Bebelusi de Septembrie-Octombrie 2010 (26)
Raspunsuri - Pagina 3
maitreyi spune:
Citat:
citat din mesajul lui anna_ivan
buna fetelor.
nu am mai intrat de o vesnicie dar tiberiu doarme max 20 =30 de min si atunci abia apuc sa mananc sau sa fac altceva prin casa
azi insa sunt disperata cu el in brate. mi-a facut de dim febra 38.8 intrarectal si are diaree. i-am bagat un sup cu paracet i-a scazut putin febra dar la 11 a revenit. abia la 2 ne ducem la dr ca idioata nu s-a sinchisit sa vina acasa
nu da semne ca i-ar iesi vreun dintisor. in schimb tipa de durere si se screme.
va pup pe toate si imi cer scuze ca dau buzna
lui Tiberiu
nu am vazut mesajul tau la ora respectiva cand l-ai trimis insa sper ca ati rezolvat problema. multa sanatate la pitic!
ce vroiam sa spun referitor la citatul de mai sus - cand copilul are scaune moi NU se administreaza supozitor si NU se administreaza siropele cu antitermice. e de preferat pastila simpla zdrobita si data cu lapte, etc. avand in vedere ca e mai greu sa aproximezi singura acasa cat ii poti da, dati siropele. dar NU supozitoare!
multumim mult de urari!
LA MULTE LUNITE TUTUROR SARBATORITILOR ZILEI!
diaree = consistenta si nu nr. diaree = cand este absorbit de pampers.
am dat copy/paste de la capitolul trecut ca nu era logata ca sa editez si sa copii mai cu cap aici. sper sa se inteleaga ce am scris mai sus
aaa...si EXISTA lapte matern = apa chioara. se poate face analiza de laborator si vazut exact ce contine. bine, apa chiara cu anticorpi o fi mai corect dar anticorpii nu stin si de foame.
hai pupam gasca!
-----
O poveste cu Minuni - o roza si un fluturas dragalas
Slava Tie, Doamne!
The colder the winter the warmer the spring
maitreyi spune:
se da protectis in diaree, da. sanatate Raisei!
pt cele care dati LP - cand apare diareea treceti pe lapte fara lactoza! se trece brusc iar revenirea la cel cu lactoza se reintroduce treptat ca la schimbatul de formula.
grija la sucurile de citrice la diversificare - cresc aciditatea si pot face diaree sau iritatii pana la carne vie la buci. la cea mare nu am avut curaj sa ii dau portocala pana dupa 1 an decat la borcanel cu cereale. Bogdan a regurgitat mult mult de la sucul de mar asa ca mar el va papa probabil copt.
hai va pupam din nou!
-----
Slava Tie, Doamne!
maitreyi spune:
inca una si ma duc
tot in caz de diaree si tot la cei cu LP - faceti LP in apa de orez - 1 cana orez la 1 l lapte. au voie orez si inainte de 4 luni pt ca nu contine gluten. + ceai de menta mai functioneaza + smecta au voie 1/2 pliculet X 2/ zi adica 1 pliculet/ zi
-----
Slava Tie, Doamne!
office spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maitreyi aaa...si EXISTA lapte matern = apa chioara. se poate face analiza de laborator si vazut exact ce contine. bine, apa chiara cu anticorpi o fi mai corect dar anticorpii nu stin si de foame. |
Doamna Mai3, se poate face ceva in caz de lapte=apa chiora?conteaza regimul alimentar?tre' sa manance "laptareasa" ceva anume???ce gluma reusita am facut!!
Meme de Maiu si Lulia
office spune:
citat din mesajul lui andr33aaa ne-am intors de la dr, cu vesti ceva mai bune. andrei are tot felul de problemutze. hernie abdominala, ceva mai maricica - dar cica se rezolva de la sine cand o sa inceapa activitatea musculara. andrei nu plange decat extrem de rar si foarte putin - de unde hernie??? habar n-am. apoi mai e fimoza, normala la baietei, dar la el e mai "stramta" - parca asa a zis. andreea, mami fericita de andrei (15.09.2010) |
scuzata-mi fie ignoranta, dar ce e fimoza?
pentru hernia abdominala , sau mai exact impotriva ei, noua ni s-a recomandat inca din prima luna o centura cu un nasture care "intra" in buric (imi scapa acum numele). ati incercat sau e prea tarziu?
Meme de Maiu si Lulia
cameluska spune:
Buna fetele,
camisv, merem inainte cu asemanarile eu ii mai dau cateodata LP la masa de seara, inainte de culcare (de regula e completare dupa ce-l papa pe cel de la mine daca nu am avut suficient laptic) dar apa sau ceai nu ii dau pentru ca mancarea de baza e de fapt LM si nu mai e nevoie de altceva (am intrebat pediatra).
Si Ioana a avut de la nastere o secretie galbuie la un ochisor care a trecut tare greu dar de la sine, desi am incercat Netacin si Tobrex, nimic nu a avut efect. Am inceput sa masam (cumva in lateralul nasului dar nu chiar langa ochi) dat cu ser fiziologic in ochisor si a trecut. Fusesem la oftalmolog cu probl asta (bb avea o luna) si ne-a spus ca daca nu ii trece pana la 2 luni dupa masaj sa merem sa desfunde canalul (nu e voie mai devreme de 2 luni).
De o saptamana iara a inceput sa aiba secretie galbuie, dar nu la fel de mult ca inainte, facem in continuare masaj+ser fiziologic si asteptam sa treaca, voi mai merge cu ea la un control dar in nici un caz nu acceptam sa-i desfunde canalul pt ca e fff riscant la un bb asa mic (nu sta cuminte), am auzit de prin cunostinte de cazuri in care s-a spart canalul (in urma procedurii de desfundare) si a trebuit refacut chirurgical.
Si eu am avut in sarcina o problema similara (nu era secretie, doar lacrimam) pana sa ma hotarasc sa merg la oftalmolog (cam o sapt) a trecut fara sa fi masat sau ceva.
Nu mai retin cine mi-a dat idei de cadouri, dar iti multumesc pt sugestii .
Mamica fericita de Ioana Adelina [10.09.2010]
be_one spune:
Pt ca inca e azi si nu e maine, spun si eu LMA! pt sarbatoritii de azi M-am trezit si eu acum, dar am vz pe Mai3 pe aici si trimit un pup pt fluturas
Cu problema cu ochisorii am umblat si eu pe la multi oftalmologi cu Dimitrie. Dar nu pt ca facea puroi, ci pt ca nu plangea cu lacrimi. Acum are 6 ani si nu l-am vazut cu lacrimi pe obraji. daca se loveste, spune au, daca se supara, se enerveaza si atat. Si vad ca nici Ioan nu a plans pana acum cu lacrimi. Nimeni nu a putut sa dea o explicatie, totul e in regula si atat. Totusi ochiul nu este uscat, pt ca uneori se aduna lacrima in coltul ochiului si atunci rezolvam cu masaj.
Multa sanatate la toti piticii!
Noapte buna, somn usor, ingeras la capusor!
Oana mami de doua comori: Dimitrie (23.10.2004) si Ioan (11.09.2010)
andre_flo spune:
citat din mesajul lui office Voi faceti controlul medical in fiecare luna la bebe? Meme de Maiu si Lulia |
pana acum da, lunar. pentru ca s-a potrivit cu vaccinul.
Andreea, fericita de Diana Elena
maitreyi spune:
office nu prea ai ce face. calma te mujer ia si alimenteaza cupilu cu ce poti ca va creste inalt ca bradu si fara lapte de tzatza ti-am zis ca marmota mea a luat intr-o luna 100 de grame si era pe milumil care cica ingrasa. si acu tot pe milumil e si tot balerina e mi se pare ca esti asa in dubiu si nu stii ce sa faci de aia ma iau de tine
eu merg lunar ca am abonament si daca tot dau banu macar stiu o treaba. insa normal e lunar pana la 6 luni dupa aia la 9 si la 1 an la vaccin.
be_one
andreea si al meu a avut hernie si era destul de pronuntata. l-am rezolvat cu banut de argint. adica i-am facut un pliu care acoperea buricul pe verticala,pus leucoplast de ala de matase, am pus banu, iar leucoplast si l-am lasat 1 saptamana (il scoteam seara si il spalam ) a doua sapatamana i-am facut pliul pe orizontala si tot asa l-am tinut o saptamana. dupa astea 2 saptamani arata ceva mai bine dar nu era dezumflat de tot. am avut botezul si nu m-am mai ocupat de buric in mod special. dupa vreo 2 saptamani s-a retras si e la nivel si asa nu mai avem hernie
-----
Slava Tie, Doamne!