si 2(asta e ridicol,dar asa gandeam cand eram mai micuta)mama nu s-a ras niciodata pe picioare si are pielea mai fina ca a unui bebelus,iar sora ei s-a ras si are par garlaaaa.
Eu una o sa-l rad pe Seby,chiar daca,poate nu ii va creste mai des,dar sa scap de indoieli

Cereale,noi papam in fiecare seara,5 masuri,si suntem slabanogi;dar tare ne-ar fi placut sa avem si noi copanele grasane cu cute din care iti vine sa mustiAhhh,sunt tare scumpi bebeii pufosi.Bine,nici cei care tin la silueta nu sunt ma prejos,nah,fiecare mamica are copilasul perfect
De ROR nu sunt prea informata dar m-a luat pe sira spinarii cand am vazut ce spuneti voi

Atat imi amintesc din ce am citit,si spunem si noi prezent,adica eu,ca Sebi nu se mai opreste din:ma ma ma ma ma ma Nu-i mai tace gurita
Duminica frumoasa sa aveti

Cristina, mamica lui Sebastian Mihai,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
8 lunite frumoase

povestea stelutei de mare

Mergi la inceput