Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (73)
Raspunsuri - Pagina 8
racusor2010 spune:
cu masa de fructe....eu o consider gustare, la fel ca si sucul de fructe, ca doar nu poate manca copilul mai tarziu o masa de fructe. problema la noi e ca mananca prea devreme lm, adica pana in 6 si mi se pare ciudat ca la 10 cand i se face lui foame sa ii dau fructe si abia la 1 sa ii dau sa pape....
de asta sper eu ca dupa ce ii dau iaurt sau ceva mai consistent pe la 6 jumate seara, sa nu se mai trezeasca asa des noaptea si sa pape lm pe la 4, apoi pe la 8,si abia apoi sa trecem la fructe pe la 10-11, ca si gustare
eu ma gandesc deja sa ii fac program pentru cand mai creste, si dupa cum ziceam, nu cred ca un copil creste cu un pic de laptic la 6 dimineata, si apoi doar cu fructe pana la pranz, ca doar nu e la dieta cred ca e ok pentru cat e mai mic, dar andrei deja are 7 luni si o saptamana! eu zic ca e mare
mai vedem.....depinde mult de cum merge cu mancatul asta de la cina
mami fericita de nazdravanul Andrei
ramonavlas spune:
La multi ani tuturor sarbatoritilor de astazi, sa cresteti mari, frumosi, sanatosi si sa ii ascultati pe parinti.
Vad ca vorbiti si de carucioare. Noi il avem pe asta http://www.price.ro/specificatii_inglesina_carucior_3_in_1_classica_316400.htm s suntem tare multumiti. Azi maine schimbam landoul cu partea sport. Se manevreaza ff usor, insa e mai greu de carat la etaj daca stati la bloc. Noi il tinem in masina deocamdata, in portbagaj.
Cu diversificarea...acum ii fac supica. Azi si maine ii mai dau asa (morcov, cartof, ceapa, patrunjel, pisat doar morcov si cartof) si de marti ii bag si alte zarzavaturi in supa. Voi ce ati introdus la inceput?
Mami fericita de Raisa - 01.08.2010
coteasca spune:
Buna ziua si de la noi!!
Acum am venit si noi de la Sfanta Impartasanie!
Ufff, iarasi am avut o noapte cu n-spe treziri. Nu stiu ce are. Ma gandesc ca o fi apogeul la dinti, dar cand pipai nu se simte nimic, e doar un punct mic alb.
Ieri am imbogatit copilul cu scaunelul de masa in care sta tare confortabil si in care o sa-i pun pe tavita legumele sa la manace el, sa si le aleaga sa le molfaie, nu o sa le mai pasez, una bucata premergator masinuta, in care e tare fericit, dar o sa stea in el putin mai tarziu ca acum e cam mititel si una bucata www.bertoni-mures.ro/uploaded/products/39-218-concord3.bmp" target="_blank"> scaun de masina si gata cu shoppingul pt bebe strumf.
Racusor am vazut ca ii dai gris lui andrei, de care ii dai si cum il prepari??? As vrea sa-i dau si eu, dar seara. I-am preparat si lapticul cum mi-ai zis dar slabe sanse sa-l pape, o sa mai incerc, in seara asta ii fac jumate nan si jumate milumil, poate rezulta vre-o minune. Aseara i l-am dat cu biscuiti ca altfel nu-l manca.
La noi programul de masa e cam asa:
dimineata san
11-12 fructe (coapte la cuptor cu branza sau pireu cu cereale)
15-16 legume pasate cu unt sau ulei de masline sau carnita, de sapt viit bagam galbenus.
18-19 san
21 laptic praf cu biscuite sau cereale dar mai rar ca nu-i place.
Noapte san la toate cele n-spe treziri.
Sper ca e ok asa.
pupici
Corina, fericita mamica de Tudor Andrei
"Cresteti sa va inmultiti si sa umpleti pamantul si-l stapaniti"
(Facere I,26)
http://happyrooms.blogspot.com/
POZE
CarmenAlbu spune:
Buna dimineata si de la noi, in premiera Leti a spus tare , raspicat mama in limba maghiara, si cred ca a facut-o in mod constient pentru ca atunci cand m-am intors sa ies din camera ei a strigat ca un om mare, ANIA!!!
Carla, poate ai lasat folia putin mai mult, poti lasa la cuptor pana scade, carnea trebuie sa cada de pe os, sa se rupa sa fie fff frageda//untoasa in mijloc si usor crocanta deasupra. daca iti place fara zeama deloc mai lasa-o la cuptor, eu nu o las sa scada de tot din cauza vasului care ramane cu caramel si trebuie lasat la inmuiat dupa aceea, dar cu cat scade mai mult cu atat e mai caramelizata carnea si culoarea e deosebita.
Am gasit pui hranit exclusiv cu porumb, fara hormoni, are gustul si culoarea din copilarie, este 15 euro kg, cam mult se vinde in pachetele de la 200 grame in sus asa incat voi lua pt leti din asta!
Eu cu diversificarea fac asa, fara caiet.
o data sau de 2 ori pe zi are o masa de 200 grame fie piure de morcov, pastarnac, patrunjel, fie dovleac copt.
Marul am facut pauza deocamdata, intra in schema saptamana viitoare.ma bazez pe legume piure, vad ca usor usor incepe chiar sa-i placa.
de acum incolo introduc in piureul de legume incet incet cate o leguma pana am o paleta mai mare si pe urma carnita de pui.
Branza de vaci astept pana pe la 8 luni pentru ca nu cred ca are nevoie pentru ca isi ia din lp mai bine decat din branzica aportul de vitamine.
Fructele le introduc pe sezon cu exceptia capsunilor si celor cu samburi multi.
cand incepe caisa, marul, samd.
am gasit un magazin cu spanac proaspat dar am decis ca intra impreuna cu oul dupa 7 luni.
piureul de legume si piureul de fructe sunt foarte bogate in vitamine si mananca 200 grame la masa asa ca ma declar multumita desi la inceput a refuzat tot, cand introduc si carnea totul va fi complet.
cereale nu ii dau inca, deasemenea cartoful il introduc dupa ce incepe sa mearga deabusila pentru ca daca o pufocesc prea mult ii va fi greu sa se miste.
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui racusor2010 RODI ce fain ca v-ati vazut!! chiar voiam sa te intreb unde stai? in Motril? aseara ne uitam si noi dupa o vila, o sa iti cerem parerea gasisem una faina de tot in Nerja, ne mai uitam...am vrea sa fie aproape de plaja, ca sa mergem pe jos! sunt super faine vilele in zona, ne gandim sa mergem cu avionul la Malaga...sa vedem! inca suntem in cautare de concediu.... |
da, in Motril. dar ca statiune nu-ti recomand orasul, primaria de aici nu a vrut sa construiasca si sa investeasca in turism ptr a conserva mediul inconjurator...
daca ar fi sa-ti recomand ceva, DA, NERJA! acolo mergem si noi vara la plaja, e super! si in septembrie e cam ca in iunie, vreme minunata, numai buna de stat cu bbii la plaja... poti sa ma intrebi si altceva, in masura in care stiu iti raspund...
delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
aelita spune:
CORINA,nu se vad pozele.probabil nu sunt publice.
OCHIDUT asteptam poze!ma bucur ca iti place,poate te intalnesti si cu Rodica.
CARMEN Bine ai venit din vacanta!ai pus poze?
RODICA ce scumpa e ISA.sicum il adoarme ea pe tati:)))
cu concediile,pt la vara nu va speriati,ca deja copiii sunt mai mari,nu ca acum.
eu imi amintesc de vara in care am fost la mare cu Sofia de 1 an jumate si Andres de 3 luni .unele seri erau mai grele,dar ne-am descurcat,a fost frumos,ne-am propus sa nu ne planuim nimic,nici orar,si sa ne odihnim ,ne trezeam tarziu,ajungeam la plaja la 10 -11,stateam o ora doua si plecam.Cand am inteles ca nu am plecat ca sa facem ceva neaparat,nici sa stam la plaja mai mult nici sa vizitam,ci sa fim impreuna cu familia si sa ne odihnim,atunci am luat-o cu calm si a fost foarte frumos.atat de frumos ca,dupa ce ni s-a terminat statul in Alicante,am plecat in Almeria si am mai stat si acolo o saptamana,deja ne invatatsem ,inceputul e greu cand pleci de-acasa
A mai fost un pic greu si vara trecuta,cu ei doisi eu aproape de nastere(3 saptamani inainte sa nasc),aaabia ma ridicam din nisip !!!!! dar tot frumos a fost,maiales ca tati se ocupa de tot.
Anul asta,la vara,eu de-abia astept,sper sa fie cel mai frumos concediu din viata noastra,cu trei minuni alergand in jur ,abia astept sa ii vad chiuind in apa !
Sa nu va fie frica de concedii cu copil,nimic nu poate fi mai frumos! Eu una am facut concedii destule fara copii,si au fost si ele frumoase,dar nu le duc dorul,mi-am facut plinul.
Important e sa fie sanatosi ,asta e tot,in rest,cum ne descurcam cu ei acasa,asa ne descurcam si acolo,mai ales ca nu mai trebuie sa facem si curat si mancare ...
ceva mai greu imi e cand merg cu ei in Ro ,pt ca nu stau la hotel,si imi e mult mai greu sa schimb casa mea cu alta casa unde nu am nimic la indemana...acolo intr-adevar muncesc mai mult ca acasa...Asa ca la asta ma mai gandesc daca ma duc sau nu la vara,si cate zile...Acolo chiar imi e greu cu 3 ,mi-a fost greu si cu doi acum doi ani(anul trecut,cu sarcina,nu am mers)
deci,curaj!
daca a avut curaj Carmen sa plece tocmai in Dubai,cu Leti mica,va dati seama la vara,cu ei marisori ,ca putem oriunde !!deci,incepeti cautarile
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui racusor2010 cu masa de fructe....eu o consider gustare, la fel ca si sucul de fructe, ca doar nu poate manca copilul mai tarziu o masa de fructe. problema la noi e ca mananca prea devreme lm, adica pana in 6 si mi se pare ciudat ca la 10 cand i se face lui foame sa ii dau fructe si abia la 1 sa ii dau sa pape.... |
racusor, dar noi cam asa papam. dupa laptele de dimineata, la 11 avem masa de fructe, la 14 pranzul, la 18-18.30 branzica/iaurt, seara iar laptic (cateodata de 2 ori). deci, 5-6 mese. daca nu se trezeste si noaptea... mai tarziu ii poti da un biscuite daca nu crezi ca ii ajunge, eu ii mai pun o masura mica de cereale in pireul de fructe daca mi se pare ca e prea moale... iar dupa ce combinam si masa de la 18 cu mamaliguta sau altele, o sa fie si mai bine...
delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
coteasca spune:
Crispro zi-mi si mie cum faci de doarme vladut ca un ingeras toata noaptea si tu rody ca parca si Isa doarme la fel, toata noaptea?? Care e reteta ca o vreau si eu!!
Aelia, am facut albumu public, poate merge acum
Denisa, ai postat o data ca ai luat cheile de la sot si ai plecat la matusa ta pt relaxare, asa as fi facut si eu azi-noapte, doar ca eu nu m-as fi dus la matusa, m-as fi dus in discooo, ca tare mi-e dor.
(Facere I,26)
POZE
coteasca spune:
rody, deci tu iaurtelul si/sau branzica le dai cu mamaliguta seara???
Mamaliguta cum o faci?? cu lapte/apa si malai/faina de mei?? Uff cred ca te-am bagat in ceata
(Facere I,26)
POZE
aelita spune:
RODICA te-ai vazut deja cu OCHIDUT?
RACUSOR,te ghideaza Rodica la zone,iar tu apoi bagi pe google map si dai pe satelit,si vezi exact cum e fatza de mare,eu asa faceam,ca sa nu fie scari ,drum lung,etc.asta vara am luat teapa cu o agentie cuun foaaaaarte bun prieten,...dar cand merg pe mana mea si ma uit pe harta,satelit,vad exact cum e zona.
Mie mi-a placut mult ,cu copii mici fiind,hotel Melia Alicante,in fata era marea,in spate portul,ca eu una ma satur sa urcam in masina de cate ori iesim la plaja,asa aici era f aproape.bine,voidoar cu un copil puteti sa mergeti si mai mult:)) dar poate vreti tot aproape.nu stiu ce preturi or fi la vara ,dar te orientezi ca idee.aici