Strumfi si prichindei iulie-august2011(12)
Raspunsuri - Pagina 9
lisssa_ana spune:
salutari si de la noi
omibaba,am ras de numa cu Rh-,da voi cat de des mergeti la control,eu merg o data pe luna in primele 2 trim...aici nu e strees deloc
in ca nu il simt pe bb,de abia astept sa simt
e asa de frumos.
merg sa vad poze,aaaa nu mai stiu cine zicea ca are ceva pzoe in .pdf, trimite-le xa si email si le vedem asa.
Mama de Ana si 15+
lisssa_ana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fabiana_25 si eu vreau parola de la contul comun. VA ROG |
activeaza-ti PMul te rog. Te duci in Contul meu/profil/mesaje private/activeaza
Mama de Ana si 15+
babyblue spune:
pe fecian (si nu numai)
pt a preveni hipertensiunea, e bine sa:
- nu mananci sarat (evita branzeturile sarate, pastrama, tot ce e sarat)
- bea f multe sucuri de zarzavat si de fructe (au rolul de a subtia sangele si a scade tensiunea)
- nu fuma (cred ca e de la sine inteles, in sarcina)
- verifica colesterolul (evita mancarea grasa, grasimi animale)
- e bine sa te mentii slaba
- nu manca mezeluri (sunt f sarate), nu folosi supe la plic, vegeta si cuburi de gust pt mancare, de tip maggie sau alte cele (contin enorm de multa sare)
pt a nu lua in greutate (nu putem vb de cura in sarcina, ca nu e o idee buna deloc) e bine sa mananci anumite chestii, in timp ce pe altele deloc.
eu sa iti scriu o lipsa de alimente permise si nepermise, mai precis ce mananc eu si ce nu mananc. e poate mai drastica, dar te inveti, in maxim 2 luni.
ce NU mananc niciodata:
- shaorma, burgeri, kfc, mc
- sucuri din comert de orice fel, inclusiv nectaruri asa zise fara conservanti (nu exista asa ceva)
- foietaje gen pani pat, sau de orice fel, din comert
- mezeluri
- carne de pui din comert (are enorm de multi hormoni, care dau tumori, iar eu am avut tumora ovariana)
- prajituri din comert (au un gust oribil oricum)
- paine din comert (e plina de sare, glutamat si e-uri)
- nu mananc nimic din punga plasticata din supermarkt, gen stiksuri, cipsuri, etc- de fapt evit supermarketurile ca nu mi plac. mi se pare o hrana plina de chimicale si nociva pt organism, mama mea a avut cancer, iar eu tumora gigant si tin dieta de cancer, cum s-ar zice, dar e horror spusa asa, asa ca o numesc dieta vie.
- nu prea beau lapte din comert, am o filiera la tara si aduc de acolo lapte de la vaca, proaspat muls, sau de capra ( e cel mai sanatos), branza si oua. nu ma omor dupa iaurturile din comert, ca oricum nu-s sanatoase.pline de hormoni si adititivi.
ce mananc:
- cat mai putina carne, niciodata de pui din comert, doar de gaina de tara, e bun curcanul, mai mananc vita, oaie, uneori si porc. dar cat mai rar
- peste
- orez cu tot felul: ananas, stafide, fructe de mare, curry, etc, mananc multe orez ca si garnitura
- legume f multe, salate multe
- suc doar din fructe stoarse, in fiecare zi portocale cu grep, uneori mar cu morcov (mere de la tara, mici si urate, ca alea sunt sanatoase)
- mananc doar 3 mese pe zi, uneori una este doar de fructe
- mananc la ore fixe
- supe facute in casa, de obicei supe de legume, mixate si facute supe creme, cu crutoane din paine de casa
- paine de casa
- spanac, mamaliga, branza cu mamaliga (branza de la tara)
- f putina paine
- dulciuri nu mananc, decat fructe, miere, uneori fac in casa, dar rar
(mai scap la inghetata si ciocolata)
- ciorbe si tot felul de retete din legume in special, tocanite, salate si orice fel de legume.
- beau vin de tara (acum mai rar)
- apa plata, nu minerala
- nu folosesc zahar, rar din cel brun
- mananc legume de orice fel, fasole, conopida, spanac, varza etc, totul facut in casa, fara vegeta, doar cu plante aromatice pt gust.
ma rog, dc imi mai aduc aminte, va mai zic.
eu la 24 de ani m-am operat de o tumora gigant de ovar si avand -o pe mama cu cancer, mi=a intrat spaima in oase, asta e motivul pt care incerc sa mananc cat mai selectiv, cat mai natural, cat mai fara adaos. nu stiu dc reusesc sa mananc sanatos, dar in ce priv silueta, merge:) e de bine.
_
Babyblue va pupa pe toti!!
9+
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.
roxybarbu spune:
Oauuuu baby blue, acum inteleg de ce arati asa de bine, la cat de sanatos mananci........
Eu trebuie sa recunosc ca sunt gurmanda, pentru mine sa mananc sanatos ar insemna sa fiu prost dispusa mereu, am incercat si eu o data si a fost mai rau de cat atunci cand m-am lasat de fumat
dar apreciez pe toti cei care pot manca in felul asta, asa ca FELICITARI!!!!!!!!
Traieste, Iubeste, Daruieste...
sunt cea mai fericita cu o de 16 +
DPN 04.07.2011
ilida spune:
babyblue, felicitari pentru aliementatia sanatoasa si merci ca ne-ai instruit si pe noi!
Eu din pacate ma uit cu pofta la toate mancaurile alea sanatoase si realizez ce trist este ca nu sunt acasa :(( Aici mancarea este foarte proasta, ori modificata genetic ori extrem de tratata. Iar alimentele cum le numesc ei "bio" sunt duble ca pret si tot fara gust. Asa imi lipseste Romania in momentele astea!
Fetelor, daca aveti posibilitatea sa mai luati de pe la tara diverse, go for it! Niciun supliment alimentar nu se asimileaza ca vitaminele din mancare.
12+