Albinute & bondari mar-apr '07(154)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Buna dimineata!
Am fost pe aici - desi binenteles ca iar mi-am umplut programul extrem, cum fac de fiecare data cand nu vreau sa am timp sa ma gandesc - dar n-am putut sa scriu, pentru ca e atat de complicat totul, incat nici dr, nici prietena noastra doctorita, nici noi oricat ne gandim, nu prea ajungem la o concluzie multumitoare inca si ma epuizeaza sa explic de ce nu e atat de simplu: operam si gata - desi nu mi-e teama de operatia in sine.
Asa ca deocamdata pana in martie stau iarasi, imi fac niste analize...incerc sa le iau cum vin.

Va multumesc ca va ganditi la mine.

Altfel, Raul a fost in vacanta si am incercat sa facem cat mai multe, sa iesim cat mai mult, din pacate zapada din zona nu ne-a permis sa mergem la schi. Pe Giulia am dus-o la gradinita si in vacanta ca n-aveam ce face cu ea, ei ii place foarte mult, ca in perioada asta sunt foarte multi copii si ii comaseaza si ii place ca sunt mai multi copii din grupele mari. Maine sigur am probleme sa o duc inapoi in grupa ei.

La sfarsitul trecut de saptamana am fost la munte, la Zetea, a fost foarte frumos, nu foarte frig, zapada si soare, ne-am incarcat bateriile, am fost cu sania trasa de cai.
Giulia a fost exemplara, toata ziua afara la sanie...fugea printr-o gaura in gard cu lopatica de plastic in curtea vecina unde era un derdelus si se dadea ore intregi, o vedeam rasturnandu-se cu picioarele in sus, venind de-a berbeleacul fara sa se supere, venea in cabana, se schimba de multe ori singura, intr-o seara pana sa adun eu pe acolo s-a imbracat in pijama si am gasit-o dormind singura in patul ei.
Poze de la munte

De zile de nastere, la noi preturile nu-s asa de mari, adica noi am gasit un loc pentru care platim chirie, modica (de genul 30-40 lei ora) si ducem noi mancarea, acum doi ani am facut eu platouri si tort, anul trecut am comandat pizza si am dus doar tortul. E loc separat pentru copii si este o incapere pentru adulti. As vrea sa facem tot acolo.
Tzuna, eu am facut tort Kitty din ciocolata alba si neagra, cand avea Giulia 2 ani, atunci am gresit ceva, acum cred ca as sti mai bine. Iti arat poza si daca vrei iti spun cum sa-l faci.
Tort Hello Kitty

Sanatate la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

BUNA!

KITTY- ai aparut la timp sa ma salvezi. Dupa ce am cautat la cateva zeci de cofetarii din Bucuresti (unde am primit acelasi raspuns-nu facem tort cu pisicuta Kitty decat cu H. Montana, Alba ca zapada etc sau da facem si cu pisicuta dar de ala cu poza si plin de coloranti -care mie personal mi se pare cam scarbos) am gasit azi una langa biserica in care nu intrasem. Intreb eu de martipan..... Nu mai vindem la kg (deci se vanduse si asa ) dar facem orice tort la 65 lei/kg. Mi s-a parut cam mult 65 lei /kg .... in fine. Sotul zice gata uite ai gasit il facem aici. Si intreb de pisicuta. A, facem cam orice dar cu pisicuta asta nu am facut niciodata. Cica sa le duc poza etc. Teoretic il vor face ok zic eu ca matza asta nu e asa complicata.... Dar tot nu sunt multumita. Nu voi sti exact cum iese si 65 lei/kg e destul de mult. Pana una alta am revenit la ideea de a-l face eu. Si poza ta Kitty a picat cum nu se putea mai bine. Exact asa-l vedeam si eu dar in loc de cioco cu cacao as fi pus martipan roz (acum caut glazura roz -cica ar exista ceva in comert) si pisica o faceam tot de forma aia din martipan alb cu fundita tot roz sau eventual rosie (ca in visul meu gaseam martipan de cumparat in diferite culori). Si nu stiu cine a pus aici un link cu o firma din Tg . Mures care livreaza martipan . era cam 35 lei/kg si era alb. Era chiar ok numai ca nu-mi raspund la telefon sa intreb dc pot cumpara si numai 1-2 kg si dc-l pot si colora ei. Si nu stiu nici cat dureaza trasportul si care e termenul de valabilitate pt martipan.

Asa ca m-am hotarat.Pentru 14 februarie sotul va primi cadou un tort cu pisicuta Kitty. Vrea nu vrea asta este. Trebuie sa incerc sa vad dc iese. Deci sper sa gasesc faimoasa glazura roz. Pisica voi incerca sa o fac din cioco alba dar e destul de complicat fata de modelarea in martipan. Tu cum ai facut dna Kitty? Ai turnat cioco pe ceva si ai decupat pisica sau ai facut o forma din staniol si ai pus-o pe tort si ai turnat pisica direct acolo? Am luat si niste bombonele de tort ca niste margelute putin sidefate roz si albe si s-ar potrivi numai bine pt decorul final.

A doua varianta era tot asa cu tort glazurat in roz si pisica facuta cu posul din crema alba. dar imi tb o crema groasa. Crema de unt e destul de groasa? Cine are o reteta buna?

Dc nu iese nimic imi ramane varianta cu cofetaria si gata vedem atunci ce iese.

DUMINICA PLACUTA TUTUROR!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdutah spune:

Buna Tzuna.
cam asa ar putea arata tortul cu pisicuta. E doar o glazura din zahar deasupra.

www.google.de/imgres?imgurl=http://i32.tinypic.com/n4fdkn.jpg&imgrefurl=http://www.schnullerfamilie.de/zuckerbaeckerei/141814-hello-kitty-kuchen.html&h=472&w=550&sz=78&tbnid=mfCRFCEWTIhkeM:&tbnh=114&tbnw=133&prev=/images%3Fq%3Dhello%2Bkitty%2Btorte&zoom=1&q=hello kitty torte&hl=de&usg=P9YasKrPReVTE46mfOITRQSbcQs=&sa=X&ei=lalOTcKWCsiRswa3lNmSDQ&ved=0CDcQ9QEwAQ" target="_blank">kitty

este si o varianta cu bomboane marshmalow , banuiesc ca se gasesc si acasa. Iar ca sa il colorezi in roz, ma gandeasc ca ai putea sa faci daca folosesti un pic de sfecla rosie. La fel si daca ai gasi marzipan, pui cateva picaturi de zeama de sfecla si o sa se coloreze cu siguranta. Aici sunt culori speciale de pus in mancare, ca sa nu te chinui sa storci sfecle si spanac .

Cu marshmalow am facut eu tortul lui Matei la 2 si 3 ani:

micky mouse

Daca ai sa gasesti bomboanele in magazin spune si eu iti scriu cum le poti modela!

Mergi la inceput

MAGDUTAH- iti multumesc pentru interes si mesaj. Glazura de zahar care spui tu ca e facuta din zahar e facuta de tine? Mie imi pare a fi martipan dar m-as bucura sa fie din zahar si sa-mi spui si mie cum s-o fac. Eu nu am putut vedea decat tortul cu MICKEY. Celalalt nu s-a deschis.

Legat de ornamentele din bezea moale ( marshmallows) am citit acum pe net, am vazut ca se topesc la microunde cu putina apa , se amesteca si cu zahar pudra si se fac pasta de modelat. asa este? asa ai procedat tu? sincer nu stiu unde se gasesc bezelele astea dar cred ca sunt sanse mai mari sa gasesc decat martipan. Iar colorant alimentar cred ca as gasi dc nu sucul de sfecla mi-ar ajunge ca eu am nevoie numai de pasta alba si roz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Tzuna uite am gasit 2 feluri cu Kitty la cofetaria de unde luam noi:
http://www.cofetariaalice.ro/categorie/torturi/torturi-personalizate/page/13/ te uiti la model 34E. Ma gandesc ca ai putea cumpara numai figurina si sa o pui pe un tort facut de tine.
Sau:
http://www.cofetariaalice.ro/categorie/torturi/torturi-personalizate/page/14/ la model 36A.

Am mare incredere in ei, nu au dat rateu niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Neatza

am lasat baiatul la gradinita...El nu a plans deloc ca e cu verisoara in grupa (desi e grupa mare) am preferat sa-l lasam cu ea ca merge cu aceleasi educatoare pana la scoala.Era linistit si s-a asezat pe scaunel si se juca cu lego facea trenuletz.Au si TV si era pe desene ca ii lasa pana la 8.30 cand vine masa.M-a pupat linistit si mi-a aratat ce a construit asa ca am plecat dar am inima indoita.Daca nu mananca? Daca face prostii sua fuge din gradinita? Stau cu ochii pe telefon daca ma suna sa vin sa-l iau .E casa goala fara el si eu nu-mi gasesc locul.Stiu ca voi ati trecut de mult prin asta...si stiu ca nu va fi asa usor in zilele urmatoare dar trebuia sa incepem si noi la un moment dat.

Kitty multa sanatate.Sa se termine cu bine povestea asta urata.Despre Giulia... fata independenta ce mai.Imi place de ea.Se pare ca-ti seamana.

Tzuna gasesti bezele in cutii de 500g in Carrefour unde e painea.Sunt albe,roz sau bleu.Succes in realizarea tortului.

Stefimic mersi de intrebare.Mama e bine.Ranile s-au cicatrizat ca a fost operatie cu laser.Vedem in martie ce face cu pata de pe pleoapa.

Fetele am botezul pe 26.02 si am mari emotzii.Barbatu meu vrea sa vb cu preotul sa nu-i bage fata cu capul in apa, eu nu stiu dac ava fi cald sa nu raceasca,ce marturii sa iau,etc....suntem asa agitati de parca e primul botez...si ai zice ca avem experienta

Din ciclul ce mai zice Victor:
Seara Victor si tasu la calculator; taica su juca un joc cu monstrii,ceva nu stiu.Victor f atent il intreaba
":Tati monstrul tau e un zmeu?"
"Da"
"Din cate stiu eu zmeul are aripi sa zboare.De ce nu il faci sa zboare peste inamici sa ajunga mai repede la castel?"
"....."

Sau mie "M-am saturat sa am o mama morocanoasa si nervoasa , vino aici la gadilicit"...asta intr-o zi urata dupa o noapte de insomnii...la mine se mai gasesc si d'astea.

Pupici
Vine ora de alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca22 spune:

Buna fetelor,
Tzuna eu iti spusesem de martipan ,nu stiu de ce nu raspund.
Eu fac pasta de zahar dupa urmatoarea reteta:1lg gelatina,6lg apa,1lg margarina (la cub) ,2lg miere si zahar pudra cat intra .
Gelatina si apa se amesteca putin ,se pun pe baie de abur si cand e calda se adauga margarina si mierea,se amesteca usor pana se dizolva.Se pune zahar pudra intr-un castron , 300-400g,se adauga lichidul se amesteca cu o lingura usor incepand din mijloc si se mai adauga zahar pana se face ca o pasta groasa.Framanti cu zahar pudra pana nu se mai lipeste de masa si devine ca un aluat .Poti sa o lasi la rece dupa o zi pe alta.La rece o sa se intareasca dar poti sa o incalzesti la cuporul cu mictrounde 5 secunde si mai framanti cu zahar pudra pana iti da voie sa lucrezi cu ea.Cand intinzi foaie trebuie sa folosesti zahar pudra sau amidon.Coloranti alimentari gasesti in kaufland sau poti folosi suc de sfecla rosie sigur se coloreaza.
Daca mai ai intrebari iti raspund cu placere.

Mergi la inceput

MARTUTZA- Victor va fi f bine la gradi. E minunat ca ai reusit sa-l duci tu in prima zi. Sigur nu vor fi probleme. Conteaza f mult ca este cu verisoara lui. Asteptam vesti bune.

Multumesc pentru pontul cu bezelele.

BOTEZ- teoretic va fi destul de cald. Noi am botezat o fetita pe 1 decembrie acum 3 ani si in biserica era f cald, apa calda.... de bagat cu capul in apa a bagat-o si nu a patit nimic. Pe Maria la fel... Teoretic le tine mana la gura si nas si preotii au botezat deja sute de copilasi deci au experienta. Acum ce sa spun.... sunt si preoti caare nu mai scufunda de tot copilul. Dc tineti musai intrebati si vedeti ce vi se spune. Mai important mi se pare sa aiba nasa luate panza din bumbac si pe sub panza sa fie un prosop urias f bun absorbant si eventual o paturica. Sa nu-i fie frig dupa ce o scoate din cristelnita . Pe 26 sigur ma voi gandi la voi. Noi facem atunci aniversarea Mariei.

RALUCA22- multumesc pentru reteta. Poate am timp sa o incerc zilele astea asa de fun sa vad ce iese. Tu ce ai modelat din pasta respectiva? merge sa faci orice sau e mai greu de modelat?

Despre cofetaria ALICE abia aflasem si eu. Preturile mi se par ok si torturile f frumoase. Nu se compara cu ce mi s-a spus aici la mine in cartier.

Am fost in vizita la SIUTA si l-am cunoscut pe ursuletul mic care e absolut adorabil. Dra mea a fost f cumintica, s-a jucat f frumos cu fetita ei dar s-a lasat cu bocete ca nu mai vroia sa plece acasa. Am iesit cu totii putin in parc si s-au calmat spiritele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca22 spune:

Tzuna ,eu am modelat animalute (purcelusi,ratuste,soricei ,broscute,albinute)si am si imbracat tortul cu foaie din pasta de zahar.Cand modelez animalute stau cu zahar pudra langa mine sa nu se lipeasca de maini,capul la animalute il fixez cu scobitori iar restul detaliilor le lipesc cu apa.Trebuie musai zahar pudra cumparat (contine amidon).
Marshmallows gasesti in carrefour la raionul cu bomboane ,jeleuri sunt in niste pungute conice de culoare roz,alb ,galben,cele de la paine cred ca sunt bezelele clasice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzuna

MARTUTZA- Victor va fi f bine la gradi. E minunat ca ai reusit sa-l duci tu in prima zi. Sigur nu vor fi probleme. Conteaza f mult ca este cu verisoara lui. Asteptam vesti bune.

Multumesc pentru pontul cu bezelele.

BOTEZ- teoretic va fi destul de cald. Noi am botezat o fetita pe 1 decembrie acum 3 ani si in biserica era f cald, apa calda.... de bagat cu capul in apa a bagat-o si nu a patit nimic. Pe Maria la fel... Teoretic le tine mana la gura si nas si preotii au botezat deja sute de copilasi deci au experienta. Acum ce sa spun.... sunt si preoti caare nu mai scufunda de tot copilul. Dc tineti musai intrebati si vedeti ce vi se spune. Mai important mi se pare sa aiba nasa luate panza din bumbac si pe sub panza sa fie un prosop urias f bun absorbant si eventual o paturica. Sa nu-i fie frig dupa ce o scoate din cristelnita . Pe 26 sigur ma voi gandi la voi. Noi facem atunci aniversarea Mariei.

RALUCA22- multumesc pentru reteta. Poate am timp sa o incerc zilele astea asa de fun sa vad ce iese. Tu ce ai modelat din pasta respectiva? merge sa faci orice sau e mai greu de modelat?

Despre cofetaria ALICE abia aflasem si eu. Preturile mi se par ok si torturile f frumoase. Nu se compara cu ce mi s-a spus aici la mine in cartier.

Am fost in vizita la SIUTA si l-am cunoscut pe ursuletul mic care e absolut adorabil. Dra mea a fost f cumintica, s-a jucat f frumos cu fetita ei dar s-a lasat cu bocete ca nu mai vroia sa plece acasa. Am iesit cu totii putin in parc si s-au calmat spiritele.

Alice e super ! Au niste torturi si niste minieclere bestiale !
Anastasia e foarte incantata ca are o noua prietena -pe Maria. Cica maine se intalnesc iar . Tzuna, tu stiai ???

http://www.mariaeva.ro/

Mergi la inceput