despre DOCTRINA POLITICA

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Da, un fel de "vise, taica vise", cum spune tata.

Am asa o furie de nu se poate pe tot sistemul si imi dau seama ca nu pot face nimik. da, nimik.
Va trebui sa ma adaptez eu la sistem ca sa nu ma mai apuce toti dracii cand deschid televizorul. De cand am nascut fata eu nu am mai servit stiri si alte emisiuni de gen pentru ca mi se zburlea parul in cap si incepeam sa ma cert cu televizorul, basca ma luam si de aia din casa. Si fica-mea are cam 5 ani si am mancat desene pe paine sau muzica sau filme. Nu agreez nici porcariile de emisiuni despre pitipoance si nici emisiunile, cica, educative, despre stiinta vietii ca acolo e cultul scandalului pentru orice situatie de viata asa ca sunt satula de inundatia de reality show-uri care s-a produs in ultimul timp prin media.

Ma tot izolez de nonvaloare si devin eu insami una, da cand mai vine un bocpoc si ma scoate din cochilia mea subminadu-mi orice plan cincinal facut in maxima minutiozitate pentru un minim confort psihic si fizic..... mi se zburleste parul pe spate si incep sa fac ca matza pe gard.

Pentru ca am muncit si m-am zbatut cu dintii sa imi gasesc o liniste, un echilibru, o stabilitate si cand sa ma bucur si eu de o socoteala vine bouu asta si-mi da tot peste cap.

Si nu sunt singura, ca daca as fi singura care suporta consecintele negative ale ineptilor astora..... as mai lua in considerare sa nu mai simt toata furia asta.

Intr-o emisiune televizata radu mazare spunea un lucru foarte important. Romanilor le lipseste zvacul ala intelectual, patosul, nervul.

Pai cu cancerul asta de sistem, ce nerv sa mai ai?

Unchiul meu e in spital si trebuie operat. Trebuia bagat in operatie de cand a ajuns in spital, dar si iar dar, si m-am saturat, ca la tot ce fac de cand ies din casa si pana ma intorc si adorm noaptea am o mie de "dar" si "pentru ca" in loc de ce trebuie. Revin la ce vreau sa zic... dar nu exista sange si s-a considerat ca tre sa aducem domanori. Noroc ca am un si eu neamuri si au facut surorile mamei mele multi copii, dar cu greu gasesti donatori. Intr-un final gasim donatori, se strange cantitatea de sange si poate il opereaza maine, numai ca intre timp deja a paralizat la mana si la picioare. Nu mai spun de conditii si de resursele umane carora pana nu le impingi nu se uita la tine. Zac oameni operati pe hol cu furtune iesite din el.

Si cand ii auzi pe imbecilii autosuficienti ca astea sunt conditiile.... ma apuca nervii ca unchi-meu moare de inima rea numai in ce hazna poate sta. Sau alta replica: Daca nu va convine sunteti liberi sa-l duceti unde vreti voi.

Eu una l-as duce la viena, da nu am destui bani.

Ma intreb cate saloane si cate paturi se puteau renova daca se strangea toata spaga care se da la medici cand stii ca iti e pusa viata in joc, la mila lor. Ca viata noastra, sanatatea noastra nu e pusa la picioarele profesionismului lor, ci la mila lor. Suntem carne de tun, un caz, un simplu lefterescu. Si in speranta ca se uita macar la tine ii dai si la infirmiera sa-ti aduca cearceaf si medicului anestezist si medicului si la mana a doua si la brancardier si la asistenta sa-i faca un calmant si la asistenta sefa poate iti gaseste un pat mai bun ca cel pe care sta unchiul tau e plin de pete de sange si de urina si stand 10 in salonul neaerisit se simt de pe hol basi.nele. Avem un sistem sanitar redundand, invechit, ruginit si prost calificat. Il vor deschide si ne vor spune care e treaba c el dupa operatie. Pai cum puii mei, ca suntem in secolul in care tehnologia depaseste intelectul uman si tu imi vi cu faze din astea din evul mediu....

Si am o gramada de nervi si imi vine sa sparg totul in jur. Imi vine sa le crap capul.

Ca nu mai vad nici o speranta intr-un trai mai bun, ca nici decent nu mai poti trai in ziua de azi.

Aia nu, aia nu.... mistrul apararii nationale iese pe post si face un discurs omagial pentru presedinte in conditiile in care are ARMATA pe mana, si in care aceasta e umilita si terfelita public zi de zi. ARMATA insemna demnitatea si aparatorul acestui stat.

Pai cum sa se puna pupicuristul asta de ministru in fata inamicului fratilor.

DE CE NU PLEACA? Sa se duca domn'le acasa, sa croseteze, ca si bunica-mea avea, dumnezeu s'o ierte, mai multa vana in ea.

Sunt la capatul rabdarii.

Daca eu, o tampita vad cat de tampiti sunt cei care ne conduc.... ce sa mai zic ..... ca de tacut nu mai pot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Noideea, poate ar fi cazul sa schimbi tu ceva la tine si la viata ta de zi cu zi. Te citesc si ma ingrozesc, serios.

Spui tu cateva lucruri clare si absolut adevarate, ca mai apoi sa te folosesti de o interpretare exagerata, fantezista aproape. Atitudinea ta nu e constructiva, sa stii. Imi pot imagina fara mult efort spumele pe care le faci..Gresesti la fel de mult ca cei pe care-i acuzi.

Romania nu este vreo vagauna de lumea a treia, o jungla periculoasa in care la fiecare palmier te pandeste un criminal.
Exista sperante si chiar certitudini pentru un trai mai bun in Romania, e nevoie insa de miscare, atitudine, munca, reinventare.Sunt milioane de oameni care muncesc, castiga si au un trai decent spre super.Se poate.
Asta asa, la nivel de individ.Oricum discutia asta este despre tine in general, tu cu problemele tale in RO, chiar daca initial am crezut ca e vorba de mai mult.

Pana la urma, asculta ce-ti zic ca nu ma insel: noi suntem responsabili pentru noi insine si copiii nostri. Daca societatea in care traiesti iti pune asa multe betze-n roate, pleaca. Nu ma intreba cum, e problema ta, la o adica,corect?

Mergi la inceput

iti dai seama ca e despre mine si despre ce sanse am in tara asta de cacao e vorba.

Nu am cum sa plec ca am doi copii. Unde sa ma duc? Cu ei de gat? Si eu nu vreau in alta tara. Aici m-am nascut, aici am trait pana acum, aici vreau sa traiesc. Imi iubesc tara si imi pare rau cand vad in ce hal a ajuns tara asta pe mainile unor tampiti. Avem o tara cu un potential fantastic si ne distrugem singuri viitorul copiilor nostri. Eu vreau sa traiesc si sa gandesc romaneste. Da mi-e rusine de cei care ne conduc.

Zici sa ma duc in afara. Sa fac afara ce? Ce crezi ca acolo sunt cetatean cu drepturi egale sau ca acolo umbla cainii cu covrigi in coada? Aici stiu sistemul si ma pot descurca mult mai bine decat in afara. Stiu ce vorbesc pentru ca am fost in afara si am vazut ce si cum. Calificarea mea nu-mi permite sa profesez adara cu doi copii pentru ca e ca pentru a subzista acolo tre sa o iau de la zero si mai mult echivalarea presupune alt timp si bani, insa eu nu-mi mai permit sa investesc in mine de acum inainte. Am investit pana acum si de acum speram sa culeg roadele, sa incep sa ma pot misca, pana acum sa imi iau casa, sa am un statut, sa evoluez. Pai cum puii mei sa mai evoluez cand guvernul ma leaga de maini si de picioare, cand 90% din timp ma perpelesc cum sa fac sa supravietuiesc. Sunt multi facori care m-au sinistrat la situatia de azi, da cand vad ca e din ce in ce mai rau pe cuvant ca ma apuca si mai rau.

Si atunci ce e de facut? Nu pot sa imi fac meseria datorita faptului ca daca nu fur si daca nu sunt fata lui cutare sa am bani sa ma joc cu ei, sa dau spaga sa-mi asigur un loc caldut nu am nici o sansa decat pe calea cea mai grea. Pe calea cea mai grea e greu cand eu sunt incapabila sa imi administrez viata si ma bag in tot felul de situatii prost calculate. Nu e imposibil, dar e foarte greu.
Am intrebat pe altii cum au reusit? Una s-a inchis in casa 6 luni de zile, si tipa e o capacitate, o duce bibilica, nu a stiut de nimeni , nu a avut casa si purcel ii facea maica-sa menajul, si-i facea o prietena cumparaturile si a luat examenul. Asa de greu este.
Si vin eu ca o floricica, cu probleme sentimentale, cu servici, cu copii, cu responsabilitatile toate pe capul meu... sa sper ca iau si eu examenul.

Da nu asta e esenta, esenta e ca m-am saturat sa ies din casa si sa ma umplu de nervi, m-am saturat sa vreau sa misc ceva si sa nu pot, m-am saturat sa nu pot nici macar copiii sa mi cresc in liniste. Ca la asta se reduce totul. La faptul ca mi-am facut planul si am zis... ma, daca sunt atat de tuta si nu sunt in stare sa iau examenul ala, stau naibii in banca mea, ca nu-i de mine. Imi cresc copiii pana ma echilibrez dupa divort linistita si vad ce am de facut de acolo. Pentru ca, legea asa cum era inainte, era ok. Si luam si eu o gura de aer si macar cu asta aveam si eu o satisfactie in viata. Sa imi cresc copilul linistita si sa o supraveghez in deaproape si pe fata care la anu se duce la scoala. Intre timp sa am si eu timp sa ma linistesc si sa ma pun zdravan cu burta pe carte. Doi ani sunt suficienti sa intru intr-o rutina in asa fel incat sa fac fata cu toate singura si sa si invat.

Si vine tampitul asta si umbla la toate legile in care eu mi-am pus baza sa stau linistita astia doi ani si imi ameninta toata siguranta.

Prima oara mi-a dat la temelie cu casa. Am renuntat. A doua oara mi-a dat la temelie cu masina. Am renuntat. Mi-am mai furat-o intre timp si eu cu casnicia. Cu copiii sunt implinita si fericita si tampitii vor sa-mi dea la temelie si cu asta si cu serviciul sa fie doua dintr-un foc. Pai unde o sa ajung?

Pai daca e cald in politica pe ineptie.... o fi loc si pentru mine. daca tot tampitul face bani in politica, de ce sa nu ma bag si eu. O fi loc si pentru mine. Fur si eu, ce pisicii mei!!!!!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui noideea

Aici stiu sistemul si ma pot descurca mult mai bine decat in afara.

Atunci, despre ce vorbim?

Mergi la inceput

WTF, care e problema ta? Vrei sa ma zapacesti la cap sau ce?

Vorbim de doctrina politica. De viziune. Despre situatia din romania. Despre viitorul copiilor mei si ai tuturor romanilor. Despre clasa politica si despre cum sa scapam de ei, pentru ca nu se poate face nimik cu ei, despre ce e de facut sa devenim macar un stat ca suntem stat da nu mai functionam ca un stat.

Si e vorba de viitorul copiilor mei ca nu vreau sa aiba si ei toate portile la fel de inchise ca mine. Vreau sa aiba o sansa.

Si, mai mult decat atat.... nu vorbim nimik, "vorbesc" doar eu.

Am scris atat aici si tu ma iei de sus si faci misto de mine deturnandu-ma de la discutia de baza cu psihanaliza ta.

Bai nu toate lucrurile tre scarmanate si manipulate. Io stiu ca incerci sa ma facis a vorbesc mai mult decat tot despre mine ca dau amanunte picante si sunt citibila,. cat de cat, da lasa asta. Ia fa-mi tu pe plac si hai sa discutam despre doctrina. Lasa-ma pe mine in mod particular. Eu caut oameni ca mine care de la particular la general s-au saturat de sistem si isi dau seama, realizeaza ca mostenirea pe care o lasam copiilor e o societate debusolata, cu legi tampite, cu aplicatori si mai tampiti si cu un sistem in cadere libera.

Ok, io-s furioasa si am un discurs neconstructiv. Arata-mi tu calea. Cu ce se imbunatateste sistemul sanitar, sistemul de invatamant sau orice alt sistem din tara asta, daca eu plec in afara sau ma implinesc pe plan profesional aici (utopica idee, de altfel)?

Daca citeai prima postare cea in care va chemam la brainstorming altele erau raspunsurile. Vreau si eus a vad pe cineva cu initiativa si cu minte care sa vina sa puna macar O IDEE despre ce avem de facut ca natie. Cum putem repara.

Eu, ca sa inteleg, ca sunt total paralela cu chestiunile astea, acum m-am apucat si eu de ele, am luat-o cu binisorul.

Sesizez o problema la nivel national si ma indoiesc profund ca e vina mea si a lui x.

Cineva mi-a zis urmatorul lucru. Si de aici puteam avea o discutie frumusica, dar a refuzat sa scrie: pe timpul imperialismului austroungar, a habsburgilor s-a investit in infrastructura si s-a trezit spiritul civic al celor din banat si bucovina, au foat treziti din lene si din amorteala. Si acum se mai simte amprenta a ceea ce s-a construit la nivel local atunci. Costul a fost ca ne-au exploatat resursele. Deci se poate

Apai tampitii nostrii de guvernanti de ce nu fac acelasi lucru? De aia am aruncat o privire in trecut sa vad cum au facut alti idioti si a mers? La noi au dost zvacniri omorate din fasa de megagreseli nationale.

Guvernul de acum e iar o poama administrativa care ne va arunca in spatele curtii cu zeci de ani. Spre progresul unei natiuni nu ajungi asa cu una cu doua ci promovand valori si construind.

Cu japcarii astia ce sa construiesti cand ministrii nostrii nu fac diferenta intre conferentiar si participant la conferinte (si e ditai ministrul educatiei, ca si cand pronunti ti se umple gura).

Pai astia gandesc macro? Astia sunt capabil la nivel macro?

Pai atunci sa plece, sa lase pe altii capabili. Oricum ar fi, la ce platesc asigurari de sanatate daca ma duc sa dau spaga si cand cer conditii mi se spune sa ma duc in particular?

La ce mai platesc din banii statului salariile opozitiei daca ei nu iau nici o pozitie si doar asteapta osul. Sa plece domn'le acasa la crosetat. Ca oricum e dictatura. La ce mai e buna opozitia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
Ca oricum e dictatura. La ce mai e buna opozitia?

In tarile cu democratie consacrata opozitia formeaza guvernul din umbra.
In dictatura lui Basescu opozitia formeaza dictatura din umbra.

Mergi la inceput

Citat:

WTF, care e problema ta? Vrei sa ma zapacesti la cap sau ce?

Off..l-am vazut venind pe WTF asta.

De ce crezi tu asta, Noideea? Dintre noi doua, care a scris mai mult la acest topic?

Daca tu crezi ca pot zapaci pe cineva cu doar cateva fraze, o iau ca pe un compliment.

Citat:

Io stiu ca incerci sa ma facis a vorbesc mai mult decat tot despre mine ca dau amanunte picante si sunt citibila,. cat de cat, da lasa asta.

Eu cred ca m-ai confundat cu Diaconescu,iar DC-ul l-ai confundat cu OTV-ul. Nu sunt Diaconescu si aici nu suntem la OTV.

Te las acum sa vorbesti in continuare, incerc (nu promit) sa nu mai intervin.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
Ca oricum e dictatura. La ce mai e buna opozitia?

In tarile cu democratie consacrata opozitia formeaza guvernul din umbra.
In dictatura lui Basescu opozitia formeaza dictatura din umbra.

Ok.... e un inceput de discutie.... vreau si eu asta in Romania, vreau si eu opozitie care sa reprezinte formeze guvernul din umbra. Cum se obtine asta? Ce butoane tre sa apas sa se produca? Ca sunt dispusa sa incerc. Da nu stiu ce tre sa fac. Da-mi o idee. Cat de mica. Foarte bun PM-ul tau. De la el a plecat in surf pe net si m-am edificat cam cum stau treburile cu resursele si intamplator am ajuns la resurse IT si am vazut ca sunt gestionate de unu care

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
vreau si eu opozitie care sa reprezinte formeze guvernul din umbra. Cum se obtine asta? Ce butoane tre sa apas sa se produca?

In niciun caz cele care comuta canalul pe Realitatea sau Antene.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
vreau si eu opozitie care sa reprezinte formeze guvernul din umbra. Cum se obtine asta? Ce butoane tre sa apas sa se produca?

In niciun caz cele care comuta canalul pe Realitatea sau Antene.

Corect, atunci care?

Mergi la inceput