Floricele de liliac mai-iun (47)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Si eu am aceleasi retineri fata de algocalmin... La 39.7 i-am pus jumate de supozitor de 300, dupa ce n-a reactionat la ibuprofen si paracetamol; daca urca febra o duceam la baita, cum am scris, cu doua grade mai rece apa decat copilul. Pana la 39 e cu extremitatile reci, inclusiv fruntea si obrajorii, doar scalpul si trunchiul sunt calde. Doamne, e atat de fresh si de vesela, ca zici ca n-are nimic!

Vivela, homeopatele merg concomitent cu alopatele?

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
povestea stelutei de mare
avem viata-n sange!
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

nana, da, merg in paralel.

si da, asa bolesc copilasii, demn, nu se pleostesc ca noi astia mari. ai zice ca nici nu-s bolnaviori la cat de vioi sunt.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cordelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris_09

Citat:
citat din mesajul lui Cordelia

Citat:
citat din mesajul lui aleesicoo

Cordelia, imi pare rau a trebuit sa il intepe pe micut, dar la ce spital ati fost internati ? si ce diagnostic ati avut ?

ALEin mandra de KARINA(01.06.2010)

Aoleu, de ce? eu chiar nu ma pot plange, era f curat erau conditii ok; chiar nu am nici 1 sg motiv de plangere sa zic...
tu ce ai patit acolo? sau poate ai fost la alt etaj/ sectie unde era naspa?

Pai am avut mult ravnitul Rotavirus! Am fost internati la spitalul de copii Emilia Irza (acum parca-i zice Alfred nu stiu cum).
Conditii bune, curat, baie in camera, nu mai mult de 3 bebeiin ac salon si personalul super ok....cu toate astea insa, numai la spital sa nu ajungi
Offff!!Vb de acelasi Emilia Irza din Bucuresti?
Aoleu!!!!!Eu am zis ca plec direct la balamuc de acolo

Cristina, mamica lui Sebastian Mihai,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
8 lunite frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

O, cita bucurie cu vestea sarcinii lui Maribell si cita suferinta pe mamici precum Nana, Ale...

Imi pare rau, si va doresc insanatosire grabnica dragi floricele! Si Cordeliei: succes si vindecare cit mai rapida, cu convalescenta scurta!
Imi pare tare rau cind aud asa! Sanatate puiuti si rabdare dragi mamici!

Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

am trecut si noi printr-o viroza cu temperatura mare. la 4 ore crestea pana la 39.6-39.9, abia scadea cu antitermice. noua nu ne-a dat voie dr. sa-i dam novocalmin a spus ca e pentru copii mai mari. algocalmin nici atat. homeopata ne-a dat beladona 200CH 5 granule dizolvate in jumatate de litru de apa, si apoi din ora in ora dat cate 6 ml din dilutia aceea. la fel era si miruna, capul frigea, manutele reci ca gheata si vesela de ziceai ca nu are nimic. ii mai puneam sosete cu otet si spirt. si n-a iesit nici un dintisor, nimic. la hemograma n-a iesit nimic, nici o infectie...a trecut dupa 3 zile.
multa sanatate.

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Dragi mamici va multumesc pentru incurajari! M-am linistit sa vad ca mai sunt si alti bebeusi puturosei si nebautori de lapte (desi, pt linistea mamicilor, mi-as fi dorit sa n u fie asa) care la fel, sunt bine-merci!
As veni si eu cu niste completari in caz de febra foarte mare:
* Sosetele pt extremitati se inmoaie si se storc ffff bine in APA+otet....otetul simplu poate sa arda pielea lor sensibila (o spun din proprie experiente ca la 5 luni i-am porovcat o "arsura" de genul asta lui razvan si a avut o dunga/cicatrice pe piciorus, unde a fost elasticul del asoseta, pana la aproape 1 an)...ideal ar fi sa aplicati metoda cu baita sau infasuratul in jurul trunchiului a cearceaful umed. La febra ff mare, peste 39, extremitatile sunt in general fff reci, deci e bine sa fie lasate descoperite, asa cum explica si Vivela.
* algocalmin fiole este extrem de toxic, se evita administrarea lui iar in caz de forta majora se administreaza 1 picatura/kg/corp...adica la un bb de 8 kg - 8 pic, la unul de 9,5 kg - pic si tot asa. Mai exista varianta supozitoare Desitin, care contin diazepam (suna groaznic, stiu) si care sunt ff eficiente si chiar recomandat sa aveti in casa daca aveti copilasi care fac frecvent febra peste 39....riscul de a face convulsii febrile scade aproape de zero daca se administreaza Desitin. Se elibereaza cu formular special!!!!
Baietelul meu facea frecvent amigdalita cu febra peste 39.5, evident ca noaptea era apogeul si preferabil in WE (ca in legile lui Murphy) si asa am invatat ce merge si ce nu. Clar, fiecarui copil ii merge altceva. La noi din pacate, desi suntem utilizatori si adepti inraiti, nu au functionat homeopatele in caz de febra. In schimb, singurul leac pentru raul de masina al lui Razvan a fost Nux vomica CH7-CH9...
Sanatate tuturor copilasilor!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

sanatate multa puiutilor bolnaviori!

am intervenit pt ca am vazut ca a zis Cordelia de algocalmin. MARE ATENTIE, nu se da asa, oricum, e destul de periculos, mai ales la copii asa mici. de fapt, eu stiam ca de la 1 ian 2011 nu se mai elibereaza algocalminul fara reteta.
intr-adevar, daca febra nu scade deloc cu antitermice obisnuite (paracetamol si ibuprofen, adica panadol si nurofen/ibalgin), se poate da algocalmin (se gasesc supozitoare cu novocalmin 300, pt copii) sau din fiola - dar NU toata fiola, ci 2-3 picaturi!!!
eu nu i-am dat niciodata, dar asta a fost indicatia pt noi, sa stiu in caz de urgenta.
deci nu va apucati sa-i bagati pe gat copilului o fiola intreaga, ca dati in altele mai nasoale. macar intrebati medicul inainte, sa stiti cum procedati.

poate stiati deja ce am scris eu mai sus, dar mi s-a parut necesar sa intervin totusi, poate e cineva care nu stie si are nevoie.

asta ref. la algocalmin.
febra mai poate fi scazuta si prin impachetari cu un prosop ud/cearsaf ud: se dezbraca copilul de tot si se infasoara in prosop pe sub umeri. o sa cam protesteze, dar asta e...se schimba cand incepe sa se incalzeasca.
sau bagat copilul in cada cu apa putin mai rece - cu un grad-doua fata de temperatura lui. si lasat acolo sa se joace.

sosetele umede cu otet pot fi puse numai in caz de febra cu extremitatile calde. daca mainile si picioarele sunt reci, n-are niciun rost sa puneti sosete cu otet. David numai febra de-asta facea, capul/gatul/pieptul frigeau, in rest era sloi de gheata.
in cazul asta, ca tratament homeopat e eficient BELLADONNA, ch 5 sau ch 7, cat mai des.

ies ca ma cheama piciul meu.

Traiesc in Orasul Alandala

Posibil, doar ca noua ni l-a administrat chiar la spital, deci nu eu singura la mine acasa de capul meu; banuiesc ca totusi stiu aia ce stiu si nu dau aiurea chestii. Oricum era un caz de urgenta ca nu scazuse nici pe vena cu ce i-au introdus, nici cu nurofen etc.

Nu mai stiu cine zicea ceva de Emilia Irza, eu chiar nu ma pot plange, poate ai stat in aripa cu "diverse" care era nu prea ok? Eu chiar sunt multumita, adica mobilier nou gresie faianta, curat nu mai zic, zilnic dimineata se dezinfecta totul, grup sanitar cu dus in camera, chiar era ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mai_iun_2010 spune:

capitol nou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui cris_09

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui aleesicoo

Cordelia, imi pare rau a trebuit sa il intepe pe micut, dar la ce spital ati fost internati ? si ce diagnostic ati avut ?

ALEin mandra de KARINA(01.06.2010)

Aoleu, de ce? eu chiar nu ma pot plange, era f curat erau conditii ok; chiar nu am nici 1 sg motiv de plangere sa zic...
tu ce ai patit acolo? sau poate ai fost la alt etaj/ sectie unde era naspa?

Pai am avut mult ravnitul Rotavirus! Am fost internati la spitalul de copii Emilia Irza (acum parca-i zice Alfred nu stiu cum).
Conditii bune, curat, baie in camera, nu mai mult de 3 bebeiin ac salon si personalul super ok....cu toate astea insa, numai la spital sa nu ajungi
Offff!!Vb de acelasi Emilia Irza din Bucuresti?
Aoleu!!!!!Eu am zis ca plec direct la balamuc de acolo

Cristina, mamica lui Sebastian Mihai,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
8 lunite frumoase

Pffff,pai eram 3 in camera,dar saloanele erau despartite de geamuri,deci pactic erau ochi fara nr fara nr pe noi,si galagie la maxim(ca se auzea plansul bebelusilor),patutul lui sebi nu avea suport pt perfuzie,deci a stat in patul meu si eu pe scaun langa(24 ore),ca sa ne aduca o perna sau telecomanda la tv trebuia sa dam bani(si atunci strambau din nas ca am cerut),am stat o zi jumatate cu wc murdar,si cand a venit in sfarsit sa-l spele a inceput sa urle ca cine a indraznit sa faca asa mizerie,de parca "doamna" cu plete din patul alaturat era sa zica nonsalanta ca e vb de ea ,in salon cu noi erau 3 copii,al meu enterocolita,altu rotavirus(care se i-a si mi se parea normal sa fie izolat-dovada ca a luat si Sebi),si o fetita cu febra,tuse etc.etc etc

8 lunite frumoase

Mergi la inceput

Fetelor,

am o dilema si poate mai gasesc sugestii de la voi. Bebe a inceput sa se ridice in picioare la marginea patutului si se deplaseaza asa in pat agatat de margine si sta bucuros si tipa de fericire.
Treaba este ca ma tem tare sa nu se agate mai cu har si sa sara parleazu' ...inca e ok dar isi poate trece mainile peste margine...
Salteaua am coborat-o maxim cat se putea, dar nu stiu ce sistem sa gasesc sa il aplic pe marginea patutului sa nu se aburce...voi ati procedat cumva? exista ceva plase sau altceva?

Asta una si 2, tot pentru ca nu-si tine echilibrul f bine, isi mai da drumu in fund in patutul lui si cade pe spate si posibil cu capul de grilajul patutului si ma tem sa nu se loveasca; avem protectie de pat din aia de la Ikea, dar m-ar avantaja ceva mai inalt si mai pufos pe care sa nu se aburce sa sara din pat!

Voi aveti ceva masuri de protectie in legatura cu patutul bebsului?

Mergi la inceput