Ghiocei de Martie-Aprilie***295***

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mireal spune:

Theo inca tuseste, nici nu l-am scos afara saptamana asta,vroiam sa-l scot dupa amiaza dar inca doarme si deja s-a racit.Cred ca il trimit pana la mall cu tati.Annan, pupam Gulia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

La faza cu mancatul: eu i-am dat chestii noi si totusi sanatoase, precum: fistic, alune, nuci, caju, migdale - tot familionul. Astea nu se refuza. Si din familia fructelor uscate: smochine (astea nu prea i-au placut), curmale, caise uscate, stafide. Chiar daca nu mananca mancare gatita, is impacata ca macar mananca ceva sanatos

Mie mi-e frica sa nu-i ramina in git. Nu i-am dat decit seminte de dovleac.
Fructele uscate ii plac si lui; prefera caisele uscate si stafidele pe care i le cam vir in toate, inclusiv in muffinsi, gomboti, papanasi, tarte - le pun pe post de indulcitor

Si l-am mai lasat, in perioadele de nemancare, sa faca abuz de fainoase: grisine, covrigi; i-am mai facut clatite, iar alea japoneze de la Gianina au mare succes. Chiar acum am compozitia la frigider, ca s-a anuntat o musafira... o fosta gagica a lui M. (si simpaticul de el m-a pus sa ma fac frumoasa ce ti-e si cu barbatii astia)

Nu e fan fainoase; nu a fost niciodata. Uneori, accepta piine goala

Maslinele ("misline") nu se refuza niciodata. Iar nautul boabe ii place enorm. Cred ca e vorba si de forma/dimensiunea alimentelor.

Maslinele o sa le incerc negresit, ca atare sau pe piine cu unt; sint chiar curioasa ce impresie o sa-i lase Valjeanului

La noi scosul laptelui nu e dupa mine. Adica daca nu ma infiintez cu laptele cand vrea, apoi am incurcat-o.

A, si inca ceva. Intrebau cateva fete de ou (stiu ca era Simply si nu mai stiu cine). Eu ii mai fac "ochi moldovenesc", adica ou ochi, dar nu prajit in ulei, ci azvarlit in apa clocotita. Il las vreo 2 minute, cat sa fie galbenusul un pic moale.

Eu i le fac in conserva de rosii (clasica conserva italiana de rosii decojite) in care mai pun usturoi, dafin si verdeturi. Asa imi plac si mie. Sint delicioase

Merci de...toate!

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!

Gina lu' Ian

Mi-e dor...

Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Ilinca, da, e grea tema; sincer si eu sint mai curioasa sa va citesc decit sa raspund Si, daca tu zici pas...parca nu-i acelasi lucru; oricum, o putem abandona pentru vremuri "mai bune" si sa revenim la ceva mai usurel.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...

Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dodo-pui
va arat cand ne pregateam sa plecam sa-l luam pe Bogdi de la gradi aseara...Aici

Ilinca_msi Novus

si de la noi !!

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Sint cam suparata: ...Voi ce-ati face in locul meu?
-i-ati reintroduce laptele ca sa "manince" totusi ceva?
-ati insista in continuare pe mincaruri sanatoase, cu riscul de a lasa copilul flamind?
-i-ati da in continuare pateutz si ati merge sa cumparati si crenvusti?
-alte variante.

Multu

Gina lu' Ian

Mi-e dor...

Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010

ei bine nici eu nu i/am dat crinei nimic nesanatos dar acum merge la cresa, e drept ca n/a mers decat 3 zile ca pe urma s/a imbolnavit, dar va merge, si nu mai pot controla ce mananca. am vazut acolo la micul dejun trecute in meniu si pateu (nu stiu de care) si sunca de pui si sunca presata si alte chestii dar asta e...in locul tau as mai insiata cu cele sanatoase daca inca e acasa si poti, apoi cred ca as ceda.

AICI va rugam sa ne votati.sil.jpg

silvi mama CRINEI

CRINA 1 AN
iun-iul,diverse
la mare

Povestea CRINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

in privinta regulilor la noi a fost usor pana acum. abia acum a inceput sa se razvrateasca. crina e intelegatoare si daca fac eu ceva face si ea. asa am facut cu spalatul pe dinti, mancatul, pieptanatul si altele.
nu a avut niciodata intentia de a lovi pe cineva iar cand se supara pleaca la ea in camera si daca nu merge nimeni dupa ea revine in cateva secunde singura, senina ca si cand nu s/a intamplat nimic.
chiar daca la inceput de exemplu, nu mergea de mana pe strada sau se ducea aproape de apa la lac, a inteles dupa cateva serii de explicatii ca nu e voie.
acum insa a inceput sa refuze sa stranga jucariile, lucru care pana acum ii placea si face mare scandal sa stea la calculator, motiv ptr care e intotdeauna "stricat".

AICI va rugam sa ne votati.sil.jpg

silvi mama CRINEI

CRINA 1 AN
iun-iul,diverse
la mare

Povestea CRINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Hello !!

Inaaaa, ce teme complexe ai propus, cred ca mai bine mai scriem cateva foi in oracol si le lasam pe astea grele pe mai incolo ...

Cu mancarea: ce sa zic, eu nu i-am dat nici pateu, nici salamior, nici, nici deoarece sunt convinsa ca le-ar refuza, Ada nu gusta chestii noi (din pacate), nici fructe dar aici am un plan de bataie facut si tot o lamuresc eu sa manance un fruct, a mancat stafide intr-o seara, m-am si mirat dar acum le reneaga si pe ele
Oricum ea nu e fan carne asa ca momentan ne descurcam cu oiezul cel de toate zilele in diverse combinatii, carne de pui crescuti de bunica si multeeee fainoase (oare pe cine mosteneste?) si toata gama de lactate mai putin branza topita care mi se pare cah cah

Despre reguli: nu pot sa zic ca avem multe si le respectam
Noi momentan daca vrem sa-i interzicem ceva ii spunem sa faca acel lucru pt ca ea de fiecare data il face exact pe dos, adica sta pe gresie in fundu' gol ii spun sa nu cumva sa mearga pe covor si ea merge acolo, normal ; chiar ma gandeam ca poate nu e corect cum procedez dar asra e firea ei, seamana multtt cu mine, eu si in adolescenta faceam diverse lucruri numai pt ca imi erau interzise ca sa dovedesc eu ca sunt independenta sau mai stii ce era in capul meu ??
Bine, nici nu am avut probl majore, de muscat de ex am dezobisnuit-o spunandu-i ca ne doare si nu e voie si mai ales nu am mai ras ca prostii cand ne-a muscat, pe strada si in general in locuri e destul de precauta asa ca nu avem probleme iar cu exploratul, aici intr-adevar are zilnic provocari, acum de vreo saptamana manifesta un interes deosebit pt toaleta, tot incearca sa vada daca ajunge cu mana in apa, dar e bine ca ma asteapta pe mine sa-mi vada reactia si invariabil o iau de acolo rar cu tipete, de obicei ii prezint altceva mai bun de facut
Cu mesele zilnice, pot sa zic ca micul dejun si pranzul sunt deja rutina, cina e variabila, de obicei seara nu mai prea mananca, nah dupa 18 nu mai e voie

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireal spune:

S-a trezit Theo a plecat cu tati, eu ma relaxez si beau o bere.A si mancat ca ultima masa a fost pe la 11, un mar.De la un timp ii plac merele si portocalele, cam atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Na, bun ca am terminat de citit, ca ma pregateam sa scriu vreo cateva foi despre tema data de Ina, mie nu mi se pare deloc grea, ci doar provocatoare, si mai incitanta face-to-face, cu o cafea luuuunga in fata, caci interactiunea rapida duce spre idei si mai interesante.Ina, in afara de problemele astea ridicate de altii, eu vad ca altele nu ai, asa ca sfatul meu este sa nu iti mai bati capul. Acum trebuie sa mai lucrezi putin la problema cu bideul, ca daca pana acum l-ai acceptat, chiar ca nu poti zapaci copilul si sa i-l interzici dintr-o data. Poate doar treptat, si subtil, sa il atragi usor catre altceva, astfel incat sa isi piarda el interesul.Eu zic ca mai bine ii dai lapte decat tampenii cumparate. Pateul de casa sigur nu o sa aiba acelasi succes ca cel de targ, in primul rand din cauza (as zice datorita, da#539; nu merge-n context) procentului ridicat de ficat. Eva mananca pentru ca ii dau de mica, si probabil s-a obisnuit. Ea e mare fan masline (se gasesc pe piata si mai putin sarate, si nesarate), le ia in gurita cu sambure cu tot, si apoi duce singurica la cos samburele gol golut). Dimineata mai mananca oua fierte (2- de prepelita), paine de casa cu unt si cascaval ras desupra, iaurt. Eu i-as da chiftele (a facut soacra mea special pt Eva) dar nu le vrea. Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Mai, daca temele date de Gina sint prea delicate/complicate, privite prin prisma propriilor convingeri/practici/experiente, putem sa ne multumim sa le filozofam. Daca aveti chef.

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput