Zmeurici de iulie-august 2009 (9)
Raspunsuri - Pagina 8
Giova spune:
sa ma bag si eu in discutie cu uneltele casnice.
Masina de spalat vase am si eu...spal cam odata pe luna in ea...sotul ma tot cearta ca pierd timpul in fata chiuvetei, cand el mi-a luat masina de ...hat euroi.
e buna, spala bine, daca vasele sunt prespalate sau puse atunci proaspete. eu ca sa umplu o masina, mi-ar trebui vreo 2 zile, se usuca resturile pe ele si nu mai e de treaba. si daca tot le dau o prespalare, pai atunci le tremin de tot in chiuveta.
Esspresor am avut de la Lavazza din Italia, tot cu pastile. super bun...., s-a stricat, l-am aruncat si de atunci fierb cafea naturala pe foc. tot astept sa cumpar altul su nu stiu de care. Parca asta dolce gusto...nu e espresso adevarat, e un fel de nes si atunci mai bine nu. Inca nu am gasit idealul in materie de cafea...sotul e expert cu asta si el tot cauta.
Daca mi-e dor de un espresso, il beau la bar, sau cobor la parter la sot in birou si-mi fac unul. asa ca m-am scos, deocamdata.
Robot multifunctional am de cand l-am nascut pe Marco, de la Philiphs si sunt super multumita de el...face fresh-uri, fruleaza orice, toaca orice...si maioneza cu vinete fac il el...o minune la casa omului.
Oale am si eu si sunt super de calitate. Inox, fund triplu....au costat mult dar au meritat. si le-am luat de vreo 5 ani din Italia.
Masina de facut paine vreau de anul trecut...dar mai bine nu...ca si asa sunt fan carbohidrati si m-as face cat china...nu as rezista la mirosul super de paine facuta.
Trebuie sa-mi reinoiesc microundele si fierbatorul de apa si aspiratorul.
Nu am storcator de fructe, dar nu cred ca as lua unul asa scump, la cat il folosesc. Dar nici loc nu prea mai am in bucatarie si atunci mai stau...si ma mai gandesc.
gata s-a trezit pustanul, merg sa le pregatesc pranzul.
Gio
de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
lucialu spune:
Cu vasele chiar ma impac, momentan.
Pooh, ce electrocasnice! uite-aci la Laura, soti avem toaaate
, hai sa-i activam
cu fise?
si eu am auzit faza ca la unele kestii sunt mai goode no namurile.
ma duc sa activez masina de spalat tzoale, ca nu vor sa se mobilizeze singure![]()
cafea (n)am baut, cumparaturi (n)am facut...porecla am![]()
noce spune:
Ma bag si eu la asta cu masina de spalat vase pentru ca imi lipseste foarte muuuult! In qatar am avut si n-am folosit vreo 5 luni. Cand am descoperit-o (desi era acolo in bucatarie de atata timp), ne-a usurat viata muuult. Lasam vasele nespalate pana seara, iar seara la bagam pe toate in masina cand plecam la culcare.
Masina de facut paine noi o folosim de vreo 2-3 ani. Daca faci paine integrala 100 % cum nu se gaseste de cumparat, aia nu ingrasa. Singura problema este ca acea cuva e de aluminiu+teflon, ambele cancerigene, deci ne gandim serios sa renuntam la ea in timp. (La tigaile de teflon am renuntat demult.) A, si sunt la al treilea model, toate ieftine si bune. (unul in ap vechi, unul in qatar, unul acum). Nu-mi place sa investesc in branduri, le consider produse de comunicare bine platita si nu neaparat fondata.![]()
Storcatorul de legume-fructe, la fel, il foloesc zilnic. Avem unul la aprox 200 de lei, aici se numeste Rohnson, in Qatar aveam acelasi model, dar se numea altfel. 
Iar cuptorul cu microunde nu-l mai folosim demult, tot din motive de nesanatos. I l-am dat sora-mii, dar nici ei nu-l folosesc, acum ne gandeam sa-l vindem pe ocazii sa nu mai ocupe locul in casa degeaba.
Blanca, noi ajungem in Moghioros cam de 2-3 ori pe saptamana. Acum stam in cartierul latin si iesim la locul de joaca de aici, iar cand plecam din cartier, mai mergem si-n Cismigiu sau Herastrau. Voi pe unde iesiti? Poate ne intalnim intr-o zi sa prezentam zmeureii!
Uliiasi, ce bine c-ai mai scris! Eu am multe retete pentru copii mici din Copilul Vegetarian (o carte de 15 lei, se comanda de pe net). Sunt simple si bune, iar daca vrei sa adaugi altele animale, e usor. Mai greu e sa gasesti retete fara. In ceea ce priveste fainoasele, poti sa i le inlocuiesti cu integrale, alea nu ingrasa, sunt hranitoare si fibroase.
Eu il spal cu pasta de dinti din argila de la plafar. Are avize alimentare ca se poate si manca
De-asta folosesc si eu, de fapt ii pun din tubul meu.
Happy-mami de
Filip, 1 august 2009
laura.s spune:
despre storcatorul de fructe/legume Rohnson citisem pe nush ce forum ca ar fi cel mai eficient de pe piata. astept sa se strice asta pe care il am (no name, facut prin dubai), poate ma innoiesc ![]()
"Viata nu se masoara in numarul de respiratii pe care le ai, ci in momente care iti taie rasuflarea."
Laura,
de Sara-Ruxandra (13.08.2009)
noce spune:
Din seria agatha cristie, Calipso a nascut tot prin cezariana, tot inainte de termen, ca Eumada, si are mama aproapa, la fel. Apoi, Eumada, activa la Bucuruze, a disparut si de acolo, unde a aparut Calipso
Si parca retine numele intregii tufe usor
Calipso, ne-ar placea sa mai scrii si ar fi descoperirea anului sa aflam ca fetele au intuit bine. Prima oara cand a scris Mqqm m-a surprins, dar mi-a aprins si-un beculet.
Happy-mami de
Filip, 1 august 2009
pooh spune:
Si tot Agatha C.,Eumada era parca contabila,si Calipso lucreaza cu acte....poate ne inselam,insa nu prea cred.....Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=8" target="_blank"> VOTATI po.jpg
pooh spune:
Laura,nu retin numele masinii,insa o intreb pe socrela
Are intre 10-12 programe,nu stiu exact,si da,are si program doar pt. framantare/coacere/facut gem
Pretul a fost in jur de 150 roniPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=8" target="_blank"> VOTATI po.jpg
lucialu spune:
Poirot zice ca ea e mai, ce sa mai. Ultimul mesaj lasat reconfirma si e de referinta.
Calipso, te somez pt ultima oara, adu zmeurica
inapoi la tufa, nu descompleta tufata ca bash ca ne suparam.
Giova pai si de ce nu iei tot esspressor din ala dc a fost bun?
app, am baut o cafea mai antart la starbucks, ca doream cafea si era plin e acolo, am zis clar ca tre sa fie iummi iummi. Si cand colo ne-o dat un lapte fierbinte cu miros palid de cafea
si ca sa numai spui de pret, ca chiar iti cumparai esspressor in cateva ture pe la aia
ce naiba mai, sunt eu dusa sau nu inteleg inghesuiala acolo?
laura.s spune:
starbucks e cam fita, da bine sa fii vazut acolo cand freci menta pe la mall. bei 5 cafele care fac cat una buna. am niste cunostinte care au zis asta, nu e de la mine
![]()
"Viata nu se masoara in numarul de respiratii pe care le ai, ci in momente care iti taie rasuflarea."
Laura,
de Sara-Ruxandra (13.08.2009)
uliiasi spune:
Buna din nou!
Noce, da, scriu mai greu, dar sunt prezenta mereu, in sensul ca nu pierd nimic din ce scrieti, dar pt ca stau f putin la calculator, eu mai intai citesc ce ati scris, si cand sa ma apuc de scris, se trezeste puiul. Acum de-abia s-a culcat, eu mi-am luat sa mananc in fata calculatorului si scriu repede un mesaj ca cine stie cand mai apuc.
Eu inca n-am inteles, bre. V-ati intors definitiv in Bucuresti, va mai intaorceti in Quatar sau a fost doat pt cateva luni? Neuronu meu e in vacanta.
Copilul vegetarian l-am avut imprumutat de la o prietena care e si ea vegetariana, am citit putin din ea si mi s-a parut interesanta. Chiar o sa mi-o comand pe net, ca oricum daca ma bazez pe inspiratia mea, ar manca bietu copchil numai pilaf si piure cu carne fiarta....
Flacaul meu acum 2 seri si-a prins singurel degetul mare in usa de la dormitor...juma de unghie mov, deget umflat, urlete multe...A doua zi dimineata si-a prins acelasi deget in alta usa...unghie complet mov, deget cat un castravete...L-a dat cu gel de arnica, copresa rece nu a acceptat, s-a mai desumflat degetul, unghie acum spre alb...e exact degetul pe care-l suge. Ma gandeam ca o sa renunte la supt ca paote-l doare, dar ti-ai gasit. Acum pare ca nu mai are nimic, dar e mai matait si enervant si vrea tot timpul in brate, deci cred ca-l mai doare, saracutul.
A...si azi noapte intre 12 si 4 a stat treaz, nu mai putea adormi, i-am facut lapte de 2 ori, pe la 4 i-am dat un nurofen ca mi-am zis ca-i din cauza durerii. Dupa ce s-a jucat juma de ora cu sticluta si seringa de la nurofen, am stins lumina si a adormit pana la urma pana la 9 si ceva. Nu mi-a mai facut chestia asta cu statul treaz noaptea de nu mai stiu cand, daca mi-o fi facut vreodata.
Tocmai am scos o placinta cu branza din cuptor, ma duc sa prestez o supa de pui si niste mazare cu legume.
PS: Mai fetele...club? Ce-i aia, bre, ca io am uitat conceptu'...Vreau si io relaxare din asta, sau de oricare...
Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009)
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze