Floricele de liliac mai-iun (47)
Raspunsuri - Pagina 20
Virgi17 spune:
Noi mai rarut ca n-am prea avut mari subiecte de scris sau dezbatut.Ieri a facut si Ioana 8 luni si am avut consultul lunar. E bine,crestem cam cu 400 gr pe luna si avem acum 9,25 kg si 73 cm.In rest,e bine, slava Domnului.Maraiala, probabil de la dinti, insa nu e ceva ingrijorator. Nu are nici un dinte la 8 luni.
O sa intram pe cartof de luna asta,piure, cu unt, copt,etc.
Eu am intrat pe felie cu nutritionistul, o sa ma tin de un program de slabit, insa voi baga si sala incepand cu 1 martie, ca pana atunci nu prea am cu cine lasa pitica plus ca o sa fim plecati pe la Busteni in perioada urmatoare.
Sabina e ok, are poze pe facebook superbe cu printesele la munte.Sunt niste dulci!
Cam atat de pe la noi. In rest, va citesc zilnic...
Sanatate multa puiutilor bolnaviori!!!
Virginia, mamica fericita de Ioana(19.05.2010)
Cordelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aleesicoo Cordelia, imi pare rau a trebuit sa il intepe pe micut, dar la ce spital ati fost internati ? si ce diagnostic ati avut ? ALEin mandra de KARINA(01.06.2010) |
Pai am avut mult ravnitul Rotavirus! Am fost internati la spitalul de copii Emilia Irza (acum parca-i zice Alfred nu stiu cum).
Conditii bune, curat, baie in camera, nu mai mult de 3 bebeiin ac salon si personalul super ok....cu toate astea insa, numai la spital sa nu ajungi
n_a_n_a spune:
Update:
Intr-o jumatate de ora de cand am postat mesajul aseara i-a crescut temperatura la loc . Am avut o noapte cam horror... A tinut-o tot intr-o febra toata noaptea: intre 38.5 si 39.7, cu tot nurofenul, supozitoarele cu paracetamol si novocalmin... Pana la urma am dezbracat-o pana la scutec, i-am dat sosete ude in picioare si i-am pus compresa pe frunte (cu care a stat fix doua minute - cu indulgenta) si am lasat-o sa se joace asa pana am simtit eu ca s-a racorit putin, pe urma i-am dat un body maieu si am lasat-o sa doarma asa, descoperita; era deja patru dimineata. Bineinteles ca n-am inchis un ochi si sunt singura cu ea pana diseara ; ea e super fresh, zici ca n-are nimic! Ce-i drept ne-am trezit si cu febra scazuta la 37.9, si acuma mi se pare la fel... Din nou: nu tuseste, nu are mucisori, nu vomita, nu ii merge burtica, nu-i constipata, urina e limpede cu miros si culoare normale (da, iar i-am adunat pishu ), nu reactioneaza prost cand ii umblu la urechiuse, manaca bine, e vioaie... Baleste ca de la robinet si roade incontinuu, insa eu nu vad absolut nimic schimbat la gingii ! Am vorbit de dimineata cu pediatra si mi-am dat cu parerea ca suspectez o viroza si mi-a zis ca se gandeste la acelasi lucru, asa ca momentan ramanem in standby, tratam simptomatic temperatura si asteptam inca 24 de ore, sa vedem cum evolueaza situatia; mi-a zis, cum stiam si eu de altfel, ca sunt rarissime cazurile de eruptie dentara cu asemenea temperatura. A doua banuiala a mea e o infectie urinara... Doamne da sa fie dintii !!!
la toata lumea!
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
povestea stelutei de mare
avem viata-n sange!
pozici
ioana1234 spune:
OLA...
Maribell felicitari!! Sa dea Domnul sa fie totul bine si sa ai un bebe furmos si sanatos!
Sanatate micutilor bolnaviori...Am fost si noi la o pediatra sa-l vada ..e bine .. a vazut un pic de rosu in gatut dar nu mi-a dat nimic ( nu a facut febra , nu are niciun alt simptom si a zis sa nu sarim cu antibiotic , sa ii dau seara panadol sau eferalgan.
Data trecuta la rosu in gat am luat keflex de 125 .
Cred ca din cauza dintilor Vic adoarme pe la 22..si pe la 00 se trezeste si nu mai poate sa adoarma , plange un timp , dupa care are chef de joaca cam 1,5 h ...de tampeste...se joaca prin pat vine pe mine se catara...rade...si apoi adoarme pe la 2:00 si doarme cu 2 treziri pt tzitz pana la 11:35...eu dorm cu el pt ca-s rupta ...dar nu prea imi convine programul asta.
Ieri am incercat sfecla rosie dar o scuipa cum n-a mai scuipat nicio leguma. O sa mai incerc peste o sapt. Am inceput si noi cu galbenus.
Dr zicea ca deja pot sa ii dau iaurt, branzica, peste , ficat, chiar si perisoare( cam devreme...mi se pare mie) ,.. O sa ii dau treptat /.
O sa mergem si la dr de fam pt consultul de 7 luni...am cam depasit data dar suntem in grafic:), sa facem prevenar.
Virgi cam ce ti-a dat nutritionistul>? sapt viitoare merg si eu la unul. Azi mi-au venit analizele si ma asteapta.
Cordelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui n_a_n_a Update: Intr-o jumatate de ora de cand am postat mesajul aseara i-a crescut temperatura la loc . Am avut o noapte cam horror... A tinut-o tot intr-o febra toata noaptea: intre 38.5 si 39.7, cu tot nurofenul, supozitoarele cu paracetamol si novocalmin... Pana la urma am dezbracat-o pana la scutec, i-am dat sosete ude in picioare si i-am pus compresa pe frunte (cu care a stat fix doua minute - cu indulgenta) si am lasat-o sa se joace asa pana am simtit eu ca s-a racorit putin, pe urma i-am dat un body maieu si am lasat-o sa doarma asa, descoperita; era deja patru dimineata. Bineinteles ca n-am inchis un ochi si sunt singura cu ea pana diseara ; ea e super fresh, zici ca n-are nimic! Ce-i drept ne-am trezit si cu febra scazuta la 37.9, si acuma mi se pare la fel... Din nou: nu tuseste, nu are mucisori, nu vomita, nu ii merge burtica, nu-i constipata, urina e limpede cu miros si culoare normale (da, iar i-am adunat pishu ), nu reactioneaza prost cand ii umblu la urechiuse, manaca bine, e vioaie... Baleste ca de la robinet si roade incontinuu, insa eu nu vad absolut nimic schimbat la gingii ! Am vorbit de dimineata cu pediatra si mi-am dat cu parerea ca suspectez o viroza si mi-a zis ca se gandeste la acelasi lucru, asa ca momentan ramanem in standby, tratam simptomatic temperatura si asteptam inca 24 de ore, sa vedem cum evolueaza situatia; mi-a zis, cum stiam si eu de altfel, ca sunt rarissime cazurile de eruptie dentara cu asemenea temperatura. A doua banuiala a mea e o infectie urinara... Doamne da sa fie dintii !!! la toata lumea! Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010 povestea stelutei de mare avem viata-n sange! pozici |
Aoleu, cred ca te-ai speriat tare! Auzi, dar noi cand eram in spital si a facut febra 39.5, i-a administrat fiola algocalmin pe gat - stiu ca este ff eficient la febra (cu seringa si cu putin ceai in ea, ca are un gust ff neplacut) si impachetari cu scutece ude la 4-5 min.
Adica nu-i punea doar sosete ude sau pe frunte, ci efectiv udau un scutec/ carpa de bumbac ce-o fi, si il infasura de sub brat peste tot asa, pe trunchi, ramaneau doar mainile libere. Si dupa ce se incalzea scutecul, il udau (nu cu apa ff rece, mai degraba calaie) si iar il infasurau si asa de cateva ori pana i-a scazut febra binisor.
Si mai poti sa incerci sosete cu otet, asta e mai babisma asa, dar la noi a functionat.
sanatate
cris_09 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Cordelia
Pai am avut mult ravnitul Rotavirus! Am fost internati la spitalul de copii Emilia Irza (acum parca-i zice Alfred nu stiu cum). Conditii bune, curat, baie in camera, nu mai mult de 3 bebeiin ac salon si personalul super ok....cu toate astea insa, numai la spital sa nu ajungi |
Aoleu!!!!!Eu am zis ca plec direct la balamuc de acolo
Cristina, mamica lui Sebastian Mihai,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
8 lunite frumoase
cris_09 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Cordelia
Aoleu, cred ca te-ai speriat tare! Auzi, dar noi cand eram in spital si a facut febra 39.5, i-a administrat fiola algocalmin pe gat - stiu ca este ff eficient la febra (cu seringa si cu putin ceai in ea, ca are un gust ff neplacut) si impachetari cu scutece ude la 4-5 min. Adica nu-i punea doar sosete ude sau pe frunte, ci efectiv udau un scutec/ carpa de bumbac ce-o fi, si il infasura de sub brat peste tot asa, pe trunchi, ramaneau doar mainile libere. Si dupa ce se incalzea scutecul, il udau (nu cu apa ff rece, mai degraba calaie) si iar il infasurau si asa de cateva ori pana i-a scazut febra binisor. Si mai poti sa incerci sosete cu otet, asta e mai babisma asa, dar la noi a functionat. sanatate |
La gat ai verificat-o?
Cristina, mamica lui Sebastian Mihai,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
8 lunite frumoase
n_a_n_a spune:
Da, Cris, am verificat-o... Gat ok, de asemenea sunt ok ganglionii occipitali, submandibulari, axilari si inghinali, deci fara adenopatie... Sunt tare confuza...
Cordelia, nu m-am speriat, am trecut prin mai urate, din pacate. Sunt obisnuita cu febra la ea, mi-a facut peste 39 si dupa vaccinuri. In loc de impachetare cu chestii ude, e mai de folos o baita in apa de temperatura cu doua grade mai mica decat cea a corpului; la spital e mai greu de realizat, acasa e la indemana. Metoda asta o pastram pentru febra peste 40, totusi, si speram sa nu fie cazul. Novocalminul e tot algocalmin, si actioneaza mai repede administrat intrarectal decat oral; sicer acuma habar n-am cum sta treaba cu cel injectabil dat pe gat. Oricum am retineri si fata de novocalmin supozitoare pediatric, pentru ca dupa prospect se administraza la copii peste patru ani. Insa in cazuri de urgenta, asta este n-ai ce face. La noi a functionat racorirea camerei si dezbracatul copilului.
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
avem viata-n sange!
pozici
Vivela spune:
sanatate multa puiutilor bolnaviori!
am intervenit pt ca am vazut ca a zis Cordelia de algocalmin. MARE ATENTIE, nu se da asa, oricum, e destul de periculos, mai ales la copii asa mici. de fapt, eu stiam ca de la 1 ian 2011 nu se mai elibereaza algocalminul fara reteta.
intr-adevar, daca febra nu scade deloc cu antitermice obisnuite (paracetamol si ibuprofen, adica panadol si nurofen/ibalgin), se poate da algocalmin (se gasesc supozitoare cu novocalmin 300, pt copii) sau din fiola - dar NU toata fiola, ci 2-3 picaturi!!!
eu nu i-am dat niciodata, dar asta a fost indicatia pt noi, sa stiu in caz de urgenta.
deci nu va apucati sa-i bagati pe gat copilului o fiola intreaga, ca dati in altele mai nasoale. macar intrebati medicul inainte, sa stiti cum procedati.
poate stiati deja ce am scris eu mai sus, dar mi s-a parut necesar sa intervin totusi, poate e cineva care nu stie si are nevoie.
asta ref. la algocalmin.
febra mai poate fi scazuta si prin impachetari cu un prosop ud/cearsaf ud: se dezbraca copilul de tot si se infasoara in prosop pe sub umeri. o sa cam protesteze, dar asta e...se schimba cand incepe sa se incalzeasca.
sau bagat copilul in cada cu apa putin mai rece - cu un grad-doua fata de temperatura lui. si lasat acolo sa se joace.
sosetele umede cu otet pot fi puse numai in caz de febra cu extremitatile calde. daca mainile si picioarele sunt reci, n-are niciun rost sa puneti sosete cu otet. David numai febra de-asta facea, capul/gatul/pieptul frigeau, in rest era sloi de gheata.
in cazul asta, ca tratament homeopat e eficient BELLADONNA, ch 5 sau ch 7, cat mai des.
ies ca ma cheama piciul meu.
Traiesc in Orasul Alandala
ioana1234 spune:
Mie mi-au recomandat novocalmin in caz de febra mare, dar numai jumatate !!!! ...unul intreg e pt copii de +3 ani. I-am pus jumatate cand a avut febra ( de la rosu in gat ). 12 ore nu i-a revenit febra...apoi am trecut pe antibiotic si nurofen la nevoie ( da nu a mai fost ca nu a mai facut.)