Strumfi de iul-aug 2007 (208)
Raspunsuri - Pagina 16
CarlaV spune:
Timi, multumesc, mai caut.
Juan les Pins ma tenta si pe mine sau Saint Raphael, desi imi place plaja din Cannes, cred ca va fi foarte aglomerat. Plus ca prefer sa vad marea in SV, ca sa prind apusul in mare.
mychydutza spune:
neatza. va invit la o cafelutza aburinda de cicoare:)
timi, abia astept sa va mutati sa ne zici ce impresia ti-a facut elvetia. sotul vorbeste germana, presupun!
vivela, e superb filmuletzul cu damian. cat poate sa fie de scump si cu ce pofta basculeaza budinca aia
anto, sper sa va ocoleasca raceala. la bruxeles intentionez sa zbor in primavara, cu tot cu andrei. sa vad doar cum imi constrang soatza sa ma lase cu copilul. e paranoic cu zborul cu avionul si va trebui sa insist ca sa accepte.
karli, cum esti cu raceala?
violeta, simpatic laur al tau! are replica la orice.
kariris, ce-ti mai face soricioaica?
d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"
Vivela spune:
am dus strumful la gradi, n-a evoluat deloc muceala, l-am sters ieri doar de vreo 2-3 ori, deci nimic deosebit.
karli, am salivat ieri toata ziua cu gandul la pandispanul tau - motiv pt care ieri am mancat ca disperata, non-stop, nu stiu ce am avut. azi sper sa-mi revin, nu de alta, dar chiar incepuse sa-mi fie rau de la atata mancare.
mie tot nu-mi iese pandispanul de nicio culoare, noroc ca am un caine la teren si ii mai furnizez din rebuturile mele . il fac dupa reteta si tot nu creste deloc, ramane ca o turta, de regula bolovan. si culmea, chestia asta mi se intampla doar de ceva vreme, n-a fost dintotdeauna asa.
ia ziceti-mi si mie, expertele, cum trebuie sa tin focul la cuptor. ca poate aici gresesc. eu il tin mare la inceput si apoi il dau mic. e gresit?
Dana, legat de citatul ala...si de scaparea ta. exemplele pe care le-ai dat tu sunt de genii, copii innascuti cu un talent exceptional. deja cred ca vorbim de exceptii. dar cred ca nu e exclus ca multe astfel de genii sa se fi plafonat tocmai din cauza "educatiei" primite, bineintentionate de altfel...
mie imi place MM pentru ca vad ca a gandit cumva ca si mine - si eu abia acum am descoperit asta. copilul trebuie lasat sa se dezvolte singur, noi trebuie doar sa-i dam posibilitatea si sa corijam doar pe ici pe colo. scoala normala te plafoneaza mult, uniformizeaza aspecte care nu-s deloc uniforme, oamenii se nasc si sunt diferiti. mi-a placut mult ca zicea (nu-mi amintesc daca in cartea aceea sau am citit in alta parte) - cum ca e total anapoda sa vorbim de democratie in conditiile in care noi formam inca de la nastere niste sclavi, indivizi care trebuie sa invete sa se supuna. mi s-a parut geniala observatia, mai ales in contextul de acum 100 de ani!
Stefania, cunosc si eu unul care se trezeste cu logoree . si eu sunt mai lenta dimineata, vreo 10 minute, in timpul asta doar il aprob .
Anca, vai ce ma "inervezi" cu atatea planuri de vacanta! anul asta nu cred ca s-o putea (casa in constructie=sugativa de bani), dar imi propun macar ca in 2012 sa ajungem si noi la Disneyland. nu stiu daca pt copii sau pt mine .
si 2 davidisme mici:
ieri incercam sa-l invat pe david sa spuna cat este ceasul. el stie toate cifrele (si nr pana la 12), si ma tot intreaba pe mine cat e ceasul - de parca s-ar grabi undeva. si zic hai sa-l invat.
si ii tot ziceam - cand e limba mica la 1 si limba mare in sus, este 1 fix, cand e intre 1 si 2 si limba mare in jos, e 1 jumate, etc...
dupa vreo 5 minute de explicatii, timp in care el se uita la mine inocent si neincrezator:
- stii ceva, nu te mai chinui!
tot ieri, ora de desen. cum va ziceam, david n-are nicio treaba si nicio inclinatie catre asa ceva, cel putin deocamdata. si imi zice cu nonsalanta:
- da' eu nu vreau sa invat!
si eu ii zic:
- a, nu-i nimic, cum vrei tu. uite, ne mutam la teren si cumparam o vaca si te duci cu ea la pascut! asta fac oamenii carora nu le prea place sa invete.
david, sarind ca ars si mai ca-i venea sa planga:
-NU, NU, mie mi-e frica de vaca!!!
Traiesc in Orasul Alandala
karligutza spune:
Buna dimineta
mychy multumesc de intrebare... cum de te-ai gandit la mine? eu sunt bine, dar raceala e tot acolo... adica seara mi se infunda nasul si simt eu ca nici acum nu-s 100% eliberata de virus ; dar ma si tratez superficial, am dat-o doar pe paracetamol sinus, 2 la pranz si 2 seara, si de 2 seri ma culc inaintea adelutei asa mi-e de somn; pe mine functioneaza ca niste somnifere cred... plus ca in continuare ma simt intre 2 si 6 ani si ma dau cu cate 2 pufuri de Olynth in nas, seara! zau, dar ne-avand altceva de desfundat nasul la indemana am zis hai ca ma dau cu asta care-i pt.Adeluta in caz de nevoie si vad ca isi face treaba IMEDIAT si chiar foarte bine! pot sa respir pe nas toata noaptea! aveti idee de ce un medicament, asta sau altul, este indicat doar pt.copii si nu si pentru adulti? ca se pare ca la mine nu e apa de ploaie nici doza pt.copii... daca asta ar fi fost sa fie un motiv!
Vivela mama, hai ca iti spun si eu ce cred despre pandispanul asta... imi pare rau ca ai salivat, uite eu voi face maine, daca vrei iti trimit o portie! e simplu, poti sa mai incerci o data sa faci... si da, pe langa ca secretul e la cuptor, mai este unul la prelucrarea aluatului, unde nu trebuie sa te grabesti si dupa ce incepi sa incorporezi galbenusurile si faina in spuma albusului cu zaharul trebuie sa amesteci foarte usor, DAR FOARTE USOR (cu o lingura sau cu un tel clasic), pana cand iese treaba omogena... daca te grabesti sau faci cu mixerul electric chit ca e pe viteza minima, se strica treaba! pentru ca spuma aceea dispare usor usor daca deranjul ei este mare (nu stiu cum sa ma exprim altfel). In plus, la cuptor, depinde de fiecare cuptor in parte... tu ti-l stii pe-al tau... arde, nu arde, coace mai mult pe stanga, in spate, sus, jos etc... eu am fitze de-astea cu al meu asa ca eu procedez asa: cuptorul foarte bine incalzit (adica foc maxim 5-10 minute inainte de a da tava) si cand introduc tava dau la minim spre potrivit si nu mai deschid usa cuptorului... ma uit prin geam cum e si daca totusi vreau sa deschid, asta o fac dupa minutul 40 (la cuptorul meu)! poate tu poti sa te uiti si dupa 30... daca iti miroase a ars! eheee... complicata treaba pandispanurile astea, asa e.
Asa, cat despre intentia ta de a-l invata pe David sa isi raspunda singur la intrebarea "cat e ceasul" eu zic ca ai gresit ceasul! ia unul electronic si ai rezolvat treaba! si eu am incercat sa o invat pe adeluta pe ceasurile clasice dar nu ne iese de nicio culoare; le spune la plesneala, o ia in joaca si o da pe harjoneala cand eu incep/incerc sa fiu chiar foarte serioasa! asa incat m-am lasat si eu pagubasa... cred ca o voi invata ceasul cand va sti exact ce zi e azi (luni, marti, miercuri...) si cum e cu ieri/maine... sa isi dea seama pe ce lume e intai! una in care timpul trece!
dana am uitat sa iti raspund si tie la o intrebare, sa nu crezi ca am evitat, dar gasesti poze cu mine inainte de a fi gravida pe facebook...
karligutza
sunt mamica Adelutei
are mama o fetita... are si un blog!
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
Vivela spune:
Karli, inteleg cu "pufosenia", exact asa era, pufos, omogen, miscari ample si lente . da' cred ca e vina cuptorului, trebuie doar incalzit si dupa ce pun tava inauntru, sa dau la minim sau cel mult mediu. ca al meu se face in 10 minute, deja daca il mai las inca 10 e scrum. saracul cred ca nu mai apuca sa mai si creasca, e "ocupat" cu coptul.
o sa incerc si unul mai micut zilele astea, sa vad daca aici e hiba.
cu ceasul, n-am avut o intentie directa, ne jucam joculetele de pe poissonrouge si ajunsesem la unul cu mai multe ceasuri si m-a intrebat el care-i treaba. da, e o idee buna cu cel electronic, mai nasol ca n-avem niciunul asa in casa, toate sunt clasice.
david stie care-i treaba cu ieri si maine, dar nu stie zilele saptamanii. stie doar ca daca apare Kemy la chiosc, atunci e marti .
Traiesc in Orasul Alandala
xerxe2005 spune:
Al meu stie clar ca e luni cand merge la gradinita, la doamna Popa.
Mai nou spune ca merge la serviciu sau la munca...adica fiecare cu responsabilitatile lui...noi mergem la serviciul nostru, el la al lui...
Una din educatoare mi-a zis ca vor incepe sa faca niste ore de engleza dupa vacanta si ca as putea sa il inscriu desi el nu vorbeste bine nici romaneste...cealalta insa mi-a zis ca poate nu e cazul, daca abia isi da drumul la vorba clara in romaneste.
Ce parere aveti? Il stresez inutil? La o adica eu personal nu ma astept chiar sa invete ceva...dar as vrea sa nu se simta exclus, sa participe la toate activitatiel cu copii, el e asa sociabil si iubeste asa mult copiii.
Elena Isabela, mamica lui Razvan - Gabriel - 01.08.07 si 24+
musso17 spune:
neatza
karli,cand am luat paracetamol mi-a spus tipa de la farmacie sa nu iau in caz ca,conduc caci provoaca somnolenta..si eu iau doza soc,cate doua si apoi sigur ma ia cu somn.
vivela,faina trebuie amestecata putin si usor ca altfel intareste blatul iar eu cand coc fac asa,incalzesc bine cuptorul iar cand bag tava dau focul la mediu spre minim si la sfarsit il dau tare vreo 5 min.
criss76 spune:
Buna fetelor,
Am fost cu voi in Odisee, nu am prea scris, dar v-am urmarit si de multe ori v-am urmat sfatul, am ras cu voi, m-am suparat cu voi. Pot sa spun ca m-ati ajutat de multe ori, intrucat eu nu prea stiam multe despre copii, iar unele dintre voi fiind la a doua experienta stiati cam cu ce se mananca treaba asta.
Acuma am si eu o problema si as vrea anumite pareri, astfel ca, mi-am luat inima in dinti si v-am scris.
Nu stiu daca v-ati mai confruntat unele din voi cu asa ceva, si daca da,cum ati reactionat.
L-am dat pe Alexandru la gradinita, acuma are 3 ani si 6 luni. La inceput totul a fost Ok. De la un timp am observat ca, atunci cand merg dupa el il gasesc plans si speriat. Mai mult, dimineata cand il pregatesc pentru gradi plange si imi spune ca ii este frica.
Ieri cand m-am dus dupa el plangea si mi-a spus ca l-a batut educatoarea.
El mi-a mai spus de cateva ori ca il bate educatorea si ingrijitoarea, dar cand ceream detalii sau insistam putin mai mult,imi spunea ca nu pe el ci pe alt Alexandru.
Ieri nu am mai rezistat pentru ca m-a speriat starea in care l-am gasit. Am intrebat un alt coleg si mi-a spus ca l-a batut pentru ca a rupt un creion, platit tot de mine din fondul grupei.
Am mers la educatoare sa cer explicatii. Evident ca a negat, dar dupa reactia ei mi-am dat seama ca l-a batut. A inceput sa-mi indruge ca Alexandru si cu un alt baietel sunt cei mai rai din grupa, ca se bat ca nu doarme. Cand s-a aplecat asupra lui Alexandru sa-l intrebe "cand te-am batut eu mai",copilul s-a ferit ca si cand se astepta sa primeasca una.In timp ce ea ma tot aburea ca nu l-a batut o fetita a spus ca l-ati batut ca a rupt creionul negru. Si atunci ea tot nega ca nu este adevarat, ca ea nu bate copiii, ca ea stie ca sunt rai la varsta asta.
Reactia asta o avea Alexandru si cu ingrijitoarea,dimineata cand il dezbracam ea il saluta, Alexandru nu o saluta, se ferea si se uita urat la ea.
Mi se parea un comportament ciudat din partea lui, deoarece el este un copil vesel,sociabil si infingaret. Chiar nu am mai vazut sa se comporte cu cineva asa, mai ales ca el saluta pe toata lumea. Fara sa-i spun eu, daca eu salut pe cineva si el saluta.
Nu am gasit-o ieri pe directoarea gradinitei,mi s-a spus de catre administratoare ca o gasesc azi in jurul orei 12,oo.
Ma gandesc sa cer mutarea lui din grupa, intrucat eu am sentimentul ca nu este in siguranta acolo.
Gradinita este nr. 25 din Timisoara.
Scuzati-mi greselile de ortografie, dar nu prea mai am nervi de gramatica la ora asta.