Alaptatul la sin nu e bun???

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui nushulica

astea-s aberatii cu "ficatel la 4 luni si cremwursti la 6 luni"eu nu cred ca exista mame care sa dea ficatel la 4 luni pe cand mame care dau aproape numai san la 1an jumate-2 sunt destule(cititi pe la odisei) ceea ce nu mi se pare ok deloc

Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)

HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI

Dupa cum am mai spus, acum 2 ani la un congres international de pediatrie s-a recomandat alaptare exclusiva pana la 1 an, fara altceva, iar alaptarea sa continue si pana la 3 ani, daca mama are lapte.
Nu te mira de ficatei, eu am vazut intr-un restaurant seara pe la ora 22 o mama care ii dadea copilului ei (mai mic de 9 luni) cartofi prajiti cu sos Remuland.
La pediatrie am vazut destule, dar veneau din partea unor mame cu posibilitati financiare infime, din mediul rural, fara educatie, deci nu are rost sa dau exemplu.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Raspunsul UNICEF: http://www.babyfriendly.org.uk/items/item_detail.asp?item=680

Cunosc bebelusi mofturosi si care au fost diversificati devreme, si care au gustat prima mancare solida la 6 luni. La fel, din ambele categorii cunosc copilasi mancaciosi. Deci nu e relevant.

Si referitor la mamele care inca alapteaza mult un copil de un an jumate, doi, iar, tine de copil. Nu cred ca ii poti da cu forta unui copil lapte din san. Si ce ii poti face unui copil care refuza mancarea solida? Daca nu e un copil mancacios, pot sa spun ca macar e bine ca suge la san. Pe cand un copil nemancacios care nici nu bea lapte e o situatie mai dificila.

Mai mult, acesti copii care primesc mai mult lapte din san, au mai putine carente. OMS a scris clar intr-un articol facut special pentru Europa de Est ca introducerea precoce a ceaiului si a laptelui de vaca a cauzat carentele copiilor, in principal anemia. Cu cat acestea se introduc mai tarziu, cu atat sansele sunt mai mari ca un copil sa nu fie anemic.

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

"As a mother comforts her child, so will I comfort you." - Isaiah 66:13
Geneza 1:29 Si Dumnezeu a zis: "Iata ca v-am dat orice iarba care face samānta si care este pe fata īntregului pamānt, si orice pom, care are īn el rod cu samānta: aceasta sa fie hrana voastra."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Si inca un articol absolut minunat care trateaza aspectele astea:

http://www.analyticalarmadillo.co.uk/2011/01/starting-solids-facts-behind-todays.html

Minunat! De la faptul ca 3 din 4 dinte autorii studiului din UK au primit in ultimii ani indemnizatii de la firme de formula sau mancare de bebe, la faptul ca studiul spune doar de copilasii alaptati, nu zice nimic de cei cu formula si multe alte lucruri interesante.

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

"As a mother comforts her child, so will I comfort you." - Isaiah 66:13
Geneza 1:29 Si Dumnezeu a zis: "Iata ca v-am dat orice iarba care face samānta si care este pe fata īntregului pamānt, si orice pom, care are īn el rod cu samānta: aceasta sa fie hrana voastra."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Fetita noastra are 4 luni dar daca ii bagi ceva in gurita se inneaca toata, acum eu ce sa fac, sa ascult de ea sau de astia cu studiul(intrebare retorica)

Dar nu mi se pare normal sa incepi diversificarea bagand ceva in gura copilului nici la 4 luni, nici la 6 nici daca amani inceputul pana la 1 an. Hranirea trebuie sa fie un act la cerere si controlat de copil, exact asa cum este si alaptatul. Sanul copilului nu se baga in gura acestuia ci acesta deschide larg gurita cautand sanul inca din prima zi.

Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh

Deci tu asta ai inteles? ca indes ceva in gura fetii?? pe o lingurita pun pe varf sa vad daca vrea sa guste dar ea da cu limba si se inneaca. Clar nu isi poate controla inca acel gag reflex, nu stiu cum ii zice in romana. Pana cand nu e capabila de asta nu poate manca altceva decat lapte.

Adriana mami de Isabelle Marie - 4 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Deci tu asta ai inteles? ca indes ceva in gura fetii?? pe o lingurita pun pe varf sa vad daca vrea sa guste dar ea da cu limba si se inneaca. Clar nu isi poate controla inca acel gag reflex, nu stiu cum ii zice in romana. Pana cand nu e capabila de asta nu poate manca altceva decat lapte.

Nu, am vrut doar sa spun ca mi se pare normal sa lasam copiii sa 'manance' din proprie initiativa. Mai ales daca vorbim de inceputul diversificarii. Fetita mea a inceput dupa 4 luni sa duca totul la gurita si e normal....e modul lor de a cunoaste lumea. Abia la 5 luni i-am lasat celei mici un mar sa se joace cu el, la cea mare nu am avut asa 'curaj'. Dar acum mi se pare o prostie sa lasi copilul sa testeze toate plasticele si sa nu-i dai si ceva cu gust sa duca la gura. Prostie pe care mi-o recunosc dar am fost influentata si de 'noua scoala' care recomanda pana la 6 luni exclusiv lapte. Asta incerc sa spun, nu am vrut sa atac pe nimeni, nici persoane nici alaptatul. Diversificarea nu este dusmanul alaptatului. Laptele ramane de baza chiar daca bebelusul se joaca cu mancarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Raspunsul La Leche League Marea Britanie la studiul in discutie

blog

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=0" target="_blank"> Eva cu obrajori ca marul - concurs CHIC - adr.jpg

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

n am alaptat niciunul dintre copii[din pacate],am inceput diversificarea la aproape de 4 luni[pt ca nu luauin greutate,iar cel mare nu bea lapte decat in somn] si am doi copii mofturosi.
macar de i as fi alaptat,m as fi consolat cu ideea,dar asa....

Mergi la inceput