PCOS (21)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns montelimar spune:

Simona9000, medic bun in Bucuresti e Magda Corcau, la Medlife.
Emilia.m, posibil sa nu am PCOS, eu am ciclu regulat, putin cam des, la 24-26 zile si poate de asta s-a cam si dus rezerva mea ovariana. De anticonceptionale mi-e frica, ce se intampla cand le opresc, am auzit ca iti poate reveni acneea si mai si.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anto_27 spune:

fetelor, sa inteleg ca nimanui nu i s-a intamplat sa aiba CM la 2 saptamani in timpul tratamentului cu siofor?
sa fie un semn de reglare in conditiile in care pana acum venea doar cu tratament (ac/duphaston)?
voi ce parere aveti?

Citat:
citat din mesajul lui Anto_27

Buna fetelor,
am revenit si eu dupa 3 ani in care v-am urmarit, chiar daca nu am mai scris.
Felicitari celor care au reusit intre timp sa isi implineasca visul sarccina usoara si mult noroc noua, tuturor celor care inca mai speram sa se infiripeze minunea
Prin octombrie 2010 am fost si eu diagnosticata cu sop si de atunci urmez tratament cu siofor 1000 (500 dimineata, 500 seara).
In oct si nov am facut stimulare cu ova mit, insa nu s-a evidentiat niciun folicul dominant, concluzia fiind ca am nevoie de o stimulare puternica.
Ni s-a recomandat FIV cu ICSI, date fiind si problemele sotului (aprox 3 mil sp/ ml, mobilitate redusa, peste 50 % forme anormale).
Am vrut sa incercam, insa, si tratament naturist (macca, napraznic, spirulina-amandoi, iar sotul, in plus: vit e, spermotrend; eu am continuat cu siofor si cu acid folic.
Sotul a adaugat de 10 zile L Carnitina, la rec. medicului.
La inceput de martie am facut o histerosalpingografie la rec. dr.rezultatul a fost ok si pt ovare si pt uter. Asta ne-a dat sperante, insa dupa ce dr. a vazut rezultatele spermogramei, ni s-a pus din nou in fata verdictul pe care il mai primisem (intre timp schimbasem soctorul).
Ceea ce ma nelinisteste si imi da totodata sperante ca tratamentul cu siofor imi face bine este ca dupa hsg am avut ciclu la 2 sapt. ai apoi inca o data la 2 sapt.
Precizez ca fara tratament nu imi venea iar inainte de HSG am luat utrogestan, cate 2 ovule/zi/10zile.
Va rog sa imi spuneti daca v-ati confruntat si voi cu ciclu la 2 sapt pe tratament cu siofor si daca acest lucru e de bine sau nu.
Va multumesc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona9000 spune:

In sfarsit am reusit sa deslusesc ce mi-a scris medicul endocrinolog pe fisa: insuficienta ovariana, gusa gr 1, bradimenoree. Asta inseamna ca nu am ovule?Insuficienta ovariana este grava?Visul de a avea un bebe in conditiile astea mi se pare foarte departe. O sa ajung la nebuni, trebuie sa imi iau gandul de la asta, este cumplit sa te gandesti zilnic ca nu mai vine odata. pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Montelimar, daca iei ACO iti mai conservi rezerva ovariana pana vei dori bebe. Acneea s-ar ameliora in timpul ACO si chiar presupunand ca ar reveni mai in forta dupa renuntarea la ele, e o afectiune care se trateaza prin metode dermatologice deci nu trebuie sa iti faci probleme pentru asta. Exista Retinol-A, exista Brevoxyl...
Si cred ca e mai important sa poti avea copiii atunci cand iti doresti chiar cu pretul catorva cosuri si puncte negre.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Adijo, ce fel de efecte secundare pot avea corticoizii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

mbadaran,

Scuze pentru raspunsul intarziat, dar nu prea mai intru des pe forum. Deh, lipsa de timp isi spune cuvantul.

La dr Neamtu nu am mai fost de multi ani, dar este o dr care cu siguranta stie ce-i PCOS-ul, este primul medic endocrinolog care m-a trecut pe metformin si pentru asta ii multumesc din suflet si lucreaza mult pe endocrinologie reproductiva. Este un medic foarte bun. Sigur este si un medic foarte ocupat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adijo spune:

Citat:
citat din mesajul lui emilia.m

Adijo, ce fel de efecte secundare pot avea corticoizii?

Efectele secundare ale corticoizilor sunt f. numeroase si deloc dde neglijat; incerc sa trec mai jos cateva din ele:
1. imunosupresie- scade imunitatea organismului => infectii
2. ataca mucoasa gastrica => gastrita, ulcer
3. stimuleaza metabolismul glucidic, provocand diabet
4. determina crestere in greutate , stimuland apetitul
5. retentie de sodiu si apa in tesuturi=> edeme; HTA;
6. tulburari psihice: iritabilitate , anxietate, insomnie,euforie, tulburari de personalitate
7.osteoporoza
8. creste catabolismul proteic => atrofie musculara
9.dermatologic: subtierea pielii care se lezeaza f. usor si se vindeca greu, acnee, eruptii cutanate gen urticarie, vergeturi rosii, echimoze, petesii
10. creste presiunea intraoculara , pot provoca glaucom , cataracta
11. creste enzimele hepatice
Si mai sunt...
Ei ? sunt destul de infricosatoare..
Aceste efecte secundare apar insa la doze mari si luate pe termen lung. PT disfunctia suprarenalei de care am discutat mai sus dozele sunt mici, si , teoretic, cu efecte secundare minime.
Eu am luat aproape 2 ani dexamethasona 0.25mg pe zi si pot sa zic ca am avut probleme cu pielea ( ma raneam f. usor, ma invineteam f. repede, ) , aveam atacuri de panica, insomnii, agitatie, au aparut pete marinii pe fata( probabil efectul asupra metabolismului glucidic). Ah , am uitat, dexamethazona inhiba puternic hipofiza: ca urmare mie mi-a scazut LH destul de mult , a ajuns sub FSH. Mi-a scazut de asemenea testosteronul, dar fara efecte cosmetice spectaculoase ( s-a redus acneea dar hirsutismul nu). Oricum ideea e ca nu mi-a reglat ciclul, nu mi-a provocat ovulatia decat daca faceam stimulare, nu am ramas insarcinata asa cum am sperat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mbadaran spune:

Citat:
citat din mesajul lui gudinde

mbadaran,

Scuze pentru raspunsul intarziat, dar nu prea mai intru des pe forum. Deh, lipsa de timp isi spune cuvantul.

La dr Neamtu nu am mai fost de multi ani, dar este o dr care cu siguranta stie ce-i PCOS-ul, este primul medic endocrinolog care m-a trecut pe metformin si pentru asta ii multumesc din suflet si lucreaza mult pe endocrinologie reproductiva. Este un medic foarte bun. Sigur este si un medic foarte ocupat.

Buna,

Gudinde, multumesc mult pentru raspuns.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns montelimar spune:

Gudinde, e cam infricosator ce spui tu despre dexametazona. Si eu care credeam ca iti da mai multa energie si te ajuta sa combati stresul.Se pare ca la tine a avut efect invers.

Mergi la inceput

Fetelor, am reusit sa-mi rezolv problemele cu parul. Cel putin temporar. Dar sunt tare mandra de mine.Iata ce am facut.
Intai si intai am renuntat la vopsit si am folosit HENNA in combinatie cu ulei de ricin pentru colorare si tratament.
Apoi am inceput sa iau contraceptive orale (DIANE 35) acum 6 luni si inca nu le-am intrerupt.
Am luat EUROVITA - VITAMINE PENTRU PAR SI UNGHII in prima luna, conform prospectului.
In fiecare dimineata si seara timp de 3 luni am aplicat ALOPEXY 2% (sau HAIR-GROW 2%). Dupa ce am terminat tratamentul acesta am aplicat o data pe zi TINCTURA DE ARDEI IUTE dar doar de luni pana vineri, nu si in week-end pentru ca la fiecare sfarsit de saptamana am aplicat la radacina parului PETROLEUM (solutie cu petrol, ulei de ricin si vitamine produsa de GEROVITAL PLANT). Stateam 2-3 ore cu solutia pe cap dupa care samponam bine cu SAMPON REGENERANT (tot de la Gerovital), apoi cu un galbenus de ou amestecat cu putin ulei de masline, apoi samponam din nou cu SAMPON DE URZICA SI MESTEACAN de la DR SOLEIL si la final limpezire cu apa calduta spre rece.
In timpul saptamanii ma spalam (la inceput mai des apoi din ce in ce mai rar pentru ca tendinta de ingrasare s-a redus considerabil) cu SAMPON CU MESTEACAN SI GINSENG de la Gerocossen.
In primele 3 luni dupa fiecare spalare aplicam la radacina parului SER ANTICADERE (tot GEROVITAL) si in urmatoarele trei luni la fiecare spalare am folosit CHELSTOP de la HOFIGAL.
Tratamentul a dat rezultate excelente si inca nu l-am oprit. Acum folosesc in continuare sampoanele mentionate mai sus (alternativ), Petroleum o data pe saptamana si Tinctura de Ardei Iute o data pe zi. Parul nu mai cade, nu se mai ingrasa atat de des deci nu mai trebuie spalat zilnic, s-a indesit/regenerat foarte foarte bine.

Mergi la inceput