Chirie sau rata la banca?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca16 spune:

Si noi va trebui sa alegem in viitorul apropiat fie rata, fie chirie. Eu inclin sa aleg rata la banca pentru ca mi se pare ca daca tot dau niste bani, macar sa ma aleg cu ceva la final. Copilul/copii o vor vinde daca nu o doresc si tot e un castig. In plus, cum zicea alex_andra, faci ce modificari vrei. In ambele variante casa nu e a ta si exista riscul sa fii dat afara, dar atunci ce ne-om face, ne mutam la cort
Cand o sa ne luam creditul vom casca bine ochii la ce semnam, nu ne vom intinde mai mult decat ne tine plapuma si vom alege mai cu atentie banca.
Mediajust: tu ce tip de credit ai luat? ..daca vrei sa spui

Mamica de Razvan (24.05.2010)
www.sos-animale.ro" target="_blank">adopta un catelus
poti ajuta si tu
Nu exista un loc mai bun decat AICI. Cand notiunea ta despre ACOLO a devenit un AICI vei obtine imediat un alt ACOLO care, din nou, va arata mai bine decat AICI.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Problema se pune cu ce fac bancile.
Am spus doar ca tu sustii ca sunt de buna credinta pt ca esti angajatul lor. Ai facut-o si la alte subiecte similare. Nu am nimic cu tine, scuze daca te-am lezat cu ceva, poate tu nu esti ca multi angajati (ex cea care ma zorea sa semnez ca ea n-are timp cadn eu aveam de citit tone de hartii scrise minuscul) si asta e doar un ex.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Cred ca in asemenea cazuri poti sa nu semnezi, nu? Am patit si eu cand mi-am activat internet banking-ul, fata ma tot dirija unde sa pun semnatura si am zis ca nu semnez ca primarul, drept pt care mi-a acordat timp sa citesc.Nu stiu cum e la credite, ca inca nu am luat unul, dar sigur nu as semna fara sa citesc, indiferent cat de grabita ar fi persoana din spatele ghiseului.

poti ajuta si tu
Nu exista un loc mai bun decat AICI. Cand notiunea ta despre ACOLO a devenit un AICI vei obtine imediat un alt ACOLO care, din nou, va arata mai bine decat AICI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Anca - de nevoi personale, cu giranti, la Raiff...(sa nu fac reclama!) Purta si un nume oferta - ma uit maine pe contract si-ti spun, daca vrei.
In mod initial au fost 3 imprumuturi (aproximativ 40.000 de euro )- doua pe venitul meu, unul pe al sotului, contractate in 2006-2007. Apoi s-au cumulat doua, si am ramas cu doua. Plateam anul trecut in toamna vreo 3400 de lei si s-a facut o refinantare care ne scuteste de vreo 300 de lei (nu stiu sa spun cum - ceva cu dobanda fixa/variabila).
Cu toata priceperea mea, la analiza si semnat am mers cu un consultant financiar care ne-a explicat clar variantele (e ceva de cosmar cu DAE, MAE - am vrut sa fim siguri ca nu gresim!)

Mergi la inceput

Mediajust - ca idee ma interesa, sa stiu ce variante ma avem in afara de Prima Casa si creditul imobiliar. Eu sper sa mai putem sta aici, dar intr-un an doi tot va trebui sa ne mutam. Probabil pana atunci vor fi alte oferte, deci numele nu e asa important. Pt 40.000 euro platesti 3400 sau 340 ron?

poti ajuta si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca16

Mediajust - ca idee ma interesa, sa stiu ce variante ma avem in afara de Prima Casa si creditul imobiliar. Eu sper sa mai putem sta aici, dar intr-un an doi tot va trebui sa ne mutam. Probabil pana atunci vor fi alte oferte, deci numele nu e asa important. Pt 40.000 euro platesti 3400 sau 340 ron?

poti ajuta si tu

Ehe, as vrea eu 340!
Acum, dupa refinantare, cam 31 de milioane vechi. Dar sunt pe termen destul de scurt - unul 8 ani, unul 10 ani de la contractare. Daca ne intindeam pe mai mult, era mai mica rata.

Mergi la inceput

Asa e, ca nu e credit pe 25-30 de ani.

...si nici 100 euro nu e! In vise asa rata...se vede ca sunt prea obosita.

Multumesc

poti ajuta si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Depinde foarte mult de venituri.Daca castigi foarte bine si-ti permiti sa iei un credit pe o perioada mai mica de timp,ar fi ideal,ca sa nu stai o viata cu stresul ratei.
Ambele variante au si avantaje si dezavantaje,asa ca pana la urma totul se reduce la ce-ti permiti.Insa a nu mai ramane cu nimic dupa ce platesti rata si restul de facturi nu mi se pare ok,mai ales ca ai un copil.

Anca,un prieten si-a luat casa de curand prin programul prima casa si are rata de 300euro,dar nu stiu pe ce perioada,iar valoarea totala a casei a fost parca 47mii.Acum preturile au scazut foarte mult si evident ca au mai scazut si ratele,iar prin programul prima casa am inteles ca dobanda e mult mai mica decat in rest.Oricum numai niste drumuri la banca v-ar putea lamurii in functie de venituri cam ce rata ati avea si daca va incadrati.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba_ca_zapada spune:

In ceea ce ma priveste, sunt clar in favoarea ratei la banca.

In urma cu ceva ani aveam in chirie un apartament pentru activitate de birou. Am avut insa mari probleme cu proprietarul:
- imi cerea banii pe care trebuia sa ii plateasca el ca proprietar fata de asociatie (ex. cheltuieli ca s-a schimbat yala de la usa blocului, cheltuieli cu reparat terasa blocului, ba chiar si cheltuieli ca se montau robineti noi la subsol)

- pentru ca in contract nu stabilisem ora la care sa vina sa-i dau banii, ma trezeam cu el ca da buzna cand aveam clienti in birou (fara telefon prelabil)

- daca pleca 2 - 3 saptamani imi cerea chiria inainte desi avea o garantie platita anticipat la semnarea contractului, etc.

M-am enervat si m-am mutat.
Aici, alte apucaturi:
- venea proprietarul in lipsa mea in apartament

- avea niste restante la ENEL de la fostii chiriasi si nu voia sa le plateasca, fapt pentru care mi-a taiat lumina.

M-am enervat iar si am lucrat de-acasa cam un an (numai eu stiu in ce conditii), mi-am strans bani de avans si mi-am luat apartament pentru birou.
Avantaj: Ma inteleg suuuuper bine cu proprietarul!

Mergi la inceput

Ledi niste prieteni ai unor prieteni au luat credit Prima Casa, o sa vorbim si cu ei sa vedem ce si cum. Dar ai dreptate, o raita pe la banci vom da la momentul x.

poti ajuta si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Iti raspund strict la intrebarea din titlu: Eu as prefera rata, categoric. Iti spun de ce, prin exemple: socrii mei au platit o chirie la acelasi apartament, de prin 1970! Socrul meu a decedat acum 8 ani, soacra e inca in acelasi apartament. In 40 de ani ar fi platit 2 case si macar ramanea ceva (NU sunt materialista, nu ma intereseaza ce-mi lasa ea mie, sa nu ma intelegi gresit) si deja in ultimii 20 de ani nu ar mai fi platit nimic, dar asa tooooot plateste la chirie mult si bine; sotul meu a cumparat casa asta acum vreo 20 de ani (noi suntem casatoriti numai de 8 ani) si e platita deja de 1 an. Noi cand ne ducem, Victoria va ramane cu casa. Platita integral.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput