NU se zice "am decat un mar"!! Nici "doctora"!! -2
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
ddana spune:
Nu m-am gandit sa fac asta, Ariadna. Ma gandeam doar la forma de conjunctiv cu sens imperativ ("Sa duci gunoiul!") si incercam sa mi-o explic prin ceea ce am spus in mesajul meu anterior.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adablackcat/adablackcat.jpg)
adablackcat spune:
Si mie imi place foarte mult semnatura mea cu "mami de". Verbal nu ma exprim niciodata asa, e adevarat...
Si eu credeam ca "ruda de salam" e folosita peste tot, dar no...ma trag din Alba.
Ada, mami de Iulia (10 iulie 2003) si Vlad (6 mai 2006)
Aradencele alaturi de maria_rubi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici plecat in ceruri
Bazar umanitar DC
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Mie si altora nu ne place cand auzim vorbindu-se asa si, ne-am gandit sa discutam despre asta. Pe altii nu-i deranjeaza insa cand se vorbeste incorect in preajma lor si, s-ar putea sa discutam si despre asta :)). ~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~ |
Virgulele pe care le-am insemnat cu rosu sunt folosite incorect?
![](confused.gif)
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ariadna33/ariadna33.jpg)
ariadna33 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Virgulele pe care le-am insemnat cu rosu sunt folosite incorect? ![]() ~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~ |
fara acele doua virgule.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
Denizel, mie mi se pare taman invers.
Pleaca acum! - imi transmite ca persoana respectiva chiar trebuie sa plece, fara intarziere si fara nicio discutie.
Sa pleci acum! - imi suna mai mult a ceva realizabil intr-un timp mai scurt dar nu imediat.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
denizel spune:
Viviana, "pleaca acum" mi se pare o chestie care ar putea fi spusa la nervi.
Adaugarea lui "sa" imi indica faptul ca au mai trecut din nervi si ca persoana aia chiar vrea ca eu sa plec si ca s-a gandit bine inainte de a-mi cere sa plec.
Nu spun ca asa e, spun doar cum interpretez eu cele doua "indicatii" :D.
A, da, desigur, am analizat doar sensul de alungare a cuiva din "pleaca acum!/sa pleci acum!".
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ariadna33/ariadna33.jpg)
ariadna33 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel De ce? :) ~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~ |
pentru ca sunt in plus.
denizel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ariadna33
pentru ca sunt in plus. ***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate***************** |
Sunt in plus dpdv gramatical sau sunt in plus fiindca deranjeaza cititorul?
Explic de ce le-am pus:
1. pentru a nu avea un carnat fara virgule si greu de citit/citibil poate a doua oara (intotdeauna ma gandesc ca ceea ce scriu pe DC sau intr-un email, trebuie sa fie usor de citit).
2. pentru a pune in evidenta textul de dupa virgule.
ddana spune:
Virgulele lui Denizel sunt in plus din punct de vedere gramatical. Intr-o fraza, propozitiile unite prin conjunctia copulativa "si" nu sunt despartite prin virgula.