Chirie sau rata la banca?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danuta-bel spune:

Si eu credeam ca in occident, e moda sa stai in chirie...da, e adevarat, daca ai 18-20 ani si vrei sa stai singur, separat de parinti. Sau daca nu te intereseaza sa ai o familie, ci doar sa stai prin cafenele dupa job(am cunoscut si oameni din astia).
Dar, cel putin toti colegii sotului(care-s majoritatea intre 25-30ani)sunt proprietari, plus muulti alti oameni pe care-i cunoastem. In general, ce am observat eu, cei ce stau in oras, sunt chiriasi, cei ce cumpara(ca si noi) cauta case in zone linistite, mai la marginea orasului. Clar, procentul proprietarilor e covarsitor mai mare decat al chiriasilor. Bine, aici bancile sunt stabile, rata e un pic mai mare decat chiria, si e maxim 1/3 din venituri. Si rata nu creste nici 1cent. In Romania, sincer, nu aveam nici o sansa si nici o speranta sa contractez un credit imobiliar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

As vrea sa-mi raspunda cei care au rate la Banca, ce vor face daca vor trebui sa se mute in alt oras sau in alta tara.
E simpatica ideea conform careia anticipam ca cei fara casa vor ajunge pe drumuri la batranete, dar cei cu rate au viitorul clar si stabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui craciunitza

As vrea sa-mi raspunda cei care au rate la Banca, ce vor face daca vor trebui sa se mute in alt oras sau in alta tara.
E simpatica ideea conform careia anticipam ca cei fara casa vor ajunge pe drumuri la batranete, dar cei cu rate au viitorul clar si stabil.

Nu certati copiii cand viseaza!

Poze

Pai, de obicei inchiriaza contra unei sume care acopera rata.
Asa au facut cunoscutii mei din Bucuresti cel putin.

Momentan eu stau tot cu chirie dar admit, faptul ca vom avea un copil ne-a facut sa reconsideram acest mod de viata. Nu prea mai poti gandi fix pana la limita propriei vieti. "Sa se descurce, cum ne-am descurcat si noi" e si asta o mentalitate, dar cel putin eu personal n-o imbratisez.

32 +

Mai avem 8 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui danuta-bel

Sau daca nu te intereseaza sa ai o familie, ci doar sa stai prin cafenele dupa job(am cunoscut si oameni din astia).

mami de Sara (04.08.2010)

Foarte "interesant"si "profund" punct de vedere!Cei care au familii si statzi cu chirii...va rog nu cititzi!S-ar putea sa fitzi incadratzi la categoria...taietori d efrunze!

Ina...inchiriezi...daca ai cui!Daca nu gasesti tot ce-i posibil ca o perioada de timp(care nimeni nu poate sti cit d emare va fi ca e chestie de noroc in definitiv)sa platesti si chirie si rata la banca!Cu vinzarea unei case neachitate(care de fapt e a bancii si nicidecum a ta)e complicat spre imposibil!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Tot ce este posibil, de aceea am precizat ca solutia asta au aplicat=o cunoscutii mei din Bucuresti unde inca exista cerere.

Nu stiu exact cata cerere pentru locuinte cu chirie ar fi in alte orase ale tarii, caz in care intr-adevar mutatul devine o problema.

Cat despre dusul in cafenele dupa terminarea jobului....nu inteleg care e problema. Daca n-ai acasa copil, catel, bunic, papagal care sa depinda de prezenta ta zilnica si daca salariul iti permite, distractie placuta :)

32 +

Mai avem 8 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Noi avem rate- mari, casa mare, familie mare. Alegerea noastra a fost sa "sacrificam" multe si sa facem o casa cat suntem noi tineri sa crestem copiii intr-un mediu stabil si sigur si sa le oferim parintilor nostri o batranete linistita, alaturi de noi si copiii nostri. Recunosc ca zilnic, imi spun ca e greu. Zilnic ma macina idei de genul "ce se va intampla daca"........Insa am noroc cu sotul meu care e o persoana pozitiva si nu pune raul in fata.
Daca va trebui sa ma mut intr-un alt oras sau o alta tara(ne-am pus si problema ca s-ar putea intampla asta, daca si-ar pierde serviciul sau daca ar avea o alta oportunitate dincolo)as sta in chirie. Nici nu m-ash gandi sa mai cumpar ceva altundeva.
Alma, strict la situatia ta, daca eu as fi mama singura, nu m-as incumeta sa-mi iau un loc al meu cu credit la banca. SItuatia e tare incurcata si nesigura. Mai bine chiria cat jumate din rata de la banca si cealalata jumate ori pusa la banca, ori investita in ceva in timp.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Pai, de obicei inchiriaza contra unei sume care acopera rata.

Replica mea a fost la propozitzia asta,care e ca o solutzie generala sugerata!ca sa nu mai spun ca inchiriezi sa acoperi rata...iar e discutabil!

Daca mai prinzi si-o criza...tzi-a pus dumnezeu mina-n cap!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

in 20 -30 de ani de contract sigur prinzi o criza doua. Problema e sa le ai in vedere si sa iei ceva masuri care sa minimizeze riscul.

Mergi la inceput

Corect Marina!Insa daca crza aia vine la inceputurile tale de datornic la banca...aoleuuu!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos
Cu vinzarea unei case neachitate(care de fapt e a bancii si nicidecum a ta)e complicat spre imposibil!

Despre ce tara vorbesti? Nu stiu cum e in alte parti dar aici e foarte simplu sa vinzi o casa pe care ai luat-o cu ipoteca. De fapt majoritatea celor care vand asa vand. Australienii schimba casa cam o data la 7 ani. Oamenii sunt foarte mobili aici, vand si cumpara foarte des.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput