Strumfi de iul-aug 2007 (208)
Raspunsuri - Pagina 15
Vivela spune:
neata
ma bucur ca v-a placut citatul, mai am si altele .
azi sunt cu ambii copii acasa, n-am reusit sa-l duc pe david la gradi, tac-su a trebuit sa plece devreme si fiind zapada afara nu pot sa ies cu carutul sa-l iau si pe damian. si nici singur in casa nu-l pot lasa.
asa ca am zis ca azi sa-l tin acasa si pe david. si de bine ce s-a potrivit, s-a trezit cu niste muci dezgustatori (cum altfel?) la nas, cred ca i se trage de la bulgareala de ieri. alte simptome n-are, doar muci. sper sa fie ceva trecator si sa nu evolueze mai mult de atat.
deci azi sunt prinsa cu distrat copiii.
Traiesc in Orasul Alandala
karligutza spune:
Buna dimineata copii!
Anto am sa-ti raspund intai tie la solicitare si sper sa le gasesti nasul cat mai repede la visinele alea... noi ne-am vazut cu Cristina si Ingrid la Bucuresti, la mine, caci aici am gatit, am spus cred...
Citat: |
citat din mesajul lui Antoanela23 Karli, daca tot ti-a iesit porumbelul, da-mi si mie o reteta de prajitura cu visine, ca mai am o punga de congelate in frigider. |
Dar sa stii ca eu de fiecare data cand am facut reteta asta mi-a iesit diferit. Nu stiu de ce, probabil fiindca nu sunt prea buna in arta pandispanului cu visine inca! Deci reteta e una de
"Pandispan cu visine"
Ingrediente:
5 oua
5 linguri de faina
5 linguri de zahar
5 linguri de unt
sare
esenta de vanilie
500 gr.visine (fara samburi)
_
Se separa ouale.
Se spumeaza albusurile cu zaharul (pe care eu il fac intai pudra la robot... iese prajitura mai pufoasa ).
Galbenusurile se omogenizeaza cu untul, esenta de vanilie si sarea. (eu la pandispanul acesta folosesc President sau Milli de 80%)
Apoi se adauga la albusurile batute spuma. (se considera albusurile bine batute atunci cand intorci vasul cu fundul in sus si nu pica din el)
La final se adauga faina putin cate putin (in ploaie) amestecand lejer. (in compozitia de "bezea"+galbenusuri)
Se adauga visinele trecute prin faina. (eu fac asa: presor cu o sita mica faina pe o farfurie intinsa... asez visinele una cate una si peste ele mai presor putina faina tot cu o sita mica...)
Secretul visinelor congelate este acela ca trebuie sa fie dezghetate bine si sa le tii putin la scurs intr-o sita daca au zeama multa. Vara, cand sunt visine proaspete nu e nevoie sa le tii la scurs... astea congelate sunt mai pretentioase oricum!
Se unge o tava cu putin unt si se toarna compozitia, apoi se aseaza visinele una cate una astfel incat sa le distribui cat de cat uniform pe toata suprafata. (la visine nu stiu cat de important e sa fie o cantitate exacta, dar pentru acest volum de pandispan eu pun cam 500 gr.de visine; nu-i nimic daca tu o sa ai doar 300 gr.sau 600...)
Se da la cuptor 30 min la foc potrivit.
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.
Se taie abia cand se raceste.
Se poate servi cu crema de vanilie aplicata deasupra, peste care se pot pune din nou visine (proaspete) si se poate orna cu frisca daca vrei sa te joci. Eu ma opresc la pandispanul cu visine scos din cuptor si racit... si apoi HALIT! cine mai sta sa faca atunci crema de vanilie si frisca??!!
Pofta buna!
uite si o poza cu pandispanul meu aici
karligutza
sunt mamica Adelutei
are mama o fetita... are si un blog!
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
musso17 spune:
neatza
karli,culoarea pandispanului este de la oua?mie nu mi-a iesit niciodata asa galben.
si mihnea a avut niste muci,l-am tratat cu coryzalia,kalium bicronicum,colargol si niste opfhtamesone...o pup pe cristina(sunflower) si aici ca ma suporta cu stoicism cand vin cu avalansa de intrebari.
karligutza spune:
Georgi daaaa... oua de la tara! de la mama din Moldova... de la gaini sanatoase dom'le, nu asa ca astea de la supermarket care oricat de ECO sunt pe cutie, n-ai sa vezi asa o culoare la pandispan!
karligutza
sunt mamica Adelutei
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
stefania_97 spune:
Buna fetele,
Si eu ii am pe amandoi acasa. Catarina a facut ieri febra dupa ce am fost la piscina asa ca sta acasa si cred ca si maine. André se simte mai bine, dar inca tuseste.
Vivela eu nu ma supar ca ma trezeste, problema mea e ca de cum se trezeste incepe conversatia, 1000 de cuvinte pe min si de ce-uri. Eu nu sunt vorbareata dimineata. Foarte frumos citatul. Mi-a placut si cu mancatul. Noi stam toti la masa. Mananca sau nu face companie, inclusiv Andre. Multa sanatate lui David
Carla cum se mai simte Saby?
Viata in patru :)
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/07 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10
musso17 spune:
da karli,m-am gandit eu... vorba ta n-ai sa vezi asa galbenus nici la cele eco care costa 1 leu oul...mi-am pus la favorite tortul tiramis si cred ca-l prestez vineri ca e ziua soacrelor si uite asa impusc doi iepuri.
stefania,sanatate multa copiilor.
CarlaV spune:
Stefania, multumesc de intrebare, Saby este bine. Cea mica vad ca a luat un pui de viroza, avea 39.2 febra aseara si azi-noapte, i-am dat vitamina C masticabila, colostru si echinaceea, san si alintatura si vad ca este bine.
Si noi mancam toti la masa inca de cand avea Larisa cateva saptamani, tin minte ca eram cu ea in brate, ea sugea si eu mancam.
Am fost ieri la bulgareala si aseara a zis Saby ca o dor urechile, am crezut ca innebunesc. I-am dat kombucco si a spus ca i-a trecut, nu stiu ce m-as face cu inca o otita acum, dupa atata stat fara gradinita.
Am uitat sa-i spun lui Timi ca am gasit de inchiriat un VW golf pentru 5 oameni si 4 bagaje cu 322E, pana la 400E vor fi scaunele de masina. Este cel mai bun pret pana acum, l-am gasit la cartrawler.com.
Din pacate nu gasesc cazare... Sau am ramas prea legata de studiourile de pe plaja, sau mi-au crescut prea mult pretentiile, dar nu mai gasesc ceva care sa-mi convina si ca localizare si ca pret.
karligutza spune:
Vivela, Stefania sanatate strumfilor! si eu am fost nu aseara, alaltaseara pe afara prin zapada si prin vant si m-am pricopsit cu un soi de raceala/virus ceva... pentru ca ieri am avut nasul super-infundat (si m-am tratat cu cate 2 pufuri de Olynth pt.copii intre 2-6 ani ) si am stranutat toata ziua (si am luat 2 pastile de Coldrex max-grip pe zi, si seara la culcare doza 'soc' de 2 paracetamol sinus ; azi deja sunt mult mai bine! adica n-am nimic din ce-am avut ieri... ce fel de raceala o fi fost si asta? e una din putinele, dar putinele mele raceli din ultimii 5-6 ani cred! ma si mir cat de repede pare a-mi trece...
Georgi ma bucur daca ti-am dat idei si stiu sigur ca n-o sa regreti... iese un tort ffff.bun si e si usor de facut! nu coci nimic la el... doar crema aceea e sa zicem asa mai "dichisita" dar o sa vezi ca tot secretul e fix crema de nuci! mie deja imi ploua in gura.... si-asa am piscoturi si branza mascarpone in casa.... nu se stie ce se alege cu ele pana diseara daca mai spun ceva de tortul asta!
karligutza
sunt mamica Adelutei
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
Timi07 spune:
Carla poate gasesti ceva pe aici: http://www.gites.fr/
http://www.gites-de-france.com/
http://www.gites-de-france.com/
http://www.frenchholidayhomes.com/
mi s-a facut dor de Juan les Pins, de fapt de taota Coasta de Azur.
Karli
Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)
karligutza spune:
Timi
karligutza
sunt mamica Adelutei
_
ALAPTATUL HELPLINE
_