PCOS (21)
Raspunsuri - Pagina 18
Ellyshor spune:
Aruam multumesc, iubito! Multumesc mult!
Va doresc din suflet sa ma urmati, si sunt convinsa ca mai devreme sau mai tarziu minunea se va intampla pentru fiecare dintre voi!
Va pup dulce!
Gudinde
Elly 8+ si Babyboom
gudinde spune:
Ellyshor
Felicitari pt reusita. Iti sta tare bine semnatura si m-am grabit sa te adaug pe listuta.
Sa-ti dea DD o sarcina fara probleme si o nastere usoara.
viotimis spune:
sunt noua la acest subiect ... ma poate ajuta cineva ?
as vrea sa stiu care analize sunt sugestive pentru PCOS ?
stiu ca sunt destul de multe care se pot face, dar nu as vrea sa le fac pe toate, doar sa verific o suspiciune de PCOS ...
multumesc !
gudinde spune:
Analizele pt PCOS sunt trecute in prima postare a primei pagini din fiecare topic PCOS.
Ca sa faci mai putine analize trebuie sa sti care ar fi relevante in cazul tau. Asta iti poate spune doar un endocrinolog in urma anamnezei.
In primul si-n primul rand iti trebuie o eco si dupa aceea incep analizele de sange.
viotimis spune:
multumesc gudinde
ecografic stau bine; am facut destule si din cate stiu doar odata am avut 1-2 chisturi, dupa administrarea de clomifen; dupa 1 luna de AC s-au dus.
analizele hormonale FSH, LH, Estradiol, TSH sunt tot tumpul OK; LH/FSH < 1, tot timpul.
Prolactina este peste limite, dar o tratez.
am facut odata DHEAS si a iesit peste limite; endocrinologul mi-a zis atunci sa fac cortizolul iar acesta a fost ok.
gudinde spune:
Sa sti ca prolactina marita poate singura, singurica sa te dea peste cap bine de tot si sa inhibe ovulatia.
ailed15 spune:
Buna fetelor,
ma alatur si eu topicului vostru intraucat am ovare polichistice.
Pe scurt povestea mea: ne-am apucat de bebe acum 2 ani, anul trecut am facut ceva teste intr-o clinica de fertilitate si prin noiembrie am ramas insarcinata. Am inceput apoi sa am pete maronii,am facut un eco dupa vreo 3 saptamani si mi-au spus ca fie e un avort spontan sau ou clar. asa se vedea la eco. M-au programat la chiuretaj dar noaptea am eliminat sarcina.
Am inceput din martie stimularea cu 50 gr clomidium dar nu am raspuns la tratatment, apoi din iulie cu 150 mg clomidium. Surpriza in ultima zi de concediu am ramas insarcinata. Acum 3 saptamani am facut o urticarie, simteam ca am febra tot timpul. M-a tinut aproape toata saptamana, luni si marti mai usor, apoi tot mai rau cu mancarimi si eruptie pe tot corpul. Am primit doar un antihistaminic. Duminica a inceput sa-mi fie mai bine, dar seara si noaptea am inceput sa am crampe si luni dimineata am pierdut sarcina din nou.
Acuma ma sa merg la dr vineri si sa vad ce zice.
Am inceput sa fac si acupunctura de vreo luna si sper sa ajute si asta.
NU-mi pierd speranta. va pup pe toate si sa ne rugam la doamne doamne cu toate, el stie ce e mai bine pentru noi.
O zi buna si mult soare.
anuika84 spune:
Buna fetelor. Nici eu nu am mai scris de ceva vreme pentru ca nu am ce sa scriu. Prietena mea a nascut un bebe frumos si sanatos, a fost foarte norocoasa sa ramana insarcinata spotan. Sincer asa cum am mai zis avand-o ca exemplu m-a facut sa gandesc pozitiv asta pentru ca inca nici n-am incercat sa raman insarcinata. La anul vom incerca pentru ca vine si sotul meu acasa.
Simona in Constanta sincer nu am auzit de nici un doctor endocrinolog bun, renumitul Circo e de tot circul. Sincer m-am dus la el de la 17 ani si nu a fost in stare sa imi puna un diagnostic corect si sa ma cheme lunar sau trimestial pentru supraveghere, m-a lasat de izbeliste trimitandu-ma la ginecolog. Nici la el la cabinet daca te duci , unde platesti tot analize si consultatie nu te trateaza mai bine, prietena care a ramas mergea la el la cabinet. Doctorul Chazli -ginecolog este un medic foarte bun din cate auzisem si am fost si eu la dansul. Iti explica tot pe inteles si iti da sperante si te trimite daca e nevoie si la un endocrinolog. Pe mine m-a trimis insa am ajuns la Bucuresti datorita prietenei care a gasit-o pe dna doctor. Eu sunt foarte multumita de dansa, din ce citisem despre SOPC si dr Chazli ma diagnosticase cu asta , dansa a confirmat acest diagnostic si a inceput un tratament care se da pentru asta Eutyrox si Jasmine spunandu-mi ca , copii voi face cu ajutorul lor. Un pas imens de la alti doctori care mi-au zis ca doar cu ajutorul lui Dumnezeu sau foarte foarte greu etc. Eu zic sa mergi la Bucuresti cauta un medic bun sunt mult mai bine pregatiti decat cei din Cta carora li s-a dus vestea dar s-au culcat pe o ureche si nu se pun la punct cu ultimele noutati in medicina si asta nu e din cauza crizei ca nu au motivatie asa s-au obisnuit.
Eram hotarata sa raman in decembrie dar nu stiu sigur cand vine sotul. Vorbisem cu dr ca pana in decembrie sa iau acid folic dar voi mai amana. Acum nu mai iau Jasmine, mi se umflau sanii si ma dureau destul de tare si am avut si asa zisele caderi de calciu. Speriata i-am zis dr ca inca ma dor sanii si mi-a schimbat ACO cu Logest, incontinuare luand Eutyrox. Sunt convinsa ca atunci cand o sa ne apucam de bebe , voi ramane chiar daca va fi cu ajutorul medicamentelor.
Felicitari tuturor doamnelor care au ramas insarcinate in ultimul an , de aici de pe forum. Sa dea Dumnezeu sa aibe copii sanatosi si ele sa fie sanatoase si sa ii creasca frumos iar pentru cele care deja au nascut multa sanatate in continuare si sa se bucure de copii si de aceasta etapa din viata lor : minunea de a fi mama!
Va pup pe toate si va doresc succes in a va implini visul!
Gaby77 spune:
Buna fetelor,
scuze ca nu am mai intrat de mult, dar pe perioada sarcinii am incercat sa evit toate forumurile si sa ma ocup cat mai mult cu lucruri pozitive, odihnitoare si cat mai mult in aer liber.
La fel dupa ce am nascut, am stat foarte mult afara cu bebe, care s-a nascut pe 03.06.2010 si il cheama Bogdan Andrei (de actualizat in lista).
Ca sa va reamintesc de mine, am ramas insarcinata fara tratament dupa o cura de slabire in care am scapat de 18 kg si am renuntat la orice tratament in afara de picaturile homeopate Gynex. Am luat 14 kg in sarcina, iar la 10 am renuntat foarte usor cu nasterea si cu lichidele acumulate. 4 au ramas... ca asa e viata...
Dupa ce am nascut, am alaptat 11 luni, perioada in care nu am avut menstruatie, si mi-a fost foarte usor sa-mi tin greutatea sub control, in special din faptul ca toate grasimile :), si vitaminele :( se duceau in lapte, dar si datorita lungilor plimbari pe jos cu carutul si faptului ca beam foarte multe lichide, as fi fost in stare sa tin copilul la tata cu o mana si cu cealalta sa tin sticla de apa sau ceai la gura, atat imi era de sete.
Acum urmeaza perioada grea, pentru ca dupa ce am intarcat, vreo 3 luni am fost ok, mi-a venit la fix 30 de zile, dar deja am avut prima intarziere de aproximativ 60 zile... Doctorul giecolog mi-a prescris anticonceptionale (Logest) imediat dupa ce am nascut, dar m-am ferit sa iau orice ca sa nu reintru iar in caruselul hormonal-greutate-ovare polichistice.
Acum am citit ca si lipsa de calciu e cumva legata de toata povestea asta, nu stiu daca e cauzata de dereglarile hormonale sau invers, ea e cea care contribuie la dereglari...
Oricum o sa iau din nou Gynex si calciu, si o sa incerc sa slabesc sau sa ma mentin cat mai mult la greutatea actuala.
Va doresc multa sanatate si sa auzim numai vesti bune
Va pup
Gaby