Sterilet...sunt noua nu "ma omorati"

Sterilet...sunt noua nu "ma omorati" | Autor: gladiola_01

Link direct la acest mesaj

Bun... in primul rand buna dimineata... am nevoia de un sfat... nu stiu daca am ajuns unde trebuie... daca nu rog moderatoul sa ma "mute"... daca da... sper sa imi fiti de folos.
Am aproximativ 25 de ani... momentan nu vreau sa fac un copil... am luat pastile pana acum ceva timp.... in iulie-august-septembrie am facut o pauza de pastile (la recomandarea medicului).... le luam de aproximativ 5 ani... aceleasi pastile.... in octombrie cand sa incep iar sa le iau.... le-am luat in prima zi de ciclu... si din clipa aia timp de 35 de zile nu mi s-a mai oprit sangerearea... chit ca curgea o picatura pe zi... medicul meu ma "terorizat" cu calciu, magneziu, pastile... ecografii... fara sa isi dea seama ce am.... ma pus sa fac analiza de beta HCG ca s-a gandit ca poate am ramas gravida, si am avortat... nimic... nici pana in ziua de azi nu se stie de la ce e... cert e... ca in luna noiembrie ... mi-a venit pe 1 decembrie... si pe 28 decembrie... fara pastile , fara nimic....
Acum... tot stau si ma gandesc... sa imi pun sterilet... am auzit ca nu costa mult... daca nu gresesc 18 lei... si onorariul medicului (care depinde de la medic la medic).... am urmatoarele intrebari pt voi... daca ma puteti ajuta:
- sfaturi pro/contra
- ati avut?
- tinand cont ca pastilele distrug mai multe organe ale corpului, steriletul am inteles ca nu face nimic?
- vreun medic bun unde mi se poate monta?
- in ce perioada a lunii trebuie montat?
- tot ce stiti despre acest subiect

va multumesc



Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kj74 spune:


buna
sunt doua feluri de sterilet unul cu cupru si unu cu eliberare lenta de hormoni care e la fel cu anticonceptionalele doar ca nu mai ai chinul de a le lua zilnic

steriletul este recomandat la femeile care deja au nascut

perioada se pune dupa CM si pe cat se poate fara sa ai contact sexual inainte sa nu ramana ceva pe acolo

dureaza 3 minute pusul lui

eu am din cel fara hormoni de aproape un an si jumate si nu am avut nici o problema pana acum nu l simt nush ca e acolo

ajung 3 copii deocamdata

mai scriu daca imi mai amintesc ceva tu intreaba.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

gladiola_01, in primul rand, bine ai venit!
Cu privire la sterilet, ce iti pot spune eu (din propria experienta) este ca medicul meu a refuzat sa imi puna sterilet inainte de a avea o nastere, motivandu-mi ca as putea ramane sterila. Asta a fost explicatia ei de atunci si nu am intrat in alte detalii. Eu mi-am pus unul dupa primul copil, si l-am tinut un an si jumatate, cu controale la 6 luni (prin control se intelege si testul Papanicolau). L-am scos pentru ca imi doream cel de-al doilea copil.
De deranjat, nu deranjeaza nimic, insa eu am avut tot timpul senzatia ca il simt, desi cred ca era mai mult o senzatie psihica decat fizica.
Sfatul meu e sa iti faci o dozare hormonala si abia pe baza acesteia medicul sa iti recomande un anticonceptional. Inca nu iti pune sterilet.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Eu am sterilet de 2 ani si ceva si nu am avut nicio problema.Din 6 in 6 luni fac control ginecologic si testul papanicolau.Se monteaza dupa menstruatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

De la medicul meu stiu ca NU se pune sterilet femeilor care nu au nascut,ea nu pune nici celor care au un singur copil,asta e partea a doua.

Tisina te-a sfatuit bine,dozare hormonala si apoi anticonceptional.

Eu am sterilet de aproape 4 ani,din acela cu eliberare de hormoni ,nu am avut probleme,insa din 6 in 6 luni imi fac control gineco si testul pap.

Andra ,mamica de 3+1 album no1 albumul no2

Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gladiola_01 spune:

buna seara si multumesc ca mi-ati raspuns.
m-ati bagat in niste dileme.. explicati-mi mai multe detalii despre cel cu hormoni, dozare hormonala? ce inseamna?
eu nu vreau neaparat sterilet... eu vreau ceva... ce nu trebuie sa mai iau eu in fiecare fi .... sa nu mai stau cu frica etc... si am inteles ca steriletul este cel mai bun.
nu stiam ca se pune numai femeilor care au nascut... mie mi-a explicat doctora care se chinuia sa imi opreasca sangerarea... ca la mine anticonceptionalele nu isi mai fac efect... le-am luat prea mult timp... si nu isi mai fac efectul.... tot ea a spus ca steriletul... cand vreau... il scot si pot ramane imediat gravida... daca asta imi doresc... si spre deosebire de pastile nu im afecteaza ficatul etc.

acum chiar nu stiu ce sa mai spun... m-ati bagat in dilema....

apropo... doare sa ti-l puna???? eu am o prb cu durerea... fara durere!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

Gladioalo, bine ai venit pe la noi pe DC.
Aici este un club (focar) despre copii - deci nu prea cade bine intrebarea ta cu steriletul... insa cred ca si mamicile eroine ale DCului au avut momente cand s-au ferit de sarcina ... asa ca,,,sper sa nu dea cu pietre de la prima intrebare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui muffin

Gladioalo, bine ai venit pe la noi pe DC.
Aici este un club (focar) despre copii - deci nu prea cade bine intrebarea ta cu steriletul... insa cred ca si mamicile eroine ale DCului au avut momente cand s-au ferit de sarcina ... asa ca,,,sper sa nu dea cu pietre de la prima intrebare.




Postarea ta este total offtopic si rautacioasa. Binenteles ca pe acest forum se discuta mult si despre contraceptie si multe , multe alte subiecte. Sa-mi spui te rog care raspuns de la acest subiect ti se pare ca "da cu pietre"?


Gladiola, si eu stiam ca sterilet se recomanda dupa o nastere. Dar nu sunt medic, deci vorbesc " din auzite". Crezi ca anticonceptionale injectabile ar fi o varianta pt tine?
Parerea mea este sa mai consulti un medic. Eu nu am mai auzit de persoane la care pilulele sa nu mai aiba efect pt ca au fost luate prea mult timp. Nu mi se pare ok afirmatia.




www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=5" target="_blank"> Un vot pentru Rareshic - lau.jpg



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Din cate stiu eu steriletul Mirena poate fi pus si femeilor care nu au nascut (sper sa nu zic vreo prostie)..Acela e steriletul hormonal de care se facea vorbire. Eu il am de 5 ani aproape, anul asta merg sa-l inlocuiesc cu altul si nu am avut nici o problema cu ea, nici nu stiu ca-i acolo. Insa e mult mai scump decat cel normal, de cupru, da un search pe google si gasesti si pret si mai multe info despre el.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2


bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Daca zici ca medicul te-a sfatuit sa treci pe sterilet pentru ca anticonceptionalele nu mai sunt bune pe motiv ca le-ai folosit prea mult timp, eu iti mai dau un sfat: schimba medicul. Cum ti le-a recomandat pe cele folosite pana acum? Asa, dupa ureche? Modul corect este dupa acea dozare hormonala de care iti ziceam, caci nu toate anticonceptionalele sunt bune pentru toata lumea. Dozarea hormonala este o ... analiza care se face din sange.
Recitind postarea ta, ma gandesc (desi nu sunt de specialitate) ca simptomele tale ar putea fi tot un dezechilibru hormonal (foarte ciudat ca un medic specialist spune ca nu stie ce ti se intampla, dar nu face o analiza hormonala), dezechilibru ce ar putea foarte bine sa fie dat tocmai de acea pauza de trei luni. Adica organismul tau se obisnuieste cu administrarea de hormoni, functioneaza corect, dupa care ii dai o pauza... si normal sa fie bulversat. Repet, nu sunt de specialitate, deci iti spun doar parerea personala.
Mergi la un alt medic si vezi ce zice.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Buna seara fetelor...am vazut topic-ul deschis si mama ce m-am bucurat...si mie mi s-a recomandat steriletul (am un copil..si altul nu mai vreau)..dar imi e ff teama sa nu ma ingras dupa ce il pun..am inteles ca si asta ar putea fi o reactie adversa...? Nu stiu sigur..daca mi-a zis cineva o prostie o reprduc si eu acum...Voi ce parere aveti? Am luat Logest la recomandarea ginecologului si m-am ingrasat:(( ..Deci suflu si-n iaurt cand vine vorba de hormoni...Ce parere aveti, din experienta voastra ?

Mergi la inceput