Floricele de liliac mai-iun (47)
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Vivela/Vivela.jpg)
Vivela spune:
salutare
Ioana, sanatate multa Soniei . eu nu prea inteleg, daca fetei ii e foame, de ce nu-i dai mai mult, mai ales ca -per total - ti se pare ca nu mananca suficient?
eu nu am experienta cu copii ne-mancaciosi (mici) si poate imi scapa ceva, dar de fiecare data le-am dat sa manance - la amandoi - exact cat au vrut, chiar daca odata mi s-a parut ca mananca foarte putin sau foarte mult. asa cum si eu am zile cand nu am pofta de mancare si zile cand as manca un supermarket intreg, ma gandesc ca au si ei zile similare.
nu stiu, zic si eu...lapte de vaca eu nu i-as da. cred ca nu i se intampla nimic daca bea o data, hiba cea mare cu laptele de vaca e ca are prea multe proteine si saruri si prea putin fier - astfel ca alimentatia bazatta pe laptele de vaca suprasolicita rinichii si anemiaza prin lipsa de fier. cel putin eu asa am inteles, sper sa nu spun tampenii.
cu borcanelele...hmmm...mie mi se pare ceva in "neregula", cred ca dau dependenta . la cel mare, dupa ce i-am dat de cateva ori (cand am plecat prin excursii), nu-i mai placea nimic altceva decat nenorocirea aia din borcane. asa ca la damian nu mai risc si nu-i mai dau. asta e, ori mananca ce fac eu, ori inseamna ca nu-i e foame si gata.
Dienuta, eu i-am dat lui Damian germeni de grau. da, au gluten, dar raportat la beneficii, am decis sa-i dau totusi acum, dupa 7 luni. germenii de grau au mult calciu, fier si vit E, seleniu, etc. oricum, ii dau doar o lingurita-doua in iaurt, seara si vad ca ii plac foarte mult, desi nu-s dulci.(eu am luat de la sanovita, nu au aditivi).
Traiesc in Orasul Alandala
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lenabum spune:
T_ioana nu fi necajita si bianca e puturoasa la fel ca si puiul tau,sta in fund se joaca si bombane,in schimb ea are 9.600 kg si cred ca 75 cm. Despre laptic ce sa spun daca nu i las da cu cereale cred ca nu ar mai pappa deloc,asa ca papa 3 sticulute de laptic cu cereale,250 lapte cu 3 lingurite de cereale,in 24 ore.In schimb papa fructe bucatele nu pasate,carnita maruntita,ciorbita (supita acrita cu lamaie) si iaurtel.Am papat si peste la aburi,salau proaspat asortat cu mandarina bucatele,are niste gusturi de te da pe spate.
Maribell am emotii pt tine
La multi ani lu Tony
La multi ani sarbatoritilor de azi
fericita mamica cu mica, BIANCA MARIA
09.06.2010
http://family.webshots.com/album/578091226pChrLJ?vhost=family
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/T_Ioana/T_Ioana.jpg)
T_Ioana spune:
Vivela, multumim! Pai evit sa trec de 200 gr (maxim 250 la cereale) pt ca vomita
mititica. Sa nu crezi ca nu am incercat sa-i dau mai mult, practic cat a vrut ea dar degeaba, la 2-3 minute dupa ce termina de papat sare tot din ea de zici ca suntem in Exorcistul(eu am o senzatie de deja-vu
.....cel mare a vomitat asa pana pe la 3 ani).....eu as prefera sa fiu sincera sa ciuguleasca cate un pic mancare si sa bea laptic. La odiseea unde sunt cu Razvan este un baietel care acum e maaare si frumoooos foc, e mai mic doar cu 3 zile ca Razvan al meu dar e mai mare ca si gabarit (iar eu ii cumpar piciului meu hainute de 6 si 7 ani
, deci iti dai seama) care de la 7 luni nu a mai pus gura pe laptic si tin minte ca mamica lui ii facea 5 mese solide/zi. Pe mine ma sperie un picut cantitatea redusa de laptic pe care o bea Sonia si ma amagesc cu ideea ca papa totusi cereale cu lapte si iaurt in compensatie dar totusi....
Cum sunt germenii astia de grau, asa ca niste taietei (se folosesc si in bucataria asiatica?) Dupa ce o sa papam si noi cu bucatele (Sper ca in curand) o sa incerc si eu!
Iar cu borcanelele am fost nevoita la un moment dat sa-i dau fructele din borcan ca mi-a vomitat pere, mere, nectarine (cumparate si facute de mine pireut) asa ca am preferat varianta asta pt ca sunt mai sigure, astea care i le dau sunt bio, le mananca cu mare pofta si drag si sunt extrem de diverse (preferatele sunt unele cu capsuni,afine, mere etc....sunt de la 6 luni si e disperata dupa ele. I-am mai dat si borcanel la pranz cand am fost plecati si a papt fff bine asa ca acum am rezerva facuta in casa si daca refuza papica mea ii dau borcanel. Singurul fruct care il papa "proaspat", adica facut cu blenderul de mine, este mango. Din pacate ffff rar nimeresc mango copt si aromat!!!
Lena, nici nu exista comparatie....Bianca e mai mica cu 1 luna calendaristic vorbind, e marisoara bine (eu sper sa ajungem pe la 9 kg la 1 an) si apoi tepoti lauda cu papica bucatele. Eu cand am incercat un piureut cu bucatele fff fine era sa moara de scarba...atata a icnit si s-a scarbit pana a reusit sa vomite si fructele de dimineata
Vivela spune:
ah, mi-am amintit ca vroiam sa mai zic ceva.
vroiam sa adaug pe lista lui "NU", alaturi de plastic la microunde, teflon si...folia de aluminiu. adica nu pregatiti (macar pt copii) alimente - carne, peste, legume - in cuptor in folie de aluminiu, cica e nociv. eu il evit - nu i-am simtit asa mult lipsa, am gasit alte metode de preparare a mancarii.
banuiesc insa ca stiati lucrul asta, dar am zis ca mai bine repet un lucru deja stiut, poate e cineva totusi care n-a aflat.
Vivela spune:
Ioana, inteleg ce spui cu vomitatul, dar ai incercat sa-i dai portii mai mici si mai dese? adica sa nu respecti fix programul, la 3-4 ore masa, ci atunci cand vezi ca-i e foame, sa-i dai la 2 ore, de ex. poate vorbesc aiurea, damian are teoretic 3 mese solide pe zi - dimineata fructe, pe la pranz legume cu carne/galbenus, seara iaurt cu germeni/cereale. (dar portiile sunt mici, in jur de 150 g de mancare, eu le fac mai mari si il las pe el sa manance cat pofteste). in rest, lapte de san la discretie, oricand, oricum, chiar si imediat dupa fructe/supa (n-are reactii ).
nu stiu daca laptele e chiar litera de lege la copii. unora nu le place deloc, altii ar manca numai lapte toata ziua (ca david al meu, care mananca relativ ok, dar n-ar refuza niciodata o cana cu lapte). pe mine nici macar nu ma convinge ca ar fi un aliment prea grozav dpdv al beneficiilor. se stie ca lactatele nu-s deloc sursa ideala de calciu, asa cum se tot trambiteaza. si asta pt ca au si proteine multe, ori proteinele accelereaza diureza si astfel eliminarea calciului. deci zero barat. o sursa mai buna de calciu ar fi cerealele si fructele/legumele.
germenii pe care i-am luat eu sunt sub forma de fulgi fini, nu-s deloc tari, nu se fierb inainte, se consuma ca atare in lapte/iaurt.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ioanact/Ioanact.jpg)
Ioanact spune:
T_Ioana imi pare rau ca ati facut bronsiolita. Acum e mai bine?
A facut si Justina in urma unei raceli. Sper sa nu m faca de-acum incolo.
Despre cat manaca Sonia: mananca destul de bine, ca si cantitate. Am inteles ca te referi ca nu papa m mult lapte. Dar e bine daca vrea dimineata si seara (cu cereale).
La grupul Ioanei, e o mamica care are 2 baieti, cel de varsta Ioanei tot asa a refuzat sa m bea din biberon lapte (nu stiu la cate luni, pana intr-un an din cate imi amintesc), iar mamica ii prepara: cu cereale..etc.
Despre faptul ca nu merge de-abusilea, nu se ridica..etc. , las-o in pace. Va face ea cand e pregatita.
Justina care e m mare cu 3 saptamani, nu face nimic..nici sa se dea de pe spate pe burta dar nici invers..nu-mi fac griji..daca nu vrea, nu vrea.
Ioana la varsta ei, se ridica de marginea patutului si incerca sa faca pasi, pe langa faptul ca se dadea pe burta si invers.
Nu toti copii sunt la fel.
Sanatate, si nu mai fi suparata!
lenabum ma bucur ca ne-ai scris.
Pai cum sa nu fie grasuta, Bianca daca papa 3 bibe de 250 ml cu cereale. (cerealele ingrasa) Dar sa fie ea sanatoasa. Cand va incepe sa mearga/alerge...o sa dea jos.
Vivela multumim! Eu nu stiam.
Folia de aluminiu chiar n-am folosit-o. Nu am avut nevoie.
ALINA de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
MamiDeTheo spune:
Va multumim pentru primire.
Si noi facem baie in fiecare seara, cred ca e momentul preferat al zilei pentru Theodor. Incepem de la 5.30 cu joaca, alintat, povesti, gangurit, de la 7 la 8 face bebe baie, apoi are sedinta de masaj , mananca si la 8 - 8.10 deja ne pregatim de
, cu cateva cantecele si povestioare. In optimismul meu vreau sa cred ca cele cateva nopti nedormite din ultima perioada se datoreaza viitorilor dinti sanatosi si sunt exceptia, nu viitoarea regula.
Ieri si azi-noapte Theodor a facut febra, aprox. 38.3, i-am dat Nurofen sirop o data la 8 ore si azi am fugit la medic. Acum sunt dezamagita, i-a consultat gatul cu spatula aceea, mi-a zis ca are rosu in gat - faringita, pe reteta- si mi-a recomandat Augmentin, 2.5 ml la 8 ore.
Acum a adormit puiul meu, sper sa se faca bine mai repede de cele 4 zile prognozate de medic si sa ma impac cumva si eu cu gandul de a-i da antibiotic.
Sanatate floricelelor de liliac bolnavioare si crestere usoara tuturor - asa ne-a urat si noua o negustoreasa de lapte, mi-a placut urarea.
Vivela spune:
tot eu...
referitor la progrese. parca v-am mai zis, david abia pe la 9 luni s-a pus in pozitia pentru mersul de-a busilea, i-a luat ceva timp sa prinda miscarea. la 10 luni era in picioare, la 11 mergea de o manuta, la 1 an mergea singur. si cand ma gandesc ca toata lumea zicea ca ce puturos e, ca o sa mearga greu...ceva in genul "e el mai intarziat, dar stai tu linistita, ca o sa mearga el pana la urma". desi stiam ca o sa mearga - evident - tot nu-mi picau bine remarcile, ca eu auzeam doar partea cu "e mai intarziat ca ceilalti". aiureli, limita de normalitate e destul de larga, nu era deloc mai intarziat, el a stat, a cumpanit bine si apoi cand s-a ridicat, i-a intrecut pe toti de varsta lui.
acum, damian e tot in legea lui, vrea sa mearga, paseste bine tinut de maini, dar nu se intoarce de pe spate pe burta si viceversa. forta sa o faca ar avea, dar cred ca nu gaseste motivatie . pun pariu ca daca ma duc in parc si zic cuiva ca fi-miu la 7 luni si ceva nu se rostogoleste, imediat mi-ar zice ca e puturos, lenes, intarziat, etc. de-aia ma plimb eu singura
.
bubu30 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui T_Ioana Buna ziua mamici si bebici! La multi ani cu sanatate si fericire iar 2011 sa fie un an si mai bun decat 2010! Eu nu apuc sa va citesc si uneori, cand imi fac un pic de timp si citesc 1-2 pagini ma deprim ingrozitor si renunt ....ma apuca asa o frustrare cand vad cate fac copilasii vostri iar puturoasa mea mica ...NIMIK! Nu vrea in 4 labe, nu vrea sa se tarasca , daca se rastoarna pe burta din fundulet intinzandu-se dupa o jucarie urla pana se invineteste....nu vrea nimic, vrea doar sa fie servita iar despre lasat sa se descurce nu merge ca urla pana vomita ![]() 8.00 150/170 ml lapte 10.00 200 gr fructe (borcanel)(uneori vrea fructele la 9-9.30 dar mi-e cam groaza sa-i dau asa repede dupa lapte) 14.00-14.30 200 gr legume+carnita/ou/ficat etc (mai nou face figuri si aici, adica vrea doar borcanel, ce-i gatesc eu e ![]() 17.00 un iaurt de 200 gr (Numa'bun-Napolact) ...ar manca 2 odata, e disperata dupa iaurt 20.00 180-200 gr cereale cu lapte (la fel, ar manca 2 portii, mai ales cirese+banane sau capsuni+iaurt de la Humana) 23.00-24.00 (sau cand ma culc eu) incerc cu mare greutate sa-i mai dau 150-120 ml lapte prin somn....uneori reusesc dar de cele mai multe ori nu.... Am incercat si sa-i scot masa de cereale de la 20 si sa o flamanzesc de la 17, de la iaurt pana la 21.30 dar lapte tot nu vrea.... Sotul ma inebuneste sa incerc sa-i cumpar 1-2 marci de lapte praf mai ieftin (gen Lactovit, bebelac)poate ma surprinde fata si il bea (eu ma tot chinui cu Lactana2) dar ideea e ca daca are chef bea tot daca nu vrea nu vrea si pace, deci nu stiu cat tine de marca. Mai sunt copilasi care nu servesc laptic? Dr de familie imi tot sugereaza sa-i dau din magazin dar mi-e teama ca e prea mica si apoi avem si teren atopic. Papica ii dau eu cu lingurita, nu accepta bucatele inca, nu ii plac pufuletii (poate ca sunt sarati iar eu nu i-am dat deloc sare?!), nici biscuitii, nu vrea sub nicio forma ceai/apa/suc de fructe....tare capoasa fetita am!!! Iar colac peste pupaza, si cel mai "dureros" este diagnosticul de ASTM BRONSIC INDUS VIRAL, diagnostic dat de dr Man Sorin(pediatru pneumolog din Cluj, tare laudat, dar care pe mine nu m-a dat pe spate ![]() nikolett2445, Antonia cum e, stiu ca si voi ati avut vreo 2 bronsiolite!!??? Felicitari maribell pt bb2 ![]() ![]() ![]() Va pup pe toate si sper sa-mi fac timp sa mai intru macar sa va citesc! Ioana ![]() ![]() Pozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3 , www.dropshots.com/T_Ioana6" target="_blank">4(NOU) , Filmulete serbare "Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea" |
Eu una ma regasesc in toate aspectele pe care tu le-ai descris ca te ingrijoreaza cu Maria mea, cu Alexandru nu, el e fix opusul.
Dar sa stii ca nu ma ingrijorez asa tare, eu una nu ma mai prea stresez.
La capitolul motricitate si a mea e lenesa, sta in fund muuult si bine dar nu sta deloc bine in picioare si nu e interesata sa mearga.
Ii place cand se vede in picioare, dar nu stie inca pasi.
Pe burta se intoarce si sta cat sta dupa care se plictiseste si urla, exact cum ziceai.
Mers in 4 labe - doar cu spatele.
Eu cred ca e vorba de interes, de curiozitate si ea nu e curioasa deloc, in schimb Alexandru e fff curios si vrea pe toate sa le faca, merge f bine tinut de maini, chiar cu viteza f mare, strabate toata casa in lung si-n lat si merge in 4 labe dintr-o camera in alta, vrea numai in picioare si plange daca il pui sa stea in tarc in fund.
La capitolul lapte - si eu ma stresam ca nu bea minimul de 500 ml pe zi, ei ii plac solidele mult si am incercat sa ii dau cantitate mai mica si sa ii ofer lapte dupa, dar nu merge, nu mai vrea lapte deloc chiar daca piure ar mai manca.
Seara si dimineata rareori imi bea tot laptele care il prepar , adica 200 ml.
Asa ca uneori la 3 mese de lapte pe zi nu insumam mai mult de 450 ml lapte.
Am observat si ca imi refuza total biberonul de cand e maraita ca o chinuie dintii.
In ceea ce priveste greutatea fix la 8 luni si ai mei aveau sub 8 kg (7850 gr, respectiv 7950 gr), acum avem peste dar eu sunt f. multumita.
Dar nu stiu cum e mai bine nici eu ca mai am unul in casa care e fix opusul - Alexandru ar bea numai si numai lapte, nu vrea sa deschida gura la lingurita cu piure, isi tine gingiile inclestate, si crede-ma ca deja dupa cateva luni tot asa nervii mei sunt praf
![](bang.gif)
Cu ce ma ajuta ca are 5 mese pe zi , toate cu lapte cate 200 ml la o masa daca nu ii place nimic altceva ?
Eu lapte de vaca nu i-as da, acum faci cum crezi.
In ceea ce priveste laptele Lactana eu am patit asa : Alexandru a inceput pe la 3 luni sa refuze biberonul, se impingea, se zvarcolea era un chin masa cu el si dura aproape o ora.
L-am dus la 3 pediatri si toti au zis ca nu are nimic singura problema ca face asa ar putea fi aerofagia si nu avem ce sa ii facem decat sa incercam sa scoatem tot aerul din el.
Asa ca am continuat sa il chinuim si il adormeam inainte de masa ca sa ii dam laptele in somn , altfel nu il bea.
La 6 luni l-am trecut pe Nan pe motiv ca Maria bea Nan de la nastere si sa fie amandoi pe Nan ca il primeam gratis de la mama mea.
Si sa vezi surpriza - Alexandru bea Nanul fara nici o problema si deschide gura cand vede biberonul, nu se mai impinge, e alt copil, ti-am zis chiar ar bea numai lapte.
Deci lui nu i-a placut la gust Lactana si nu m-am gandit recunosc niciodata la chestia asta si l-am chinuit ca o proasta, dar daca nici medicii nu mi-au sugerat
![](plang.gif)
Scuzati placinta scrisa
![](icon_smile_big.gif)