despre DOCTRINA POLITICA
Raspunsuri - Pagina 3
n/a spune:
Va mai scriu si asta seara, da imi pare rau ca nimeni nu are curaj sa scrie nimik. Halal spirit civic!!!!! Mie una mi-e rusine ca ne comportam ca niste abuzati si adoptam fix pozitia de victima, insa nu luam atitudine.
Azi un militar a fost luat pe sus, in vazul tuturor si dus la duba de jandarmi. In Constanta, la un protest al militarilor in rezerva, trecuti la pensie fortat.
Vreau sa mentionez niste aspecte.
1. Nu stiu exact regimul celor din armata in rezerva (stiu doar ceva vag - un om al armatei este retinut, arestat, anchetat intr-o maniera diferita fata de civili, dupa o jurisdictie bazata pe calitatea persoanei si nu se pot lua masuri impotriva lui decat de catre persoane care au cel putin o calitate egala cu a dansului), dar stiu sigur ca jandarmii aia nu aveau de ce sa puna mana pe el, mite sa-l mai ia si pe sus. Chiar daca a spart baricada, nimik nu justifica faptul ca nu a fost impins inapoi in randurile demonstrantilor, ba mai mult a fost tarat mult in interiorul ocupat de jandarmi.
2. Atat cat nu au avut nici un temei sa-l retina, consider ca l-au retinut si lipsit de libertate in mod fraudulos.
3. Tinand cont ca e vorba de oameni cu o inalta demnitate, este de acuzat faptul ca nu s-a intervenit, dar este, in acelasi timp, de inteles pentru ca majoritatea demonstrantilor erau in varsta, iar jandarmii erau tineri si vanjosi si mai este de inteles prin prisma ca gestul lor de lasitate si blazare poate fi considerat si un gest de intelepciune, de cumpatare.
Ca mama de copil, eu mi-am invatat fetita ca violenta nu este o modalitate de a-ti rezolva problemele.
Plecand de la aceasta premisa, ma intreb daca nu cumva gestul celorlalti de a nu-si salva colegul de "in rezerva" (breasla) sau colegul de manifestatie si a nu face front comun cu el este rezultatul faptului ca ei nu venisera acolo cu gandul de a manifesta violent ci pasnic. Mai e si varianta socului, ca nu se asteptau sa se ajunga la faze din astea si nu au situt sa reactioneze. Asta mie imi masoara gradul de unitate al romanilor. Suntem total dezbinati, individualisti, individualizati pana la refuz.
Observ o inclinatie la nivel national de a rezolva problema romanilor pe cale pasnica. Sunt sigura ca nimeni nu vrea violenta, desi cu toii in gandul nostru i-am spart cel putin o data capul lui BOC cu piatra, daca nu mai rau.
Ok, sunt gata sa accept faptul ca romanul nu vrea sa rezolve cu violenta aceste probleme la nivel national, si bravo noua, asta este o dovada de civilism, de innalt nivel intelectual, dar atunci care sunt modalitatile de a spune stop? Ca guvernul nu vrea sa plece. I s-a cerut in diferite moduri si forme.
De ignorat nu putem sa-l ignoram, de pus mana pe el sa-l aruncam din scaunul puterii nu vrem, nu cu forta si chiar daca incercam cu frumosul se apara si tot nu pleaca.... atunci ce e de facut?
Ieri se discuta ideea conform careia ar trebui sa gasim solutii prin mecanismele democratice. da.... intr-un stat democratic astea ar functiona..... da nu mai suntem democratie, eu de asta sunt sigura sigura. E o certitudine. Nu mai avem puteri de stat. Totul este aservit puterii basescu-boc.
Cica tre sa gasim solutii. Da stim care e problema macar?
Problema e faptul ca tara e in picaj din toate punctele de vedere pe care le poate implica o tara. De ce? Din cauza unui management defectuos. Cum rezolv problema? Impiedicand pe cei de acum de la putere sa mai ia decizii proaste. Cum fac asta? Nemaidandu-le voie sa mai decida. Cum fac asta? Dandu-i afara din functiile pe care le detin. Incepand cu boc, cu udraea, cu basescu, cu jandarmii de aseara, cu ministrul muncii, tot guvernul, si toata clasa politica, toata opozitia care cica se uneste sa gaseasca solutii pentru noi romanii.
Da ce? In parlament PDL are majoritatea? Unde au fost politicienii opozitiei cand s-au votat legea unica a salarizarii si a pensiilor? De ce nu au spus NU? De ce nu au respins legea? De ce a trecut de ei? Ei erau prima frontiera de rezistenta. Ei erau prima solutie democratica, ca de aia exista OPOZOTIE. De ce nu au venit cu o alternativa la legile idioate a anului 2010? DE CE? Ca nu-si fac treaba, ca nu-si iubesc neamul asta si ca sunt iresponsabili si incompetenti si idioti la fel ca cei care ne conduc.
Atunci sa plece. Nu vor.... hai sa-i facem sa plece.
n/a spune:
mi-a venit o ideeeeeeeee.
Constitutia Romaniei imi da mie dreptul sa am initiativa legislativa, si-mi pot exercita acest drept prin initierea unui proiect de lege.
BUUUUUN.... ma gandesc sa fac un proiect de lege prin care asumarea raspunderii guvernului de a emite acte care duc la luarea unor masuri gresite in institutiile statului, sa fie aspru sanctionata cu demiterea din functia avuta si, de asemenea, ani grei de puscarie.
Sa spun de ce: conform principiului fundamentarii stiitifice,cand se initiaza un proiect legislativ trebuie trebuie avute in vedere urmatoarele aspecte:
¢ Descrierea situatiilor de fapt ce urmeaza sa fie transformate īn situatii de drept;
¢ Analiza judecatilor cu privire la determinarea situatiilor ce trebuiesc schimbate sau transformate si care sa se gaseasca īn contrast cu judecatile de valoare din care se inspira īnsasi schimbarea;
¢ Costul social al proiectatei reforme legislative;
¢ Oportunitatea si eficienta actului normativ;
¢ Corelatia cu celelalte norme.
Acestea, dar mai ales cea scrisa cu rosu, arata ca ceea ce a facut guvernul BOC este ori in discordanta cu normele de tehnica legislativa prin incompetenta ori actiunile guvernului sunt in totala cunostinta de cauza.
Daca clasa politica si executivul stiau care sunt costurile sociale si au estimat gresit oportunitatea si eficienta actului normativ, sau si mai rau erau constienti de efectele adoprarii legii, atunci sunt de condamnat.
Sunt de condamnat din toate punctele de vedere, de fapt, indiferent care este cauza acre a stat la baza emiterii unor astfel de acte normative si eu propun clasei politice, daca are curaj, mai ales cei din opozitie sa vina cu un proiect de act normativ prin care o anumita autoritate a statului, care vor ai, sa poata sanctiona aspru actiunile gresit adoptate. Sa vedem atunci cine mai indrazneste sa dea ordonante pe banda rulanta si sa faca varza tot sistemul legislativ al Romaniei.
Mai propun clasei politice sa emita proiecte legislative alternative la actele normative existente si sa treaca urgent la adoptarea lor, dand posibilitatea dezbaterii publice, dandu-ne sansa ca cetateni sa ne exercitam drepturile si obligatiile DEMOCRATICE.
a_alinta spune:
noideea, nu stiu daca e vorba de curaj . eu ti-am raspuns , si citesc despre politica foarte rar.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui noideea mi-a venit o ideeeeeeeee. Constitutia Romaniei imi da mie dreptul sa am initiativa legislativa, si-mi pot exercita acest drept prin initierea unui proiect de lege. BUUUUUN.... ma gandesc sa fac un proiect de lege prin care asumarea raspunderii guvernului de a emite acte care duc la luarea unor masuri gresite in institutiile statului, sa fie aspru sanctionata cu demiterea din functia avuta si, de asemenea, ani grei de puscarie. |
Constitutia nu spune ca poti face o lege, cum te taie capul, care sa intre in dezbatere automat si sa si fie adoptata.
Clasa politica are la indemana toate parghiile ca sa inlature procedura asumarii raspunderii guvernului; nu o face, nu a facut-o nici cand guvernau altii si nici nu o vor face, pentru ca este un instrument bun pentru oricine este sau va fi la guvernare; este si democratic, pentru ca ea poate fi infirmata in plenul parlamentului, ocazie cu care guvernul poate fi inlaturat. Este, tehnic vorbind, o masura contra birocratiei, posibila si necesara doar la noi, unde o lege, chiar daca se bucura de sprijinul majoritatii, poate zace prin sertare cate un cincinal. Or, in cazul asta, nici un guvern nu poate guverna daca legile pe care le considera necesare nu pot trece de birocratie. Ca sa dispara procedura, ar trebui armonizata legislatia din Parlament, a.i. o lege introdusa sub forma de proiect sa aiba untraseu clar si termene precise pana cand ajunge in plen.
Chestia cu proiectele alternative...nu inteleg ce vrei sa spui.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
n/a spune:
Am inteles. Orice demersuri am face cu un atare proiect va fi zadarnicit de clasa politica atat timp cat nu serveste diferitelor interese prin prisma carora sa se urgenteze procedura. E ca si cum as face pipi in contra vantului.... inevitabil fac pe mine.
Ma refeream la proiece alternative ineptiilor lui boc. Adica Boc vine cu varianta X de legea salarizarii, iar opozitia vine cu o varianta diferita, o alternativa la mizeria de proiect a lui boc, aratandu-i o alta solutie la problema. Iar prin parghiile trase de OPOZITIE sa se contracareze legislatia pe care o vrea boc-poc.
A-l umilii prin solutii viabile este cea mai buna arma democratica. Daca el vine si spune ca tre sa faca reforma si tre sa refaca x lege, opozitia ar trebui, si nu numai la modul ideal, sa vina cu sute de proiecte in care sa demonstreze ca au solutii mult mai bune decat are el.
Nu zice nimeni sa nu tai pensiile nesimtite care sunt rezultatul majorarilor in sistem procentual a salariilor avute in campul muncii, da nu taia de la sarantoci ci gaseste o formula prin care sa incerci sa egalizezi cumva balanta. In acelasi sistem profesional, taie de la cel cu pensie imensa si pune la pensia cea mai mica, astfel incat diferentele de la cea mai mica pana la cea mai mare din sistem profesional respctiv sa nu fie colosale.
Dau un exemplu cu o institutie de stat. Angajat pe cel mai prost post - salariu de 5 milioane lei vechi. Majoritatea angajatilor iau intre 11 si 25 milioane lei vechi si mai sunt si niste sefi care iau niste salarii nesimtite de 170 de milioane.
Bineinteles ca vine boc-poc si zice astia din institutia asta au niste salarii nesimtite si vor iesi la pensie pe niste pensii nesimtite. Dar el, saracutul nu stie ca majoritatea au un salariu rezonabil si incepe si taie in ideea ca acel sefut sa nu mai aiba salariu si mai tarziu pensie nesimtita.
Pastrand aceeasi linie care a dus la marea diferentiere intre cel mai prost platit si cel mai bine platit angajat, face o lege de toata caraula, cu mari lacune si viduri legislative, tehnic vorbind o catasfrofa si zice ca face reforma.
In timpul asta nu a fost nimeni, da absolut nimeni capabil sa vina cu o alternativa la aberatia lui boc-poc, sa-l traga de maneca si sa-i zica ce mare gafa face. Hai accept ca unul e idiot, sau accept eroarea umana.... da colegii de breasla unde sunt sa-l traga de maneca?
In domeniul asigurarilor sociale vine o handicapata si se gandeste ca femeile trebuie sa vina la munca si gaseste formula prin care sa ii forteze mana oricarei mame sa se faca o carierista de performanta. La ce cariera tre sa se intoarca o femeie de serviciu in loc sa isi creasca puiul in liniste nu stiu, si ma depaseste in totalitatea mea ideea ca nu a fost capabila acea doamna sa realizeze ac exista clase sociale diferite cu inteligenta si staturi diferite sau macar cu expectante diferite si ca atare mame de toate categoriile.
Una este sa obligi o femeie si alta este sa o incurajezi. Se fac foarte multe studii sociale, se discuta si se para discuta sis e ajunge intr-un final dupa lupte seculare la o formula care sa convina tuturor, si vine boc-poc si face "reforma" si da toata societatea peste cap umbland la insasi celula de baza a societatii, loveste in siguranta si linistea mamelor, care ajung sa-si piarda si laptele de suparare si ce rezulta, in viitorul apropiat? niste oligofreni, devianti social care le vor asigura celor de la putere pensia de mai tarziu.
Nu-ti convine ca ai minoritati care te decimeaza in randurile unionistilor, ca si imegine, si te submineaza in incercarile disperate de a atrage capital pentru clientela politica? Pune mana si civilizeaza-i, asimileaza-i cu populatia autohtona, ocupa-te de problemele care vin la pachet cu existenta lor pe teritoriul tarii tale si scoate-i din ignoranta. Obliga-i sa faca scoala, sa munceasca. Nu le mai permite sa faca bani din infractiuni, nu te mai lasa cumparat de banii negri ai lor si fa ce e corect si bine pentru tara asta.
Da cand tu ca stat decimezi economia pala la sucombarea micilor intreprinzatori, care cat de cat mai creau locuri de munca, si cand nu asiguri nimenui un trai decent, cand nu le dai alternativa, nici cetatenilor minoritari, nici cetatenilor, nimanui, cum vrei sa scada coruptia.
Cum sa nu puna mana functionarul de stat pe spaga daca tu il transformi intr-un muritor de foame? Cum vrei sa ai politisti incoruptibili cand tu le iei si painea care o au de la gura?
Cum vrei sa ai o justitie incoruptibila cand tu iti bati joc de magistrati si ii denigrezi cum ii prinzi?
Cum vrei tu sa ai elite in invatamant cand ii remunerezi cu salarii de mizerie.
Pai omul sa-ti munceasca... motiveaza-l financiar si daca nu-si face treaba, abea atunci, impune-i sanctiuni de sa nu miste in front si sa vezi ce cumintel si harnicut este fiecare.
Si ne intoarcem iar la lege... legiferarea este de cacao in romania. De aici se impute treaba si dupa ce ca legislatia de dinainte de boc-poc era varza acum este si mai varza. Nu mai zic ca legislatia in vigoare este lamentabil sustinuta in aplicabilitate, iar lipsa prorogarilor sau fixarea de termene si conditii ingheata sistemele. E un cerc vicios de incomensurabila ineptie.
Intrai pe la alt subiect si nu am avut puterea sa zabovesc prea mult pentru ca deja m-au apucat toti dracusorii cad am realizat ca nu am din ce alege. Acolitii astia au atras in randurile lor numai idioti si nu am domnle din ce alege. Clasa politica, la ora actuala se imparte in smintiti si in misei. Si vad slugarnicii cum se gudura si imi ia foc ceru gurii.
Eu ma zbat intre Zvacniri temporare de speranta si sila. Viziune nu mai am si am obosit deja pentru ca nimeni nu realizeaza ca solutia nu este epuizarea energiei de a-i face pe ei sa se schimbe, solutia este sa-i schimbam. Noi suntem de buna credinta, ei nu.
Noi avem vointa de a vedea lucrurile asezate intr-o normalitate, ei vordoar sa faca uz de prerogativele prin care distrig ca pot si ca vor.
Le urez succes in continuare si am un singur mesaj: Nu mor caii cand vor cainii. Om trece noi si peste asta. oricum nu simt nici un fel de solidaritate, iar eu voce in multime, o mare care parca imi inghite indarjirea nu mai vreau sa fiu. pentru ca ceilalti stau orientati cu spatele la mine si la toti cei care trag semnale de alarma.
Ce face boc-poc este ceea ce meritam. Si inca ne va mai face multe de aici inainte, ca vrea si ca poate.... ca ii permitem. Intr-o natie in care nu exista mandrie poti sa bati ca la fasole cu rusine, cu saracie, cu degradanta, ca fraierii stiu sa incaseze.
Poate zilele astea o sa mai latru in pustie, poate o sa ma detasez si os a m orientez cum sa fur si eu ca vad ca sunt destui fraieri de la care pot sa o fac si nimeni nu-mi face nimik in cazul in care iau in considerare si aceasta varianta.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui noideea Intr-o natie in care nu exista mandrie poti sa bati ca la fasole cu rusine, cu saracie, cu degradanta, ca fraierii stiu sa incaseze. |
Banii nu vin din mandrie, ci din economie. Putem fi oricat de mandri, daca bugetul este mic, saracia ne mananca.
capcaunul spune:
Uite stire de azi. Proaspata. Dintr-o tara care se presupune ca este cea mai tare din parcarea asta a universului, cu cel mai mare buget din lume, ai carei politicieni si economisti trambiteaza de un an de zile ca economia isi revine, totul e sub control, criza se indeparteaza:
www.nj.com/news/index.ssf/2011/01/mass_police_layoffs_being_in_c.html" target="_blank">Un sfert (!) din angajatii publici ai unui oras de pe langa New York sunt dati afara.
Si ei au marsaluit prin fata Cotroceniului (lor), depunandu-si in semn de protest cizmele si castile.
ladyJ spune:
Oau, Noideea, ai sters tu doua posturi dar ai recuperat excelent.
Tu esti suparata pe toata lumea. Pe profesori, pe politicieni, pe patroni, pe BOC ,pe romani in general.
Mai am de citit, n-am terminat.Scuzati off topicul.
iulianm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Uite stire de azi. Proaspata. Dintr-o tara care se presupune ca este cea mai tare din parcarea asta a universului, cu cel mai mare buget din lume, ai carei politicieni si economisti trambiteaza de un an de zile ca economia isi revine, totul e sub control, criza se indeparteaza: www.nj.com/news/index.ssf/2011/01/mass_police_layoffs_being_in_c.html" target="_blank">Un sfert (!) din angajatii publici ai unui oras de pe langa New York sunt dati afara. Si ei au marsaluit prin fata Cotroceniului (lor), depunandu-si in semn de protest cizmele si castile. |
Off-topic:
Camden, NJ e peste riu de Philadelphia. Pina la New York mai ai de mers vreo 80 de mile. Si City Hall = primarie. La Cotroceni parca nu primarul statea .
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui noideea Ma refeream la proiece alternative ineptiilor lui boc. Adica Boc vine cu varianta X de legea salarizarii, iar opozitia vine cu o varianta diferita, o alternativa la mizeria de proiect a lui boc, aratandu-i o alta solutie la problema. Iar prin parghiile trase de OPOZITIE sa se contracareze legislatia pe care o vrea boc-poc. |
Povesti. (scuze...)
Opozitia nu are activitate, in afara de a spune "nu".
Nu exista alternative, cu atat mai putin proiecte alternative la cela ale guvernului sau chiar noi, originale. Opozitia asteapta ca cei de la guvernare sa-si dea, cumva, cu batul in cap, sa se discrediteze, ca ea, opozitia, sa castige puncte electorale care vor conta la viitoarele alegeri.
Rolul declarat al opozitiei actuale este sa dea jos guvernul actual, sa schimbe majoritatea parlamentara si sa-l demita pe presedinte. Nimic altceva. Desigur, o fac pentru romani... dar noi, romanii, stim de ce o fac.
Cu mici exceptii, rolul opozitiei in bunastarea romanilor este zero. Zero barat. Parca niciodata nu ne-au aratat dosul ca in perioada asta. Dar, adevarul este ca in nici o perioada n-am avut opozite de calitate.
Asta este opozitia la care te uiti cu speranta.
In plus, parghiile pe care le are opozitia in lupta parlamentara trebuie sa conduca nu la contracararea legilor guvernarii, ci la armonizarea lor, in folosul alegatorilor. Blocarea, contracararea, tergiversarea legilor -ceea ce se intampla in acest moment- nu poate fi constructiva si ofera, pe termen nelimitat, doar circ. Fara nici un folos.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009