Chirie sau rata la banca?
Raspunsuri - Pagina 10
Marina spune:
andacos....cred ca nu are importanta cand e criza, personal mi-e paralel ca e acum, as spune chiar din contra, rata mea e legata de euribor care e foarte jos comparativ cu 4.5% cat era cand am luat eu creditul asa ca si rata a scazut vizibil. In plus sunt inca tanara, cu putere de munca, asa ca nu e bai. Ideea pe care vreau eu sa o subliniez este doar ca creditul nu e o decizie de moment, e un contract pe 20-30 de ani si o prosperitate vremelnica nu iti garanteaza ca 20 de ani o sa fie la fel. Asa ca ceva mai multe intrebari initiale despre "ce facem daca .... "ar trebui puse.
andacos spune:
Daaa.am intzeles ce spui tu asa la modul general cind achizitzionezi un credit,eu vorbeam de faptul ca esti nevoit sa te mutzi si sa inchiriezi o casa care e pe credit!Deci e criza,tu ai credit bancar dar in acelasi timp esti nevoit sa platesti chirie pentru un alt apartament/imobil,iar pe cel ce-tzi "apartzine"nu reusesti sa-l inchiriezi!Asta era ideea mea!
Bird,nu vorbesc din experientza,insa imi inchipui ca banca la care am credit are prioritate in luarea deciziilor cind vine vorba de vindut o casa!Nu ma refer la credite /case achitate 90%!In primii ani eu cred ca banca hotaraste ce si cum vinzi!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
AndraP_87 spune:
Nici aici nu e deloc imposibil sa vinzi o casa ipotecata. Desigur, poate e putin mai complicat decat daca ar fi casa fara obligatii, dar nicidecum imposibil. Parintii mei au vandut un apartament care era deja ipotecat. Banca noilor proprietari a pus ipoteca de gradul II, banii s-au transferat, banca alor mei a ridicat ipoteca si a devenit a lor de gradul I.
P.S. Acuma un an jumate, in criza.
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Bird,nu vorbesc din experientza,insa imi inchipui ca banca la care am credit are prioritate in luarea deciziilor cind vine vorba de vindut o casa!Nu ma refer la credite /case achitate 90%!In primii ani eu cred ca banca hotaraste ce si cum vinzi! |
Banca nu poate comenta atat timp cat isi recupereaza bani. Daca din vanzarea casei poti sa acoperi datoria la banca, nu vad cum te poate opri sa vinzi cand vrei tu. Avand in vedere ca de obicei omul pune un avans, valoarea datoriei ar trebui sa fie mai mica decat valoarea casei. Exista situatii particulare cu ar fi criza asta cand cei care au cumparat pe o perioada de cam 2 ani cat preturile au fost exagerate, acum au datorii mai mari decat valoarea casei. Dar cei care au cumparat mai demult si cei care au cumparat recent nu ar trebui sa aibe astfel de probleme.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
andacos spune:
citat din mesajul lui bird70 Banca nu poate comenta atat timp cat isi recupereaza bani. Daca din vanzarea casei poti sa acoperi datoria la banca, nu vad cum te poate opri sa vinzi cand vrei tu. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Exact aici e cheia!Interesul bancii este sa-si recupereze banii,nu intereseaza ce si cum e cu cealalta parte!
Dana
bird70 spune:
citat din mesajul lui andacos Exact aici e cheia!Interesul bancii este sa-si recupereze banii,nu intereseaza ce si cum e cu cealalta parte! |
Nu inteleg ce vrei sa spui. Evident ca banca vrea sa-si recupereze banii, bancile sunt afaceri nu organizatii de caritate. Daca proprietarul a facut creditul cu cap, a avut avans si nu a cumparat ceva la suprapret, ar trebui sa poata sa vanda si sa isi acopere datoria la banca in orice moment.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
andacos spune:
Deci e pura teorie ce spun eu acum ,insa eu vad asa lucrurile:cel care reziliaza contractul,contract pe o perioada determinata,in general iese in pierdere!
Exact asa cred eu ca stau lucrurile si cu banca!In momentul in care trebuie sa vinzi inainte de achitarea creditului,tu nu ai cum sa iesi decit in pierdere!
Dana
Ramonika spune:
cei care ar opta pt. chirie toata viata, nu stiu, zau, cum ar putea un pensionar sa plateasca chirie... nu mai spun de mutat cand are chef proprietarul...
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
andacos spune:
citat din mesajul lui Ramonika cei care ar opta pt. chirie toata viata, nu stiu, zau, cum ar putea un pensionar sa plateasca chirie... nu mai spun de mutat cand are chef proprietarul... Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz zebra roz |
Daca exista un contract legal,nimeni nu te scoate in strada dupa propriul chef!Cine o face plateste!
Asta cu pensia si chiria,e asa un bau-bau pentru cei care vor sa ia niste decizii...nu intotdeauna bine cumpanite!Si in Romania exista pensia privata,nu?
Dana
Ramonika spune:
cine are bani de pensie privata nu sta in chirie, de obicei isi permite o rata.
si cine face contract trebuie sa plateasca impozit, nu zic, e ok sa plateasca, asa e corect, insa cine plateste? proprietarul cu banii chiriasului, deci rezulta o chirie mai mare.
nu ma indoiesc ca in Occiden e mai usor cu chirie, cunosc o familie de olandezi care aveau casa proprietate personala, cu 3 dormitoare, marisoara, la periferia unui oras mare, insa nu au copii si s-au hotarat sa vanda casa, acum stau cu chirie si sunt ambii la pensie. pai in RO ce pensionar si-ar permite sa faca o chestie ca asta?
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz