Chirie sau rata la banca?
Raspunsuri - Pagina 4
Mediajust spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alinkav
Si totusi eu cred ca e o iluzie, este o naivitate sa crezi ca apartamentul/casa luat in credit e al tau. Al tau e atunci cand nu esti dator nimanui, atunci cand ne te streseaza luna de luna vreo rata. Alina, Alexandru Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007 |
Nu-i naivitate, este realitate.
Eu am o proprietate cumparata cu credit, am luat banii si i-am platit vanzatorului, deci nu are ipoteca - sunt datoare la banca fara legatura cu proprietatea mea. Pot s-o vand, s-o tin, sa-i pun ipoteca pentru un alt credit - treaba mea ce fac cu ea.
La creditele ipotecare (care in general sunt mai avantajoase decat cele de nevoi personale) - banca este creditor ipotecar, si actioneaza in virtutea acestei calitati.
roli25 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Mediajust
Nu-i naivitate, este realitate. Eu am o proprietate cumparata cu credit, am luat banii si i-am platit vanzatorului, deci nu are ipoteca - sunt datoare la banca fara legatura cu proprietatea mea. Pot s-o vand, s-o tin, sa-i pun ipoteca pentru un alt credit - treaba mea ce fac cu ea. La creditele ipotecare (care in general sunt mai avantajoase decat cele de nevoi personale) - banca este creditor ipotecar, si actioneaza in virtutea acestei calitati. "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
Asa e , numai ca alex-andra, desi lucreaza in creditare de 7 ani cum spune, nu a mentionat si amanunte...asa cum si fac si bancile care iti baga fraze stufoase si comisioane ascunse in contract.
Wow...raspunsul era pt tine dar nu stiu cum a intrat inainte...
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
DarkBendis spune:
Noi avem rata la banca... pe vreo 25 de ani. Deci cand vom iesi la pensie casa va fi platita - asta a fost unul dintre motivele pentru care am ales ipoteca la banca (cine stie cat va valora pensia noastra peste 25-30 de ani?). Daca vrem sa ne mutam, ipoteca se muta odata cu noi. Aici ipoteca e rezonabila, pentru casuta noastra (nu e mare, 4 camere, bucatarie, baie, plus gradina) rata ne costa mai putin decat ar fi pretul chiriei.
Exista asigurari din categoria "income protection" care, in caz ca ramai somer iti platesc rata pentru unul sau doi ani, exista asigurari de viata sau de invaliditate, daca unul dintre noi moare sau se imbolnaveste de o boala grava si nu mai poate munci casa e platita automat (bineinteles ca si asigurarile astea costa, dar nu foarte mult ca sa nu ni le permitem din salariile noastre care sunt relativ decente, dar nu mari). Deci, pentru noi e OK asa. Dar la un moment dat am fost pusi in situatia in care sotul era cat pe ce sa accepte un job in Londra si sa fim nevoiti sa ne mutam. Ne puteam problema ce facem cu casa, cum o inchiriem in timp atat de scurt, ca de vandut chiar nu era o perioada buna sa fi vandut (desi valoarea casei depaseste bunisor valoarea ipotecii), ce facem cu lucrurile noastre (foaaarte multe)... deci complicatii peste complicatii. In final a acceptat o oferta locala si "am scapat"... dar da, pentru persoanele cu joburi sau stiluri de viata ce impun mobilitate si flexibilitate, statul in chirie poate fi o solutie mai buna.
Fiecare stie ce e mai bine pentru sine, in functie de cheltuieli, venituri, mod de viata si, nu in ultimul rand, mod de gandire personal.
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
alex_andra spune:
roli, nu stiam ca sunt la un test, sa iti dau toate informatiile si nici nu sunt in fata unui client.
Am mentionat ca lucrez in creditare ca sa reiasa ca stiu ce vorbesc , iar eu mi-am expus parerea persoanala.
Nu ma intereseaza sa atrag clienti, ca nu am target pe asta si oricum nu as face-o aici.
Ce insinuezi tu, este urat si de prost gust.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
roli25 spune:
Problema se pune cu ce fac bancile.
Am spus doar ca tu sustii ca sunt de buna credinta pt ca esti angajatul lor. Ai facut-o si la alte subiecte similare. Nu am nimic cu tine, scuze daca te-am lezat cu ceva, poate tu nu esti ca multi angajati (ex cea care ma zorea sa semnez ca ea n-are timp cadn eu aveam de citit tone de hartii scrise minuscul) si asta e doar un ex.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Marina spune:
imi pare rau ca propagati niste idei pe care le-am tot vazut pe aici:
- nu e banca de vina ca nu stiti sa cititi contractul. Nu va pricepeti, luati un avocat sa va ajute, cheltuiala e infima fata de eventualele costuri suplimentare
- a lua credit de la banca nu inseamna sa-ti dai 3/4 din venituri la banca si sa mori de foame/inima pentru orice variatie in venit. Decizia de a lua un credit pe 30 de ani trebuie sa fie o decizie constienta, in care sa luati in calcul tot felul de riscuri inclusiv riscul de a va pierde jobul x luni. Ceea ce s-a intamplat in ultimii ani pe piata creditarii este o nebunie, oameni care s-au indatorat pana la 75% din venit pt un apartament supraevaluat, oameni indatorati pentru o plasma
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus In plus, cel putin acum, o chirie este si la jumatatea ratei, in nici un caz egala sau mai mare. Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Imi permit sa te contrazic:)
Un exemplu: un credit ipotecar Prima Casa: 60.000 euro, are o rata ,cu toate comisioane, dobanzi, credit, ba, bla, bla, de 300 de euro.
Cu 60.000 euro iti poti cumpara, cel putin in cartierul in care locuiesc eu, un apartament cu 3 camere.
Chiria la un apartament cu 3 camere depaseste 300 de euro.
Eu am un apartament pe care l-am inchiriat cu aproape 400 de euro.
Eu nu sunt un exemplu, neaparat, dar asa cum spuneam, lucrand in creditare, ma lovesc mereu de exemple de acest fel.
alex_andra spune:
ROli eu nu apar nicio banca, pentru ca sunt anagajata in banca.
Este o acuza nefondata, care jigneste.
Am mai spus o data ca nu am target pe clienti, deci nu ma intereseaza sa atrag pe nimeni.
Dar asa e...cand nu avem argumente, dam cu lopata in capul omului....tipic.
Si eu sunt satula peste cap de oameni ca tine, care nu citesc, care vor banii cat mai repede si apoi se plang ca vai... sunt bancile ale dracului.
Si apoi nu mai platesc, ca nu mai au bani de excursii si se gandesc ca pot amana banca, dar deh....bancile-s nemernice
alex_andra spune:
Alt exemplu: rata la un credit prima casa, pentru o grasoniera, care a costat aproximativ 35000 de euro: 200 de euro.
Eu nu cred ca gasiti, in Bucuresti, Pantelimon, garsoniera de inchiriat sub 200 de euro.
Va urez un we minunat
Mediajust spune:
Roli, mi-am editat eu subiectul (imi scapase o greseala de scriere), de asta a aparut inainte raspunsul .