PCOS (21)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adijo spune:

Emilia, ma bucur ca ti-ai gasit tratamentul pt. par. Cred ca Diane 35 au un rol f mare in chestia asta: si eu cand am luat Diane am avut cel mai minunat par - des , stralucitor, toata lumea ma intreba ce i-am facut , dar eu nu ii faceam nimic deosebit! Dupa ce am oprit Dianele insa... spe rsa nu fie asa si la tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona9000 spune:

Buna din nou, revin cu o intrebare, dupa valoarea progesteronului pot sa imi dau seama daca am ovulat, de exemplu in ziua 21 progesteronul era de 1,67 (1,5-20) in faza luteala, iar 17-OH progesteron era de 1,48 ( 0,6-2,3). Stie cineva sa imi raspunda? Va pup si va doresc sarbatori fericite.
PS Am crezut ca iepurasul imi va aduce doua liniute dar se pare ca nu este asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LDaiana spune:

Buna domni#537;oare , doamne!!!!!
Am 21 de ani,imediat pe 5 mai implinesc 22,si de curand,in urma unui control ginecologic am fost diagnosticata cu Sindromul Ovarelor Polichistice,cu toate ca nu am avut si nu am nici un simptom(in afara de faptul ca am o prblm cu accneea,pe fata,gat piept si spate-de care nu pot scapa si ma chinui de mult) care sa duca la acest diagnostic,insa pe ecograf s-a vazut,dupa spusele doctoritei.Doamna doctor,care m-a examinat,mi-a spus ca nu e nimic grav,am cateva chisturi mici pe ambele ovare,si nu e motiv de ingrijorare.Mi-a prescris un tratament cu ac,Milligest,mai exact,pe care trebuie sa il incep ,in prima zi de menstruatie,care va fi in curand,zilele urmatoare.Am o mare teama,si imi este frica sa incep acest tratament,deoarece niciodata nu am mai luat ac,si am citit,auzit destule informatii care nu au fost tocmai placute,despre acest tratament.Am reusit sa citesc cateva discutii ,si sper sa ma puteti ajuta cu un sfat!Am inteles ca nu este bine ca un doctor sa prescrie ac numai dupa un examen gine,ci si in urma unor analize hormonale,ceea ce mie nu mi s-a spus sa fac asa ceva.Stie careva unde pot face aceste analize,si daca influenteaza ce tip de ac v-a tb sa i-au?
Imi cer scuze pentru descrierea mea lunga,si va multumesc pt cine are rabdare sa citeasca.Cu ac ocazie,va urez tuturor Sarbatori Fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Paste fericit!
Va doresc Sarbatori fericite, sanatate, implinire, bucurii si multa lumina in viata, in suflete, in casa si in destin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Simona, din pacate aceasta valoare mica a progesteronului arata ca nu ai ovulat.

LDaianabine ai venit pe
Daca ai cele mai mici dubii, mergi la un alt medic pentru a doua opinie. Avand in vedere ca se pune problema confirmarii/infirmarii unui diagnostic de PCOS care este o tulburare complexa endocrina in care primum movens este reprezentat de o tulburare a metabolismului glucozei in celula ovariana, parerea mea este sa mergi la un medic endocrinolog cu experienta in acest sindrom.
Parerea mea despre anticonceptionale este proasta si am tot mentionat motivele, dar recunosc ca uneori sunt necesare chiar si persoanelor cu PCOS. Important este sa fie date in urma unui consult serios, a unor analize (si aici ma refer la o minima coagulograma).
Vezi ca in prima postare a capitolului avem o serie de linkuri catre articole si postari interesante, printre care si una despre ACO.

In cazul in care este confirmat diagnosticul de PCOS este important sa sti ca esti foarte tanara si daca incepi lupta cu sindromul de la aceasta varsta ai toate sanselele sa-l tii sub control si sa ai o viata buna. Trebuie sa gasesti un endocrinolog bun, care se ocupa de PCOS si cu care tu poti comunica si impreuna sa stabiliti un tratament pe care-l poti urma si care-ti tine sub control problemele datorate PCOS.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniram spune:

HRISTOS A INVIAT!!!

Bun venit noilor membre si sa dea DD cat mai curand sa ne tinem si noi bebei in brate.

Toate cele buna dragele mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Adevarat a inviat!
Bun venit fetelor noi si succes la analize, diete si tratamente.
Eu m-am mutat cu biroul intr-un sediu nou si mi-am asezat biroul langa fereastra pentru a profita cat mai mult de soare si deci de ceva important pentru fetele cu PCOS: VITAMINA D !!

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Buna seara, dragele mele!
Cristos a inviat!

N-am mai intrat demult pe la voi, pentru ca am zis ca poate poate o pauza va fi benefica. Din pacate minunea nu s-a intamplat inca.
Anul trecut, in mai am facut laparoscopie unde s-a gasit endometrioza. Am urmat tratament cu Diphereline si am avut 5 luni de menopauza. Din octombrie am reinceput lupta pt bebe si deocamdata nimic.

Vreau sa va rog sa ma ajutati si pe mine putin. In iunie am convenit cu medicul meu sa facem o stimulare cu Menopur. Pentru asta dr a zis sa incep sa iau si Metformin. 500 de mg iau pt ca eu sunt cam micuta, 1.50 inaltime si 43 de kg.
De aseara am inceput tratamentul si astazi dupa-amiaza am observat o secretie usor maronie. De adaugat ca iau si Vitex inca din octombrie anul trecut. 2 cps pe zi.
Sa fie de la combinatia Vitex cu Metformin? Sa dea asta sangerari?

Va pup dulce si va doresc numai bine!

Babyboom...vino la mami...acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LDaiana spune:

gudinde Multumesc frumos de sfat.Nu stiu daca am procedat bine.dar dupa lungi cautari si informari,m-am decis sa incep tratamentul cu anticonceptionale,si deja azi este a 3 a zi de cand le iau.Intentionez sa caut si un endocrinolog,sper sa gasesc unul bun.Iti multumesc inca o data,si va doresc tuturor multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Voiam sa va spun ca spottingul a durat ff putin. Doar ieri dupa-amiaza.
De dimineata nu mai aveam nimic.
In schimb, au inceput sa apara primele efecte adverse ale Metforminului. Am vomitat de dimineata. Asa ca am dat fuga la farmacie si mi-am luat Liv52. Sper sa-mi fie mai bine acum, pana se obisnuieste organismul cu Metforminul.

Va pup dulce si va imbratisez cu drag.
Doamne ajuta sa auzim de bine!

Babyboom...vino la mami...acum

Mergi la inceput