Floricele de liliac mai-iun (47)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Buna!

LA MULTE LUNITE SI ANISORI, sarbatoritilor de azi: Luca Stefan, Teodora, Victor Andrei si Bianca!

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiDeTheo spune:

Buna... sa va fie sambata tuturor.

Bebelusul meu - desi nu stiu daca i se mai potriveste numele de bebelus, are 9.3 kg si 76 de cm- a revenit la somnul de noapte de la 8 la 8 dupa 6 nopti de concerte si folosit Dentinox. Ma asteptam ca rezultatul noptilor nedormite sa fie un dintisor, insa se pare ca mai avem de tras pana atunci.

Am citit cu cateva pagini - sau capitole? - in urma ca voi dati copiilor fructele dupa amiaza, nu dimineata. Stie cineva sa imi explice de ce se face asa?

A, si mai am o nelamurire. Cum faceti - daca faceti - branza de vaci acasa? Theodor o mananca cu mare pofta, dar eu nu stiu daca o prepar bine, pun la 2 l de lapte 7-8 pastile de calciu.

Sa va creasca mari piticii si sa va lase sa dormiti, noi fugim la plimbare cat mai e vreme buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana1234 spune:

ola,

multumim de urari, am implinit si noi azi 7 lunite...nu pot sa cred ca a trecut atata timp.

Azi Vic a stat singur in fund pret de vreo 5 min si s-a jucat cu o jucarie, ei chiar fac progrese de la o zi la alta, incearca sa se prinda de orie margine inalta pentru a se ridica. Tre sa fiu geana pe el ca isi da drumul si cade pe spate. Masa si la noi e o distractie...mai bine zis o ora de pictura ca e mancare peste tot...isi baga manutele in gura plina apoi le duce pe la ochi prin parul lui, prin parul meu .etc

Eu nu ii fac baie zilnic, aproape din 2 in 2 zile, chiar si la 3, 4 zile ..-- dar il spal la fundulet zilnic. Noi inca nu ne-am mutat in baie... si e o mare distractie si la baie ...Vic se misca ca un titirez (are sigur un rol in jocul Vivelei de pe calculator) si stropeste tot in jurul lui. Si despre masaj....nu i-am mai facut de pe la 3 luni...ii facea soacra mea la inceput cand venea la baie ...dar asa plangea saracutul ca ii era fomica, incat eu am renuntat la el. Ii mai fac acum dar separat de baie, cand intuiesc eu ca va sta si ar avea chef de dezmierdat , ca nu prea sta pe spate ...si la noi schimbatul e o mare aventura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Bun gasit!
Vivela, m-am prapadit de ris cu modul de hranire:) - eu incerc sa evit acest mod de ungere, si am ales, pina acum, unul propriu... insa am inceput din nou sa am temeri daca e bine sa raminem pe BLW. Poate si experienta de azi: o lingurita de peste alb, (proaspat si din crescatorie a unor cunostinte ale unui unchi, ma rog, garantat crescuti fara hrana artificiala), permis de la 7 luni i l-am amestecat cu putin iaurt si am incercat cu lingurita. L-a "lins" tot, si pe el, si pe botic, asa mult i-a placut! Plescaia si astepta sa mai primeasca. Desi era putin facut, si prea mult nu intentionam sa ii dau, i-am dat si lui lingurita incarcata sa o duca la gurita, dar n-a nimerit din nicio incercare... de fapt el numai se juca cu lingurita, nu o percepea ca fiind plina cu alimente... Este si baiat, si cred ca si Vero, acum, ca nu e prea indeminatec; ce spuneti, cum as putea sa il fac mai receptiv la folosirea linguritei, in scopul pentru care se utilizeaza:)? As vrea Ioana, sa o vad pe Sabina cum papa iaurtul, sunt curioasaaa:). Ne-o arati?

Marylenac - am retinut! vei invata si FB-ucul:D. Voi incerca sa iti sugerez eu prietenii cu fetele care sunt deja acolo.

Urari de we frumos si de la noi. Nu ma prea caracterizeaza cheful de nimic, azi. Weekendul viitor nu vom fi acasa... ar trebui sa ma mobilizez, dar... acum trindavim si ne e bine - somnul de aseara a fost dinnou agitat, dar nu ne plingem inca:).

Pupici de la noi!
O sa scriu si dincolo, la BLW despre dilema cu lingutitul:).

Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Salutare....adunare,

Am cam absentat cu scrisul desi de citit am citit. Cum am un mom liber lucrez ptr Biblioteca iar cum ultimele zile au fost mai furtunoase in sens pozitiv...

Sabina este din ce in ce mai stapana pe picioare, deja merge numai de-o manuta, cotrobaie peste tot (Rocsy, tare fain ai povestit tu traseele voastre prin casa ).
Apa e favorita, e tare incantata sa o priveasca sa o atinga sa se balaceasca.
Suruburi, capse, tot ce este minuscul este studiat cu grija

F rar sta sa se joace intr-un loc si nu mai mult de cateva minute. In rest e suntem in miscare continua.

Broccoli, cartof dulce, banana, branza de casa (eu o fac cu lamaie), dovleac, pepene, ovaz, ma rog, lista e lunga. Nu refuza nimic.

tuturor

Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Neatza

la noi baita zilnica e sfanta. sau pe aproape. e un fel de "bilet" pe care mi-l cumpar pentru o noapte un pic mai buna. face parte din ritualul care ii transmite copilului meu ca ne apropiem de momentul cand trebuie sa faca nani. si apoi, si eu fac baie zilnic, nu vad de ce i-as aplica copilului alt regim.
eu n-am facut niciodata baie copilului in alta camera decat in baie. cat era mai micut - in cadita, cocotata pe un taburet. acum, ca sta in fundulet destul de bine pun cadita in cada mare sau pun apa direct in cada (cel mai des) si imbaiez amandoi copiii. pt ei e un moment placut - de cele mai multe ori - se mai joaca, se stropesc, au jucarii diverse (recipiente multe si marunte, ratuste, broscute, vapoare, cerculete, etc.).
in seara asta le-am facut baie separat. si lui damian i-am dat nistte paharele de plastic sa se joace, ocazie cu care am vazut ca si-a umplut un pahar si a inceput sa bea din el ca un om mare. (ma refer strict la operatiunea de a bea, nu ca oamenii mari ar bea apa din cada in care se spala ). de-ar fi fost primul copil, m-as fi crizat un pic, dar acum, dupa ce am vazut ca david a baut cazi intregi pana la 3 ani jumate - cu toate protestele mele - si n-a patit nimic, am lasat-o mai moale.

noi doar in mod exceptional am sarit peste baie, respectiv cand au fost bolnavi cu febra sau cand nu ne-a dat Radetu' apa calda (sau suficient de calda, ca acum vreo 2 zile).

la noi diversificarea / blw- ul a ajuns in punctul cand ii dau copilului sa manance mancare de consistenta celei pe care o mancam si noi. dar noi mancam si ciorbe, asa ca ii fac si lui supa si ii dau la 2-3 zile. normal ca ii dau cu lingura (una mai mica), ca asa mananc si eu. daca fac piure - ii dau cu furculita (una mai mica de plastic), il las sa ia cu mana si legumele daca i le fac aburite. iaurtul - i-l dau cu lingurita. fructele/legumele crude - le mananca cu mana, bucati.
adica mie mi s-a parut mai ok sa il introduc intr-o lume reala, n-o sa manance toata viata cu mana. da, evident ca ii permit (si daca nu-i permit eu, tot aia) sa bage mana in toate (inclusiv in supa, sa vada cum e). consecinta e ca damian imi ia furculita/lingurita din mana si si-o baga singur in gura, cu mancare. (e, da, acum nu va imaginati ca reuseste cu tot continutul), dar se vede ca progreseaza de la o zi la alta. exceptand mesele ca cea de ieri .

in rest, eu experimentez niste dureri de stomac de vreo 2 zile, nu stiu ce am, ca pana acum n-am avut probleme. si mi-e vesnic foame dar n-am pofta de nimic, am slabit vreo 2 kg in ultima saptamana, cad nadragii de pe mine.

ma duc la nani, somn usor .

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maribell spune:

salutare tuturor....
noi suntem singurele pana maine....iubi e la pescuit, BLEAH

tony are rosu in gat...eram sigura ca are ceva pt ca incepuse sa tuseasca din nou....abia ii trecuse.dar scarbela, ''nu mama ca daca mananca nu are nimik'', dar tot am fugit la dispensar, unde m-am umplut de draci....vaca de dr a cautat-o in gat cu o spatula de fier ruginita.am intrbat-o:''nu aveti de unica folosinta?'', mi-a spus linistita ca e sterilizata.....am lasat-o balta ca ma umpluse de nervi, iar eu vroiam sa stiu ce are fata.mi-a scris o reteta cu eritromicina, biseptol si un sirop....si mi-a zis ca cel mai bine sa-i pisez un sfert de paracetamol sa-i dau .....mama cata boaua
binenteles ca am sunat dr din buc si mi-a spus ca siropul e pt copii peste 2 ani si biseptolul nu se da la bebei.oare dr aia din comuna a facut facultatea de medicina?asta din buc mi-a dat :cedax, eurespal, prospan si biotix.....sper sa se faca bine tony, ca azi a fost asa cald si nu am scoso afara, si mi-e ciuda.oricum nu se mai ineaca cu tusea si secretiile slava domnului......

am o dilema....si asta inca de cand sa nascut tony:transpira rau la caput cand doarme...e uda leoarca in cap la fiecare somn.
oare gandeste prea mult in somn?

de azi merge tony si in 4 labute....si nu prea are loc mititica unde sa exerseze....sunt asa mandra cand face ceva nou....imi umple inima de bucurie
aaaaaaa, asa de mult ii plac pufuletii, ca tremura daca incerc sa ii iau

MARILENA .....eu de cand e frig nu-i mai fac zilnic baita, o data la 2 zile, iar masaj ii fac cu lotiune pt bebei si e un adevarat sport pt mine pt ca nu sta locului mai nou se pune in cap, si-si ridica fundul in sus, zici ca vrea sa se de-a peste cap.....mi-e asa de frica cand o vad.......
ALY

CRISTINA....ai sa razi, pana si soacramea sta si injecteaza pui cu pui cand sunt bolnavi, dar aia cand e vb de banii lor......dumnezeu cu mila.habar nu avem noi, ce mancam.dar asta e....traim cum putem, ca doar nu o sa trecem pe iarba verde
VERONICAH iubita, cu socrelele e asa de cand lumea.eu locuiesc cu ea, si in fiecare zi imi spune ca nu fac ceva bine in ce o priveste pe tony....dar cine o baga in seama????
CAND AM CHEF MA SI CERT CU EA....ASA CA SA-I FAC PE PLAC....si eu sa ma mai descarc, dar in principiu si eu ii zic ca lumea sa schimbat radical in ultimii 30 de ani, iar eu imi cresc copilul cum vreau.se supara, apoi ii trece.
GABRIELA10....nu-ti mai face atatea procese de constiinta.tu ai rezistat eroic atatea luni, eu dupa aproape 2 luni de muls...m-am laat pagubasa...1 pt ca ma trezeam noaptea si stateam cate 2 ore sa ma mulg pt o masa....si 2 pt ca eram rupta de somn si nervoasa si incet incet am ramas fara.....super tare faza cu coicoicoi
VIVELA FELICITARI PT CELE 2KG SLABITE !!!!!

somnik usor tuturor......

MARIA SUPER FERICITA cu ANDREEA ANTONIA 06.06.2010

GALERIA ZAMBETELOR

FLORICELE DE LILIAC CRACIUNOASE

PUPICI TUTUROR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maribell spune:

PS. luni am programare la ginecolog in constanta......sper sa fie bine !!!!

o duminika placut tuturor

MARIA SUPER FERICITA cu ANDREEA ANTONIA 06.06.2010

GALERIA ZAMBETELOR

FLORICELE DE LILIAC CRACIUNOASE

PUPICI TUTUROR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Uitati-o pe Justina cum papa banana, ii cam aluneca din mana, si nici foame nu prea ii era ca papase legumele. Nu trecuse 5' asa foame ii era.

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui MamiDeTheo

Buna... sa va fie sambata tuturor.

Bebelusul meu - desi nu stiu daca i se mai potriveste numele de bebelus, are 9.3 kg si 76 de cm- a revenit la somnul de noapte de la 8 la 8 dupa 6 nopti de concerte si folosit Dentinox. Ma asteptam ca rezultatul noptilor nedormite sa fie un dintisor, insa se pare ca mai avem de tras pana atunci.

Am citit cu cateva pagini - sau capitole? - in urma ca voi dati copiilor fructele dupa amiaza, nu dimineata. Stie cineva sa imi explice de ce se face asa?

A, si mai am o nelamurire. Cum faceti - daca faceti - branza de vaci acasa? Theodor o mananca cu mare pofta, dar eu nu stiu daca o prepar bine, pun la 2 l de lapte 7-8 pastile de calciu.

Sa va creasca mari piticii si sa va lase sa dormiti, noi fugim la plimbare cat mai e vreme buna.

Sofia are doar 4 mese pe zi, una de lapte la 8 dimineata, legume+carnita la 13, fructe la 17 si din nou lapte la 20:30. Am ales sa ii dau fructele dupa-masa, pentru ca daca ii dadeam pe la 10-11 nu mai manca nimic la masa de legume; trebuia sa o mut pe aceea cam pe la ora 15 si masa de la ora 17 ar fi fost la ora 19 si laptele urma la 20:30 ... deci , nu ne potriveam deloc. Asa e pitica mea, orice i-as da intre mese ii strica pofta de mancare si face nazuri mari de tot si eu nu am nervii respectivi ca sa stau dupa ea sau sa ma stresez ca a mancat doar 3 linguri de legume. Prefer sa ii dau intre mese apa daca vrea si sa nu ii stric pofta cu altceva.

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput