Ghiocei de Martie-Aprilie***295***

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

A, regula ta cu 3 mese pe zi. Cu asta nu pot fi eu de acord, aici am eu o problema din copilarie. Si crede-ma ca am fost in situatia ta de 3 ori cite 2 luni... La noi a functionat mincarea noua si data doar la cerere, in rest nimic, nici fructe, doat apa (si lapte de doua ori pe zi). Si vitamine, pt ca minca f prost. Eu nu m-am ferit de vitamine pt ca si-asa e depaaaarte de a se ingrasa. Plus niste produse naturiste cu care am fost mai circumspecta dar au fost bune.

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireal spune:

Legat de mese, am observat ca daca intre mese nu mananca nimic, nu biscuiti, fructe, mananca mult mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

INA al meu a mai halit pastrama de mistret si, tine-te bine, ta-na-na... salam de cerb! Facute amandoua de tata socru in casa, da' totusi! La cerb a furat bucata si alerga cu ea prin casa: "papa,papa, a mia!". Am mai muscat eu din ea ca sa se termine mai repede... In disperare de cauza i-am dat si chiftelute prajite in ulei. Dar NU pateu si crenvursti.

La faza cu mancatul: eu i-am dat chestii noi si totusi sanatoase, precum: fistic, alune, nuci, caju, migdale - tot familionul. Astea nu se refuza. Si din familia fructelor uscate: smochine (astea nu prea i-au placut), curmale, caise uscate, stafide. Chiar daca nu mananca mancare gatita, is impacata ca macar mananca ceva sanatos.

Si l-am mai lasat, in perioadele de nemancare, sa faca abuz de fainoase: grisine, covrigi; i-am mai facut clatite, iar alea japoneze de la Gianina au mare succes. Chiar acum am compozitia la frigider, ca s-a anuntat o musafira... o fosta gagica a lui M. (si simpaticul de el m-a pus sa ma fac frumoasa ce ti-e si cu barbatii astia)

Maslinele ("misline") nu se refuza niciodata. Iar nautul boabe ii place enorm. Cred ca e vorba si de forma/dimensiunea alimentelor.

La noi scosul laptelui nu e dupa mine. Adica daca nu ma infiintez cu laptele cand vrea, apoi am incurcat-o.

A, si inca ceva. Intrebau cateva fete de ou (stiu ca era Simply si nu mai stiu cine). Eu ii mai fac "ochi moldovenesc", adica ou ochi, dar nu prajit in ulei, ci azvarlit in apa clocotita. Il las vreo 2 minute, cat sa fie galbenusul un pic moale.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Bon dimineu!
Raspund pe masura ce postez: intai perdaf cuscrei: cuscra, da laptic la copil la micul dejun si gata! Tu vrei sa-i dai mic dejun de om mare, nici io nu mananc ce ai insirat acolo...Sophiphi a mea pana la pranz (care poate fi intre 13 si 16!) mananca doar lapte, cativa biscuiti, eventual juma de covrig, eventual juma de banana sau o felie de mar. Am zis "sau", nu "si"! Doar n-o sa incepi si tu ca toate "lelea Floare" sa-i dai "pateutz" si crenwursti, neaparat de pui!!

Toate-s cu zgarciuri si kk-turi si shoric si slana si multe E-uri...numa asta conteaza, sa fie burduhanu' plin? Sa-ti vand si un pont, ce am observat la Sophiphi: la DM in real sunt tot felul de cereale bio si mi-am luat si eu cu roscove si vanilie(fara zahar, coloranti etc). Ei, dar am scapat de Sophiphi? Le mananca ca pe...semintze:)) De 3 zile am luat niste pungi de-alea si acum Phiphi la micul dejun papa un bol de cereale, i le pun acolo si-si ia pana gata castronu'. Poate-i plac si lui Ian; poate poti sa i le dai cu lapte, asa chiar ii faci un mic dejun consistent!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireal spune:

Cu mancarea am procedat in felul urmator, vrei sa mananci bine, nu vrei, nu mananci.De multe ori trebuie sa treaca mai mult de 4 ore ca sa ii fie foame.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Pai, tocmai ca nu-i o regula; mi-ar placea mie sa aiba el 3 mese sanatoase pe zi cum avea nu de multa vreme; nu-l oblig niciodata sa manince; eu doar i le...prezint Daca spune "nu" sau "nu, nu", atunci...nu ramine! N-am umblat niciodata cu castronul si/sau lingurita dupa el, nic nu am incercat/incerc sa-l pacalesc in fata televizorului sau etc. Cind e ora de masa, doar mincam DACA mincam (mai putin eu care prefer -daca Ian doarme si sint singura acasa- sa maninc in pat in fata laptopului).
Eu am fost obisnuita din familie sa avem 3 mese pe zi din care la cel putin una sa participe toti membrii familiei si as vrea mult sa fie si acum la fel dar, momentan, nici nu se pune problema pentru ca avem orare foarte diferite.

Explicatiile tale din postul anterior sint corecte si de bun simt, nu am contestat niciodata "validitatea" lor; am spus doar cum am procedat eu, uneori gresit, alteori doar...altfel

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

A, regula ta cu 3 mese pe zi. Cu asta nu pot fi eu de acord, aici am eu o problema din copilarie. Si crede-ma ca am fost in situatia ta de 3 ori cite 2 luni... La noi a functionat mincarea noua si data doar la cerere, in rest nimic, nici fructe, doat apa (si lapte de doua ori pe zi). Si vitamine, pt ca minca f prost. Eu nu m-am ferit de vitamine pt ca si-asa e depaaaarte de a se ingrasa. Plus niste produse naturiste cu care am fost mai circumspecta dar au fost bune.

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Gina lu' Ian

Mi-e dor...

Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010

Mergi la inceput

Frumoasa si finutza Isabella in gecutza mov!
Anaan, deci asa cu Deidei. Si Sophiphi a tras o data o tranta de pe canapea sub ochii mei (de 15 minute dansa in picioare pe ea si sarea, i-am zis de 100 de ori sa nu faca asta, imi radea in nas, pana am vazut-o pe jos). Si ea in cadere si-a muscat buza, cum a cazut pe burta n-am vazut ce si cum si cand am ridicat-o si-am vazut sange am crezut ca mor Dar i-a curs putin, numai ca fiind o premiera, m-am shocat.
Bine ca e bine si Guliezu'!

18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Asa, cu regulile.

La noi nush cum s-a intamplat de a reusit sa accepte niste reguli (nu la priza, pe strada mergem numai de mana, cand traversam strada nu ne prostim), poate si unde am turuit ca o moara stricata. In legatura cu "nu obiectul asta" vad ca iar nu mai sunt asa mari proteste; cel putin cu cutitele, daca las unul la indemana il ia si il pune singur in chiuveta sau mi-l aduce mie Am redus si desenele animate (ca ma capiase) la o sedinta pe zi, dupa somnul de pranz. Tot asa, incet-incet, cu explicatii.

Si eu am fost asa ca tine, mai fara reguli, am si eu peretii pictati, dar vad ca a inceput sa renunte singur la niste chestii. Daca vrea sa puna mana pe mizerie, ii zic "e cah" si de obicei o lasa; daca nu o lasa, o duce la cosh, macar nu o mai baga in gura; daca e ceva grav de jegos ii zic "e jeg" si el raspunde "jieg" si gata, il iau de acolo. Am observat ca in tot timpul asta important e sa nu tac, sa turui incontinuu, "uite ce-ai facut pe manute, uite cat esti de murdar, pai ce esti tu, baietel sau purcel?" (azi mi-a raspuns candid: "putel" ) Si mai functioneaza ceva, nu stiu daca e bine sau rau cum fac, dar asa merge la noi: "pleaca de acolo ca iti mananc funduletul!" si il iau pe sus si incep sa il pup si sa il musc si sa il... ma rog, stiti voi si se lasa cu asa o joaca, de nu mai stie de unde a plecat. No, aici e bine ca nu urla, dar stiu ca nu ii transmit mesajul corect, si anume ca ma supara cand face chestia aia. Dar am un pitic atat de hlizit, ca mi-e greu sa fiu serioasa cu el...

Ideea e ca atunci cand a facut-o de oaie am ridicat tonul nu voit, ci sincer, ca asa imi venea; probabil a dedus de aici ca-i grava, ca la noi nu prea se ridica tonul.

A, si la chestia cu "nu acum" (mai asteapta 2 minute) si la noi se mai intampla sa se smiorcaie un pic, da' ii fac proiectie verbala: hai ca imediat te ia mama in brate,numai sa ma sterg, te iau sus si pupacesc gusita. Nu gusita? Bine, burtica... s.a.m.d.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!

Mergi la inceput

Ioooi, cuscra, ce teme largi si adanci!! Mie-mi vine sesiunea pe cap si tu ma provoci...cred ca de data asta nu raspund la provocari ci stau pe tusha sa urmaresc. Partea de etica imi place foarte mult, fiind unul din domeniile filosofiei care ma atrage in mod deosebit.
Ieri la curs unul din profi a zis de vreo 5 ori ca e pacat ca niciun filosof nu s-a incumetat sa elaboreze o etica a vietii sexuale. Scorpionu' tot scorpion!:)))

18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla28 spune:

[Ina/], laptele este mai importnat decat orice altceva. Chiar daca pana la pranza, care poate fi si dupa ce se trezeste, bea doar laptele si manaca fructe, sau cereale, sau o feliuta de paine, este ok, nu va muri de foame, dar nu renunta la laptele de dimineata.

Daca vrei tu sa fii linistita, incearca sa-i dai dupa lapte chiar si panie cu pate, dar inlocuieste-l cu cel facut in casa, pentru ca el nu va stii diferenta si poti sa-i pui peste feliute de avocado sau branza prospata de vaci ca sa stii ca mananca si ceva sanatos si hranitor.

Si eu ii pun in bol cereale bio si rontaie pe ele si in plus este o sursa excelenta de fibre. Nici al meu nu vrea lapte cu gris sau orez si am renuntat sa mai insist, ii dau ce imi cere. Maslinele ii plac si lui Raul, dar nu-i dau prea multe pentru ca sunt sarate.

Eu zic ca fiecare mama procedeaza cum crede mai bine de cuviinta si nu este nici o crima daca mai scapa si la " bunatati ".

www.flickr.com/photos/40168372@N05/" target="_blank">POZE

Mergi la inceput