Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010 (6)
Raspunsuri - Pagina 4
fluturasha23 spune:
Bebelu si sugu, am vazut pozele, sunt asa de dulci minunile voastre! Sa fie sanatoase!
geniusamb spune:
neatza barlog!
raportam somn 22.30-6.30 (papa) / 6.30 - si inca doarme sunt extaziata de progresul asta si ma topesc cand il vad ca doarme cumintel si acum. problema e ca doarme de la o luna, numai, dar numai pe burtika.. s-a obisnuit asa si nu l pot convinge sa stea si el ca toti bebelusii pe o parte sau pe spate..
de plimbatul toata ziua in brate nu am scapat insa faptul ca doarme noaptea ma determina sa l tin in brate pana si la baie
sugubina, ai niste pufice minunate
Ana, mami fericita de Matei (1.11.2010)
Elfica spune:
Buna dimineata!
Multumesc tuturor care mi-au raspuns la mesajul anterior si mi-au oferit solutia salvatoare: carbunele medicinal. Nu am stiut de el, am citit pe Google despre el si mi se pare tare util sa il am in casa si pe viitor, ca are multiple utilizari. Imediat dupa nastere nu am avut problema asta. Medicii si asistentele ma tot intrebau daca am iesit afara sau daca am gaze si raspunsul a fost negativ mult timp. Apoi mi-au dat un supozitor si am rezolvat prima problema. Nu stiu cand au inceput sa apara gazele exact, mi s-a parut ceva firesc la inceput, ca de-aia ma tot intrebau la maternitate, dar m-am alarmat vazand ca nu se mai termina perioada asta, iar eu nu mananc alimente care sa favorizeze producerea gazelor: varza, fasole, mazare etc... Deja i-am dat misiune sotului sa imi cumpere si abia astept sa iau! Voi cum luati: o data pe zi? inainte sau dupa fiecare masa? Ati luat pastile sau praf?
Sugu si Bebelu: Vazut foto si apreciat! Ma tot chinuiesc sa intru pe picasa de pe mail-ul comun, dar nu reusesc... Abia astept sa va vad puii! Saptamana viitoare joi merg cu fata la control si ii punem si cercei medicinali, ca pana la botez sa ii pot pune pe cei de aur.
Bravegirl: Joia viitoare la ora 19 am programare la medicul de familie. Daca iti convine si tie sa ne vedem atunci, inainte sau dupa, da un semn. Daca nu poti tu si vine sotul, intreaba-l unde ii convine sa venim noi.
Fetelor care v-ati botezat pruncii: se spune ca dupa botez copiii se cumintesc si ca parca sunt altii, asa de mare e diferenta. Ati constatat asa ceva? Sau cele care ati facut botezul ati avut de dinainte copii cuminti, care nu plang mult si care nu prea dorm?
LidiaP: Cred ca e bine ca baia sa dureze 15-20 min., ca inca sunt micuti si nu e nici anotimpul cel mai bun. Nu m-am uitat la ceas niciodata, dar nici la noi nu dureaza mult, poate chiar mai putin, 10 min. O bagam in apa, ceea ce ii place mult, apoi ii dam cu apa pe ea, apoi o ridicam din apa sa o spalam, parte care nu ii place si de cele mai multe ori plange (am constatat ca ii place in apa, cred ca de asta plange, ca o scoatem din ea), apoi o bagam iar in apa, o mai balacim putin, apoi o ridicam iar pt clatit si pac cu ea in prosop si paturica. Ea plange putin, de obicei, ca deh, am scos-o din apa, o iau in brate daca nu tace si dupa ce se linisteste incepe masajul cu ulei de masline, care ii place la nebunie. Si cand incep sa o imbrac, isi da seama ca s-a terminat distractia si plange, desi in rest nu plange deloc la imbracat! Si plange pana termin de imbracat, cand o pun in sacul de dormit, o conectez la san si nani de noapte! Cum simte sanul, tace, uita de plans si in max. o ora adoarme profund, de pot sa ii fac orice, o pun in patutul ei, uneori o ating de carusel, dar nu simte nimic. In timp ce somnul de ziua e cu totul altfel, imediat beleste ochii, la orice miscare a mea, fapt pt care suntem cam nedespartite ziua, fie ca suge, fie ca face nani, vrea sa fiu acolo, langa ea. Ce e drept, mai are si reprize de stat singura, de gangurit si hlizit, dar atunci rezolv nevoile primare, nu am timp de mare lucru. Dar, oricum ar fi, e tare frumos!!! Mi-e draga de mor cand vad cum "vorbeste" cu noi, cum rade si gangureste tot mai variat. Mi se pare ca e imposibil ca un copil la nici 3 luni sa fie asa, eu imi imaginam ca la varsta asta doar plang, mananca si dorm, in rest sunt complet inexpresivi. Acum o si vad cu ochii mintii ridicandu-se in fund, mergand de-a busilea si apoi in picioare, vorbind etc. Abia astept sa gust fiecare perioada, nici nu imi trece prin cap sa ma intorc la serv. mai repede de doi ani, mai ales ca nu sunt obligata.
Hai ca m-am lungit.... Dar cand intru pe net nu stau mult si spun tot ce imi amintesc.
Inca ceva: aseara a venit la noi o doamna f dragutza care ne-a prezentat oferta ING pt asig de viata, pensii si asig pt copil. Foarte interesant si demn de luat in calcul. Cine vrea sa o vada, daca va tenteaza sa aflati ce variante sunt, dati un semn. Tipa vine acasa sau unde vreti voi, in oras si puteti discuta oricat, chiar dc nu sunteti dispus sa si incheiati vreun contract. Noi i-am spus din start ca vrem pt moment doar sa ne informam, dar ca ne gandim la produsul lor pt copii si la pensii, ca dc asteptam pensia de la stat, vom muri de foame :( Recomand cu caldura o discutie cu doamna. Cine vrea, va fac legatura.
Pupici tuturor si o zi frumoasa!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010
danaint spune:
Elfica, pe mine ma puneau in spital sa iau dupa fiecare masa. Am luat carbune pastila.
Noi raportam bebe agitat. De fapt nu neaparat agitat, ci pur si simplu nu a vrut sa doarma in patut. Il puneam, dormea juma de ora, se trezea. L-am luat cu noi in pat, a dormit 6 ore
Insa eu m-am speriat groaznic, m-am trezit dupa vreo 4 ore, si cand ma uit la el avea o pozitie nefireasca, cu capul pe sot cumva, si intr-o parte. M-au trecut toate transpiratiile, l-am insfacat, am tipat, s-a trezit si sotul, asta micu dormea buba, era inert asa, desi il insfacasem in panica mea cam brutal, l-a verificat de puls sotul, ne-am dat seama ca de fapt doarme dus... Dar pana dimi am dormit numa iepureste, supraveghiindu-l... Off!
Elfica spune:
Ceva frumos, chiar daca off topic. M-am gandit ca trebuie sa impartasesc cu voi! Sper sa va placa cel putin la fel de mult cum mi-a placut mie!
Aceasta poezie deosebita sta scrisa la intrarea in biserica de la Sadinca, jud. Sibiu, loc unde s-au pus bazele unei mici manastiri condusa de parintele-calugar David.
Atat de frumoasa pe cat de adevarata.
Un lung tren ne pare viata.
Ne trezim in el mergand,
Fara sa ne dam noi seama,
Unde ne-am suit si cand.
Fericirile sunt halte,
Unde stam cat un minut,
Pana bine ne dam seama,
Suna, pleaca, a trecut.
Iar durerile sunt statii
Lungi, de nu se mai sfarsesc
Si in ciuda noastra parca,
Tot mai multe se ivesc.
Arzatori de nerabdare,
Inainte tot privim,
Sa ajungem mai degraba
La vreo tinta ce-o dorim.
Ne trec zilele, trec anii,
Clipe scumpe si dureri,
Noi traim hraniti de visuri
Si-nsetati dupa placeri.
Multi copii voiosi se urca.
Cati in drum n-am intilnit,
Iar cate un batran coboara,
Trist si frant, sau istovit.
Vine-odata insa vremea,
Sa ne coboram si noi.
Ce n-am da atunci o clipa,
Sa ne-ntoarcem inapoi?
Dar pe cand, privind in urma,
Plangem timpul ce-a trecut,
Suna goarna VESNICIEI:
< Am trait si n-am stiut >
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010
eliza_cri spune:
neata
sugu sunt delicioase fetele tale, ne uitam cu mare drag la poze mai ales sotule marcat mama cu 2 cum se descurca sa il vezi , barem cea cu papatul manutei e totala si cea de la baita sa va traiasca asa frumuseti de fetite
bebelu si printesa ta e adorabila, sa va bucurati de ea
elfica foarte frumos, si foarte adevarat
fluturasha, bravegirl si hera ia ziceti voi cum va deescurcati cu cozonacei din dotare si ursuleti sau ursuletele? va pupam pe toti
norme legislative cic
http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=22751&utm_source=2923&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter
mami de Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
si a dragalasului Dimitrie Gabriel 12.11.2008gugulanul si a scumpei Antonia Stefania 01.12.2010
dulceata de fetita
anymona spune:
Citat: |
citat din mesajul lui geniusamb neatza barlog! raportam somn 22.30-6.30 (papa) / 6.30 - si inca doarme sunt extaziata de progresul asta si ma topesc cand il vad ca doarme cumintel si acum. problema e ca doarme de la o luna, numai, dar numai pe burtika.. s-a obisnuit asa si nu l pot convinge sa stea si el ca toti bebelusii pe o parte sau pe spate.. de plimbatul toata ziua in brate nu am scapat insa faptul ca doarme noaptea ma determina sa l tin in brate pana si la baie sugubina, ai niste pufice minunate Ana, mami fericita de Matei (1.11.2010) |
Si Robert tot numai pe burta doarme. Si somnul de zi si cel de noapte. Si n-am niciun stres legat de asta. Multi imi spun ca nu fac bine, ca in carti scrie sa nu culc copilul pe burta...bla bla, dar chiar nu-mi fac griji. El isi intoarce cu mare usurinta capul dintr-o parte in alta. Si, in plus, dc il pun pe burtica dupa masa scoate aerul mult mai usor si ma rpd si regurciteaza mai putin.
Cand il pun pe spate, in centrul de activitati de ex, stau sa-l pazesc pt ca mi-e frica ca regurciteaza si se ineaca. Pe o parte nu sta deloc. Isi face vant si se intoarce singur pe burtica. E criminal cand face asa.
Mami fericita de Clara Maria (01/02/2006) si Robert Alexandru (21/10/2010)
martutza spune:
Buna ziua
nu v-am uita si nu am dat bir cu fugitii dar numai am timp nici sa mor
am citit aproape tot insa si sunt alaturi de voi .
felicictari pentru lunile implinite d ebebei si pt kg luate
felicitari mamicilor ce au sarbatorit aniversarea luna asta
la noi Vic a facut febra si e cu tasu la dr sa vedem sa nu dea ceva si fetei
revin
ca au venit
mirunam spune:
Neata si de la noi, asa mai pe la pranz, ca pana acum am lenevit si nu e rau deloc
Sugubina am admirat puficele. Sune superbe. Au niste ochi impresionanti... vai de voi cand vor creste. Ilinca e fantastica cum suge din mana Marei cu fatuca aia smechera.
Elfica povestea cu botezul si copii este una din numeroasele credinte legate de copii. Una din vecinele mele, o enciclopedie a acestor credinte, pe care eu una nu le impartasesc deloc, mi-a spus ca sunt copii care se agita pentru ca cer sa fie botezati. Sincer cred ca au doar ceva care ii deranjeaza. Pana la urma in fata lui Dumnezeu sunt la fel ca cei botezati.
La obiect...la Emanuel nu am vazut nicio schimbare, doar ca in noaptea dupa botez a dormit de a rupt, cel mai probabil din cauza ca a stat in agitatie seara. In rest a ramas la fel. La Iustin nu am ce sa vad fiind foarte cuminte si linistit de pe acum.
s-a trezit buburuza