si Romana si Germana???

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cazacel spune:

chatonel...putina consideratie te rog in formula de adresare!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui cazacel
chiar nu-mi fac probleme legate de "secretele dintre bb si soacra " si nici nu se pune problema verificarii de catre sotul meu; sunt constienta ca este f bine sa invete G dar nu stiu care este momentul cel mai bun pt start...acum , cand copilul spune doar mama, si asta f rar, sau sa mai astept sa ne intelegem cat de cat in romana si abia apoi sa-i spun ca marul e apfel, si catelul hund...??? asta e de fapt problema, in rest in fam e armoniefloaredecolt
nu, nu prin traducere! deja nu o sa mai fie vorba de o limba materna pt el.aia e toata treaba. inainte de 3-4 ani copiii invata o limba prin asimilare, dupa prin traducere. de ex sotul meu, crescut intr-o familie italiano-spaniola, care a locuit aici. el vorbeste germana si spaniola ca limbi materene, pe urma a invatat in scoala franceza, engleza si chiar daca le putea vorbi excelent, nu a putut pune egal niciodata intre limbile materne si cele invatate prin traducere. italiana de la taica-su, nu a invatat-o cine stie ce de bine, pt ca tatal nu a fost la fel de consecvent ca mama-sa.acum e momentul si pt ca e deja inca tirziu, ar trebui sa o inviti cit mai des pe soacara in compania copilului:)pt ca el ar fi trebuit sa se obisnuiasca cu muzicalitatea limbii inca din fasa.si noi am cerut parerea unor dr, ba chiar logopezi. cum au zis si fetele: o persoana o limba vorbita, asta e regula de aur. si soacra, lasa ca e bine ca e cum e, asa nu va cadea in capacana de a raspunde pe romaneste cind copilul o va intreba pe romaneste, numai cu o persoana capoasa ai sanse:)Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cazacel spune:

Va multumesc pt opiniile voastre!
Doresc inchiderea acestui subiect...
Multumesc

Mergi la inceput