Puiuti de Randunici 2008! (475)-INGERASULUI ILINCA

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Citat:
citat din mesajul lui mstela

Kya,eu nu stiu cine zice ca o carierista e simbolul suprem al reusitei in viata.

Stii cine zice? Zic revistele glossy, zice topul Forbes, zic formatorii de opinie, zic vanzatoarele din magazinele de firma, zic angajatorii in contractele de munca... zic parintii mei...
Generatii intregi de feministe care s-au chinuit sa aduca femeia pe noi culmi, de la dreptul de a intra in biblioteca si a merge la scoala, pana a avea dreptul de vot sau a fi presendinta unei tari. Doar ca intre timp mi se pare ca acest drept s-a transformat intr-o obligatie.

Mami si Sanziana www.sos-satelecopiilor.ro/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1" target="_blank">
Copiii au nevoie de ajutor

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeapui spune:

Kya, eu zic mai degraba o exagerare.

Stiti..zilele trecute tot vb cu colegele despre 2012..si eu una cred ca o schimbare va interveni..nu in 2012 fix..in anii care vor veni..in viitorul apropiat..si anume faptul ca oamenii vor incepe sa revina la clasic, la traditional..la simplitate si la viata adevarata, mai apropiati de natura, mai putin consumatorism. Parerea mea..sau cel putin asa mi-ar placea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Oauuu, interesanta dezbatere!
Cred ca acele femei de cariera care viseaza numai cariera si implinire profesioanala sunt destul de frustrate in viata personala, acolo nu au impliniri, nu-si gasesc fericirea acasa, in familie si se dezvolta pe latura profesioanala, se avanta numai in directia asta, sunt super ocupate , apreciate, multumite dar noaptea acasa nu sunt fericite. Parerea mea! Am in jur si eu astfel de exemple si vad si frustrare nu numai multumire. E imposibil sa le impaci foarte bine pe cele doua, sa fii si femeie de cariera ( din pacate nu se poate sa o faci doar 8 ore pe zi la noi) si apoi sa fii mamica fericita si implinita acasa. Si sunt multe, multe de spus pe tema asta, am citit atatea dezbateri chiar aici pe forum, s-au creat o gramada de dispute ca de obicei...
Eu prefer sa fiu cateva ore pe seara linistita cu copiii mei , sa ma ocup de problemele lor , sa pregatim masa impreuna, sa mancam, sa ne povestim cate ceva, sa facem planuri de weekend, de vacante... si daa, sa am si un job multumitor, sa fiu intre oameni, sa ma motiveze cat de cat financiar, incat sa pot sa-mi iau tzoale pentru mine si copii, sa le cumpar tot ce au nevoie , dar musai sa am viata personala , sa traiesc cu familia mea.

Cristina , stiu cum e, exact asa e si Rebi, ma urmeaza in toate, rochite, fustite, cercei, bratari, tot ce vede la mine vrea si ea, automat cand imi iau eu rochita, musai ii iau si ei! Si daa, ca si tine, imi place mult la shoping, e o adevarata terapie! Razvi in schimb, n-are nici-o treaba cu hainele, de cate ori ii iau ceva nou, nici nu se uita, nu-l intereseaza ce pune pe el. Eu ii pregatesc tot timpul hainele, nu are nicodata o preferinta anume pentru ceva...

Revin...suna tel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kya
Intrebai "ce inseamna oare sa-ti ratezi viata?" Eu una as fi foarte fericita daca as fi lasata sa apreciez eu singura asta. EU consider ca mi-am ratat viata daca nu am atins obiectivele pe care eu singura MI le-am propus (vorbesc la scara mare). Cand vin insa cei din afara si emit astefel de judecati nu e corect. Pentru ca ei rapoarteaza obiectivele lor la viata mea. Si iese ceva daca amesteci mere cu pere? Ionel vrea sa fie astronaut. Si ii spune lui Gigel care e vanzator: "Ah, e doar un vanzator, nu astronaut. Esti un ratat!" Huh? De unde pana unde?

Mami si Sanziana www.sos-satelecopiilor.ro/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1" target="_blank">

E numai problema lor.De ce treb sa devina probl mea ce considera el?Nu sunt de acord cu el/nu ma intelege, il evit. Dar nu ins ca are dreptate.

Si domnul afacerist,fiul doamnei,nu inseamna ca este un om implinit dc a ajuns sa aiba o situatie buna..eu as vrea sa aflu si dc e multumit sufleteste,implinit;astea cantaresc mult,nu?Daca mama si-a vazut de cariera si pe el l-a trimis la scoli inalte/n cursuri si el s-a dezvoltat intelectual bine si a ajuns sa aiba o pozitie buna (dar a ajuns aici ca nu a fost nevoie sa fie si mama-a luptat pt afaceri in primul rand),nu ins ca emotional/sufleteste o fi bine educat/multumit,nu o avea frustrari.Eu,una,asa vad lucrurile.Pentru mine conteaza in primul rand sa fiu multumita sufleteste,impacata cu mine,avand ca baza altele-printre care si latura financiara.Si atunci sunt fericita si in momentul ala nu-mi va pasa ce considera x despre asta,e problema lui,conteaza sa fiu eu multumita de mine insami...poate e chestia de "aluatul" fiecaruia,nu stiu,dar eu asa consider,si ma multumeste sentimentul pe care il am.

mami de TEA

Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui deeapui
... sau cel putin asa mi-ar placea.

Si mie! By the way, welcome back ca nu am apucat sa-ti spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeapui spune:

Kyamultam de urare!! Si eu ma bucur mult ca v-am regasit!!!

Mergi la inceput

Clau cariera cu 8 ore pe zi nu se poate niciunde in lumea asta. Slujba da. Dar cariera cere dedicatie si timp, mult timp.
Cum spuneam, am si eu in jur exemplele pe care le descriai tu. Dar ceea ce nu inteleg eu este de ce nu renunta? Daca nu sunt multumite, daca e evident ca ceva le lipseste, de ce nu renunta?

Stela asa e, ai dreptate. Nici mie nu-mi pasa ce gandesc altii despre mine, nu trebuie sa fiu de acord cu ei, nu insemna ca au dreptate. Dar din pacate, fenomenul e larg raspandit.

Ramo bine spus - ce are acum la batranete? Cei de la munca incearca sa scape de ea ca e batrana si nu mai corespunde cerintelor. Foarte corect si trist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Eu cred ca orice om, femeie, sau barbat, e fericit daca face ceea ce ii place si nu se poate fixa un etalon pentru a defini un om fericit. Inainte sa-l am pe Vladut, am avut un job care-mi era tare drag, faceam ceea ce-mi dorisem sa fac de foarte multa vreme, eram si platita foarte bine, pentru ca eram apreciata pentru ceea ce faceam si cred ca succesul se datora faptului ca faceam intr-adevar ceea ce-mi placea. Eram respectata, nu era om din cei 4000 de angajati cati avea firma sa nu ma cunoasca, iar cei care ma cunosteau mai indeaproape chiar ma indrageau si asta cred ca se datora faptului, aici ma repet, ca imi placea foarte mult ceea ce faceam. Acum sunt de mai bine de 4 ani acasa, sunt mama si fac din nou ceea ce-mi place enorm, ma simt implinita asa si ma consider o norocoasa ca pot face acest lucru, pot sta langa copiii mei, nu sunt nevoita INCA sa ma despart de ei. Am mai fost la firma la care am lucrat intre timp, pentru diverse acte, am fost uimita cati oameni ma mai tin minte si unii aveau sperante ca o sa ma intorc. Mi-am amintit cu drag de viata mea de dinainte, dar stiu ca nu as mai putea fi la fel de implinita cum eram atunci cand lucram. Acum sunt intr-o alta etapa, am nevoie de altceva ca sa ma simt fericita. O sa-mi caut si eu un job pe cand o sa-i dau la gradinita, dar o sa caut unul in care ori sa lucrez in ture, ori unul part-time, mai vad eu ce caut si ce gasesc si o s-o fac strict din considerente financiare, cat sa-mi asigure minimul necesar pentru trai, ca sa pot face in continuare ceea ce-mi place - sa stau cu copiii mei. Asta cred eu. Dar inteleg perfect si mamele care aleg cariera, daca ar sta acasa probabil s-ar simti frustrate, private de ceva foarte important. In cazul asta eu as fi prima care ar pleda pentru intoarcerea mamei la munca. O mama fericita cu ceea ce face e mai importanta pentru copil decat o mama frustrata ca nu poate face ceea ce-si doreste. Eu una nu as putea judeca nicio mama, fie ca alege sa fie casnica, fie ca alege cariera. Un copil, ca sa fie fericita, trebuie sa aiba o mama fericita, care se respecta, se iubeste si nu are sentimente de vinovatie.

Edit: nu munceam 8 ore/zi, munceam intre 10 si 14 ore, de cele mai multe ori cam 12 ore.
Clau nici Vlad n-are nicio treaba cu hainele, ii sunt indiferente, pe cand Daria...azi am schimbat-o de 3 ori, nu pentru ca s-ar fi murdarit, ci pentru ca si-a dorit ea sa-si schimbe look-ul. ;)

Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria

"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."

Author unknown

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kya

Clau cariera cu 8 ore pe zi nu se poate niciunde in lumea asta. Slujba da. Dar cariera cere dedicatie si timp, mult timp.
Cum spuneam, am si eu in jur exemplele pe care le descriai tu. Dar ceea ce nu inteleg eu este de ce nu renunta? Daca nu sunt multumite, daca e evident ca ceva le lipseste, de ce nu renunta?

Au ajuns prea departe pentru a mai putea renunta, au investit prea mult timp si efort, nu mai pot trai fara acea adrenalina pe care le-o da lor munca, nu cred ca sunt in stare sa fie bine intelesi de cineva de acasa pentru ca practic un copilas, sot nu ar intelege acea dedicatie numai spre munca, nu si spre ei...Si atunci intervine fustrarea ca nu-s intelesi desi ei/ele muncesc pentru ei sa le fie lor bine... Am trecut si eu cateva luni prin asta cu Paul ...pana cand i-am zis ca nu-s fericita ca aduce o gramada de bani acasa si el e vesnic lipsa, abia ne mai vedeam, desi aveam de toate, puteam sa-mi fac orice moft, orice capriciu , nu mai era langa mine deloc! Si nu intelegea, spunea ca face asta pentru mine si copii, au fost o gramada de discutii...greu, greu , eram si insarcinata cu Rebi iar el era om de cariera! In fine, a venit criza si s-a terminat cu acesta problema!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Neata'!
Pe mine viata m-a invatat ca trebuie sa existe masura in tot ceea ce facem. Cariera si familia nu se exclud, atata timp cat te imparti in doze egale si colo si colo...depinde si de ce cariera vorbim. Sunt unele domenii in care, vrei, nu vrei, trebuie sa iti calci pe principii, pe dorinte, sa te agati cu dintii ca sa urci si mai sus.
Eu una, niciodata nu am fost impresionata de Monica x-lescu, Mihaela ycescu, Tanti Aglaia din revista...Nu am admis si nici nu o voi face accederea cu orice pret, calcatul pe "cadavre", calcaltul sinelui in picioare, sacrificarea familiei.
Eu nu sunt genul care sa aspire la o cariera mareata, nu-mi doresc tabloide si nici sa mi se auda numele peste tot. Parerea mea ca o persoana publica se expune peste masura si asta poate ajunge sa fie foarte frustrant.
Eu ma simt bine in mica mea lume, ma bucur ca am prieteni reali, care sunt incantati de mine si nu de numele sau averea mea, ma bucur ca imi pot dragali puii si ei pe mine, sunt fericita ca fac ceea ce-mi place si ca pun suflet in tot. eu nu as putea sa fac ceva cu care sa nu rezonez, sa vin seara de seara suparata si nervoasa, fara chef de nimeni. m-as ofili pe interior si m-as usca, iar asta, scuze, nu e viata pentru mine, cu pretul carierei. prefer sa raman o "anonima" in lumea asta, insa una care sa se duca la culcare cu zambetul pe buze.

kya, tu sa faci ce-ti spune sufletul. este cel mai bun profesor al tau, nu tanti carierista, nu ai tai, nu altcineva. asculta-ti inima, ca ea stie cel mai bine ce iti trebuie .

clau, nu ai de ce sa te simti vinovata. in momentul in care ai devenit mama, nu ai incetat sa existi ca femeie. o femeie frumoasa este o femeie fericita si implinita, impacata cu sine. altfel, frustrarile se vad pe fata, mai rau decat un buboi urat.

cristina, TUTU-urile pentru fetite sunt noua mea pasiune. incerc sa fac "cariera" din asta. glumesc, imi plac, ador ce iese din munca mea, ma calmeaza, se implica si ai mei in asta, facem un fel de sezatoare si tutu-im, fiecare in felul lui.
uite aici ce am facut pana acum:
http://www.facebook.com/?ref=home#!/album.php?aid=41856&id=100001373170817

Mai am cateva facute, dar nepozate.

Deea, te astept cu drag!

andreea, multa bafta si spor la invatat!

" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"

Mergi la inceput