Ghiocei de Martie-Aprilie***296***
Raspunsuri - Pagina 14
mireal spune:
Pisik, succes la gradinita!M_monique, sa ai multa bafta azi!Am vazut azi la stiri ca Nicole Kidman are un copil printr-o mama purtatoare, asa mi-ar placea si mie.
Floric spune:
Ana, caci la tine imi este speranta...Poi sa ma lamuresti in urmatoarea situatie, te rog.
Referitor la gradinita si varsta de scolarizare...Daca il inscriu pe Rares la gradi in sept 2011 (deci anul scolar 2011.2012), carei legi a educatiei va trebui sa se supuna atunci cand va intra in clasa I? Cea actuala (care nu impune limita de varsta pentur inscrierea in clasa I si grupa pregatotare) sau prevederile legii care intra in vigoare in sept 2012 (care spune ca e musai sa ai 6 ani impliniti ca sa te inscrii la grupa pregatitoare)?
este complexa intrebarea dar daca e cazul o reformulez.
Daca mai sunt si alte cunoscatoare, le rog sa ma lumineze.
Problema mea este ca nu suport ideea de a-mi da copilulin clasa I la 7 ani jumate. Eu sunt de parere ca e cam mult si optez si insist si ma gandesc la toate posibilitatile cum sa fac sa il am in clasa I la 6 ani jumate.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel 
ramona7575 spune:
Merci fetelor, sper sa ne revenim in 2-3 zile daca nu ii fac o cropoc.
Dyana, eu zic sa foloseasca sora ta acele silicoane pt.sani (nu mai stiu cum se cheama), eu le-am folosit cu mare succes, fara ele nu stiu daca puteam alapta... merita incercat 

dyana27 spune:
of nu mai stiu cum s-o calmez pe surioara

; plange in hohote, deja a dat-o in depresie si putica ala mic nu vrea si nu vrea!!! l-a tinut cate o ora si ceva la san la fiecare masa si degeaba; l-a pus in toate pozitiile posibile, i-a picurat lapte in gurita.... nu vrea si pace; si ea plange de rupe, refuza sa creada ca nu-l poate face sa manance la titi; e extrem de ofticata ca-i tasneste laptele din sani si iepurila nu vrea sa sugaaaaa

; eu ce sa-i zic mai mult, am incercat sa-i spun ca aia e, sa se mulga si sa-i dea ca pana la urma tot laptic de mami e, i-am zis de Floorinela care se mulgea saraca si zi si noapte si a tinut-o lapticul destul de mult....
pana la urma s-a mai calmat si ea, a ajuns la concluzia ca trebuie sa se bucure de copil asa cum e, si oricum nu se da batuta, dar nici nu s emai chinuie la fiecare masa atat de mult, ca deja isi pune tampoane pe sani si le gaseste patate de sange la fiecare 5 minute.
am zis sa incercam si sa-i schimbam intre noi, adica sa-l pun pe sasha la mine sa vad daca stie sa traga sau e ceva in neregula cu sanii ei; si sa-l punem pe mutzu la ea sa vedem daca el reuseste sa traga bine.
Diana- mami super fericit de mutzunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
GANDACEL DE TOAMNA
Ilinca_M. spune:
Pai asta e o idee supeer buna, Dyanna, cum de nu v-ati gandit mai repede?!!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
Bianca2503 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dyana27 of nu mai stiu cum s-o calmez pe surioara ![]() ![]() ; plange in hohote, deja a dat-o in depresie si putica ala mic nu vrea si nu vrea!!! l-a tinut cate o ora si ceva la san la fiecare masa si degeaba; l-a pus in toate pozitiile posibile, i-a picurat lapte in gurita.... nu vrea si pace; si ea plange de rupe, refuza sa creada ca nu-l poate face sa manance la titi; e extrem de ofticata ca-i tasneste laptele din sani si iepurila nu vrea sa sugaaaaa![]() ![]() ; eu ce sa-i zic mai mult, am incercat sa-i spun ca aia e, sa se mulga si sa-i dea ca pana la urma tot laptic de mami e, i-am zis de Floorinela care se mulgea saraca si zi si noapte si a tinut-o lapticul destul de mult....pana la urma s-a mai calmat si ea, a ajuns la concluzia ca trebuie sa se bucure de copil asa cum e, si oricum nu se da batuta, dar nici nu s emai chinuie la fiecare masa atat de mult, ca deja isi pune tampoane pe sani si le gaseste patate de sange la fiecare 5 minute. am zis sa incercam si sa-i schimbam intre noi, adica sa-l pun pe sasha la mine sa vad daca stie sa traga sau e ceva in neregula cu sanii ei; si sa-l punem pe mutzu la ea sa vedem daca el reuseste sa traga bine. Diana- mami super fericit de mutzunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009 GANDACEL DE TOAMNA![]() |
Si eu i-am dat unei fetite de 4 zile sa suga tocmi pentru ca mama ei avea sanii inflamati. Se intampla acum un an juamte.
Sasha sigur o sa traga de la tine, doar ca David s-ar putea sa nnu vrea de la altcineva.
Pana la urma si taticii au un rol aici. Stiu ca suna ciudat dar oricat te-ai chinui cu pomaa pana la urma tot o gura e mai buna.Asa ca Dyana roaga-ti cumnatul sa presteze sau incearca tu daca David nu vrea.
Pana la urma se rezolva.
Si daca se mulge si ii da din biberon tot e bine. E lapte de mama sii stie exact cat mananca copilu'.
anamariame spune:
Kea, FELICITARI!!!!!
Ramona, eu zic sa recoltezi pentru o analiza scaunul. Daca nu ai recipient, poti merge direct cu pampersul la un laborator.Dyana, e foarte buna ideea ta de a face schimb de bebei. Dar a incercat surioara ta sa il lase un pic mai mult inainte de a-l pune la san? Poate nu e chiar flamand? Zic si eu, sa nu imi sariti in cap, dar stiu ca nou-nascutii au nevoie de foarte putin laptic pentru a fi satui, si poate de asta nu suge...Ana-Maria, mami de
Eva Maria (23 aprilie 2009)
pisigri spune:
Dyana, imi pare rau de nervii surioarei tale. Dar ce s-a intimplat, Sasha a baut la biberon saptamina asta, si de-aia refuza sinul? Acu n-o fac eu pe desteapta, dar noua in maternitate ne dadeau laptele la canita cu lingurita...n-am vazut urma de tetina cit am stat acolo. Poate asta e problema. La Florinela stiu ca avea sfircuri ombilicate si Victor nu reusea sa suga...
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Ilinca_M. spune:
Dyanna, eu cred ca surioara se simte foarte frustrata si nedumerita fiindca stie cum tu ai alaptat cu succes, a ajutat si ea alte mamici, cum spuneai, si nu era pregatita sa se confrunte cu nicio problema. Primul lucru important zic eu ca ar fi sa se detensioneze. Apoi, cum spunea si Pisigri, sa scoata biberonul si sa-i dea cu linguritza. Cate zile au trecut de la nastere? Si Sophiei i s-a mai dat si formula din biberon cat am fost internate(in prima zi si noapte, dar si ulterior, cand era la asistente si plangea), dar nu a respins sanul. Dar daca primeste doar din biberon...tot creste riscul sa nu mai accepte apoi sanul.
Apoi din cate stiu eu nu e normal sa curga sange din sfarcuri, asta inseamna ca si cat a prins bebe sanul, nu l-a prins corect. Si eu credeam ca ragadele-s obligatorii in primele saptamani (caci eu am avut, chiar daca nu chiar cu sange) dar uite ca am o prietena care n-a avut deloc, fiindca era foarte tare in teorie si a si practicat-o
. Deci stii bine ca trebuie sa incerci sa-i bagi copilului in guritza cat mai mult din areola, caci daca ia doar sfarcul, se lasa cu rani nasoale. Dar pentru asta bebe trebuie sa aiba instinctul de a cauta sanul cu gura, de-aiazic sa testezi si pe tine. Poate surioara are aflux prea mare, poate a avut in lapte ceva din anestezicul de la cezariana sau altceva care nu i-a placut initial, cine stie...Tu ai mai multa experienta si dexteritate si pe tine te va simti si calma, incearca neaparat sa-l alaptezi si tu.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever