Ghiocei de Martie-Aprilie***297***

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Eu stiam ca la inghitit substante toxice LAPTELE poate sa faca mai mult rau, sa accelereze otravirea, ca sa zic asa (asta stiu de cand ma interesam cu privire la cateii otraviti, caci tot asa era legenda, sa le dai lapte; dar apoi am citit ca poti face mai mult rau). Citisem ca in alte tari este o linie telefonica unde sa suni si sa le spui ce produs a ingurgitat copilul si ei te sfatuiesc rapid, pana eventual vine salvarea, asa ceva. Dar la noi...chiar nu cred sa existe.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

uite ca ma stirnisi, simply, si ma uitai ce se face in cazul inghitirii de lichid de vase: cica se da piine copilului, ca sa inghita lichidul din stomac. Nu se da nici un alt lichid care sa faca spuma in contact cu cel de vase si nici nu se incearca manevre de a face copilul sa vomite.
Nu sint convinsa ca varianta cu piinea e deajuns de eficace...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Of, Ilinca...imi inchipui ce te-ai speriat. Si cu Andrei am avut un moment de genul asta, dar era in scaunul de masa, in fata mea, asa ca l-am vazut rapid si cu o lovitura in spate s-a rezolvat problema, dar a fost oribil...dupa aia plangea el de sperietura, plangeam si eu. Vreo cateva zile m-am gandit numai la cate i se pot intampla, am iesit destul de greu din starea aia.

Mergi la inceput

De lapte si eu stiu ca e contraindicat, tot din experiente cu cateii - mi-a zis veterinarul.

Mergi la inceput

Pisik, greu, mami, dar lasa ca o sa se adapteze incet-incet. Gandeste-te ca si noi, daca mergem la un nou loc de munca, ne adaptam incetisor.

Eu ma pregatesc sufleteste de noaptea de maine, am o stare cam , zici ca-mi abandonez Gulia pe-un peron de gara...presupun ca ati trecut si voi prin asta la prima despartire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Si eu stiu la fel de lapte, ne-au spus la cursurile de ingrijirea copilului pe care le-am facut inainte de a naste ca alptele accelereaza absorbtia substantelor si ca si chestia cu cafeaua cu lapte e un mit, pt ca defapt nu e mai slaba, ci mai tare, ca se asimileaza cofeina mai rapid.

Mami de minune mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Da mai, cu laptele asta, citii si eu aici www(punct)sfatulmedicului(punct)ro/dictionar-medical/otravire_4384, si zice ca ar fi indicat doar in otravirea cu aspirina si salicilati . Inteleg ca bunicile noastre numai aspirina aveau in casa, de s-a creat mitul asta
Eu, daca s-a intampla ceva, n-as sta sa caut pe net, sa dau telefoane si sa vb cu roboti sau alte cele, si nici cu mana in san n-as sta!
De aia am si zis acuma (nu stiu de ce pana acum n-am simtit nevoia, ca piticul misuna demult), sa punem lucrurile astea la punct, apriori , sa fim cu lectia facuta in caz de Doamne fereste.

Asa ca, info, pls, multa info !

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Pisik, greu, mami, dar lasa ca o sa se adapteze incet-incet. Gandeste-te ca si noi, daca mergem la un nou loc de munca, ne adaptam incetisor.

Eu ma pregatesc sufleteste de noaptea de maine, am o stare cam , zici ca-mi abandonez Gulia pe-un peron de gara...presupun ca ati trecut si voi prin asta la prima despartire.

lasa ca o sa vezi ce bine e... la distractie :) mai rau va fi a doua zi dupa chef, cind ai sa te simti vinovata ca l-ai lasat si tu chiar te-ai distrat da trece si dup-aia mai vrei :))
Ce-ati hotarit? Doarme el la tanti sau viceversa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdyi2001 spune:

Salut!

Fetele stiti ca atunci cand v-am scris de problema cu capusorul Mariei am scris si ca are probleme cu putza si ca i se unise labiile mici. Dupa cateva zile am fost cu ea la doc si a desfacut-o; nu a zis nimic si nici nu cred ca a simtit ceva caci nu s-a manifestat in nici un fel.
Azi dimineata mi-a trimis Mihaelacg un sms cum ca e cu Maria la chirurg pt operatie. PROBLEME CU PUTZA!!! Am sunat-o si mi-a zis ca dupa ce am postat eu atunci s-a uitat mai cu atentie la Maria si a constatat ca si a ei are aceeasi problema pe care a avut-o si a mea, dar ca Maria ei crescand asa, situatia la ea este mai grava si trebuie operatie cu anestezie. Am inteles ca o sa mearga la Bucuresti poate au cei de acolo o alta metoda, caci ea nu vrea sa fie Maria adormita. Eu zic sa ne rugam pt cele doua sa iasa totul bine.

Ilinca imi pare rau de patania cu Sofia. Ea nu are scaunel de masa, caci mie tare mi se pare periculos sa manance si sa "alerge" in acelasi timp.

Aaaa si Monnvas ai si tu grija te rog cu alune, fistic si alte chestii de genul asta caci din cate stiu eu nu sunt recomandate pana la 3 ani din aceleasi motive de inec.

Magdy, de Gabriel (05.03.2009), Maria (17.09.2010) si Theodora (23.12.2005-25.12.2005)

Minunile Palmierilor

Povestea ei,povestea lui,povestea noastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

copii pana la 1 an:
http://fr.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9thode_de_Mofenson
copii peste un an:
http://fr.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9thode_de_Heimlich

o sa caut si niste explicatii cu poze mai pe seara.

tantile de la cresa zic ca nu se mai bate pe spate ci se prinde copilul de maini si i se ridica (mainile) brusc in sus

edit
http://www.urgence-pratique.com/2articles/Pediatrie/ACR-enfant.htm

cred ca Mada ne poate lamuri mai bine

Mergi la inceput