Ghiocei de Martie-Aprilie***297***

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Preventie:

Pai cica tre sa nu fie la inaltimea copiilor nimic periculos: de la produse de curatenie, la cosmetice (eu am machiaj cu care se joaca ea , nu am vazut sa o tenteze sa il manince ) la medicamente etc.

La bucatarie nu lasati copiii sa se joace cu butoanele de la aragaz, sa intre in frigider etc. Atentie la cozile cratitelor de pe foc, sa nu se agate copilul de ele, puneti-le in interirul aragazului.

aici este o brosura de la centrul de otravire (in fr ) cu tot ce trebuie stiut...
http://www.poisoncentre.be/images/pdfs/prevention-fr.pdf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Ma omorati cu franceza voastra! Ziceti-o si voi pe romaneste, fa tuta (tufata, pardon), nu da lapte la copil, dai aia si ailalta, nu-l da cu capul in jos, smuceste-l in sus etc.

http://www.lucamic.blogspot.com/

Edit: pardon my french!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andiaroro
http://fr.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9thode_de_Heimlich

ana

alexandre (17.02.2006) si anastasia (14.03.2009)

si la noi tot asta se poarta, da vazui ca ai scris ca e pina la un an... si apoi?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simplyana_m

Ma omorati cu franceza voastra! Ziceti-o si voi pe romaneste, fa tuta (tufata, pardon), nu da lapte la copil, dai aia si ailalta, nu-l da cu capul in jos, smuceste-l in sus etc.

http://www.lucamic.blogspot.com/

Edit: pardon my french!

pai nu poci, e brosura de 32 de pagini, cind crezi tu ca am sa citesc atit si sa mai fac si un rezumat? io-l asteptam de la voi, care aveti chef si timp

edit: nu se da sa bea nimic la copiii care au baut/mincat ceva toxic.
Se smuceste-n sus, dar atentie, se face numai daca copilul nu tuseste (asta insemnind ca aerul inca trece in plamini)... daca tuseste se lasa tusit sau se actioneaza precum facu ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

prima pana la un an (M)
a doua dupa un an(H)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Acum ca sunt la faza asta de usoara deprimare, o sa va asasinez cu niste chestii, niste ganduri pe care nu m-am putut impiedica sa le am...le scriu poate asa scap de ele o data pentru totdeauna, mai stii?
Acum vreo 2 luni stateam amandoua ungite in pat si ne distram de minune, radeam de ne prapadeam, ea se uita in ochii mei cu o privire ghidusha si gura pana la urechi, din cand in cand mai tragea o dushca de tzitzi, iar radea, ma mangaia cu manutele pe fatza, ma sorbea din priviri, ne strambam una la la alta si radeam...Si m-a pocnit brusc o revelatie: uite, copila asta a mea, clar ma iubeste, ma cunoaste, imi simte lipsa cand plec, plange dupa mine, ma cauta prin casa, se distreaza cu mine, stie ca-s mama, adora sa se cuibareasca la mine-n bratze, nu poate dormi fara mine...si totusi daca mi s-ar intampla ceva...daca as da pe neasteptate ortu' popii...in timp amintirile i s-ar estompa in asa fel incat practic are ramane fara absolut nicio amintire despre mine! Caci nici eu n-am absolut nicio amintire de dinainte de 2 ani, nimic, blanc total...Si parca mi s-a taiat respiratia la asa revelatie (nu ca as avea eu de murit!!:)) dar mi s-a parut asa de dureros de nedrept...m-am gandit la atatea nefericite de mame care au murit in primii doi-3 ani de viatza ai copilului, poate au fost si ele exact ca mine si acum...copilul lor nu-si mai aminteste nimic din ce au trait impreuna...
Inainte de Craciun am facut niste cumparaturi in imprejurimi. Era o perioada cu gheatza sub zapada, ceva groaznic. Si mergeam eu foaarte atenta si pasind cu mare grija dar degeaba, nu am putut evita o cazatura, am ajuns, nici eu nu stiu cum, exact pe spate, pocnindu-mi capatzana, ceafa, de gheatza. Asa puternica a fost lovitura la tzeasta ca, incercand sa ma ridic, nu am putut, am ametit si efectiv a trebuit sa ma lungesc inapoi. Am simtit frica, pentru ca nu mi s-a mai intamplat asa ceva niciodata...Dupa ce m-am ridicat cu chiu cu vai, inca ametita, m-am gandit ca puteam sa dau coltzul din asa intamplare stupida, ca si romanca aia din Italia care dintr-o cazatura pe spate a intrat direct in coma...si m-am gandit iar la faza aia, ca zilele trecute ma gandisem la scenariul ala si uite ce aproape am fost de el...
Dar de-acum gata, nu ma mai gandesc la asa ceva, nu vreau sa atrag raul, m-am exorcizat in scris, gata!!!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

buna fetelor!

revin cu poze ca acum se incarca:)

date noi despre bebe:D 1228gr, 28+3 zile, dpn 11 aprilie col lung 33cm si inchis..placenta gr2...totul e perfect! avem o mica buzata in burtica:D

va k ma duc sa ii fac ceva fast sa pape flacaului somnoros!
o sa-i gatesc si lui plastelina..sa vedem cum reactioneaza:D

Cristina si Alin, parinti super fericiti de Tudor,pestisor de 12.03.09 si de fluturas de 28+

nasterea in apa

pozici dragute

Mergi la inceput

vai, ilinca

si io am ginduri de-astea, numai ca nu mi s-a intimplat (inca) nik si sper sa nici nu se. E ceva normal, ne e frica pentru puiul nostru, vrem sa il protejam de tot si de toate si nu putem... si aceasta neputinta ne face sa avem cosmaruri.

crezi tu ca daca lasi copilului amintiri, si mori mai incolo, se schimba ceva? un copil e mic, pina la 10 ani amintirile lui sint frinturi din viata; daca mai e vb si despre un eveniment negativ, ca sa se protejeze, incearca sa uite TOT, sa nu il mai doara sufletul.

nu ne ramine decit sa acceptam ca copilul trebuie invatat independent, descurcaret, nu foarte lipit de mami si de tati, tocmai din cauze ca astea.

Mergi la inceput

ma duc sa ma tund, nah! trebuia sa ma duc sa calc, da n-am nici un chef.
mincarea oi face-o mai pe seara

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Leeloo21

buna fetelor!

revin cu poze ca acum se incarca:)

date noi despre bebe:D 1228gr, 28+3 zile, dpn 11 aprilie col lung 33cm si inchis..placenta gr2...totul e perfect! avem o mica buzata in burtica:D

va k ma duc sa ii fac ceva fast sa pape flacaului somnoros!
o sa-i gatesc si lui plastelina..sa vedem cum reactioneaza:D

Cristina si Alin, parinti super fericiti de Tudor,pestisor de 12.03.09 si de fluturas de 28+

nasterea in apa

pozici dragute

felicitari la mamica frumoasa pentru masuratorile fetitei dulci!

Mergi la inceput