Floricele de liliac mai-iun (47)
Raspunsuri - Pagina 7
maribell spune:
ROXANICI......ARTU.....MULTUMESC MULT, SUNTETI DULCI
sunt sigura ca sentimentele contradictorii si de neliniste sunt de la sarcina.....hormonii ma joaca tontoroiu
oricum la vara ne mutam in casuta noastra, si o sa fiu mai relaxata.o sa am spatiu si sper din suflet sa-mi revina cheful de viata si jovialitatea care ma caracteriza...odata
cand eram mai tanara....si la prima casatorie, imi imaginam cum o sa ma joc cu copii mei....cate o sa-i invat, si mai ales cat de vesela , relaxata si linistita o sa fiu.sa-u schimbat multe de atunci, si eu m-am schimbat....sper sa-mi revin
MARIA SUPER FERICITA cu ANDREEA ANTONIA 06.06.2010
GALERIA ZAMBETELOR
FLORICELE DE LILIAC CRACIUNOASE
PUPICI TUTUROR
arturicii spune:
Ei, Maribell, nu au cum sa se mai potriveasca imaginile de acu' douaj de ani cu cele de azi.
Eu stiu ca am vrut catel Collie si am avut, ca am vrut gemeni si am primit, ca am vrut o fetita si iata.
Astea-s ideile generale.
Apoi ne mai adaptam si noi si in timp cele grele s-or uitat si or ramane cele faine.
Imi doresc o calatorie in jurul lumii cu aparatu' foto de gat. Apai mai vorbim peste douaj de ani daca si cum va fi
Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama
Ioanact spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rosca Ioanact:Ma gandesc ca mai persista in timp si eram curioasa cam cat ,ca sa nu disper de fiecare data cand aud haraiala. |
Noua in 3-4 zile ne-a trecut haraiala, insa nu tb sa disperi. Sanatate!
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
Dienutza spune:
Buna seara, bine v-am ragasit!
Noi ne-am intros de la munte si suntem binisor. Eva are ceva muci si tuseste usor. I-am dat oscilococcilum. Inca nu am vorbit cu pediatra, astept sa vad cum ii merge. Sper sa nu se agraveze.
Va felicit pentu bebei mergatori si vorbitori. Eva cred ca este puturoasa odiseei. In afara de stat in fund si inganat diverse silabe nu face mai nimic. Asa ca nu mai insist in acest subiect.
Gabi vezi de unde iti iei steamer-ul blender de la Avent ca o prietena si-a luat de la targul de copii (deci de la importatorul produselor Avent in Romania) si era dinala pe care nu scrie BPA free. Probabil ca aveau stocuri mai vechi si s-au gandit sa le vanda in Romania la preturi duble fata de alte tari ca noi suntem mai fraieri. Oricum, prietena mea l-a dus inapoi din acest motiv (nu e BPA free) si nu au comentat NIMIC!
Eu ii fac Evei mancarea in oala de inox cu floricica de la Ikea (care e tot de inox). Si strecuratoare tot de inox folosesc. Sper sa fie ok ca de asta cu teflonul habar nu aveam.
Veronica eu zic ca pentru 2 ore pe sapt sa lasi socrela in pace sa isi faca numarul, iar apoi faci tu cum doresti. Nu de alta, dar e bine sa fie intelegere in familie.
Maryleanc eu am redus masajul la ce mai este acceptat, respectiv masajul si gimnastica picioarelor si a spatelui. Cand ajung la maini se enerveaza grav, asa ca am renuntat. Baie ii fac zilnic pentru ca mi se pare ca o relaxeaza si ne-am facut noi un ritual de seara, asa inainte de culcare. Ii place tare mult, plescaie din manute, se joaca cu dusul, chiuie etc. Dar astazi, spre exemplu, nu am spalat-o si pe cap pt. ca tuseste. La fundulet o spal dula fiecare kk, daca suntem acasa.
Viviela ce fel de germeni i-ai dat si de unde i-ai luat? Ca vazusem si eu germeni de grau la billa, dar parca astia mici nu au voie grau inca. Sa incerc la plafar? Lumineaza-ma si pe mine ca sunt cam in ceata la acest subiect.
Legat de masa, eu cu Eva ne batem pe lingurita - tragem amandoua de ea si cu greu i-o smulg din mana. Am ajuns de umblu cu cate 3 lingurite dupa mine pt. ca Eva nu mananca decat cu cate o lingurita in fiecare mana.
MamiDeTheo bunvenit!
Eu ii dau fructe dimineata Evei, dar cred ca merge si dupa-amiaza. Nu vad o problema in asta. Branza de vaci o fac cu 250 ml. lapte + 2 tablete de calciu lactic sau cateva picaturi de lamaie sau o lingurita de iaurt. Depinde ce am prin casa. Ii fac zilnic branzica, asa ca ce iese din 2 l de lapte mi se pare f. mult.
Maribell asteptam vesti bune de la doctor!!
Ioana felicitari pt. optimism!
Mirela ati ajuns acasa? Cum a fost drumul?
NicoletaB spune:
Neata!
Cum s-au manifestat copii vostri cand le-au dat dintii si cat a durat?
Copilul meu de vreo 3 zile e lipsit de chef de joaca, plange mai aproape tot timpul, roade tot ce prinde (asa era si inainte), are saliva fierbinte, febra nu are, dar nu se poate odihni caci plange, geme in somn, are fata trasa de copil suferind. Altceva nimic deosebit. Pana ajunge azi mama la doctor sa-i faca Prevenar si sa-l con sulte doctora stau ca pe maracini, ca daca e altceva si ce poate fi.
Albeata la gingii nu am vazut, dar dupa ce-l dam cu Dentinox se mai calma, mai socializa.
Nu l-am vazut vreodata asa si ma rupe rau de tot.
Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55h)
nikolett2445 spune:
Ema Antonia
Antonia Maria a mea
Andreea Antonia
Antonia
Maria Antonia de giorgia
ne apucam de tort pentru sarbatorita
Nikol ANTONIA MARIA(06 MAI 2010)
DAVID(15 MAI 2006)
r_ocsy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikolett2445 Ema Antonia Antonia Maria a mea Andreea Antonia Antonia Maria Antonia de giorgia ne apucam de tort pentru sarbatorita Nikol ANTONIA MARIA(06 MAI 2010) DAVID(15 MAI 2006) |
Antonia
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
Ioanact spune:
Buna!
LA MULTI ANI, tuturor celor care poarta numele Sfantului Antonie cel Mare! Cat si floricelelor: Ema Antonia de taty_ana, Antonia Maria de nikolett2445, Antonia de Alinutzaa, Andreea Antonia de Maribell, Antonia de ankak si Maria Antonia de giorgia23!
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
T_Ioana spune:
Buna ziua mamici si bebici!
La multi ani cu sanatate si fericire iar 2011 sa fie un an si mai bun decat 2010!
Eu nu apuc sa va citesc si uneori, cand imi fac un pic de timp si citesc 1-2 pagini ma deprim ingrozitor si renunt ....ma apuca asa o frustrare cand vad cate fac copilasii vostri iar puturoasa mea mica ...NIMIK! Nu vrea in 4 labe, nu vrea sa se tarasca , daca se rastoarna pe burta din fundulet intinzandu-se dupa o jucarie urla pana se invineteste....nu vrea nimic, vrea doar sa fie servita iar despre lasat sa se descurce nu merge ca urla pana vomita!!! Am citit ca Sabina merge sustinuta doar de 1 manuta...pai Sonia nici in picioare nu stie sta, sta aplecata aproape la 90 grade. In premergator nu am pus-o deloc pt ca nu sunt de acord cu aparatul respectiv (am avut o exerienta extrem de neplacuta cu Razvan care a cazut cu el si era sa-si scoata ochiul intr-un colt de scaun asa ca mai bine pas) asa ca noi doar ne rostogolim de pe o parte pe alta (cand si daca are chef), stam in fundulet si batem din palme boscorodind toata ziua ta-ta-ta, te-te-te si che-che. LA 8 luni am atins "impresionanta" greutate de 7.450 gr si 69 cm si ma chinui cu trezit noaptea pentru ca altfel nu mai vrea lapte....bea maxim (in cele mai bune zile) 300 ml/zi, in rest 150-170-200 ml. Am citit ca R_ocsy ii da micutei doar 2 mese de lapte si 2 solide si am vazut dulceata in poze cat de bine arata....pai eu ii dau (si tot e tare mititica si prapadita)asa:
8.00 150/170 ml lapte
10.00 200 gr fructe (borcanel)(uneori vrea fructele la 9-9.30 dar mi-e cam groaza sa-i dau asa repede dupa lapte)
14.00-14.30 200 gr legume+carnita/ou/ficat etc (mai nou face figuri si aici, adica vrea doar borcanel, ce-i gatesc eu e )
17.00 un iaurt de 200 gr (Numa'bun-Napolact) ...ar manca 2 odata, e disperata dupa iaurt
20.00 180-200 gr cereale cu lapte (la fel, ar manca 2 portii, mai ales cirese+banane sau capsuni+iaurt de la Humana)
23.00-24.00 (sau cand ma culc eu) incerc cu mare greutate sa-i mai dau 150-120 ml lapte prin somn....uneori reusesc dar de cele mai multe ori nu....
Am incercat si sa-i scot masa de cereale de la 20 si sa o flamanzesc de la 17, de la iaurt pana la 21.30 dar lapte tot nu vrea....
Sotul ma inebuneste sa incerc sa-i cumpar 1-2 marci de lapte praf mai ieftin (gen Lactovit, bebelac)poate ma surprinde fata si il bea (eu ma tot chinui cu Lactana2) dar ideea e ca daca are chef bea tot daca nu vrea nu vrea si pace, deci nu stiu cat tine de marca. Mai sunt copilasi care nu servesc laptic? Dr de familie imi tot sugereaza sa-i dau din magazin dar mi-e teama ca e prea mica si apoi avem si teren atopic.
Papica ii dau eu cu lingurita, nu accepta bucatele inca, nu ii plac pufuletii (poate ca sunt sarati iar eu nu i-am dat deloc sare?!), nici biscuitii, nu vrea sub nicio forma ceai/apa/suc de fructe....tare capoasa fetita am!!!
Iar colac peste pupaza, si cel mai "dureros" este diagnosticul de ASTM BRONSIC INDUS VIRAL, diagnostic dat de dr Man Sorin(pediatru pneumolog din Cluj, tare laudat, dar care pe mine nu m-a dat pe spate). Diagnosticul a fost pus in baza celor 3 bronsiolite consecutive (la diferenta de nici 1 luna intre ele) si a unui inceput de pneumonie. Facem tratament cu Singulair 1 luna si apoi revenim la control sa vedem ce si cum. Mi-a fost tare groaza de Singulairul asta dar am tot citit si mi-a spus si medicul e mai putin invaziv decat corticoizii (Asa ca acum bau-bau e Flixotideul si ventolinul....) iar la istoricul ei este NECESAR. M-a mai linistit spunandu-mi ca astmul asta al copiilor nu e acelasi lucru cu cel cronic, al adultilor, e practic alergie la viroza (terenul atopic mostenit probabil si de aici si teama mea de a introduce lapte de vaca inainte de 1 an)iar in jurul varstei de 6-7 ani, cand creste bine imunitatea o sa dispara si episoadele de bronsiolita.
nikolett2445, Antonia cum e, stiu ca si voi ati avut vreo 2 bronsiolite!!???
Felicitari maribell pt bb2 (sper ca am inteles bine)
Va pup pe toate si sper sa-mi fac timp sa mai intru macar sa va citesc!